This video is not available in your country due to copyright restrictions.

"This video is not available in your country due to copyright restrictions."

Gavote tokį pranešimą, per Youtube pabandę paklausyti muzikos? Malonu? Man tai primena tas pačias diskriminacijas, kurios buvo cariniais laikais prieš lietuvius ir lenkus, nacių laikais – prieš bet okupuotų kraštų nevokiečius, sovietmečio laikais – prieš visus, kas nėra rusai, etc.. Dabar jau iš amerikosų patiriam, kaip sakant. Na, ir kas, kad esame EU ir mums "galioja" visos EU normos: esi kažkur Britanijoje – gali žiūrėt. Esi Lietuvoje – "copyright restrictions".

Jei kokius nors PayPal nenorus su mumis turėti reikalų naiviai ir su viltimi teisindavome savais interneto sukčiais (nors JAV jų šimteriopai daugiau), tai šitą irgi pateisint sugalvosim, kaip. Visada atsiras priežasčių, kodėl galim pabūti blogesniais, tiesa?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

21 thoughts on “This video is not available in your country due to copyright restrictions.

    1. Anonymous

      Sutinku.
      Ir prie ko čia tą fraze („sovietmečio laikais -- prieš visus, kas nėra rusai“)?

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Taip, komercija irgi tuo išvirsta 🙂 Kaip ten kažkada Zeppelinus rašė apie kažkokį užsienietį, kažkam nutarusį nepardavinėt motociklų 🙂
      Priminsiu tik vieną dalyką: komerciniai apribojimai -- viena iš ryškiausių ir akivaizdžiausių diskriminacijos formų.

      Reply
  1. megejas

    Nu kai aiškiai pirmas tag’as uždėtas „briedas“ tai nėr ko ir ginčytis, bet šiaip -- mano copyright’as -- kam noriu tam ir rodau 😛

    Reply
  2. i7siab

    Belgija irgi ne visada pateptųjų tarpe.. ir ką, pasikeikiu ir bandau susirast dar kart, gal ant kito vdeo dar neuždėti apribojimai..

    Reply
  3. zeppelinus

    Kol kas asmeniškai youtubėje su tokia antilietuviška diskriminacija nesusidūriau.
    Bet čia gal tik dėl to, kad nelabai domiuosi muzikinėmis ir kino naujienomis?

    Reply
  4. zvyras

    Tokiais būdais jie, matyt, tikisi uždirbt daugiau pinigų, o iš tiesų tik atstumia gausybę galimų vartotojų, kuriems tasai uždraustasis vaisius nepasidaro saldesnis (kad ir kas tai būtų, vis tiek turbūt iš torrentų parsisiųs), o vat prekės ženklas (ar kas ten bebūtų) susikuria sunkiai pataisomą skrudžo makdako įvaizdį.
    Va pašalino gausybę oficialių video iš youtubo. Kame kampas? Nu jo, yra ir tokia, pvz., Pietų parke aptarta strategija -- uždrauskime visiems žiūrėti/naudotis mūsų produkcija ir jie patys atlėks pas mus, mirdami iš smalsumo, nereiks reklamos. Tik kaži, ar veiks ji ne Pietų parke…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Taip, šita mintimi -- „pasididint pelną“ -- jie matyt ir remiasi. Kartu taikydami įprastus šablonus, pvz., „amerikiečiai ir trečiasis pasaulis“ arba „europiečiai ir rytų europa“ ir pan.. Bėda tame, kad savo rinkų -- klausytojų rinkų, identifikuojamų pagal muzikinį skonį (kam patinka Metallica, o kam patinka Britney Spears), jie neįstengia identifikuoti, vietoj to skirstydami klientus į šiuo atžvilgiu absurdiškas teritorines/nacionalines grupes.
      Kas matosi, kai pažvelgi į problemą? Ogi tai, kad kalbėdami apie komerciją, jie vadovaujasi tais pačiais nacionaliniais kriterijais, tik užmaskuotam pavidale.

      Reply
      1. zvyras

        Šia tema visai tinka ir Moby citata: „Didžiųjų įrašų firmų bėda – jos galvoja, kad viskas turi būti taip, kaip buvo anksčiau. Jų požiūris sako – „Dinkite. Tegu ateitis miršta“ (http://www.nezinau.lt/uzrasai-is-skaitmeninio-fronto-23). Jie nepardavinėja to ar to albumo/filmo už JAV ribų, todėl mano, kad ir internetas susiskirstęs į kažkokias mistines valstybes. Vienaip ar kitaip, manau, jie pralaimės, nes, kaip protingi žmonės sako, nenori ieškoti kitokių būdų užsidirbti, atkakliai laikosi blogo, beviltiškai pasenusio požiūrio.
        Aš tokį neleidimą žiūrėt video vadinčiau gal ne diskriminacija (pernelyg laisvai šituo rimtu žodžiu švaistomasi), o tiesiog kvailu įrašų firmų elgesiu, panašiai kaip prastas ir labai prastas kai kurių Lietuvos prekybos tinklų aptarnavimas ar pan.

        Reply
            1. rokiskis Post author

              Tarp kitko, visa šita dabartinė bėda -- tai atkartojimas to, kas vyko, atsiradus spaudai. Pagrindinis daugybės vienuolynų pajamų šaltinis buvo knygų perrašinėjimas. Labai pelningas verslas. Ir staiga bac ir atsirado daugybė pigią produkciją platinančių „piratų“. Negana to, daugelis iš tų piratų ėmė platinti dar ir konkurentų produktus 🙂
              Tai kas vyksta dabar -- tas pats velnias: technologija padarė šuolį, atimdama monopolines galimybes iš senų industrijos monstrų. Ir piratai, platinantys tą patį kardinaliai pigiau, ir jau besirandantys konkurentai. Muzikos industrija priprato, kad susiranda kokią nors Britnę (ar, lietuviškais mastais -- Zvonkę), išreklamuoja ir gyvena iš jos. Na, ir kas, kad su muzika nieko bendro? Visvien galima parduot 🙂
              Tie patys piratiniai kanalai po truputį auga ir tampa pagrindu visai kitiems atlikėjams populiarėti. Prieš kelis metus buvau aptikęs vieną tokį pusiau legalų mp3 puslapį su nuosavais savaitiniais topais -- ir kas galėjo pagalvoti, kad AC/DC užims pirmą vietą topuose, o visokios britnės net į dešimtuką nepaklius? 🙂 Senas muzikos industrijos trestas kaip monopolistas braška, bet nepasiduoda -- iš to ir visos antipiratinės akcijos.

              Reply
                1. rokiskis Post author

                  Manyčiau, tik du keliai: arba kovoti su jais, pirataujant ir ginant piratavimą (ir rizikuoti atsidurt ant laužo), arba laukti, kol tie muzikos/kino industrijos monstrai savaime nudus (kiek laukti teks -- sunku spėliot) 🙂 Trečio varianto kol kas nematau 🙂

                  Reply
        1. rokiskis Post author

          Matai, diskriminacija gali būti nebūtinai tikslinga. Įsivaizduok, kad koks nors trenktas supermarketas Lietuvoje pasiskaičiuoja, kad pagrindiniai pardavimai eina lietuviams, lenkams ir rusams. Ir, taupydamas lėšas kitoms (per smulkioms) tikslinėms grupėms, uždraudžia aptarnauti visus, kas yra ne rusai, ne lietuviai ir ne lenkai.
          Kas tai bus? Tai bus ta pati tikslinga diskriminacija. Nacionaliniu pagrindu. O tai, kad įmonės vadovai gal tiesiog galvojo apie pinigus -- nu tai ir ką?
          Matau šitą situaciją su Youtube lygiai taip pat -- gal jie ir negalvoja apie tai, ką daro, o tik pačiu durniausiu būdu tikisi padidinti savo pajamas. Bet tos pajamos didinamos, naudojant diskriminacinius metodus.

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Perskaičiau šitą savo komentarą ir pamačiau, kad nelabai rišliai parašiau. Mintis ta, kad netikslinga diskriminacija neretai pavirsta į tikslingą netgi be jos kūrėjų intencijos.

            Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *