Blokas “Winston One” kainuoja 40 litų

Blokas "Winston One" kainuoja 40 litų – aišku, kad ne parduotuvėje. Parduotuvėje – 76 litus. Kur pigiau? 🙂

Ne, nežinau, kur nusipirkti ir pats nepardavinėju, ir nepažįstu, kas pardavinėja. Tiesiog šiaip, informacija tokia, kad palygint kontrabandos kainas su nekontrabandos kainomis 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

27 thoughts on “Blokas “Winston One” kainuoja 40 litų

    1. gerasirdis

      Kaip nerūkantis skeptikas, paklausiu
      O tai kur tos cigaretės yra jau, tipo, geros?
      Ir ar ne per sudėtinga firmai turėt dvi skirtingas tos pačios prekės versijas šiais globalizacijos laikais? Juk pavojus, kad kas nors susipainios, susimaišys, nukentės firmos vardas, ir t.t.

      Reply
      1. Anonymous

        Re: Kaip nerūkantis skeptikas, paklausiu
        net jeigu nerukote pabandykit lietuvisko malboro ir malboro is JAV. skirtumo nepajusti neimanoma. beje cia ne tik su cigaretemis taip -- pas mus ir buitine technika viena is brangiausiu pasaulyj, ir kuras, ir maistas ir t.t. o kokybe paprastai tai kas butu nurasoma vakarietishkoj salyj kaip brokas. lietuvoj tik internetas vienas is pigiausiu pasaulyj. bet ir tai kai teo paliks monopilininkas tai cia ir situacija pasikeis. realiai siai dienai anei drabuziu anei technikos pirkti lietuvoj neapsimoka -- uzsienyj galima gauti pigiau ir kokybishkesne preke.

        Reply
    1. rokiskis Post author

      Manau, kad daug. Šiaip paskaičiuot reiktų, kiek akcizo ir pvm, bet kad daugiau, kaip pusę kainos sudaro mokesčiai -- tai jau ko gero.

      Reply
      1. gerasirdis

        Daugiau kaip pusę?
        Tai kad ten be mokesčių beveik nieko ir nėra. Ach taip, dar yra nemažai reklamos beigi marketingo, be abejo.
        Kažkada buvau nusipirkęs cigarečių už 200 litų (legaliai. parduotuvėje, jei ką)- neišėjo nei kilogramo. Kiek gali kainuoti gamyba- nežinau, bet tikrai neturėtų kainuot daugiau, nei pigios dešros.
        Nes tabaką užaugint nesunku, supakuot į cigaretes- irgi kapeikas kainuoja.
        Kažkada lrytas kėlė sąmokslo teorijas apie tai, kad galbūt dalis cigarečių Lietuvoje gaminama iš surinktų nuorukų. Kas yra absoliutus absurdas- lengviau tabaką surinkti lauke, nei vargti su tuo rinkimu, laupiojimu, ir t.t.
        Bėje, su kokios šalies banderolėm tas po 40 litų? Čia šiaip, iš smalsumo…

        Reply
        1. ledas666

          Re: Daugiau kaip pusę?
          Sios LR istorijos nesu girdejes. esu girdejes istorija, ji plaukiojo zinoiasklaidoj, kad Philip Morris Klaipeda i LT isiveza nesvietiskai didelius kieksus tabako atlieku. buvo bandyta aiskintis ka jie su jom veikia, nors tai ir taip aisku 🙂

          Reply
          1. gerasirdis

            Atliekos != Nuorūkos ?
            O kas tos atliekos? Lapų atraižos nuo cigarų viniojimo? Tabako stiebai? Šaknys? Kokios nors jau padarytos cigaretės, kurios yra brokuotos (blogai suklijuotos pvz), ir reikia iš naujo į popierių sukimšti?
            Nenustebsiu, jei kas nors pagalvojo, kad būtent tai ir yra surinktos nuorūkos :-).

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Re: Atliekos != Nuorūkos ?
              Kiek žinau, tabaką skirsto į kelias rūšis, pagal lapus ir jų kokybę, stiebus visokius ir panašiai. Tai gali būti, kad tie lapai, kurie cigarams tinkami, ir buvo kažkur užvadinti šiaip tabaku, o visa kita -- atliekomis. Cigaretėse, kur viskas sumalta, nelabai ir pastebėsi matyt, kur ten koks stiebas susmulkintas, o kur ten dar kažkas.

              Reply
        2. rokiskis Post author

          Re: Daugiau kaip pusę?
          Surinktų nuorūkų tikrai nenaudos -- savikaina per didelė 🙂 O į banderoles tai neatkreipiau dėmesio, baltarusiškos berods.

          Reply
          1. grybukaras

            Re: Daugiau kaip pusę?
            Kai jau atkreipsi dėmesį į banderoles, tai atkreipk ir į http://www.cust.lt/lt/article?articleID=8365 . Nu ir tada į tai, ar po 3 litus (ok, 30 rublių, pataisykit mane, forexo genijai) parduodamas ciges Kaliningrade verta pardavinėt Vilniuje po 4. Arba 3,50 net kartais. Su rusiškom, beje, banderolėm. Belarusijoj, beje, kainos labai panašios, nors ten berods labiau priklauso nuo to kur perki.

            Reply
  1. ledas666

    siaip senos geros kontrabandos laikais, vokietijoj be mokesciu pakelis cigareziu WEST kainuodavo (neisejes is fabriko) berods 50 pfeningiu. as tiksliai neatsimenu, bet kazkas panasaus. o tada WEST keliaudavo i LT, o tada atgal i Vokietija. geri laikai buvo 🙂

    Reply
  2. xerksas

    O protingiausi jau antri metai nerūko 😛
    P.S.: Dėl skirtingos vieno brand’o kokybės skirtingose šalyse. Draugo žmona PhML ryšių su visuomene padalinyje dirbo, tai sakė, jog pas juos tai oficialiai vadinasi „prisitaikymu prie vietos vartotojų skonio“ :))) Pats su tuo susidūriau, kai kadaise, „West“ paplitimo laikais, paragavau kolegos iš ex Jugoslavijos parvežto „West’o“ :[[

    Reply
  3. scania_gti

    Bijau pameluoti, bet „geros“ -- tipo malboras, kamielis ar vinstonas Rusijoj ar ne po pusantro lito parduotuvėj? 😀 Ir jų tabako pardavėjai irgi gerai gyvena 😉

    Reply
      1. scania_gti

        Gali būti, senokai jau klausiau šoferių, po kiek perka ten tabaką 🙂 Nors, tarp kitko, tai jie tokių nelabai perka, šventas Jurgis paklausoj 🙂

        Reply
          1. Anonymous

            O nemanai, kad dėl mažesnės kainos perkamas Jurgis? Nemaža Lietuvos dalis tikrai šiuo metu gyvena sunkiai

            Reply
            1. xerksas

              Tikrai nemanau, nes „Jurgis“ (aka Saint Georg) išpopuliarėjo prieš kokius 4-5 metus, kuomet buvo pats gerovės skolon pakilimas ir rūkė jį toli gražu ne kaimo šoferiai.

              Reply
                1. paperline_01

                  Tai ir man atrodė, kad Grybų Karo parašytos kainos nerealios. Nes veža ir ne kontrabanda, o po tiek, kiek oficialiai leidžiama, lyg po bloką. Ir parvežus pardavinėt be pelno lyg ir nelogiška. 🙂

                  Reply
                  1. scania_gti

                    Kontrabambos kainos it prisiūtos prie valdiškų -- pabrangsta dešimt centų parduotuvėje -- devyniais pas bobutę 😀
                    Biznis: parduok už tiek, kiek įmanoma 😀 Apie savikainą galima nebent vaikiukams makaronint 😀

                    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *