Wikyblog bliki: wiki ir blogas viename

Prieš kokius porą metų atradau nuostabų daiktą, kurį pilnai įvertinti sugebėjau tik dabar – tai Wikyblog. Programa, kuri yra nuostabus blogo ir wiki hibridas, turintis praktiškai viską, ko gali prireikti, kuriant teminę svetainę. Tai ne tik blogas, tai ne tik wiki, o tiesiog kažkas stebėtino. Naudoju jau seniai, bet iki šiol dar atrandu naujas ir naujas galimybes. Autoriai šitą daiktą pavadino "bliki", tardami, kad tai visai nauja koncepcija. Ir išties – tai  kardinaliai daugiau, nei blogas su wiki viename daikte.

Japoniškas produktas, pilnai (o ne per hakus) palaikantis UTF, dinaminis turinio generavimas, galimybė ir rašyti blogą, ir turėti nuosavą wikipedijos gabaliuką vienu metu, pilnavertis AJAX (kuris, panorėjus, dar ir išjungiamas, o ne privalomas), pilnavertis (o ne mediawiki stiliaus) komentavimas, vaikiškai paprastas templeitinimas – tai tik keli daykai, kurie mane čia sužavėjo. Plius dar visokie pluginai integravimui su forumais, žemėlapiais ir pan.. Ir visa tai – realiai SEO friendly: semantinis kodavimas, pilnas H palaikymas, natyvinis interlinkingas, geri URL, etc..

Jei kam prireiks – turiu jau daugmaž pakankamą lietuvišką vertimą, jį galite atsisiųsti iš čia – http://ptrans.wikyblog.com/pt/Translation_to_Lithuanian/Files
O čia – pats Wikyblog – http://www.wikyblog.com
O čia – dar vienas susižavėjęs pasisakymas apie Wikyblog – http://www.itsm.lt/index.php/Main/Wikyblog

Tai tiek. Rekomenduoju kuo labiausiai 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

14 thoughts on “Wikyblog bliki: wiki ir blogas viename

  1. laiqua_lasse

    „Now here’s something that people unfamiliar with the law of large numbers would call a coincidence.“ © Sheldon Cooper, Big Bang Theory
    Kaip tik atsirado reikalas sukurti daugmaž wiki tipo puslapiuką vienam projektui, ir sužinau apie šitą dalyką. Dėkui už informaciją -- išbandysiu.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      DokuWiki prieš porą metų bandžiau, patiko dar ir tuo, kad failai tekstiniai, tai kartais turi didžiulių savų privalumų. Užkliuvo tik tai, kad markupas visiškai kitas.

      Reply
  2. megejas

    Na, komentavimo aplinka ir integravimas visgi ten gerokai atsilieka nuo blogų, kad ir wordpress galimybių, bent jau patogumu ir komentarų prieinamumu eiliniam vartotojui.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Taip. Tiesa, ne „kad ir wordpress“ -- WordPress yra galingiausia bloginimo platforma, kiek teko susidurt. Kita vertus, blogai tokių wikinimo navarotų visgi neturi -- šitai mane ir užburia.

      Reply
      1. megejas

        Apie komentavimo galimybes (iš matytų pavyzdžių, nžn, gal ir galima ten patiuninti gerokai) galiu pasakyti tik tiek -- prasčiau yra tik wikimedia… 🙂
        O komentavimas, mano nuomone, yra beveik puse viso bloginimo. Žodžiu, wiki’nimas ten gal ir gerai sutvarkytas, nesusipažinęs iš arčiau su šiuo dalyku, bet bloginimą ten reikėtų dar gerokai pataisyt, imho.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Nu, man ten irgi kažkas dar nesusiėjo su komentarais. Jaučiu, reik pasigilinti kažkur dar į šablonus. Deja, nelabai išmanau tų visokių PHP ir pan..

          Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *