Simpsonams – cenzūra!

Ant Simpsonų – „N-7“. Nepilnamečių apsauga nuo informacijos. Po to, kai parašiau savo bloge apie moterų seksualumą, būčiau jau mažiausiai N-14, tuo tarpu apie žmogžudystes kalbančios ir karo veiksmus rodančios TV naujienų laidos akivaizdžiai turėtų būti transliuojamos tiktai nuo kažkurios ten (23?) valandos. Nes nepilnamečiai turi būti saugomi nuo informacijos. Tiesa?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

13 thoughts on “Simpsonams – cenzūra!

    1. rokiskis Post author

      Yra dvi rūšys cenzūros (pranešimų filtravimo). Tai filtravimas prieš pranešimo perdavimą ir po pranešimo perdavimo. Prieš pranešimo perdavimą -- nustato ar pranešimą siųsti, ar ne. Po pranešimo perdavimo -- nustato, ar pranešimą priimti, ar ne. Užrašas „N-7“ -- tai filtravimas po pranešimo perdavimo. Netransliavimas išvis -- tai filtravimas prieš pranešimo perdavimą.
      Bet kuriuo atveju, savo esme tai nesiskiria.

      Reply
      1. zvyras

        Atsiprašau, bet savo esme kaip tik ir skiriasi. Jeigu skiriasi tik menka detalė (atsirado užrašas), bet šiaip gali žiūrėti viską kaip po senovei, tai kaip gali sakyti, kad cenzūra išvis nerodant ir cenzūra su tik su rekomendaciniu ‘įspėjimu’ yra tas pats?

        Reply
    1. rokiskis Post author

      Manau, kad pas mus šitas cenzūros mechanizmas praktiškai neveiksmingas -- tai tokia mūsų specifika 🙂 Bet juk bando cenzūruoti, bando 🙂

      Reply
      1. Anonymous

        O mano vaikai reaguoja -- pamato, kad N-7 ir perklausia, ar galima žiūrėti… Ir šiaip norėčiau dar griežtesnio reguliavimo tam tikrais atžvilgiais, nes kai vaikai žiūri kokį Kempiniuką, o per reklamą pradeda anonsuoti visokias „publicistikas“ apie smaugiamus ir tvarte laidojamus kūdikius… Na ką aš žinau… Kaip tada man vaikus nuo tokios informacijos apsaugoti? Ar gal sakysite, kad man savo mažių nuo jos saugoti nereikia?

        Reply
        1. Anonymous

          P.S. Tiesa, o Simpsonai su N-7 žymėjimu jau labai seniai rodomi. Tikrai žinau, nes kaip sakiau -- mano vaikai perklausia 😉

          Reply
        2. rokiskis Post author

          Tarp kitko, tai išties rimta problema -- filmukus cenzūruoti bando, tačiau reklamos -- šventas reikalas. Nors man labiau užstrigo degtinės reklamos, kurių ne taip jau seniai būdavo vaikiškų multikų viduryje, be jokio ten N-7 ar dar kokio nors ženklo.

          Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *