Rokiškis Rabinovičius ir Google Analytics

Google is watching you

Čia dar viena paskirtis, kam Google naudota tuos savo analytics

Kaip jau prieš kokią savaitėlę rašiau – įsidiegiau sau Google Analytics. Šiaip jau čionais tas Popo.lt duoda irgi kažkokias statistikas, kurių lyg ir pakanka, na o bet tačiau, Google duodamos statistikos yra įdomesnės ir galingesnės. Nors kompanija, reikia pasakyti, šūdina.

Bene prieš savaitę ar dvi Google visai nuprotėjo ir uždarė visokius savo API, esą mat kažkas ten jiems nepatiko su tuo, kaip tuos jų API naudoja spameriai, tai jie tik ėmė ir uždarė ką papuola, įskaitant net ir Google Translate integracijas. Tai dabar man galit paaiškint, kaip galima pasitikėti kompanija, kuri pradžioj duoda kažką, žmonės developina visokius integracinius daiktus, patys augina Google galimybes, o staiga ta kompanija ima ir susigalvoja viską užraukt. Nes turi tam teisę ir dėjo ant visų, kieno dėka viską pasiekė. Anksčiau ta kontora sakydavo „don’t be evil“, o dabar jau jie aiškiai duoda suprasti savo naują motto – „don’t do good“. Todėl juos greitai nukonkuruos kokia nors Blekko paieška (kuri dar iki Lietuvos nedaėjo su indeksavimais, ir kažkas jiems dar tarpais su UTF kartais kažkas, bet tikrai pasitaisys, o įrankis galingas ir su navarotais) ir neliks to Google. Ir viskas. Ir dar koks nors GWEI čionai prisidės ar dar kas nors. Ir viskas – godumas frajerius uždėjo. Tai aiški Google ateitis.

Aš buvau neteisus ir kardinaliai klydau, kai kažkada rašiau, jog Google susiims ir aplenks visokius ten Facebook ir panašius socialinius tinklus. Nei velnio neaplenks. Google kelias – tiesiai paskui Nokia, į bankroto glėbį ir Microsoft nasrus. Tai kompanija, kuri pasmerkta žlugti, nes padėjo ant savo didžiausios stiprybės – savo vartotojų ir bendradarbiaujančių developerių pasitikėjimo. Jie patys nužudė savo galimybes. Tai oluchai, žinote. Čia tiesiog nėra apie ką diskutuot.

Skynet Google kompiuterių tinklas ir dirbtinis intelektas

Google aišku norėjo tapti tuo SkyNet, kuris sunaikins pasaulį kaip koks Terminatorius, bet šita kontora feilino ir nieko jie nesunaikins

Tai vat pas tuos puspročius aš ir užsiregistravau, kur ir susikūriau Analytics akauntą. Tai dabar spėkit, ką man anas parodė. Anas parodė, kad aš esu niekaip nerandamas per jokius internetus ir niekam neįdomus. Nes visi, kurie mane suranda šiaip per Google paiešką – tai kažkokie puspročiai. O tie, kurie ne puspročiai, tai spėkit, kaip jie mane suranda?

Va, kokios statistikos gaunasi per nepilną savaitę Google Analytics naudojimo (vos 6 dienos, įskaitant ir pilną savaitgalį):

  • 49 procentai – tiesioginis trafikas, direct hitai kaip sakant. Kitaip tariant, visokie fanatai mano, kurie mano blogą atmintinai žino. Pusė žmonių skaito Rokiškį Rabinovičių, čia tiesiog ateidami ir viskas, nes jie žino, kas yra jų mėgstamas ir branginamas aš. Čia dar aišku galiu pridurti, kad man neseniai pasakė toks ponas Zbygniewas Pywacijus, kad aš visai jau nuračėjau, bet aš manau, kad Artūras Račas yra sektinas pavyzdys, iki kurio man dar daug įdirbio reikia, todėl tai man yra didžiausias pagyrimas, tad ponas Užkalnis geriau čia gali man neaiškinti, kas aš toks ir visokių kampanijų apie mane neskleist.
  • 35 procentai – visokie refereriai, iš kitų puslapių nuorodos, kurias kažkas paspaudžia ir pakliūna čionai (čia paskui pažiūrėsim, tai pamatysit, kas ten per cirkai). Čia primeskit – paspaudžia žmogus kokiame nors padoriame puslapyje nuorodą ir spėkit, kur pakliūna? Ogi pas mane pakliūna. Įsivaizduokit, kaip tada tokie žmonės keikiasi patyliukais.
  • 16 procentų – visokie per paiešką ateinantys žmonės, kurie nueina į Google, kažką parašo ir taip mane suranda (irgi pažiūrėsim dar apie juos). Čia išvis fenomenas, apie kurį nesyk esu rašęs.

O dabar kaip tai išsiskirsto, pavyzdžiui, su referereriais, kurie į mane deda nuorodas. Vot kas per blūdai gaunasi:

  1. Pats aukščiausais refereris – Facebook, katras man atveda truputį virš 11 procentų visų lankytojų. Jūs primeskit, pavienė Snukiaknygė, šitas Mordabūkas atveda man vos ne tiek pat skaitytojų, kiek atveda Google paieška. Tai čia taip gaunasi, kad beveik trečdalis tų, kas per nuorodas ateina, tai ateina iš Facebook. Išties – tie patys nuolatiniai skaitytojai.
  2. Antroje vietoje stovi du internetai, kuriuos čia į vieną apjungiu sąmoningai – tai Google.lt ir Google.com, kas išties reiškia tiesiog Google Reader. Kitaip tariant, tą nesąmoningą daiktą, kurio aš nesuprantu, kai per RSS eina kažkas. Trumpai tariant, per šitą Google Reader ateina beveik 10 procentų mano skaitytojų. Aš iki šiol gerai nesuprantu, kam čia tas Rokiškio RSS skirtas išties, ale matyt, kad ne veltui jis čia kažkam reikalingas. Gal kada nors ir pats išmoksiu kaip nors tą RSS naudot, nes visi sako, kad kažkaip labai gerai tie visokie dalykai. Trumpai tariant – ir vėl nuolatiniai skaitytojai.
  3. Ir visai jau trečiuoju outsaideriu tampa ne kas kitas, o PoPo.lt pirmas puslapis, per kurį ateina 4 procentai lankytojų. Užeina į pirmą PoPo puslapį ir užeina iš jo pas mane. Tai labai geras PoPo.lt pliusas, kad jis duoda tiek daug lankytojų, tik nežinau, ar tie lankytojai paskui nepasigaili, pas mane užsukę.
  4. Čia jau būtų galima nerašyti visų kitų refererių, nes jie jau mažesni (nes matyt ir taip visi žino, kad niekam čia pas mane nėra apie ką skaityt, vieną kart užsukęs – daugiau čia nesugrįši ir tiktai spjaudysies, bet kartais matyt pasitaiko neapgalvotai pasielgiančių žmonių, kurie užsirauna ant kažkieno provokacijų), bet grubiai imant, tos vienos savaitės statistiniai ryškiausieji sadistai, pasiuntę į čia nekaltų aukų (pakankamai daug, kad užgarantuočiau, jog tikrai ne vieną, o bent jau po 2-3 per tas šešetą dienų, ką man skaičiais parodė Google Analytics) – tai ponai iš PoKo.lt, ponai iš Common Sense, ponas Leo Lenox, ponas Troy, ponas Andrius Užkalnis, ponas Kreivarankis, ponas Grumlinas, ponia Mišrainė, ponia Giedrė, ponia Mergaitė, ponas Maumaz, ponas Piktas Gnomas, ponia Swasti ir ponas Mantas Malcius, už ką visiems esu dėkingas. Tai dar negana to, kiek suprantu, bent jau pora-trejetas iš šitų patys pridėjo man kažkokių tai apsilankymų, patys spausdydami ant savo friendjuostės, katroje mato Rokiškio transliaciją į LiveJournal, bet visvien yra geri žmonės, todėl visus juos visvien visiems rekomenduoju, nes ne tokie blogi jie, kaip aš, todėl būtinai juos aplankykit ir nenusivilsite.

Nu ir dabar pabandykite atspėti, kokia gi ta paieška, pagal kurią mane atranda Gūglėje. Kas sudaro tuos ištisus 16 procentų mane atrandančių lankytojų. Ogi vat kokie skaičiai gaunasi bendrame mano lankomume (Google Analytics tai rodo labai lievai, todėl reikia paskui kalkuliuoti viską, dalinant iš bendro lankytojų skaičiaus):

  1. „Rokiškis Popo“ – beveik 2 procentai visų lankytojų.
  2. „Rokiškis“ – virš 1 procento visų lankytojų.
  3. „Rokiškis blogas“ ir „Rokiškio blogas“ kartu sudaro dar 1 procentą visų lankytojų
  4. Ir dar apie kokius 5 procentus sumoje sudaro tokios paieškos, kaip „rokiskis.popo.lt“, „http://rokiskis.popo.lt“, „blogeris Rokiškis“, „Rokiškis Rabinovičius“, „Rokiškis Abramovičius“, „Rokiškis Brazauskas“, „kiškio kopūstai Rokiškis„, „Rokiškis balsavimas internetu„, „Rokiškis apie spalvas“ ir pan.
Picture unrelated

Šitas labai derinasi su paieška, kuri čia atveda lankytojus - absoliučiai atitinka tiesiog

Kitaip tariant, bendrame lankomume ištisus 9 procentus (t.y., aiškiai daugiau, nei pusę) sudaro tokios paieškos, kur ieško aiškiai būtent manęs. Na, gal tik dėl Brazausko nesu visai tikras, bet ir tai čia dar neaišku. O jau paskui eina visokie pridūrkai, kurie neaišku, ko čia ateina. Aš jau rašiau apie tokius psichavotus Google ieškotojus ir jų kliedesius, o vat jums dar pavyzdėlių naujų, kas per žmonės čia lankosi ir ko jie čia ieško šitose SEO optimizacijose (čia dar ne šiaip kokie labai rinktiniai perlai, kaip anksčiau, nes tik 6 dienelės tepraėjo, tad dedu, ką papuola, bet jau irgi beprotybė šviečia):

  • „Kaip nunuodyti žmogų“ (rado, kur ieškot, pridūrkai, jei policija paklaus – tikrai perduosiu visus duomenis)
  • „Ilgi plaukai sovietai“ (jo, sovietai kaip tik ilgus plaukus ir nešiojo. bet gal visgi ką nors ir minėjau apie tai, kai rašiau apie sovietmetį)
  • „Blogeris Xerksas“ (o čia jau rimtai, jei ponas Xerksas pradės rašyti blogą – tikrai pareklamuosiu)
  • „Boro chemikalai“ (boro rūgštis – populiariausias boro junginys, tinka dezinfekcijai (silpnu tirpalu skalaujamos akys, esant uždegimams, prieš vartodami, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku), nekelia alergijų, labai efektyvus, naikinant tarakonus. Tačiau boranai – neįtikėtinai klaikus nuodas)
  • „Vladimiras Putinas“ (jo, gal ir rašiau apie tokį Vladimirą Putiną, bet kokiu būdu mane surado?)
  • „Alina Orlova“ (argi aš apie ją kada nors rašiau? neatsimenu)
  • „Apie Nokia E621“ (taip, E-621 – kaip tik ta chemija, iš kurios daroma Nokia)
  • „Ar galima valgyti žaliąją musmirę?“ (vieną kartą gyvenime galima. paskui daugiau jau niekad nieko nevalgysit – tai mirtinai pavojingi grybai, o mirtis nuo jų klaiki ir labai skausminga, prieš galutinai numirštant gali tekti 2-3 savaites prasivolioti ligoninėje)
  • „Bebrai užpuola žmones“ (masiškai, masiškai užpuola. ir keliasi į kanalizaciją, vamzdžiais nuplaukia iki klozetų ir įsikanda žmonėms į subines, sugraužia stuburą, pasiekdami smegenis, kurias iščiulpia ir įsikuria kaukolėje – taip atsiranda zombiai, rašinėjantys komentarus interneto portaluose)
  • „Cirtautienė Vasiliauskaitė“ (aš čia nieko jau nekomentuosiu)
  • „Dantų spalva marichuana“ (vaikai, kokio galo jums narkotikai? jūs gal visai trenkti? vyrams nuo marichuanos atrofuojasi pimpalas ir kiaušai, o moterims atrofuojasi papai ir užanka putė. nevartokit žolės)
  • „Drąsiaus Kedžio violetinis drabužis“ (gerai dar, kad ne purpurinis drabužis)
  • „Falo čiulpimas“ (puiki paieškos frazė, tarp kitko – gal kokia nors mergaitė kada sužinos, kad galima čiulpti pvz., ir šiaip kokį nors falinį simbolį, pvz., durų rankeną ar pavarų perjungimo svirtį)
  • „Kenksmingumas mikrobangių“ (čia galit kam nors ant galvos numesti per balkoną mikrobangę – štai jums ir kenksmingumas bus)
  • „Vaizduoklio sijoklio nuleiduoklis normaliais žodžiais“ (žmonės kraustosi iš proto nuo VLKK kalbinių išradimų)
  • „Išsisukinėjimo menas“ (KPŠ?)
  • „Kaimas gurmanams“ (KPŠ, po galais?)
  • „Kelmickaitė sovietmečio privalumai“ (WTF?????)
  • „Klizma Radžiui“ (ko jūs pas mane ieškot, durniai, nu ko jūs čia einat pas mane???)
  • „Jauni homoseksualistai Vilniuje“ (aš jums ką, pažinčių internetas kažkoks????)
  • „Jean Baudrillard simuliakrai eina pirma“ (gelbėkit!!!)
  • „Vaginos fokusai“ (aaaaaa!!!!!!)
  • „Ką ėda katės?“ (!!!!!!!!)

Trumpai tariant, tiek vat apie visokias analitines statistikas. Kokios bendros išvados? Tokios, kad nieko čia išties nereiškia jokios paieškos ir jokie šarinimai. Ir statistikos nepasako nieko naujo, kas ir taip nebūtų aišku. Mano blogą skaito žmonės, kurie mane pažįsta, turi bendrų su manim pažįstamų, yra su manim bendravę kažkur internetuose ar šiaip per pažįstamus (kad ir internetinius ar blogosferinius) užklystantys čionai paskaitinėti mano pakleidėjimų, nes žino, kad kartais kai parašau ką nors, tai nei juoktis, nei verkt, paskaičius.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

43 thoughts on “Rokiškis Rabinovičius ir Google Analytics

  1. Aiste

    Tikrai rekomenduočiau skirti pusvalanduką ir įvaldyti Google readerį. Bent dėl to, kad parašytum paskui tekstą apie tai, kaip jis veikia 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kaip aš suprantu, tai jis veikia panašiai, kaip LiveJournal friendjuostė, tik viso interneto mastais. Ale kad vat aš jau su ta friendjuoste nesusitvarkydavau, tai jau su visais internetais -- išvis beprotybė gautųsi.

      Reply
      1. Mišrūnė

        O tu pirma pabandyk, paskui jau spjaudykis 😉
        Googleryderiuj visai patogu susirūšiuot skaitomus dalykus. Naudoju būtent kaip friendjuostės pakaitalą.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nu tai ir sakau, kad kažkaip panašiai, kaip friendjuostė, ale kai su friendjuoste nespėdavau skaityt, tai ir čia panašiai gausis.

          Reply
      2. Aiste

        Aš savo ruožtu nežinau kas yra friedjuostė, bet su readeriu net aš greitai įsikirtau kaip ir kas. Tikrai paprasta ir patogu. Visus internetus ten galima susikirstyti į kategorijas: kultūrkė, receptai, grožis, durniai etc ir esant atitinkamai nuotaika vartoti.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Aha, aš friendjuostę bandžiau irgi skirstyt kategorijom. Ir paaiškėjo, kad kai vienas parašo ką nors protingo, tai priskiriu protingiems, o paskui jau kai pasipila briedas pramaišiui su pornografija iš visų tų protinguolių, tai ir nelieka, ką daryt.

          Taip kad dabar nueinu į kur papuola, pats nesigilindamas kaip, o kartais taip netyčia kur nors ir pataikau. Įdomiau, vienok.

          Reply
  2. Vaizdas-ir-Garsas

    šitą kaip trol-straipsnį užskaitau. Bet jeigu tai buvo nuoširdu, reikia pasakyti: visos tos užklausos „meikina sensą“, bent jau Googleboto logikoje.
    Boras, Alina Orlova, vaginos, bebrai, ilgi plaukai prie sovietų, etc. -- apie viską rašėt 🙂

    taip, kad gal nereikia

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kas buvo nuoširdu ar nenuoširdu? Nieko nesupratau.

      Gal ir rašiau ką nors kur nors, ale kad aš pats žinočiau, ką aš esu parašęs…

      Ir kodėl čia eina psichai? Kodėl puspročiai eina į mano blogą? Ko jie čia eina? Kodėl jie ieško Badrillard simuliakrų pirmenybės ir kačių maisto pramaišiui su vaginos stebuklais?

      Reply
      1. Vaizdas-ir-Garsas

        🙂 taigi akivaizdu -- tamstos rašymo maniera ir temos Googlebotui sujaukia algoritmus ir tam vargšui AI gaunasi patys keisčiausia kontekstai, kurie jau savaip sureaguoja su išprotėjusiais ieškotojais

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Jūs čia norit pasakyti, kad Google sąmoningai siunčia per paieškas man visokius puspročius? T.y., kad čia tam tikra Google vykdoma intelektualaus dosinimo akcija, siekiant su manim susidoroti?

          Reply
          1. Vaizdas-ir-Garsas

            🙂 aš čia noriu pasakyt, kad praktiškai nutinka taip -- sutampi su tuo, prieš ką kovoji.

            O jei rimčiau, kaip skaitytojas ab initio galiu atsakingai pareikšt, jog visos nesąmoningos užklausos visgi meikina sensą! 🙂

            Pvz., užklausa dėl Alinos Orlovos = tamstos straipsnelis apie tai, kad Orlova primena tūlą Kate Bush. Tarp kitko, galiu pasakyti ir tai, jog pirmas šią įžvalgą Litnete padarė, berods, tūlas Qemm

            Visokios trenktos nešvankybės = dar LJ laikų komentarų karai (t.y. kai tūli pizduliai manė, jog tiesiog sugebės komentarus užtvindyt keiksmažodžiais, kolionėm ir istorijom apie tamstos „suteniorišką praeitį“)

            Visa šita masė (rašiniai ir komentarai -- tiek normalūs, tiek ir paplavos) matyt persimaišo Googlebotui beieškant tinkamo konteksto + ieškotojų nesveika fantazija = voila! 😀 nesveiki refereriai

            Na, čia tik mano hipotezė visgi.

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Kažkas atėjo su paieškos stringu „mielas rokiski, kaip sekas su google analyticu“ 😀 Nors ir kiti nauji search stringai rimtai džiugina, pvz., „Dainius Kreivys masonas“.

              O dėl kitko -- njo, matomai, kad taip ir gaunasi -- kur nors rašiau pats ką nors, ko jau neatsimenu, kur nors kas nors komentaruose kažką rašė, etc. -- o Google neužmiršta, pakiša vis kam nors pagal savo logiką.

              Dėl Alinos Orlovos -- jo, išties buvo. Kai Kate Bush priminėt, tai prisiminiau. Ieškot apie Orlovą tingėjau 😀 Bet jei Quemm ir padarė tą pat įžvalgą pirmiau, tai tikrai apie tai nežinojau. Nes kažkaip neseku išties blogosferos.

              O veikėjų su konspiracijomis ir dabar kartais ateina. Prieš porą metų labai dideli srautai buvo plūstelėję ne dėl kokių nors LJ reikalų, o dėl kai ko iš didžiųjų portalų, palinkinusių į blogą man. Gavau tąsyk srauto. LJ tik pirmą puslapį gaudavosi pamatuoti pagal lankomumą, tai vien į tą pirmą puslapį per vieną dieną pora tūkstančių atvarė visokių. Tada ir supratau, kad geriau ką nors neteisingai ir žiauriai pasiųst, nei užsižaidinėt su visokiais neaiškiais 😀

              Taip, tamsta teisus. Matyt realiai kažkur sutapau su visokiais debilavotais pacukėliais, Google man tai matyt ir rodo.

              Reply
              1. Vaizdas-ir-Garsas

                ech, ką tik bandžiau sukombinuoti tokią užklausą „sveiki, ponas bebre!“ kad atidarytų šitą postą 😀 nesigavo

                dar manau reikėtų atkreipti dėmesį, jog kai Google duoda pasiųlymą į užklausą, pateikia juk ir trumpą kontekstėlį su raktiniais žodžiais. Tai juk irgi klodai interpretacijai 🙂 pabandykit suvest kokią linksmesnę paieškos frazę ir pažiūrėt, kokį kontekstą duoda Google ir į kas taip sudomina „šauniuosius ieškotojus“ 😀

                Reply
                1. Rokiškis Post author

                  Nugi jau tiek giliai tai nekapstysiu. Visvien nesuprasiu, ką tie psichai galvoja, čia ateidami pagal savo idiotiškas frazes.

                  Reply
                2. Rokiškis Post author

                  Ponas Vaizde ir Garse, jau gaunasi. Atrodo, kad Google staiga suprato, kad galų gale seniai bebrų apsėstame bloge atsirado ši frazė, kurios niekad nebuvo. Jau ėmė ateidinėt kažkokie durniai, kurie čia nori su bebrais pasisveikinti. Būtent pagal tamstos frazę -- „Sveiki, ponas bebre!“

                  Tiesa, per paskutines kelias dienas atėjo ir žmonių su tokiomis frazėmis, kaip „šaunieji ieškotojai bebrai“, „į vaginą plūstelėjo bebrai“, „bebrų lytiniai organai“, „bebrų kainos“. Nežinau, kur čia tamstos kokie nors eksperimentai, o kur šiaip atsitiktiniai durniai.

                  Taip ar anaip, bebrų aktyvumas atrodo padidėjęs.

                  Reply
  3. troy

    Ei, o mano privatumas. Nurodei mano lankomus blogus, o man gal gėda prisipažinti jaunoms merginoms, kad aš skaitau tokį nepraustaklavį…
    O jei rimtai, tai neskaitau tik rašliavų apie metalą, išaugau jau iš to amžiaus…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Troy, koks dar privatumas, kad aš nurodžiau tamstos blogą ir savo blogą kaip du vienintelius tamstos skaitomus ir lankomus blogus, kur tamsta esate nepraustaklavis -- nesijaudinkit, pakanka, kad tamsta skaitot mano blogą ir tai kompensuoja visus tamstos trūkumus.

      O su laiku ir apie metalą pradėsit skaityti. Nes anksčiau ar vėliau subręsite, nusimesite savo sustabarėjimą.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jei suprasčiau ką nors apie tą SEO optimizavimą, tai eitų tuntai pas mane pagal visokius finansinius/ekonominius/politinius ir pan. keywordus, o šitas blogas jau senai būtų pavirtęs į visalietuviškąją finansinę Rokiškio Rabinovičiaus bažnyčią, kur visi man neštų aukas ir atidavinėtų savo atlyginimus.

      O dabar eina tik kažkokie puspročiai, ieškantys kačių maisto ir vaginos fokusų.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      O ką aš prognozavau prieš krūvą metų? Ogi tą ir prognozavau. O beje, Vilniaus kanalizacijoje bebrų jau aptikta.

      Reply
  4. nagi

    Problema ta, kad iš readerio dažniausiai skaičiuoja kaip direct traffiką, o ne reffererius iš google.com

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ne, jei iš Google readerio referintus -- tai kaip referintus skaičiuoja, o ne kaip direktus (nebent skaičiuotų paties readerio hitus). Viskas čia su tuo tvarkoj. Kažkiek gali eiti dar per paveiksliukų paiešką, kokį nors gmail ar dar kitus Google servisus, bet čia mažuma, didžioji dalis -- visgi per readerį. Ten galima pasižiūrėt tikslesnį urlą analytiksuose, tai susistato viskas į vietas.

      Reply
  5. nagi

    O yra dar visokie pluginai Thunderbird’ams ir Evolution’ams, kurie leidžia naudotis RSS privalumais…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      O vat šitie tai jau turėtų eiti, kaip direktai. Bet aš tokių negaliu identifikuoti, juoba kad RSS per FeedBurner padarytas.

      Reply
  6. Pingback: Revoliucinė agitacija, vol.5 | veranda su vaizdu į saulėlydį

    1. Rokiškis Post author

      Pasižiūrėjau, ogi išties plūstelėjo tiesiog iš Tviterio žmonės. Matomai jo, pareklamino ponas Užkalnis mane, čia įrodymas, kad jis labai gudrus ir žiaurus žmogus.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jei rimtai, ponas, tai galokit ne apie tai, per kiek laiko kažkokia trolių grupelė užims Gūglą. Galvokit apie tai, kad tūpas mechanizmas, kai per paties Gūglo paiešką yra suowninami Gūglo adwordsai, veikia pakankamai efektingai. Ir yra dešimtys tūkstančių spamerių, kurie tuo užsiima kasdien, eksploitindami pagrindinį Google pajamų šaltinį per abu galus.

      Reply
  7. seosmegenis

    Rokiški Rabinovičiau, būtų įdomu įvertinti ne tik frazes pagal kurias ateina (kaip ir šaltinius) bet ir ar lankytojas rastą informaciją palaikė naudinga (ar rado, tai ko ieškojo). Tai galima įvertinti žiūrint į analytics „peradresavimų rodiklį“: pvz. -- lankytojų iš Užkalnio raštų peradresavimų rodiklis yra 59% -- reiškia, kad 59% apsilankiusiųjų buvo neįdomu ir jie iš karto paliko rokiskis.popo.lt. Arba: pagal raktažodį “Falo čiulpimas” atėjusio lankytojo peradresavimų rodiklis 0 % -- reiškia lankytojas rado jo paiešką ir interesus atitinkančią informaciją ir susidomėjęs skaitė ne tik tą įrašą bet mažiausiai vieną papildomą (tą atspindi ir puslapių/lankytojui vidurkis).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nežinau kas tas peradresavimų rodiklis, bet tie, kur su nesąmoningomis užklausomis yra, tai didžiąja dalimi turi bounce rate 100%. Kiek suprantu, tai čia tas dalykas ir yra.

      Reply
  8. Pingback: Pakvietimai į Google Plus « Rokiškis

  9. Zlatan

    Aha, Google Inc (Mkt cap $169.92B, 2011-07-11) mala suda, o gerbiamasis Rokiskis Rabinovicius (su visa pagarba, skia), antra karta nuo zagres ir meslinu kerzu, viska zino geriau uz juos:) Trololoooo

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *