LiveJournal, Tumblr ir WordPress

Kai ne taip jau seniai atmigravau į PoPo.lt, dariau tai apgalvotai. Ne veltui rašinėjau apie visokias migracijas. Ir ne veltui vėl buvau kuriam laikui atgaivinęs savo metablogą, kuriame rašiau ir apie Tumblr, ir apie WordPress, ir apie LiveJournal. Taigi, čia tiesiog iliustracija iš Google trendsų, kuri viską parodo vizualiai. Tiesą sakant, galėjau netgi ir nesigilint, lygindamas, o tiesiog tokį grafikėlį pažiūrėt. Deja, tada kažkaip nepagalvojau.

Tumblr, Livejournal ir WordPress trendai

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

23 thoughts on “LiveJournal, Tumblr ir WordPress

    1. rokiskis Post author

      Na, tai jau senokai čia į PoPo.lt persikėliau, dabar vis kapstausi su senais įrašais po truputį 🙂

      Beje, Microsoft savo tas nenormalias blogofermas uždaro, http://www.nezinau.lt/windows-live-spaces-uzsidaro -- tai panašu, kad WordPress.com vėl šoktels viršun, nes jam toks nuosmūkėlis buvo. Ir dar WP 3.0 išėjo, ir iš WP veiksmų atrodo, kad gal ir pajudės link kažko geresnio, kai kurie nauji anonsai pas juos rodo, kad per kokius 4 metus visgi susiprotėjo judėti link LJ navarotų -- gal pamatė, ką Tumblr pasiekė.

      O į LJ aš pirmą kartą atėjau dar apie kokius 2003-2004 berods, bet tada taip ir nesupratau, ką ten veikt, paskui net savo acc nesugebėjau rasti (tiksliau, rasti tai sugebėjau, bet kažkoks užlokintas jau buvo). O antrą kartą į ten atėjau berods apie 2006, kai WP buvo dar visiška šviežiena. Bet per tą laiką ten praktiškai niekas nepasikeitė į gerą, tik degradavimas kažkoks vyko, ypač po to, kai LJ nusipirko rusiški SUP, besielgiantys, kaip kokie silpnapročiai.

      Reply
  1. Vaida

    Kažkur čia skaičiau apie įvairias ‘popo’ reikšmes ir galimas interpretacijas, tačiau vokiškai ‘popo’ reiškia tiesiog užpakalį. Niekaip nesuprasčiau savęs jei talpinčiau savo mintis tokioje vietoje. Niekad neišdrįsčiau viešinti blogo ‘užpakalis.lt’. Jei čia jumoras, tai reiškia nesuprantu. Pagarbiai 😉

    Reply
    1. Zeppelinus

      A-jo, man tas kažkaip labai jau netradiciškai žaismingas „popo“ rimtų pretenzijų turinčiai blogofermai irgi keistokai pasirodė.

      Įsipaišo į „xz.lt“ ir panašių „bbd.lt“, „eiknx.lt“ gretas…:)

      Bet čia gal toks savotiškas lietuviškųjų kompiuterastų humoro jausmas?

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Nemanau, kad turi čia kas rimtų pretenzijų, bet smagumo yra, reik pasakyt 🙂

        O LJ miršta jau konkrečiai. Nors kadaise ir rašiau, kad nemiršta. Realybė.

        Reply
        1. Vaida

          Nesivaidena ir tikrai ne visur, bet suprantu vokiškai ir matau tą žodį su visa reikšme nors tu ką, kaip bešifruosi. Be to turiu draugų vokiečių, tai iškart įsivaizduoju kaip jie tai perskaitytų, jei tarkim kurčiau blogą popo.lt. Hm… vardas.užpakalis.lt 🙂 Ai nu gal aš perdėtai vengiu kokių nors aliuzijų į kūno dalis, tarkime 😀

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Ar žinote, kaip angliškai kalbantiems skamba žodis „šitas“? O kaip visa frazė -- „šita pusė“?

            O žinot, prieš kelis metus buvo tokia istorija, kai vienai blogerei kažkokia proga į komentarus parašiau apie tai, kad Vilniaus kanalizacijoje apsigyveno bebrai, tai anoji baisiai supyko, pareiškė, kad aš šitaip nepadoriai kalbu apie jos, atleiskite, tarpkojį ir mane išbanino.

            Matomai jai tikrai nesivaideno, bet jinai suprato nors tu ką, kaip bešifruotų… Na jai gi tikrai negalėjo visur vaidentis, atleiskit, putės.

            😀

            Reply
            1. Vaida

              Taip, aš be abejo žinau kaip angliškai skamba ‘šitas’ ir ‘šita pusė’, tačiau jie turi ir lietuvišką reikšmę, o štai ‘popo’ -- ne. Idėja kurti lietuviškų blogų fermą WP pagrindu yra puiki, todėl traukia dėmesį, tik Jūsų pavyzdys bei reakcija į pastebėjimą dėl pavadinimo nepagrįstai vulgarūs ir pikti.

              Reply
    2. rokiskis Post author

      Jeu būtų buvus galimybė gauti adresiuką iš serijos „rokiskis.uzpakalyje.lt“ -- būčiau tokį ir paėmęs 😀

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Ten košmarai, konkuruojančios ir besipešančios partijos, gausybės visokių tarpusavio lazdavojimų, intrigėlių ir susidorojimų. Ir dar negana to, kovos tarp WP, LJ, Blogas.lt, Blogger naudotojų, standalonininkų ir kitų grupių. Karas beveik 😀

      O dabar dar kažkoks, atsiprašant, PoPo išlindo -- greit visus čia rašančius ims vadint popošnikais arba dar kaip nors, viskas tikrai ne taip paprasta 😀

      Reply
  2. kreivarankis

    Palaikau nuomonę tų, kuriems „popo“ visiškai neskamba. Man netgi daugiau nei neskamba…
    O šiaip tai koks skirtumas -- svarbu būtų apie ką rašyt, o kur tai atsiras. Stalčius irgi ne pati blogiausia vieta 😀

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš tai galvojau, kaip iššifruoti POPO, tai gavosi Prakeiktų Oligofrenų Pogrindinė Organizacija. Kaip tik man tinka.

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Tau gal tiktų Pajuokiančiai Okultinis Pesimistinis Orgazmotronas.

          Čia yra geras privalumas, kad kaip susigalvoji, taip ir gaunasi 😀

          Reply
  3. Lolka

    Į „rokiskiouzpakaly“ tai būčiau pati pirma su visa gimine atėjus 😀
    O šiaip tai normaliai, svarbu tik blogo pavadinimą atitinkamą pasirinkt: pvz., kokiam „Vyšnių sodeliui“ ar „saldžiam sapnui“ užpakalyje gal ir ne vieta, o kai mano „palėpei“ -- tai pats tas 😀

    Reply
  4. Laiqualasse

    Ko jūs kimbat prie to popo? Taigi viskas čia elementaru -- 4 raidės, 2 skirtingos, paimam kartu ir gaunam kemdu. Atsakymas į visus gyvenimo klausimus -- tiesiai blogo adrese. Hm, gal ir man čia perkelti savo konstantą, jei neišprašytų?..

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, geras, va čia tai geras -- aš tai nebūčiau susiprotėjęs iki tokio 🙂

      Žinoma, kelkis į čia, net negalvodamas, kaip tik pats tas bus, laisvė ir kosmosas 🙂

      Reply
  5. Vilius

    čia gal ne i tema bet kaip ten pasidaryt normalu puslapi savo blogo nu ten su meniu ir tt… aš žalias visiškai tam reikale… mačiau pas rokiški ten šone menių nuorodos i savo postus ir tt… o pas mane nėra … ar čia jau šaibas reik mokėt ?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Taip ir pasidaryk 🙂 Kai užeini į tą dašbordą-darbastalį, kairėj yra Išvaizda-Appereance, tai ten temą pasirink, o paskui per Widgets susimėtyk, ką reikia.

      Trumpai tariant, nepatingėk bent jau pusvalandį paskirt makijažams -- irgi bus kieta 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *