Lietuvos herbai – vyčiai, trispalvės vėliavos ir kiti paveiksliukai

Lietuvos vėliava su VyčiuKaip ir žadėjau kitame straipsnyje, kur buvo stilizuotas Vytis trim variantais, dabar duodu truputį įvairaus kitokio kliparto – paveiksliukų su trispalvėmis vėliavomis, Vyčiu ir panašiai. Kai kurie, manau, kad bus matyti. Kai kurie kiti – tikiuosi, gal dar ne. Dydis varijuoja, bet dauguma – pakankamai dideli, kad problemų nekiltų.

Beliberdos čia yra visokios, kai kuri – visai tokia, kaip čia pasakius. Bet kažką kažkam tinkamo visvien rasit. Žodžiu, imkit ir naudokit. Ir kitiems reklamuokit – kad rastų. Nes porą kartų, kai man prireikė kažko, tai rimtai ieškojau, užsiknisdamas. Prastai pas mus su tokiais resursais, kaip įvairi tautinė simbolika.

O kadangi paveiksliukų pora dešimčių – tai viskas už nuorodos 🙂

Ir dabar jau tikrai, kas ką besakytų, bet pasidariau vienu iš didesniųjų lietuviškos simbolikos resursų 🙂 Prie progos, jei pasitaikys, dar įdėsiu truputį ko nors 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

18 thoughts on “Lietuvos herbai – vyčiai, trispalvės vėliavos ir kiti paveiksliukai

  1. skirtumas

    Iš kur tą „laisvė ir mirtis“ ištraukei? Ką jis reiškia? Čia sovietinė provokacija? ar kažkas giliau ir juokingiau?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taigi matomai akivaizdus šūkis, reiškiantis „(gimiau Lietuvoj) laisvas, (čia laisvas) ir mirsiu“. Plg. su „revoliucija ir mirtis“.

      O šiaip tai čia yra geresnių. Litvakiškas Vytis labiau turėtų stebinti -- kai kažkur atradau jį kažkada, tai pradžioj savo akimis nepatikėjau. Ir tai ne humoras, o rimtas dalykas.

      Reply
      1. skirtumas

        hm… o aš kardinaliai atvirkščiai supratau… tipo va atsikovojot laisvę, tai dabar visi mirsit… 😉 Laisvė = mirtis t.y…

        Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, naujasis berods Každailio. Atspindintis visą vėlyvojo sovietmečio tautinę grafiką visoje pilnatvėje. Ir dar su istorizmo persunktais pamėlynavimais.

      Reply
  2. nb

    Man pačiam rašant ir įkeliant kai kurios informacijos kyla klausimų su visokias autorinių teisių reikalavimais. gal žinai, kaip yra šiuo atveju su tokių paveiksliukų įkėlimu -- neparauks paskui kas nors kaip nors?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      O už ką čia patraukti? Čia nėra komercijos, atitinkamai -- ir turtinių reikalų. Tik tiek, kad autorystės negalėčiau viskam atsekti (berods galiu įvardinti tiktai vieno, kur ir užrašyta) -- koks yra kratinys, toks yra, nors pas kelis iš šitų galima atsekti pagrindą, iš ko galimai padaryti.

      BTW, valstybės simboliai yra vienas iš tų daiktų, kuriems įstatymu apribotas autorių teisių taikymas, o bet kuris Vytis, kaip ir bet kuri Lietuvos vėliava yra išvestinis kūrinys iš oficialaus Vyčio arba Lietuvos vėliavos.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nuoroda aišku tinka visaip, bet aš ne autorius -- čia man rodos Zikaras gal autorius, o pas mane tik truputį apdirbtas paveiksliukas iš visiškai purvinos mikro rezoliucijos į truputį geresnę 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *