Mirė Eli Goldratt, TOC kūrėjas

Mirė Dr. Eliyahu Moshe Goldratt – nuostabus žmogus, kurio dėka vadyba gavo nuostabų įrankių kompleksą, leidžiantį įmonėms įveikti bet kokius sunkumus. Apie tai jau parašė Common Sense, o aš tik percituosiu jų atrastą citatą:

Šypsausi ir skaičiuoju lenkdamas pirštus: pirma, žmonės yra geri. Antra, bet kuris konfliktas gali būti išspręstas. Trečia, kiekviena situacija, nesvarbu, kokia sudėtinga ji atrodytų, yra be galo paprasta. Ketvirta, bet kuri situacija gali būti pagerinta iš esmės; netgi dangus nėra riba. Penkta, kiekvienas žmogus gali pasiekti pilnavertį gyvenimą. Šešta, visuomet egzistuoja win-win sprendimas. Ar man tęsti?

Dr. Eliyahu M. Goldratt

1947- 2011

Eliyahu M. Goldratt

Eliyahu Moshe Goldratt

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

7 thoughts on “Mirė Eli Goldratt, TOC kūrėjas

  1. mhm

    blemba nepamenu kokie buvo tie laikai kai galėdavau džiaugtis priemonėmis įgalinančiomis įmones įveikt bet kokius sunkumus, įmonių augimu, apsukomis, tarptautinės rinkos drebinimais. Turėjau būt naivus, mielas ir optimistas.

    dabar viskas atrodo kažkaip atvirkščiai. Verslas = melas ir derivatyvai (derivatives).
    TOC idėja -- elementari, bet bazinė mintis iš grupinės psichoterapijos (grupės eiga priklauso nuo paskutinio jos nario), kurią priglaudė ir užbrandino ponas Moshe.

    Iš esmės, tai verslo struktūros kuria tai, kuo mes gyvenam šiandien, ką laikinam ir kopijuojam. Ir aplink yra tik tai, kas kažkam neša pelna. Kitokių reiškinių nėra, nes jie yra nepelningi ir per laiką išnyko, įsitaisė raudonojoje knygoje.

    metas nurimt, išjungt šviesas ir paleist suktis juostą su „La belle Verte“ (1996).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas, tie laikai buvo ir yra tiems, kas žino tas metodologijas pakankamai giliai, kad negalvotų, jog bėdos yra išorėje (rinkos drebinimuose, etc.).

      O tai, kad tamstai čia kažkokios asociacijos su psichologijomis -- tai tik rodo, kad tamsta nelabai žinot, apie ką kalbat. Bet tai pataisoma, tereikia noro.

      Reply
  2. ezengas

    In Memoriam. Aš čia visai ne į temą, bet Etiopijoje po serijos ~6 balų žemės drebėjimų prabudo Nabru vulkanas, kurio kraterio skersmuo 8km. Jei tas daiktas driokstels, bus labai liūdna ne tik Afrikai. Ir aš visgi manau, kad pakankamai greit driokstels, nes seisminis aktyvumas stiprėja. Tarkim Naujają Zelandiją jau kelias valandas purto 5-6 balų drebėjimai, kurių buvo jau septyni.
    http://earthquake-report.com/2011/06/12/unusual-series-of-moderate-volcanic-earthquakes-in-eritrea-and-ethiopia/
    http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

    Reply
      1. ezengas

        Čia rimčiau gerokai. Šitas dvigubai didesnis, o visai šalia stovi dar keli, tarp kurių yra didesnių, 10-12km. skersmens krateriais. Jei pasikartotų žemės drebėjimai, o jei dar ir didesni, tai visos tos patrankėlės pakankamai gerai ir ilgai pašaudžiusios klimatą pakeistų;]

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *