Atspėkite, kas tai per daiktas

Štai tokį daiktą užmačiau vienoje geroje vietoje Suomijoje. Kas atspės, kas čia per dalykas – tam virtualus sausainis ir visažinio technopato titulas.

Atspėkite, kas čia per daiktas

Ar primena kažką kam nors? Na, ponai ir ponios, spėliokite dabar. Galiu tik tiek pasakyti - duokit valios fantazijai, nes šitokie daiktai jau po metų-kitų stovės ir Vilniuje. Nuotraukoje matome dalį šito daikto vidurių per specialiai išpjautą langelį, skirtą pasižiūrėjimui.

Iškart sakau – spėliot ir diskutuot galit kiek tik norit, užuominų ir užuominų iš manęs nesulauksite, dalinių spėjimų neužskaitau. Turit pasakyti moksliškai-inžineriškai tikslų bei išsamų šitos konstrukcijos pavadinimą.

Galiu tik tiek pagelbėt, kad šitas daiktas yra radioelektronikos šedevras, nuo kurio prasidės realiai nauja era vienoje svarbioje srityje, o anksčiau panašūs daiktai tebūdavo pas kariškius. Ir apie šitą daiktą žurnalistai nepasakoja, nes jiems aiškina maždaug taip: „jis veikia taip gudriai, nes tenai yra labai sudėtingai ir gudriai prigalvota – taip sudėtingai ir gudriai, kad neįmanoma paaiškinti, kas ten išvis prigalvota ir ką ir kaip jis ten išties daro, bet jisai dėl to veikia labai gudriai ir yra labai geras ir brangus„.

Dar vienas prašymas – kas šitą daiktą matėte kur nors kaip nors, tai nesakykit. Duokit pasikankint specams.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Atspėkite, kas tai per daiktas

    1. Rokiškis Post author

      Kiek supratau, tai ir 3G tokios galėtų, bet technologija kiek į ateitį, tad panašios eis su 4G ir dar nei neapkalbamu ir niekur neminimu 5G.

      Bet čia ne tame esmė. Tai fazinė anteninė gardelė.

      Reply
  1. s2

    Kilo mintis, kad (nežinau kokio diapazono, bet) jeigu antena, tai tada Phase Grid Array pagrindu sudaryta. Na, iš daugelio segmentų. Valdomų atskirai. Būtent kariškių radaruose naudojamą (naudotą).

    Tokią technologiją yra išmėginusios kelios firmos savose WiFi įrangose. Bet ten spinduoliai sudėtingesnės struktūros pasirodė:
    http://wwwassets.ruckuscdn.com/images/products/tech-beamflex-antenna-lg.jpg

    PS: kampuose tos lygiagrečios baltos rėmelių atkarpėlės labai įtartinai panašios in aukštavolčius iškroviklius:)

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip ponuli, stebėtinai greitai čia pataikėte. Kitą kartą reiks neduoti tiek užuominų, kad būtų sunkiau.

      Taip, tai yra fazinė anteninė gardelė.

      Ir skelbiu tamstą Visažiniu Technopatu iš abiejų didžiųjų raidžių.

      Reply
  2. s2

    čia kolega fizikas iš RRT mestelėjo mintį:

    Andrius Stanaitis
    Lauko tualete uodų naikintojas -- lemputės ir aukštos įtampos kontaktai. Uodai skrenda į šviesą pro laidelius, kibirkšs ir nebeskrenda:)
    8 minutes ago · Like

    Andrius Stanaitis
    PS nors panašu ir į kriptynę anteną, 1-4GHz maždaug
    6 minutes ago ·

    Reply
  3. s2

    (o mano komentas apie Phase Grid Array laukia moderatoriaus prisilietimo:) — matyt už nuorodą, indėtą vidun.

    Reply
  4. Donatas

    Skirmantai, frazes polinkis atsiranda dėl antenos segmentu atstumo. Įsivaizduoji, kad signalas krenta kampu, tai pagal frazes polinkį tarp skirtingu antenu, gali žinoti kampą signalu sklidimo. Ir atvirkščiai, feedindamas skirtingu fazių signalais, gali keisti signalo sklidimo kreipti, mechaniskai nesukinedamas antenos. Tokiu būdu, pvz, nereik sukinet radarų antenos ir gali skanuoti erdve.

    Reply
    1. skirtumas

      Aha, principas aiškus. Bet kaip tai veikia realiai… Žiauriai daug skaičiavimų… Manding silpniausia tų antenų vieta yra/bus ryšio užmezgimo metu vykstantys uždelsimai

      Reply
  5. Pingback: Atsakymas. Fazinė anteninė gardelė mobiliam ryšiui. « Rokiškis

  6. Tautvydas

    džiaugiuosi, kad laimėjo s2 :] vienas iš žmonių dėl kurių postų buvo verta skaityti ferrum forumą kažkada:]

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *