Vargšai kairieji kraustosi iš proto – dėl Ukrainos

Dar žiemą, kai tik prasidėjo Euromaidanas, pamačiau kai kurių kairiųjų keistas, ambivalentiškas reakcijas: aniems lyg ir norėtųsi palaikyti liaudies kovą prieš janušeskinę oligarchų ir nusikaltėlių hegemoniją, lyg ir norėtųsi už ES, ir idėjos kairios – laisvė, lygybė, brolybė. Bet gi kažkodėl čia taip keistai viskas lyg ir prieš Putiną, ir kažkodėl dešinieji palaiko, ir kažkokių dešiniųjų tame Euromaidane pilna, o ir berods kaip ir kažkokių ultradešiniųjų netgi yra. Žodžiu, kaip ir norisi palaikyti, bet neaišku, kaip reaguoti, nes nesuprantama kažkaip. Nugi taip, kad negali taip būti – nu negi taip gali būti, ne, tai juk nesąmonė, beprotybė, galai kažkokie nesueina?

Kaip čia dabar, kad Ukrainos "Dešinysis sektorius" kažkoksai toksai keistas? O dar ir kalbos kažkokios sklinda, kad Dmitrijus Jarošas - tai ukrainiečių nacionalistas, kuris yra žydas, negi tai tiesa?

Kaip čia dabar, kad Ukrainos „Dešinysis sektorius“ kažkoksai toksai keistas? O dar ir kalbos kažkokios sklinda, kad Dmitrijus Jarošas – tai ukrainiečių nacionalistas, kuris yra žydas, negi tai tiesa?

Paskui dar keisčiau viskas vyko – lyg ir toliau Maidanas už ES, ir visas organizuotas kaip kokia komuna, bet kažkodėl palaikomas Vakarų ir Lietuvos dešiniųjų. Kaž-kas gi čia ne taip juk, kad Maidanas už ES vertybes ir dešiniųjų palaikomas. Ir kažkodėl prieš Maidaną Ukrainoje kovoja tie, kurie už kairę – su raudonomis bei koloradinėmis vėliavomis, o ir pjautuvais ir kūjais – taigi jie turėtų būti kairieji, bet kodėl tarp jų kažkokie su svastikomis? Kažkas ne taip čia, nors ir už ES tas Maidanas, ir organizuotas kaip komuna, ir išvis ten aiškus klasikinis liberté, égalité, fraternité, bet kodėl jie už Vakarus ir prieš SSRS? Ir dar kažkodėl tas Maidanas leninus verčia nuo postamentų – nu kaip taip gali būti?

Kažkas ne taip čia juk, kad Vladimiras Putinas palaiko raudoną kairę, o juk Maidanas – tai fašistai kažkokie. Na, gal ten ir ne visi fašistai, nes daug žmonių tenai, bet kaip gi čia taip gaunasi, kad jie tą Janukovyčių nuvertė ir eina kariauti, patys organizuodamiesi be valdžios? Nagi organizujasi iš apačių, revoliuciškai, komunomis ir savanoriškai aukodami pinigus, nešdami daiktus – akivaizdi liberté, égalité, fraternité tokiame aiškiame pavidale, kad to neįmanoma nei paneigti, nei nematyti. Kaip gi čia dabar?

Bet tai dar nieko su ta laisve, lygybe ir brolybe. Dar nesuvokiamiau, kad kažkodėl Maidaną palaikė žydai. Izraelis. Ir netgi kažkokia Maidano žydų rinktinė kovojo prieš Janušesku režimą. Ir kažkodėl jau Maidano pradžioje keli koloradai, bandę užpuldinėti į netoli buvusią sinagogą vaikščiojusius žydus, buvo pagauti, primušti ir tradiciniu ukrainietišku būdu aplaistyti zelionke. O ir šiaip kažkodėl Odesa pilna žydų ir koloradus sutramdė. Ir negana to, kažkodėl visokie prokremliniai veikėjai visą Maidaną vadina žydų išsigalvojimu, o ir patį Jaceniuką bei Porošenką vadina žydais. O žydai gi – tai Izraelis, o jie prieš Palestiną, tai kaip gi čia su tolerancija ir visokiais kitais dalykais?

Taigi suprantate, visi gi žino, jog čia Izraelis nekaltus vaikus sprogdina, rengia genocidą ir marina badu milijonus palestiniečių, kurie tiktai ginasi nuo žiaurių smogikų, kurie kelis kartus per metus išbombarduoja ir sudegina Gazos sektorių taip, kad ten gyvų beveik nelieka ir išvis čia imperialistinė-sionistinė karo mašina, kuri be pasigailėjimo neša vien tiktai blogį ir savo tankais griauna Gazos mokyklas. Tą gi žino kiekvienas kairysis.

Taigi, dabar Vakarų kairieji kliedi ir apsiputoję pasakoja apie Kijevo fašistus, chuntą ir benderininkus, kurie rengia žudynes ir miestų bombardavimus. Ir jiems nesueina galai, kaip čia tie benderininkai buvo protestuotojais-revoliucionieriais, nes juk revoliucija – tai kairė, ar ne? Ir kaip čia taip, kad jie su žydais ir su Izraeliu? Kaip čia taip, kad Krymo pseudoreferendumą stebėti iš ES važiavo tiktai nacionalsocialistai, t.y., fašistai baisiausi?

Rytų kairieji dažniausiai mato daugiau realybės ir jau susivokia, kad kažkur ten Putinas, bet ir jiems čia nesueina galai kažkaip, nes nugi kaip čia taip, nes visvien gi Rusija – tai komunizmas, ar ne? Ir kaip čia taip, kad vos susikūrus Donecko ir Lugansko liaudies respublikoms, paaiškėjo, kad tenai nekurie vadukai iš fašistinių Rusijos organizacijų, kurioms žydai kelia tikrus smegenų spazmus. Ir kaip čia taip, kad tos organizacijos išsyk ėmė persekioti Donecko, Slovjansko ir Luhansko žydus, versdamos šiuos išsikelti?

Ir Rytų Europos, ir Vakarų Europos kairiesiems nesueina tas reikalas: kaip gi čia taip, kad tolerantiška ES, fašistinė Ukrainos chunta ir Izraelis vienoje pusėje, o dvasingoji Rusija bei visokie arabų režimai, įskaitant ir Asado Siriją, ir naujai beaugančią ISIS, ir tą seną kairiųjų mylimą Hamas – kitoje pusėje? Ir kaip gi čia taip, kad visgi Rusija pradeda karą ir ima veržtis per Europą, ir iš ten sklinda fašizmas? Ir dar toks fašizmas, kad Vladimiro Putino kalbos kartais vos ne žodis žodin atitinka Adolfo Hitlerio kalbas?

Kaip čia taip gaunasi, kad kažkodėl visos sąsajos rodo, jog Gazos ruože sėdi nusikaltėliai, kurie daro nusikaltimus lygiai tais pačiais metodais, kaip koloradai Ukrainoje – grobdami ir žudydami niekuo dėtus žmones, šaudydami į kariuomenę iš gyvenamųjų rajonų, rengdami teroro aktus ir apie viską įžūliausiais būdais meluodami? Nagi negali juk taip būti, nesąmonė juk, nu negali būti taip?

Vat taip ir kyla kairiesiems disonansas, kuris nesuvaldomai pradeda kelti slėgį kairuoliškų kaukuolių viduje.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

20 thoughts on “Vargšai kairieji kraustosi iš proto – dėl Ukrainos

  1. AirDog

    Ar tik nepainiojate Ostapo Benderio ir Stepano Banderos kai naudojate išsireiškimą „benderininkai“? 🙂
    Benderininkai -- O.Benderio sekėjai.
    Banderininkai -- S.Banderos sekėjai.
    Skirtumas nors ir nedidelis, bet esminis.
    Sėkmės amžinojoje graužatyje!

    Reply
  2. Satanus Vulgaris

    Em… ISIS neseniai grasino putleriui užimti Kaukazą, tai gal jie nevisai jo pusėje. Aš juos išvis priskirčiau trečiai pusei -- ožkų krušėjų iš pasaulio šiknaskylių, norinčių paversti visą likusį pasaulį tokia pat šiknaskyle, pusei.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Visokie tokie grasinimai niekuo neparemti ir neįgyvendinami, t.y., akių dūmimas, kuris nereiškia ničnieko. Tuo pat metu tradicinė SSRS meilė islamizmui bei visokiems antivakarietiškiems Artimųjų Rytų judėjimams ir režimams -- pakankamai gerai žinoma.

      Reply
      1. Alvidon

        „ožkų krušėjų iš pasaulio šiknaskylių, norinčių paversti visą likusį pasaulį tokia pat šiknaskyle“ -- frazė lygiai taip tinkanti tiek ISIS’ui, tiek Rusijai, su jos pastoviai atgimstančiu antivakarietišku „mesianizmu“.
        Pasaulyje yra tik viena civilizacija -- vakarietiška, visa kita arba bando sekti civilizacijos pėdomis, arba išdidžiai lapnoja į akmens amžių. Tarp lapnotojų į akmens amžių yra islamistai, talibai, bolševikai, maoistai, polpotininkai, čavesai, arafatnikai, hamasistai, o taipogi ir Hitlerio nacistai bei dar visa eilė visokių kitokio kelio ieškotojų. Hitleris beje įrodė, jog lapnotojai į akmens amžių ne tik šiknaskylėse užsiveisia. Prestižiniuose vakarų universitetuose irgi pilna tokio lapnojimo kuo toliau nuo civilizacijos šauklių, kadais jie lakstė gatvėmis su Mao bei Čegevaros portretais, dabar jie klykauja remdami Hamas ir Putiną.

        Reply
        1. Pjovejas

          Dėl civilizacijų, tai rytai drįstų su jumis dar pasiginčyt 🙂 (rytai, tai tie tolimieji: Indija, Kinija, Japonija)

          Reply
          1. Alvidon

            Tai buvo tiesa prieš kokius pora tūkstančių metų, prieš kelis šimtmečius tai nustojo galiot. Tos civilizacijos sustojo o vakarietiška vystosi po šiai dienai. Japonija XIX a. vidury nutarė kopijuot vakarus, rezultatus matom, Kinija prieš keliolika metų irgi nutarė nebeieškot trečio kelio, rezultatai kažkada bus (arba nebus). Indiją ilgai vilko už ausų britai, kas jin dabar -- neaišku ir nelabai kam idomu.
            Beje, iš visų religijų man artimiausias budizmas, bet kažkaip atrodo kad tas budizmas, kuris itin populiarus vakarų intelektualų tarpe, yra sukonstruotas Londone ir Paryžiuj, rytuose tėra tokio pat pavadinimo eilinė religija su filosofiniu budizmu neturinti jokio ryšio.

            Reply
  3. Arklimantas

    čia seniai žinoma tiesa, kad žodis „rusija“ vienija visus išsigimėlius, debilus, dvasinius ligonius, konspirologus ir pan., nepriklausomai nuo jų kairumo ar dešinumo. tai tiesiog šiknaskylė, kuri duoda pinigų viskam, kas prieš sveiką protą, švarą ir pažangą. todėl ir visokie islamistai gali tikėtis pinigų ir palaikymo iš rusijos, jei jie „labiau“ nemylės Vakarų nei rusų.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, buvo periodas, kai Rusija praktiškai nerėmė visokių ten islamistų. Deja, ne taip jau ilgai tai tęsėsi.

      Giliau pažvelgus, tai visas tas teroristų rėmimas yra susijęs ne su pačia Rusija ar rusiškumu, o su komunizmu, o konkrečiau -- su marksizmu-leninizmu (t.y., bolševizmu), kurio vienas iš bazinių konceptų -- revoliucinė kova, remiant bet kokias marginalines mažumas, t.y., liumpenproletariatą. Nes Lenino teigimu, liumpenproletariatas yra varančioji revoliucijos jėga.

      Atitinkamai komunistiniai režimai ir tampa visokių teroristų rėmėjais -- tokiais rėmėjais buvo ir SSRS, ir Kuba, ir Kinija, ir Vietnamas, ir Šiaurės Korėja, ir Varšuvos pakto šalys, kaip kad Bulgarija, ir taip toliau.

      Galų gale dėl rusiškumo ir Rusijos -- čia yra tokia didelė bėda, kad apie 70 metų komunistai valdė Rusiją ir krušo visiems protą, kad rusai -- tas pats kas komunistai. Prie to dar prisidėjo ir Vakarai, visai nejučia sutapatinę tą kažkiek.

      Realybė gi ta, kad tautybė nėra ideologija, o Rusiją tiesiog dabar jau vėl valdo totalitarinis režimas, besiremiantis tomis pat komunistų metodikomis. Nelabai linksma visa tai.

      Reply
      1. jautis

        Bet šiokia tokia nestykovkė vis dėlto yra -- Sirijos Asado režimas yra RU sąjungininkas ir sukilimą prieš tą režimą iš esmės remia (o greičiausiai ir tiesiogiai inspiravo) Vakarų šalys. Galima, aišku, daryti išlygą, kad remiami tik tie sukilėliai, kurie už pasaulietinę demokratiją, bet juk tik kvailys galėjo tikėtis, kad tokioje šalyje, kaip Sirija, sukilime dominuos demokratai -- tokiose šalyse, kai pasikelia razborkė, vadžias praktiškai iš karto perima patys agresyviausi ekstremistai. Tiksliai nežinau, ar ISIL idėja iš Sirijos persimetė į Iraką, ar biejų šalių bepročiai tiesiog savime susiuostė, bet faktas, kad jie dabar kartu. Ir vakariečiai yra paradoksalioje situacijoje -- Irake ISIL yra bombarduotinas priešas, o Sirijoje -- kaip ir toleruotini kovotojai prieš Asado režimą. Čia aš jokiu būdu nebandau teigti, kad „visi jie vienodi“, o tik tai, kad Vakarų šalių vadovai kartais irgi pridaro nesąmonių, kurias paskui sunku išsrėbti, ir rusas gauna į rankas propagandinę kortą.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Artimuosiuose Rytuose visi kariauja su visais. Ir ten tiek visokių grandžių ir sąsajų, kad kartais ir sunku pasakyti kas išvis su kuo nekariauja 😀

          Reply
  4. jurgis

    Kairuoliai manau kad supranta, jog kažkas netaip su donbasu, kad ten pilna fašistų. Bet kad jų trapus vertybinis pasaulėlis nesugriūtu -- bando jį paramstyti visokiom sąmokslo teorijom, emocijom, feikiniais tv reportažais.

    Reply
  5. Karpienis

    Vyskas tce normalej.Kairumas ar desinumas yra ideologines -vieshu ryshiu savokos.Realybeje yra apsoliuciai atvirksciai.Realybe yra skaidoma i valstybini arba privatu kapitalizma.Del ko?Nes gaunama pridetine verte yra pasiimama valdzios bonzu arba privaciu asmenu.Valstybinis kapitalizmas-komunizmas,socializmas ir pan.-visa gauta pelna-pridetine verte-pasiima sau-politinio biuro dispozicijon.Ir naudoja ji sava nuoziura.Privatus kapitalizmas leidzia paskiram individui rizikuoti ,taciau i laidzia pasiimti rizikos pelna.Nera i negali buti jokiu kitokiu ekonominiu strukturu,nes gauti pelna-pridetine verte yra butina.Tai-bet kokios strukturos ishlikimo pagrindas.Ar tu komunistas ar tu „kapitalistas“-pelna privalai ishspausti,nes tu turi ishlikti.:)

    Reply
  6. Karpienis

    Kuom blogi yra komunistai?Nes jie Tau-verslo genijui neleidzia rizikuoti ir gauti pelna.O juo labiau-ji -pelna -pasiimti sau.

    Reply
    1. Pikc

      Ne, nu tikrai -- kam gali kliūti tokia visokeriopai teigiama beigi taiki ideologija, kaip komunizmas? Juk kas tie 100 mln. lavonų -- svarbu, kad tikslas -- kilnus! 😀

      Reply
      1. Karpienis

        Argi komunizmo „tikslas“ kada nors buvo „kilnus“?Komunizmo,kaip i „kapitalizmo“ privataus tikslas yra gauti pridetine verte-pelna.Paprastai kalbant ,komunizmas nuo privataus kapitalizmo skiriasi vienu aspektu.T.y. gauto pelno pasiskirstymu.Komunizme pelna skirsto politinis biuras,o privaciame kapitalizme-privatus asmuo ,vadovaUDAMASIS VALDZIOS NUSTATYTOMIS TAISYKLEMIS|:)))

        Reply
  7. Karpienis

    Kodel „komunoje“-bendruomeneje yra tam tikros racijos?Nes shmagus yra bendruomeninis gyvunas.Vienas shmagus nesugeba ishlikti.Zmogus turi keistis sava darbo produktais su kitais shmogais-vykdyti turto mainus,kad gautu pridetine verte ir turetu tam tikra „potencialia energija“ ateiciai.Pelnas-pridetine verte yra tam tikra virtuali turto sankaupa.kuri leidzia ishgyventi i plestis.

    Reply
  8. Pikc

    Šiaip jau, tas „kognityvinis disonansas“ turėtų ir dešiniesiems pasireikšti -- bet, kaip ir „lieviakams“ -- tai reikštų jų „trapaus vertybinio pasaulėlio griūtį“ (žr. Jurgio komentarą), tik jie iš situacijos gelbstisi kitaip -- tiesiog apsimeta, kad „nieko če nebuvo“. Rezultatas -- gana juokingas: ta pati fauna, kuri keikė patriotizmą (gi „neeuropietiška!“) ir nacionalizmą („nacionalistinės atraugos!“, „neonacei!“, „fašistuojantys!“), dabar iki užkimimo šūkauja Ukrainos nacionalistų šūkį „Слава Україні!“ (o juk kartu su juo jau Maidane skambėjo ir „Слава нації!“ :D) beigi darosi piarą, vaidindami didžius patriotus (va, netgi kosmopolitizmą propaguojantys veikėjai demonstratyviai į Šaulių sąjungą stojo :)).

    Reply
    1. Pikc

      Paskutinis bajeris -- pasiūlymas su deglais ir žygio dainomis pasivaikščioti aplink Kacapstano ambasadą -- kaipgi čia neprisiminsi pasipiktinusių balsų apie „neonacizmo apraiškas“, kai patriotai Sausio 13-os aukas tylia eisena su deglais pagerbė. 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *