Apie žvaigždžių alėjas

Mano vardu pavadintas Lietuvos miestas Rokiškis, o taip pat yra specialiai mano garbei pastatytas paminklas Klaipėdoje – jo nosį patrynę, uždirbsite daugiau pinigų. Viskas su tuo gerai, nes taip jau yra, kad aš nusipelniau jūsų garbinimo.

Kartais būna, kad kokia nors visų užmiršta benamė katė pasijunta pritrūkusi aplinkinių dėmesio. Tada susigalvoja prišikti vietose, kur žmonės vaikšto. Žmonės tada vaikšto katės paliktose žvaigždutėse, o katė jaučiasi pagerbta.

Kartais būna, kad kokia nors visų užmiršta benamė katė pasijunta pritrūkusi aplinkinių dėmesio. Tada susigalvoja prišikti vietose, kur žmonės vaikšto. Žmonės tada vaikšto katės paliktose žvaigždutėse, o katė jaučiasi pagerbta.

Taip, man gražu į tai žiūrėti, kaip garbina mane, nes mane garbinti reikia jau vien todėl, kad aš ne kokia nors prasmirdusi katė, besivalkiojanti po kažkokias kloakas.

Manau, kad greitai mano paminklą pastatys vietoje Katedros varpinės Vilniuje, o taip pat 120 metrų aukščio statulą pastatys ant Gedimino pilies kalno. Nes tai labai graži idėja – pagarbinti mane meno dirbiniais, kurie džiugins vilniečius ir miesto svečius, pagyvins nykų Vilniaus kraštovaizdį.

Taip pat per Vilniaus senamiestį mano garbei nuties 24 eismo juostų prospektą ir jį pavadins Rokiškio Rabinovičiaus gatve. Prospektas eis kur papuola, nes jis bus skirtas ne susisiekimui, o gražiam vaizdui. Tam reiks nugriauti atgyvenusias, nykias ir sudūlėjusias senamiesčio gatveles.

Manęs prospekto šaligatviai bus išgrįsti kažkokiomis plytelėmis, kuriose bus visokios žvaigždės. Ar tai gal geriau saulutės, nes žvaigždės atrodo pernelyg holivudiškai ir nykiai. Ant saulučių bus mano pėdų atspaudai.

Šią idėją ruošiausi pristatyti gerbiamam buvusiam merui Artūrui Zuokui, kuriam jau kažkokie nykūs veikėjai pristatė tik menką slapta nuklausytą mano minties šešėlį, apie tai, kaip jie visokių ten saulučių kažkokių ar tai žvaigždžių pripaišys ir pridėlios Vokiečių gatvėje ir pavadins žvaigždžių alėja. Nes jie gi turi pasijusti žvaigždėmis. Dabar man tą idėją teks pristatyti naująjam Vilniaus merui – Remigijui Šimašiui. Bus ne jokia ne alėja – bus grandiozinis ir gražus milžiniškas manęs prospektas. Nes vilniečiai to nusipelnė.

Turiu pasakyti, kad kažkoks Augulis susigalvojo, kad jam reikia irgi būti žvaigžde. Aš šiaip jau nežinau, kas jisai toks ir man tai nieko nesako, bet aš jį suprantu. Jis gal koks nors nykus kaimo mokyklos vargonininkas. Arba gal vestuvių dainininkas. Arba gal kokiuose nors TV serialuose filmuojasi. Nežinau, nesigilinu, lieka tik spėlioti. Savo garbei pavadinto miesto jis neturi. Kaip ir paminklo, kuris jam pagarbinti būtų skirtas. Tai todėl matyt ir nori kažkokių žvaigždžių Vokiečių gatvėje, nes nori jaustis svarbus. Bet netgi fantazijos neturi. Negeba iki prospekto lygio pakilt, mąsto kažkokiomis alėjomis ir takeliais.

Tą idėją jis su kažkokiais draugais žadėjo pristatyti Remigijui Šimašiui, nes jis naujas Vilniaus meras. Bet aš esu užtikrintas, kad mano idėja yra dar geresnė – Rokiškio Rabinovičiaus prospektas, einantis ratu per visą senamiestį nuo buvusios Katedros varpinės iki Gedimino kalno viršūnės – tai dar geriau. Prospekto galus puoš viena nuo kitos netoliese stovinčios manęs skulptūros. Milžiniškos skulptūros pagyvins Vilniaus senamiestį.

Viso žiedu einančio prospekto viduryje bus dar viena skulptūra – tai bus gigantiškas bronzinis pimpalas, simbolizuojantis Mykolo Klecko-Buržujaus veiklą blogosferoje. Nes jis irgi turi būti pagerbtas. Tasai pimpalas bus pastatytas Vilniaus senamiesčio centre, o aplink jį bus sukurta 800 metrų skersmens apvali aikštė, kurioje miesto gyventojai galės maloniai vaikščioti.

Nusipelniusiems veikėjams pagerbti skirtos žvaigždės (ar tai saulutės) bus sustatytos to gigantiško pimpalo papėdėje. Vilniečius pradžiugins šis meninis-kultūrinis projektas.

Siūlau visus vilniečius palaikyti mano idėją. Taip pat tikiuosi aktyvaus palaikymo ir iš naujosios Vilniaus miesto valdžios. Pažiūrėsim, ar tie politikai pateisins mūsų lūkesčius ir savo pažadus rinkėjams.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Apie žvaigždžių alėjas

  1. Sliobenas

    Mielas žiurkėne. Nuoširdžiai suprantu graužiko pasibjaurėjimą katėmis, tačiau tamstos tai neatleidžia nuo faktinių klaidų. Gatvėje šika nebent šunys. Katės visuomet savo fekalijas užkasa. Visuomet. O jei jūsų kilimas svetainėje „neužsikasa“, tai čia jau tamstos problema.

    Reply
    1. Pjovejas

      ir tai tik įrodo, kad jos yra dar klastingesnės ir bjauresnės, nes siekia kenkti iš pasalų 🙂

      Reply
  2. Paulius Žuvyčius

    Siūlau įkomponuoti ir pavidolių beigi dibilų kartuves idant ir jūsų didenybės pavaldinys A.U. galėtų tinkamai atlikti savo pareigas.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *