Andrius Užkalnis

Kodėl Andrius Užkalnis yra geras

Kur bepasisuksi, aplinkui kas papuola kokia nors šneka, kad Andrius Užkalnis yra koksai nors negeras. Kad jis išsisėmęs, parsidavęs, nusišneka, nieko nesupranta, galėtų daugiau nerašyti ir išvis, blogas žmogus, visus žemina, iš visų tyčiojasi ir taip toliau. O aš jums pasakysiu, kad ne.

Andrius Užkalnis

Andrius Užkalnis su šuniuku. Jorkšyro terjeru. Tai jums ženklas, nes tai jums ne kokia nors katė. Nuotraukos autorius – Algis Kriščiūnas.

Taip, aš sakau šitiems visiems pasipiktinusiems ne, nes aš žinau, kame yra reikalas. Su Andriumi Užkalniu viskas yra tvarkoje. Čia su jumis netvarkoje.

Čia jūs blogi, o ne Andrius Užkalnis.

Išties pakaktų tą konstatuoti ir viskas. Bet aš žinau, kad to nepakanka daugeliui, nes visiems reikia paaiškinimų. Todėl aš jums paaiškinsiu. Taip paaiškinsiu, kad bent dalis iš jūsų supras. Dalis, aišku, nesupras, bet čia jau ką padarysi.

Prieš kažkiek laiko buvo baisi akcija – „sugėdinkim Andrių Užkalnį“, kurią kažkodėl surengė kovotojai prieš patyčias. Kas keisčiausia, patys skleidė kažkokį žeminimą, puolė Užkalnį ištisa minia, ir ką? Ogi nieko.

Man toje akcijoje užstrigo paprastas dalykas, kurio patys organizatoriai kažkodėl nepastebėjo: minia skirtingų žmonių organizuotai puolė Andrių Užkalnį, skelbdamiesi, kad kovoja prieš patyčias. Kovoja prieš patyčias, nes Užkalnis visus žemina ir iš visų tyčiojasi.

Ar man čia priminti, kas yra patyčios? Patyčios – tai kai minia žmonių puola vieną, jį žemina ir visokiais būdais bando palaužti.

Andrius Užkalnis stovėjo kaip uola. Nepajudinamai. Ir liko nepajudintas.

Užkalnį puolę kovotojai su patyčiomis nei nepastebėjo, iš ko paprastai tyčiojasi pats Andrius Užkalnis. O ar jūs pastebėjote? Pagrindinis Užkalnio taikinys – tai bukumas, nemokšiškumas, tuntai visokių parazitų, budulių, alkoholikų, marozų, pamokslaujančių dvasios ubagų ir taip toliau. Vieni tokie marozai yra ir iš išvaizdos aiškiai atpažįstami, kiti – marozai galvose, todėl sunkiau identifikuojami.

Būtent visokia tokia nušaltagalvė publika gyvenime ir užsiima patyčiomis iš tų, kas silpnesni. O Užkalnis būtent jiems sako: „jūs šiukšlės“.

O paskui Andrius Užkalnis dar paprovokuoja, o tada visi nutaria, kad pats Andrius Užkalnis yra visoks ir patys mokinasi piktintis ir nesitaikstyti su bukumu, buduliškumu ir kitokiomis negerovėmis. Ir visuomenė nuo to gerėja.

Andrius Užkalnis, stovėdamas prieš milijoną skaitytojų, sugeba atlaikyti viską. Jį puola visi. Jis atlaiko. Jį plūsta visi. Jis atlaiko. Jį keikia, o jis atlaiko. Ir ne tik atlaiko, o laimi. Nes jis – Andrius Užkalnis.

Susipažinkite: Andrius Užkalnis, kuris pats vienas atlaiko ir nugali milijoną jį žeminančių ir plūstančių žmonių, vadinančių jį visokiais žodžiais. Jis atlaiko ir viskas.

Kokie žmonės tyčiojasi iš kitų? Ogi kaip tik tokie, iš kurių tyčiojasi Andrius Užkalnis. Jis pats vienas iš jų tyčiojasi ir juos nugali. Nugali besityčiojančius jų pačių ginklu. Parodydamas, kad buduliškumas yra visiškas blogis.

Taip, Lietuvoje yra paplitusi patyčių kultūra. Tiek paplitusi, kad prieš besityčiojančius, žeminančius budulius kovojantis Andrius Užkalnis tampa kovotoju prieš visus. Tiek paplitusi, kad netgi prieš patyčias bandantys kovoti žmonės nepastebi ir nesuvokia, kas yra kas.

Būtent todėl Andrius Užkalnis tampa kaip kokiu mesijumi, kuris pasiaukoja vardan visuomenės. Jis atsistoja, išplūsta kaip tik tuos, kas tyčiojasi, o tieji tada bando jį nukryžiuoti. Ir nesėkmingai. Nes jis yra Andrius Užkalnis.

Ir visuomenė dėl to keičiasi. Šilumos ir gėrio ima rastis daugiau, o blogio – mažiau.

Man nesvarbu, kad Andrius Užkalnis kažkur neteisus ar kažkoks. Jis gali sau leisti būti neteisiu. Jis gali sau leisti vienas pats būti puolamas visų. Jis gali sau leisti tyčia išeiti į viešumą ir pasakyti visiškai viską priešingai negu bet kas kitas. Vien todėl, kad tai bus priešingai. Ir kažkas pagalvos, kad o gal visgi viskas ne taip, kaip atrodė?

Toks yra Andrius Užkalnis. Jūs galvojate, kad jis blogas? Jis yra vienas prieš milijoną. Vienas. Prieš milijoną. O kaip su jumis, ponai ir ponios? Ar išdrįstumėte eiti prieš milijoną tų, kas norėtų sutartinai tyčiotis iš jūsų? Prieš milijoną tų, kas jūsų nekenčia, vadina visokiais žodžiais, žemina ir nori sutrypti?

Ponai ir ponios, Andrius Užkalnis sugeba atlaikyti tai, ko nesugeba niekas. Jo nekenčia, jį keikia, o jis nugali. Nes jis tai gali. Nes išties jis skleidžia šilumą ir gėrį.

Pažiūrėkite į šį žmogų iš naujo, ponai ir ponios. Tai – Andrius Užkalnis.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

19 thoughts on “Kodėl Andrius Užkalnis yra geras

  1. Psichologas

    visas tas Užkalnio patyčių prieš bukimą ir Co talento proveržis slypi kompleksuose. Jis baisiausiai kenčia kai tyčiojasi iš jo išvaizdos. Galbūt todėl bando būt toks dygliuotas, nes jam lengviau kai apkalba jo bjaurų būdą, nei riebumą ir atsikišusius dantis. O draugams jis mielas ir pūkuotas. Nes draugai nesijuokia iš apvalios figūros. Banalu? Banalu…
    Žinot posakį nužudžius žudiką žudikų pasauly nesumažėja? Vat ir su patyčiomis analogiškai.

    Reply
  2. entdx

    Patyčios ne problema, patinka tas aštrus stilius. Iš Užkalnio pusės sunervino tik ta Zuokofilija, pagrįsta jausmais. Bet ką padarysi.

    O šiaip ponas Rokiški kaip mačiau likote neutralus ir tylus pono Račo atžvilgiu (nors jis ir dergės ant jūsų dėl rinkimų spėjimų, blogų). Dabar ponas išėjo iš mainstreamo ir paliko marginalistinis veikėjas. Jūs pats tyčia nenorėjot lįsti į konfliktus ir asmeniškumas ar atspėjote, kad šio pono laukia toks likimas ir nemanėte spardyti negyvo arklio?

    Reply
  3. Masonai

    Švenčiausioji atmatybė -- Užpelkis,Kurmis ir Ramanauskis.
    Atmata atmatai akies nekerta. :))))

    Reply
  4. Erika

    Būti nekenčiamam yra pono A.Užkalnio verslas, kuris jam visai neblogai sekasi. Tiesiog rado žmogus nišą. Nuostabu, kad jam tai pavyksta, nes man jis atrodo visai malonus žmogus (gal kad manęs asmeniškai dar niekur nepasiuntė). Žmonės jo tekstus skaito stebėtinai paraidžiui. Gal reikėtų kokio prierašo, kaip prie hororskopų, kad tai pramoginio turinio informacija.

    Reply
  5. Sliobenas

    Užkalnis -- vienas mano mėgiamiausių autorių. Gaivaus vėjo gūsis 100 metų vėluojančioje lietuviškoje visuomenėje. Pas mus karaliauja naivus perdvisęs romantizmas: kaimo išmintis, kaimo kultūra, pagaliau kaimo kvapas… Ir šitas atsilikimas nuoširdžiai persmelktas homo sovieticus dvasios -- mes vieni protingi, o durniai aplink. Durnas yra tas, kuris sako, kad gyveni taip, kaip dirbi. Durnas yra tas, kuris išsityčiojo iš pinigų plovyklomis tapusių masinių vajų, tokių, kaip prieš patyčias. Durnas tas, kuriam gėda, kai jo tautiečiai blūdai ploja lėktuve, kai prisiskolinę „bobutės paskolų“ buduliai kelia vestuves už 10 tūkst. eurų, o po metų drąsko jų nuotraukas. Kai žmonės bando atrodyti protingesni ir turtingesni, nei yra. Gal jo dėka bus kiek mažiau marazmo mūsų visuomenėje.

    Reply
  6. Dik

    Skleidžia šiluma ir geri. … Giliau inerti rašejva ne galejai? Jis yra š.do gabalas kuris suras savo plyta an galvos.

    Reply
  7. assa

    Nematau reikalo gilintis į jo kliedesius. Kartais kai kas perpostina, paskaitau. Bet man jo pasisakymai lėkšti, nuobodūs ir orientuoti į primityvią reakciją. Vertinu tik vieną jo pasiekimą. Kai numetė lašiakus, pradėjo kritiśkai vertinti storulius, nors iki tol varė ant sporto.

    Reply
  8. Marius

    Mano galva, toks Užkalnis turėjo atsirasti kartų su nepriklausomybės atkūrimu. Tai dabar nebūtų tas socialmaroz-tolerastai taip plačiai išplitę.

    Reply
  9. Pingback: Visatos Valdovas papasakojo apie Andrių Užkalnį | irshtva.

  10. Pjovejas

    Aš tik tikiuosi, kad ponas žiurkėnas neužsikrės nevaldoma meile Zuoko pinigams…

    Reply
  11. Julius

    Jis ne vienas prieš milijoną, o uždirba iš to milijono .Nežinau kaip Jums, bet man regis , kad ne kiekvienas būdas uždirbti pinigėlius yra garbingas, na bet čia jau kitas reikalas

    Reply
  12. Pingback: Andriaus Užkalnio fenomenas | Rokiškis Rabinovičius

  13. Psiche psichologui

    Tik jau galite nepusti miglos skaitytojams i akis jog kazkoks velniskai izvaizdus angelo zvilgsniu ir svelnumo apraiskom sprendziant is glaudziamo gyvunelio vyras kencia del kazkokiu mistiniu issigalvotu isvaizdos kompleksu ???? Jei ir yra kazkokie kompleksai tai jie tikrai ne isoreje ir plika akim nematomi,,,, tai kazkas kazkur daug giliau ir uzslepciau ,,, butu banalu patiketi tokiais kliedesiais , manau sis zavioje brandoje jaunuolis neatsigina gerbeju nez savyje turi kazka magiskai prie saves traukiamo visa savo visuma ,,, o jei ir yra kokia viena ar kita ausyte atlepusi tai nelabai ir pasistebi ,,, nezinau ,,, bent jau as neizvelgiu ir nematau jokiu trukumu isoreje ,,, tad budo siurkstumo reiktu ieskot viduje ,,,, giliai gilliai … pagarbiai , nuolanki amzina gerbeja …..

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *