Kaip pašalinti Windows 10 atnaujinimą

Ponai ir ponios, aš žinau, kad daugelis iš jūsų jau susidūrėte su tuo fufeliu, kur Microsoft tiesiog nesuvaldomai įkyriai lenda su savo pasiūlymais apgreidintis į Windows 10. Tai labą dieną, aš jums pasakysiu, kaip tą įkyrų šūdą atjungt.

Tas atnaujinimų šūdas lenda tiems, kas turi Windows 7, Windows 8 ar Windows 8.1 sistemas, nors nekamuoja tų, kas apdairiai ir konservatyviai vis dar naudoja Windows XP.

Gal Windows 10 ir neaplenks savo šūdinumu Windows ME, nes pastarosios aplenkti neįmanoma, netgi Windows Vista buvo geresnė už ją. Tačiau puikiai žinome, kad Microsoft sugeba labai daug.

Gal Windows 10 ir neaplenks savo šūdinumu Windows ME, nes pastarosios aplenkti neįmanoma (tiesa, aš nekalbu apie Windows 1 ir Windows 2, nes pastarosios iš principo buvo nedirbančios, todėl į palyginimų reitinga netgi negali pakliūti). Netgi Windows Vista buvo geresnė už Windows ME. Tačiau puikiai žinome, kad Microsoft sugeba labai daug. Ir todėl galim numanyti, kad ne šiaip sau ten tie updeitų pasiūlymai už dyką lenda.

Trumpai tariant, dėl visko kaltas opcionalus atnaujinimas KB3035583, kurį Microsoft išleido prieš kažkiek laiko ir patyliukais visi prisiinstaliavo. Štai jums ir prašom – tada ima lįst per visus galus siūlymaisi apgreidintis į sistemą, kuri, kaip paskui paaiškėja, per visus galus gali siųsti belenką į belenkur ir bet kaip bet ką daryti su jūsų duomenimis. Ir taip toliau, ir taip toliau.

Žodžiu, paprastai – einat į Control Panel -> Windows Update, tada tenai kairėje apačioje susirandate užrašą „Installed Updates“, paspaudžiate, atsidaro kažkokie visokių suinstaliuotų bugų sąrašai, tada viršuje dešinėje įvedate į paiešką „KB3035583“, susirandate tą šūdą, paklikinate, jūsų paklausia ar tikrai norite išinstaliuoti, pasirenkate „Yes“, tada tenka perkraut kompą ir visas tas šūdas daugiau jau jums nebado akių. Viskas.

O jeigu jau susiinstaliavote Windows 10, tai užjaučiu, galit dabar pasiguosti, kad radote visgi kažką tenai gero ir kad nėra jau taip blogai. Kažkada daugelis tų, kas apgreidinosi iš Windows XP į Windows Vista irgi surasdavo kokių nors privalumų pastarojoje. Nes juk reikia kažkaip pasakyti, kad ne viskas taip jau blogai.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

45 thoughts on “Kaip pašalinti Windows 10 atnaujinimą

  1. xo

    Ne, dar ne viskas. Svarbu po restarto vėl įeiti į „Windows Update“, kur turėtu atsirasti KB3035583 kaip siūlomas update ir dešiniuoju pelės mygtuku jį paspaudus pasirinkti HIDE, pastebėjau,kitaip po kelių dienų jis pats vėl instaliuojasi.

    Reply
    1. Didi

      Sveiki.
      Ant ko reik spaust kairiji klavisa kad padaryt hidde?
      Pas mane win7
      Nu nerandu kur turi but tas hide 😀

      Reply
  2. Justinas

    Nostalgija… Windows Me buvo pirmoji operacinė sistema, kuria man teko naudotis, nes jį buvo įdiegta pirmajame mano kompe 🙂 Prisimenu, šūstras buvau turėdamas kompe tuo metu naujausią WinMe, nes kiti keli draugai savo kompuose turėjo Win98. WinMe kažkaip gražiau žiūrėjosi, nei 98… Tik tas mėlynas ekranas į pabaigą labai nervus gadindavo 🙂 Bet vistiek jaučiu nostalgiją šiai OS 🙂

    Reply
  3. Marijus

    Ačiū visatos valdovui! Dabar daugelio gyvenimai praskaidrėjo ir sugriešime vienu dantimi mažiau. Valio!

    Reply
  4. Adux

    O kam viso to reikia? Kam reikia įsikabinus laikytis senienų? Tik todėl, kad madinga varyt an Microsofto? Ar kompai tokie, kad XP mena 😛 ?
    Dziaugtis XP tai kaip važiuoti žiguliu ir sakyt „o va žiguliokas, tai man jokių elektronikos nesąmonių nekiša per prievarta“. Nu nekiša, bet kuo tai gerai? Arklys (MSDOS) dar pats moka žolės parupšnot ir be benzo vežimą traukia ☺

    Kadangi nuo Win7 imtinai neturėjau jokių rimtų priekaištų nė vienai windozių versijai, tai palauksiu kol keli kolegos-geekai pabus bandomais triušeliais ir po poros savaitėlių įsimesiu Win10 🙂

    Reply
      1. Adux

        Ne. Bet kuo uzkliuvo Win10 ? Is 6 susiinstalinusiu znoniu tik vienas pasake kad kazkos X3* softas „pamirso“ visus nustatymus. Visiems kitiems -- 0 problemu. Beje visi 6 -- profesionalai, o ne facebook-skype-solitaire stiliaus vartotojai. Kazkaip tas Windiziu nekentimas naudojant primena 18 a luditus :-))))))
        *X3 -- cia kirilica

        Reply
    1. Pjovejas

      Aš tiesa sakant irgi nesuprantu šito šiek tiek „sektantiško“ varymo ant Windows’ų. Taip, su jais yra buvę nesąmonių, bet nu tie patys Win7 veikia be priekaištų namuose. Keli pažįstami jau bandė Windows 10 (ir profesionalai IT srityje). Tai vienas sakė, kad viskas ok, kitas sakė, kad nelabai, bet tik dėl to, kad kažkas ten labai specifiško pas jį nesisuko. Tai aš irgi galvoju, palauksiu kažkiek mėnesių, kol išgaudys pradinius bugus ir sureguliuos visokius techninės įrangos reikalus ir irgi parsisiųsiu.

      Reply
    2. Monika

      nes su w10 nevisos programos veikia, o kai neveikia programa su kuria dirbu tai jau tikrai ne kas

      Reply
  5. dariux

    Lab rytą , nėra pas mane tokio naujinimo ,nors siulymas registruotis win 10 darbalaukyje yra?

    Reply
  6. Lauris

    Žaidžiau su ms-dos, win3, daugiau laiko praleidau su 98 nei kad xp. Naujas pc turejo vista tik iki vieno pirmų windows7 paleisto test build’o. Win8 skipinau bet dabar įsirašiau windows 10.
    Komentarai: 1. Vietos užima daug mažiau. Negaliu pažiūrėti tiksliai bet pasirinkimas išvalyti harde 25gb win7 ant 120gb ssd skamba viliojančiai.
    2. Irašinėjant negalima aklai spaudinėti next nes reikia nuimti beveik visas varneles kurių dauguma yra apie informacijos siuntimą į MS ir default programų naudojimą. Laikas parodys kiek nepaisant to informacijos išsius.
    3. Win7 naudotojams gali kilti diskomfortas dėl panašių nesamonių kaip lock screen ar pasikeites start meniu, kurių išeitis yra poros registrų taisymas ir poros service išjungimas.
    4. Po upgrade liko visos irašytos programos (pora programu dar neveikia ant win10) ir didžioji dauguma nustatymų.
    5. Pora pastebėtų bug kaip po restart sugryžtančios taskbar iconos (language bar) ir kai kurių trūkstamų options.
    6. Nauji default music/video playeriai lengvai išsijungia bet sunkiai išsitrina ir neverta vargti dėl kelių papildomų mb. Visos naujos žinių/orų programos lengvai šalinas arba visos kartu neužima 100mb.
    7. Cortana neveikia mūsų regione. Nenaudojau ir nenaudosiu bet internete yra gerų atsiliepimų apie voice controled ai kaip siri.
    8. Manau bus lengva integracija su windows phone bet kol kas neskubu bandyti.
    9. Tikrai kilo noras pagaliau isigyti tablet su win10.

    Final thoughts: Neperšu visiems kurie sėkmingai naudoja win7 arba žino ka veikia su xp/98. Tačiau windows 10 overall yra positive upgrade.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Liuks tamstos komentaras. Pora pastebėjimų visgi pasakysiu.

      Dėl 8 punkto -- neskubėti reikia su viskuo. Ir su telefonais, ir su kompais. Kiti tegul prasibando, bugus išaiškina, MS išleidžia kokius porą SP, vat tada būna viskas ok. Čia verta prisiminti, kaip su Windows XP buvo -- pradžioje tas daiktas veikė kaip katastrofa, bet po poros service pack išleidimų pavirto į labai vertą dalyką. Analogiškai buvo ir su Windows NT 4, ir su Windows 2000, ir su Windows 95 (pirmas relyzas buvo toks košmaras, kad geriau neprisimint, bet po poros kitų relyzų pavirto į kažką labai gero), ir tas pat buvo su Windows 98, ir taip toliau.

      Dėl Windows 8 -- Classic Shell man kažkada išsprendė daugumą to daikto problemų, įskaitant ir tą dalbajobišką MS susigalvojimą, kad Start mygtuko ir normalaus desktopo niekas daugiau nenaudos. Patys MS paskui turėjo susitaikyti su tuo, kad be Start mygtuko neapsieis (tam berds ir buvo Windows 8.1 išleista).

      Reply
      1. modis

        Tai kad pas mane win8.1 ir startas vis dar toks pats chrenovas. Išvada -- viskam pradėjau naudoti searchą. Start -> and type what you need. Bet kaip užrambėjęs windowsų naudotojas, seno start pasiilgstu.

        Reply
        1. Lauris

          Pamiršau paminėti kaip vieną iš punktų labai greitai ir patogiai veikiančią paiešką kai galima pradėti vesti raides vos atsidarius start. O taip pat it windows klaviatūros mygtuko atradimą iš naujo: windows key > type first 3-4 letters > enter

          Reply
          1. Paulius Žuvyčius

            Kažkaip nepasiilgstu visai start mygtuko. Tas windows mygtukas ir search automatinė funkcija man tinka. Nebandžiau dar upgreidinti arba perinstaliuoti W8.1 Pro bet ko pageidaučiau tai visų parametrų ir visoms programoms išlaikymas taip kaip iOS’e, nes knisa viską iš naujo nustatinėti.

            Reply
  7. Sandman^KFMF

    Vakar taip ir padariau. 😀
    Paskaicius apie nemokamu win „privalumus“ nusprendziau, kad win8.1 man net labai patinka. 😀

    Reply
  8. Cijunas

    Pas mane instaliuotas tas updeitas 2015-07-10, bet nieko ten nemėto ir nesiūlo jokių Win 10. Operacinė Win 7 Pro + SP1. O Win 7 Home siūlo, bet negaliu patikrinti ar ten yra nurodytas updeitas.

    Reply
    1. :]

      Forumai rekomenduoja instaliuoti visus siūlomus optional updates, kad pradėtų siųsti ir instaliuoti win10. Vienintelis man padėjęs būdas ant win 7 sp1 home edition.

      Reply
  9. Edgaras

    nu ble, autorius tai grybu grybas. nafin microsoft naudoji produkcija jei nepatinka? kas tuose win 10 negerai? koki trukumai? nafik linux nanaudoji jei jau win taip nepatinka? pilna alternatyviu os yra

    Reply
  10. Marijus

    Na ką, atnaujinau Windowsus į 10 versiją. Atnaujinimas įvyko sklandžiai, programos normaliai veikia (nei vienos programos nereikėjo perinstaliuoti), failai C diske liko kur ir buvę. Pirmas įspūdis geras, su valdymu perėjus iš Win7 nėra problemų. Įspūdis, kad kompas net greičiau sukasi 🙂 P.S. atnaujinimo metu privatumo parametrus kaip čia parodyta https://fix10.isleaked.com/

    Reply
  11. Marijus

    P.P.S. pas mane buvo tvarkingai laužti Win7 Ultimate, atnaujinimo metu MS nieko neužpelengavo ir dabar jau viskas kaip ir legaliai sukasi 🙂

    Reply
  12. mhm

    visad bent pusmetį po OS išleidimo palūkėt verta. Nebent yra koks poreikis susikūrvint iki alkūnių su nedadielkom vargstant. Vienžo esmė, kad labai norėjau parašyt žodį „susikūrvint“. Visa kita -- nesvarbu.

    Reply
  13. Katyte

    Rokiski, as turiu tau 2 klausimus. Pirmas butu, ar tu megsti katsiukus. Na zinai, tuos mielus pukuotus sutverimus. Ir antras klausimas: ar noretum pralekt su britva per miesta dideliu greiciu? Atsakyk, lauksiu.

    Reply
  14. po

    Tai dar yr toks šposas, kaip Windows God Mode, katras labai paprastai pasidaro:

    -Tereikia sukurti ant dekspopo papkę ir ją pavadinti be kabučių:
    „GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}“
    -Spausti Return -- ir štai jums šorktputas į GodMode
    -Ten gal nustatymų daugiau…. apie 250, įskaitant ir updeitus…

    Reply
    1. VSIO

      Cia jau nuo win7 toks sposas yra, tiesiog visi nustatymai is cotrol panel sudeti i viena folderi

      Reply
    1. Marijus

      Blogai tuo, kad gero tono ženklas pamurmėti ant Microsofto 😀 naudoju jau turbūt savaitę Win10 ir kol kas jokių bugų nespastebėjau. Viskas tvarkingai veikia, o kompas net greičiau suksasi. Gal naujoji operacinė geriau išnaudoja kai kuriuos dalykus, nežinau. Panašu kad tai bus sėkminga operacinė, kaip savo laiku legendiniai XP ar visų mylimi Win7

      Reply
  15. roker

    susiinstalivau, po 2ju dienu isinstaliavau stacionariam pc, plasne liko -- labai gerai. pvz pas mane win10 nepalaiko garso kortos (x-fi platinum) softo funkciju visu kaip ir win vista buvo, su xp ir win7 ner problemu; razer klavos greitos knopkes nustoja veikt, nebekontaktuoja su numatytom programom ir jokie perinstaliavimai ir softo atnaujinimai nepadeda, nes ju ner, o gal ir nebebus. garso korta pas mane keliauja is senu pc i naujus juos keiciant jau 8 metai:) _stai ir visos priezastys iki kitu problemu nedaejau….tik veliau pagalvojau, gal yr xp modas 10tuose, kurio nemaciau i kuri galima instalint senesniom win versijom skirta softa.

    Reply
  16. Arnis

    keista, turiu xp. kompas sp3, tai dar teikia updatus. akivaizdziai ziurejau ir pamaciau KB3035583. nieko nesupratau, instaliavau. bet kompui pamaniau netiko, nes pradejo lenteles metyt jog negalima idiegt reikia perkraut kompa. perkroviau, paspaudziau install, pradejo vel perkraudinet, ismete press any key to boot cd or dvd (pamirsau isimt muziku diska), dingo, viskas normal pasileidziu kompa ir issiziojes sedziu: parase ,,KB3035583 update successful installed on your PC“. nu tai vat pamatau knopke get windows 10. paspaudziu tai viena zodziu pradejo atidarinet lenteles kaip windows xp crash 😀 baige ir normaliai atidare. spaudziu reserve, spaudziu install (liepos 29d.) nu ir pradejo downloadint, installint, ir viskas ok. tai nezinai kas cia per sudas 😀

    Reply
      1. Arnis

        Sudas!! Trojanu atsirade tiek kad nezinau! Google chrome pagrindinis puslapis ,,trojan.lt“, bugu tiek kad neklauskit. Sugebejau isdiegt 🙂

        Reply
  17. As

    nemokamas suris -- spastai… taip ir su win 10. is Nokios N9 nebegaliu nieko perkelti, papildomo Hardo -- nebemato… reikalauja prisiduoti Mikrosoftui
    Reikia trinti kuo greiciau ir grizti prie win 7 skubiai…

    Reply
  18. Rūta

    Sveiki. Pas mane ta pati beda, jog įsirašiau susidomėjus windows 10… o ir jų pašalint ir grąžint į 8.1 nepavyksta, nes ekranas mirkčioja, lagina ir kai bandau kažką daryti pvz paspaudžiu nustatymai ir tt ekranas sumirksėjus vel viska reikia iš naujo daryt. Gal kažka patartumėt? Ar belieka jau nešti kompiuterį pas specialistą?

    Reply
  19. Aras

    nesisiūskit šito šūdo….niekados, nei printeris veikia ,neika , kažkokius šudus išmeta, ir viskas.Turiu nemažai patirties apie kompus. Žinau ,ką kalbu…Geriau Win7… milijoną kartų

    Reply
  20. Robertas

    mldc man padėjo ta šūdą ištrinti , ir nesimato info apie win 10 🙂 nice bičas.

    Reply
  21. kestutis

    turejau windaus 10 problemu milijonai,bet perskaiciau visus jusu komentarus ir kaip jusu parasyta, panaikinau windaus 10 ,pas mane yra windaus 7 viskas pradejo veikti normaliai,tad pagalvokit kokius windausus geriau tureti

    Reply
  22. Justina

    ZMONES HEEEEELP!!! padre mano kompas update iki windows 10 po atnaujinimo radau failus windows.old papkei visus reikiamus istraukiau i desktopa nes kita diena norejau juos perrasyt , isjungiau kompa daresi dar kazkoks updates ar kazkas o siandien ijungiu kompa ir ner failu niekur , spaudziu ant recent files pavadinima seno failo rodo bet jo neatidaro , pasakykit man prasau ar viskas ? ar kaput mano visiems failams ar galima dar kazkaip isgelbet ???? veri help veri plis , uz gera pagalba atsidekosiu

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *