Naujos kartos politikų trendai

Ponai ir ponios, kadangi laikas nuo laiko aš padarau kokias nors apklausas, o jos paskui pasirodo besančios stebėtinai tikslius rezultatus duodančios, tai gal pabandykime ir dabar apklausėlę vieną. Apie tai, kokie nauji politikai labiausiai kils trenduose į viršų. Nebūtinai jauni politikai, bet būtent tie, kas pakankamai nauji, kas kils ir keis viską, ką politikoje matome dabar. Nebūtinai jums patinkantys politikai, bet tie, kurie bus stiprūs ir augs.

Sena politikų karta su visais tais iš sovietmečio atėjusiais kliedesiais turi išnykti. Ir ji jau nyksta. Ateina nauja politikų karta. Kas bus esminiai žaidėjai?

Sena politikų karta su visais tais iš sovietmečio atėjusiais kliedesiais turi išnykti. Ir ji jau nyksta. Ateina nauja politikų karta. Kas bus esminiai žaidėjai?

Taip, užmirškime tiesiog visą tą seną politiką, kuri buvo, visus senus veikėjus, kurie po 15 ar dar daugiau metų sėdi kur nors Seime ir realybėje nesiorientuoja tiek, kad mes puikiai žinome, kiek jie nesiorientuoja ir be jokių papildomų aiškinimų. Atsiminkime, kad jie nyksta, o į viršų kyla visai nauja politikų karta. Kažkurie, kurie dar buvo nežinomais vos prieš 10 metų, jau dabar yra žvaigždės, o kažkurie, kurie tik nesmarkiai težinomi dabar, dar po 10 metų ne tik bus Seime, o net ir vadovaus valstybei. O gal netgi ir greičiau.

Balsuojant galima pažymėti iki 9 politikų. Jei pabalsuoti gavosi sėkmingai, jums išsyk parodys esamus balsavimo rezultatus.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 13-11-2015 21:28:54
end_date 21-11-2015 23:59:59
Poll Results:
Kokie nauji politikai turėtų ryškiausiai kilti į viršų?

Žodžiu, pabalsuokim už visokius šviežiai kylančius politikus, kurie realiai ar tariamai nauji. Ypač už tuos, kas dar niekada nėra buvę Seimo nariais (nes būtent didesnei daliai Seimūnų naujais politikais pasivadinti neįmanoma netgi teoriškai). Jei ko nors neįrašiau ir praleidau kažką – įtraukite (taip, aš sąmoningai praleidau tokius politikus, kaip Remigijus Šimašius ar Gabrielius Landsbergis – kad ir jauni, jie jau tapę sunkiasvoriais).

Balsavimas visiškai laisvas, bet visgi balsuoti leidžiama tik už 9 žmones. Taip, tai yra daug, bet visgi tai duos šiokios tokios orientacijos. O jei ką nors iš politikų, kurie verti jūsų dėmesio, praleidau – įtraukime. Aš gi tikrai ne toks jau viską žinantis, kad sudėliočiau išyk teisingai.

Vienintelė svarbi (dargi esminė) taisyklė balsavimui: balsuokim ne už tuos, kas patinka ar nepatinka. Balsuokime už tuos, kurie jūsų, jūsų draugų ir pažįstamų vertinimais gali tapti labai rimtais politikos žaidėjais. T.y., pabandykime įvertinti, kas bus.

Upd.: visgi Gabrielius Landsbergis bei Remigijus Šimašius buvo įtraukti į sąrašą, nes labai jau matyt ir stiprūs, ir kartu visiems nauji, nepaisant jau įgyto didžiulio svorio politikoje.

Upd.2: praleidau į apklausą vieną netikrą personą – tai toks Jonas Jonka, šlykštus personažas iš Facebook (berods jau kokie 5 metai, jei ne daugiau, kaip auginamas). Bus kaip indikatorius, rodantis to paties FB ir visokių trolių įtaką visuomenės nuomonės formavime.

Upd.3: tokie variantai, kaip „Masiulis“ (be vardo) ar „Krabauskis“ nebus praleidžiami į papildymus. Tai atitinkamai ir ištrinami, ir tokie balsai nueina tiesiog šuniui ant uodegos. Žodžiu, prašom atsakingai viską čia daryti.

Upd.4: labai prašau, prieš pridėdami kokį kandidatą, pasižiūrėkite, ar tikrai jo dar nėra sąraše. Nes visus besikartojančius trinu. Taigi, jei nepaieškosite sąraše, o pridėsite (t.y., atiduosite balsą), o paskui paaiškės, kad toks jau buvo – tas balsas tiesiog dings.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

33 thoughts on “Naujos kartos politikų trendai

  1. Paulius Žuvyčius

    Manau net Šimonytė yra jau sunkiasvorė nors ir nebuvus Seimo nare.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Teko visgi ir Šimašių, ir Landsbergį pridėti, nes atsirado reikalaujančių 🙂

      Pati mintis -- ne tiek kad sunkiasvoriai būtų, o tiesiog tokie, kurie bus kylančiuose trenduose per artimiausius kažkiek metų.

      BTW, vos keliolika atsakymų dar, o jau kai kurie įdomūs kylantys matosi.

      Reply
      1. Ro6ert

        Kodel ir yra Simasiai, Landsberginiai.. Simasius atejes, kaip ‘jaunelis’ patvarke patvarke… bet jo tvarkymas turi atspindeti Vilniaus ekonomikoje jau po pirmu kadenciju. O Landsbergis? Ar jis jau nebesiklauso tevo? ^^

        Reply
      1. Gabriele

        Same here. Galėtų, bet spėju dar parlamente ateinančią kadenciją pabus 🙂

        Reply
      2. Marijus

        aš irgi balsuočiau už Žygimantą Pavilionį. Manau būtų labai stiprus kandidatas

        Reply
        1. Saulius

          Tarp protingų rinkėjų – stiprus. Klausimas, kaip išpopuliarinti tarp vidutinių statistinių?

          Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Bus kaip indikatorius. Kažkas pridėjo, pažiūrėsim, kiek virtualios personos surenka, lyginant su realiomis. Iš esmės, rodiklis to, kokį populiarumą įmanoma pasiekti tiesiog su visokiu makaronų kabinimu.

      Reply
  2. giedrius

    Matiošaitis nėra naujos kartos politikas, sakyčiau. Tiesiog neseniai iškilęs vietinis. Bet geras indikatorius (labiau mane džiuginantis, nei geras tiesą sakant), kad nepaminėjot Kupčinsko, šešėlinio ūkio ministro ir netekusio pasitikėjimo Kaune, bei taikančio į Seimą, kuriame dar nebuvo. Žinoma, aš iš jo per daug nesitikiu.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Iš esmės, įdomu yra naujos figūros. Amžiumi jis nors ir atitiktų senesnę kartą, visgi politikoje yra naujas. Panašus, tik dar žymiai ryškesnis atvejis -- Aušra Maldeikienė.

      Kita vertus, visų susirankioti aš negaliu (pati apklausos mintis -- naujesni ir mažiau žinomi). Čia jau jei ko pritrūksta, balsuotojai gali pridėti. Ir tai irgi yra indikatorius: kai jau 250 žmonių balsavo ir kokių nors naujesnių politikų vis dar nėra, tai irgi šį bei tą rodo. Ir taip, Kupčinskas, kurio vis dar niekas neįrašė, čia irgi savotiškas indikatorius.

      Kaip plg., Gabrielius Landsbergis ir Remigijus Šimašius atsirado labai staigiai. Kaip ir komplektas kitų (sąrašas, lyginant su pradiniu, dabar maždaug dvigubai išsiplėtęs).

      Reply
  3. Giedrė B.

    Ot velnias -- pražiopsojau vieną jauniklį sąraše( o gal jo nebuvo, kai balsavau?)
    Andrius JUČAS iš Alytaus -- nelabai dar žinimas už miesto ribų, bet pamatysit -duos pipirų seniams vilkams -Alytaus konservatorių pasiųstas Seimo rinkimuose į vienmandatę -prieš Daukšį ir Sabatauską. Jaunas , bet stipriai nedurnas ir veržlus.Taip kad Rokiški -- prašau nuo manęs uždėti jam dar vieną varnelę -nes man jau neleidžia 🙂

    Reply
  4. Saulius

    Man įdomu, ką sąlyginai aukštai, beveik dešimtuke, veikia A.Tapinas, kuris šiaip apskritai nėra politikas. Rokiški, ką tamsta galvojate?

    Reply
  5. AlgirdasBR

    Jonka neblogai rezultatuose atrodo.Siaip kaip feisbuko trolis tai jis nera toks sudinas ir neigiamas,visai smaikstu tas jo nesamones paskaityt ir kartais i komentarus atslenkancius idiotus rasancius ‘kaip taip galima?????’

    Reply
  6. Jonas Povilas N

    Jei dar būtų galima, siūlyčiau Ričardą Savukyną.Algį Ramanauską, Rimą Šapauską,Romą Sadauską -Kvietkevičių,Anatolijų Lapinską-jie irgi neabejingi Lietuvos likimui.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *