Kodėl marginalai nekenčia Andriaus Tapino?

Jau seniai galima pastebėti, kaip visokie marginalai, lyg apsiputoję taškosi apie tai, koks Andrius Tapinas blogas. Kaip jis nuteisia ką nors, kaip jis ten gali sau leisti turėti savo nuomonę ir panašiai. Iki to net prieina, kad pradeda lyg kaltinimus (kaltinimus kuo? teisėtais dalykais?) aiškinti, kad Andrius Tapinas ruošiasi tapti Lietuvos prezidentu.

Andrius Tapinas yra tas žmogus, kuris daro gerus darbus ir kovoja prieš stagnaciją, korupciją bei bukumą. Tai yra akivaizdu. Ir jis, negana to, yra protingas. Ir štai todėl marginalai kraustosi iš proto.

Dėl durnumo marginalams netgi nepavyksta suprasti, kad jei Andrius Tapinas eis į prezidentus – tai bus tiesiog nuostabiausias dalykas Lietuvai. Blogai tik tas, kad iki šiol daugybę metų jis kategoriškai atsiriboja nuo politikos. Ką padarysi. Na, bet aš čia nukrypau, nes ne apie tai šis straipsnis.

Pastebėkime, kad aiškinimus apie Andriaus Tapinio blogį (ir dar su tokiais žodžiais, kaip „tapinizmas“, „tapinokratija“, „tapinoidai“ ir pan.) skleidžia pirmiausiai būtent marginaliausi sluoksniai. Tie, kurie tiki sąmokslų teorijomis, tie, kurie balsuoja už baisiausius populistus, tie, kurie išrenka korupcionierius, tie, kurie patys yra baisūs nelyg kažkokie urvažmogiai.

Realiai čia labai paprasti dalykai – kaip tik tas atvejis, kur semiotika labai padeda viską sudėti į vietas. Tiesiog struktūrinė analizė – paimam požymius (atributus), pozicijas – ir gausime atsakymus. Šįsyk išties labai paprastai ir greitai.

Kokie yra marginalių jėgų požymiai (atributai)?

  • Opozicija korupcijai ir stagnacijai valdžios įstaigose, pereinanti į priešstatą su valdžia
  • Aukštas socialinis, pilietinis, politinis aktyvumas – t.y., daug visokių kalbų ir veiksmų
  • Žemas intelektas ir negebėjimas mąstyti logiškai, t.y., negebėjimas suprasti priežasčių/pasekmių bei sąlygų/galimybių ryšius

Kokie yra Andriaus Tapino požymiai (atributai)?

  • Opozicija korupcijai ir stangnacijai valdžios įstaigose, pereinanti į priešstatą su valdžia
  • Aukštas socialinis, pilietinis, politinis aktyvumas – t.y., daug visokių kalbų ir veiksmų
  • Aukštas intelektas ir gebėjimas mąstyti logiškai, t.y., gebėjimas suprasti priežasčių/pasekmių bei sąlygų/galimybių ryšius

Ar jau pasidarė aišku, kame čia skirtumai? Kiekvienas marginalinis veikėjas visada svaigsta apie tai, kaip jis geriau valdys valstybę. Ir bando kovoti su intuityviai suvokiamomis blogybėmis – kad ir su korupcija ar stagnacija. Ir vis tikisi, kad valdys valstybę kažkaip.

Suprantate, marginalas sau prisiskiria tam tikrą rolę – jaučiasi kovotoju prieš sistemą, už gėrį. Čia kiekvieno marginalinio politikieriaus požymis – už teisybę kovoti. Nesvarbu, kad esi toks durnas, kad net nesupranti ką išvis darai.

Ir dabar įsivaizduokite, kad čia pasirodo Andrius Tapinas, kuris oponuoja sistemai, visokiems ūsuotiems bebrams, visokiems absurdiškiems kliedesiams (o tuo pačiu – ir tiems patiems marginalams), ir yra akivaizdus kovotojas prieš stagnacinę, korupcinę sistemą. Ir negana to, mąsto logiškai, suprasdamas ir ryšius tarp priežasčių ir pasekmių, ir ryšius tarp sąlygų ir galimybių, ir dar viską papasakoja su puikiausiu humoru ir sąmoju.

Trumpai tariant, prieš sistemą kovoję nevykėliški marginalai pamato, kad jie pasilieka prie suskilusios geldos – nes atėjo realus, protingas ir žmonėms apie tikras problemas paaiškinimus duodantis žmogus – tas, kuris oponuoja visai valdžios korupcijai ir stagnacijai. Žmogus, kuris gali padaryti realius pokyčius – tokius, kad ir valdžia pagerėtų.

Marginalams nuo to prasideda isterikos. Sukyla jų pusiau sąmoningi troškimai prasimušti valdžion – jie tada pasilygina save su Andriumi Tapinu ir pasijunta visiškais šliužais. Ir jie gi negali taip jaustis – tai juk labai nemalonu. Todėl jiems sukyla toks kognityvinis disonansas, kad jie tiesiog sprogsta iš pykčio ir neapykantos.

Marginalai nekenčia tų, kas daro blogus dalykus, būdami valdžioje – jie dėl to ir yra opozicijoje. Dar labiau jie nekenčia tų, kas daro gerus dalykus, budami valdžioje – nes taip marginalai praranda savo pačių susikurtą kovos ir opozicionavimo prasmę. Bet labiausiai jie nekenčia Andriaus Tapino – nes jis daro gerus dalykus, išvis nepalikdamas vietos marginalinei opozicijai.

Prisiminkim, kad tie marginalai yra elementariai buki. Jų smegenys neveikia. Jie nesupranta, kas yra priežastys ir pasekmės. Jie tik mato, kad kažkodėl Andrius Tapinas yra populiarus ir dar populiarėjantis, ir jis opozicijoje esantiems korupcionieriams, jis kovojantis už gėrį. Marginalams nuo to tiesiog užtrumpina smegenis.

Ponai ir ponios, Andrius Tapinas yra vienas iš tų žmonių, kurie neša Lietuvai gėrį. Labai gerai, kad jis toks yra. Ir labai gerai, kad marginaliniai skystapročiai jo nekenčia – būtent pagal tai galima atpažinti, kas jie tokie. Tiesiog išsyk, pagal neapykantą Andriui Tapinui.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

27 thoughts on “Kodėl marginalai nekenčia Andriaus Tapino?

    1. Arvydas

      Visiškai nesuprantu, kam Tapinui reiktų tokio domeno. Na, nebent jis už pirktų visus metus iš eilės ir dėtų ten savo kūrybą… Bet šiais Google laikais tai būtų grynas pinigų švaistymas

      Reply
      1. Lidžita

        Na, kam Tapinui reikia tokio domeno, paklauskite Tapino. Kad toks domenas yra, labai nesunku patikrinti. Ir išpirktas ne Putino, o vieno iš Tapino bendražygių.

        Reply
  1. Ramas

    Kiba grynos tiesos podcastą atradot?:-) Tapinas būtų liuks vyriokas, jei nebūtų tendencingas (tamstai irgi tai kažkiek būdinga, bet čia, spėju, neišvengiama, nes gi visi turim šiokio tokio psicho-emocinio balasto). Jo apolitiškumo deklaracija nėra apolitiškumas. Ceci n’est pas une pipe, tsakant.

    Reply
      1. Ramas

        Pernelyg daug tiesos toj grafomanijoj. Pradžioj jį irgi tupai propagandai priskyriau, bet į tą lentyną irgi ans netinka: per dažnai siūlo galvot pačiam.

        Reply
        1. Rokiškis Rabinovičius Post author

          Problema, kad bet kuri teorija yra prasminga/naudinga tiek, kiek duoda produktyvaus rezultato. Produktyvus rezultatas -- tai, ką mes laimime.

          Plg., trys teorijos apie citrinas (čia klasika):
          -- gyvenimas davė citriną, viskas blogai, citrina perkreipia snukį, nuo to kad jos atsikandau
          -- gyvenimas davė citriną, ji geltona ir apvalaina, nežinau ką su ja daryti
          -- gyvenimas davė citriną, o aš dar turiu cukraus, gavosi geras limonadas

          Tai vat tos stradankių teorijos -- px, kiek jos turi tiesos, jos yra banaliai neproduktyvios. „Oj, kaip mums viskas blogai, viskas beviltiška, vien sąmokslas aplink, ir valdžia visus išdulkino“. Nu, tai ir sėdi su perkreiptu snukiu, ir toliau kramtai tas citrinas.

          Reply
          1. Ramas

            Nevisai tai trys teorijos. Tiesiog trys etapai: pradžioj apvalaina и куда мне её засунуть, господа? Atsikandu -- snukį traukia. O, pala -- cukraus yra, make lemonade. Logiškai mastantis žmogus iš vandens lašo padarys išvadą ir apie Niagaros krioklį, net jei jo nėra matęs (A. Konan Doilis). Kiek užtruks ir ar jam to prireiks -- čia jau kitas klausimas. Tam IBM ir dėliojo žymias lenteles ant stalų. THINK. Kratinys gavos, bet kažkaip maždaug taip manau.

            Reply
  2. irma

    Nezinau nezinau…..Marginalams nuo to prasideda isterikos. Marginalai nekenčia tų…….na ir t.t. ir p. ……… kazkaip keistai cia man viskas atrodo. Jei atvirai tai kuo toliau tuo labiau stebiuosi visais sitais procesais. o kazkada visai nieko raset.

    Reply
  3. gErd

    faktas, kad Tapinas nesha geri Tapinui. Ar Tapinas nesha geri Lietuvai -- klausimas !!!!

    Reply
    1. Martynas m

      Kazkas prisiziurejo Alex Jones youtube, prisiskaite infowars.com visa tai pagardino dailystormer david duke ir dar duginu. Ir dabar vemia i eteri kas gavosi galvoje po tokio smugio. Cia apie visa grynos tiesos bloga podcasta ir tt. Ne tik tapinui dedikuota dali.

      Reply
      1. Ramas

        Ten jo nemaža dalis rašliavos ir podcasto šiaip Ayn Rand idejų propaguotojų vertimai ir retransliacija.

        Reply
  4. Chaimė

    Dhrauhe rabhinicheu suprhantu, kad shekeliai nesmirda bet shi kartha dezinformacija shimtarpcentine.

    Reply
  5. Pjovejas

    Asmeniškai man užkliūna jo šališkumas vietomis. Girto Radzevičiaus bylos atveju jis rašė, kad žmogus nekaltas, kol jo nenuteisė. Kitais atvejais, kai kalbama ne apie jo pažįstamus, jis visada būna karštakošiškai kategoriškesnis. nežinau, ar specialiai, ar tiesiog, kad žmogiškai šališkas…

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Šališkumas yra visiškai ok -- mes esame šališki per kur nors, nes mes visi esame žmonės -- ir šališki, ir su skirtingomis patirtimis, ir skirtingai žinantys, ir su klaidomis, ir taip toliau. Vertinti žmogų (šiuo atveju Andrių Tapiną) -- tai per niekur nereiškia kad reikia sutikti su jo nuomone. Esmė yra tame, kad jis mąsto ir turi poziciją, kuri būna paremta loginiu pagrindu (ar tas pagrindas visada pakankamas -- čia atskiras klausimas -- tai visada priklauso nuo daugybės dalykų, pirmiausiai nuo informacijos pakankamumo). Esmė yra būtent loginis pagrindas.

      Apie tai ir visa kalba -- būna žmonės, kurie turi poziciją, yra socialiai aktyvūs ir elementariai negeba net priežasčių nuo pasekmių atskirti (kai kurie būna, kad net perskaityt nesugeba, bet tai jau dar prastesnis variantas). Vat tame ir skirtumas.

      Reply
      1. Lidžita

        Dabar dar pavaryk postą apie tai, kad šališkumas yra logikos pagrindas, nes užmojis -- platus, visgi, neišbaigtas.

        Reply
  6. Ramas

    Būtų įdomu išgirst tamstos nuomonę kodėl jo nemėgsta (tiksliau ima nemėgt) intelektualai nemarginalai. 😉

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Dėl to, kad jis tiesiog populiarus. Intelektualai nemarginalai pasako tuos pat dalykus, bet kažkodėl minios to nesiklauso. Tapinas pasako -- ir minios klausosi. Intelektualams tada kyla klausimas -- o kuo mes blogesni?

      Reply
      1. Ramas

        Tipo pavydas tiesiog? Nevisiems tinka, nes yra tokių, kurie tiesiog niekam nieko nesako. Nes nemato prasmės ir netiki abstraktaus švietimo idėjomis -- resursų taškymas ir pakazucha, ne daugiau. Nes nu ką pvz. matematikos mokytojas galėjo papasakot statistiniam vidurio Lietuvos zimagorui ir jo pienburniams 1932 m.? Švietimas, sakysit? Zimagorų vaikų, kad irgi nebūtų zimagorais? Bent vieną tą vaiką padarius nezimagoru jau ir verta? Na, nežinau. Netikiu tuo(t.y. vizitacijom) -- užtenka ,okėt daugybos lentelę, skaitt. Na, gal šiais laikais dar intėrnetą kažkur čiupinėt. Nes aukštos idėjos -- ne visiems (čia vis tik gal reiktų įsipareigot apsilankyt Tapino vojaže kokiam, kad suprast ką jis ten veikia ir galutinai tik tada užsiangažuot).Nes baziliko skonį jaučia ne visi. Ir nereikia visų tempt link visuotinio nušvitimo. Tau užtenka susiskaičiuot kiek turi tugrikų žiurkikės nusivedimui į tūsą ir kiek srebia tavo bemvas? Zjbs, vadinas, tau ir užtenka tiek turėt. Kam reiks ir norės, SQL select pasidarys net be informatikos pamokų mokykloj.

        Reply
  7. Ramas

    Ir dar momentas dėl minios ir klausymosi -- pakartotiniai pirkimai ir apyvartos augimas juk ne tas pats kas apyvartos augimas dėl naujų pirkėjų. Ar ne? 😉 Nes LNK žinias per mėnesį pažiūri 2 mln. žiūrovų ten kažkaip skaičiuojant pagal jų metodiką…

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *