Finansinės reformos blyn

Labą dieną, brangi valdžia. Noriu jums padėkoti už begalę visokių dalykų. Taip pat noriu, kad ir kiti jums padėkotų už tuos dalykus. Labai daug dalykų yra, už kuriuos noriu padėkoti jums ir linkėjimų pasiųsti. Tikiuosi, daugelis čia padėkos pas mane komentaruose. Ir Facebook, ir taip toliau.

Dėkui už ekstremaliai gelbstimą Gedimino kalną, dėl kurio griuvimo kaltas vanduo. Vanduo teka, o žemės nekaltos, kad jos griūna. Ir niekas nekaltas. Vanduo atitekėjo, nutekėjo ir pratekėjo, kaltas tiktai vanduo. Ekstremalumo tempai nusimato būti ekstremaliais – 2019 metais kažką žada tvarkyti. Labai dėkui.

Tuntai žaliųjų susirenka į būrį ir kuria visokius labai dvasingus dalykus. Labai jums dėkui, brangūs žalieji. Ar žaliosios. Nežinau, kaip jus pavadinti.

Dėkui brangi valdžia, už tai, kad taip mumis rūpinatės. Viskuo taip rūpinatės. Aš tikiuosi, kad ir komentaruose čia kiti jums padėkos už viską, už įvairiausius dalykus. Aš čia vat straipsnyje padėkosiu jums už tai.

Iš anksto padėkos vardan siunčiu jums diarėjos spindulį, kad jūs gautumėte malonių pojūčių. Linkiu, kad intensyvi diarėja jus apimtų miegančius.

Dėkui, brangi valdžia, už fantazijas Sodrai, kur žmogus, dirbantis ketvirčiu etato, dar ir primokėti turės, jei dirbs. Jei šitas jūsų sugalvotas absurdas realiai praeis. Kam tie dirbantys, jei jie gali gauti pašalpas?

Dėkui, brangi valdžia, už visokias jūsų fantazijas apie tai, kaip reikia prijungti III pakopos pensijas prie II pakopos, o paskui viską atimti ir nusavinti, prijungiant prie tos pačios Sodros. Kam čia tiems žmonėms pinigai, ką čia jie sau išsigalvoja kažką senatvei taupyti?

Dėkui, brangi valdžia, už jūsų antialkoholinę kampaniją, kurios nuostabumas toks, kad alkoholį gerti jūsų dėka netikėtai pasidarė lygis. Aš dar nusifotkinsiu su kokia nors bonke, nes branginti silpnus gėrimus ir neliesti labiausiai alkoholinių produktų – tai, aišku, nuostabus sprendimas.

Dėkui jums, brangi valdžia, kad pigūs alchašų vyneliai nebrangsta, o silpnas alus – brangsta. Taip pat dėkui jums, kad uždraudėte marichuanas, nes narkomanai jas leidžiasi į venas, o paskui šlaistosi gatvėmis. Kaip žinia, tie, kas rūko žolę – tai yra narkomanai, kurie baisesni už baisiausius alkoholikus.

Taip pat dėkui jums, brangi valdžia, už puikias sveikatos reformas. Ir labai dėkui jums už puikius mediciną valdančius veikėjus, kurie ligonius kažkokių vadybybininkams skirtų kursų dalyviams demonstruoja kaip kokias beždžionėles.

Ir dėkui, brangi valdžia, kad jums labiau norisi uždrausti mobilius telefonus (kiba vėl parėjo kepeniniai fokusai apie psichotronines bangas, skleidžiamas iš mobiliakų?), ir uždrausti su tais telefonais vaikščioti gatvėmis, nes jums tai svarbiau, nei laisva prekyba su Kanada, kur Lietuvai išties didžiulės rinkos.

Ir dar dėkui, brangi valdžia, kad planuojate savo planus uždrausti ir užriboti grynuosius. Jau neatsimenu, kokiais kiekiais, bet aš atsimenu, kad tarp gandų, kurie man ateidavo, buvo minimi netgi vos 300 eurų dydžio apribojimai. Nes jei tik grynieji – tai jau nelegalu. Ir išvis, jei tik kas turi pinigų – tai jau nelegalus. Aš tai siūlyčiau išvis 50 eurų apriboti, o visus, kas turi daugiau – sodinti į kalėjimus.

Ai, ir dar dėkui už tą dar labiau pagerintą grynųjų pinigų uždraudimo variantą, kur išvis vienos rūšies operacijoms vos tie keli šimtai per mėnesį. Pvz., vos keli šimtai per mėnesį parduotuvėse būtų. Tai labą dieną, kad tai sukontroliuoti, reiktų visus pirkimus registruoti, ką kiekvienas žmogus perkasi. Ir skaičiuoti, kad per visas parduotuves neapsipirktų daugiau kaip per numatytą sumą.

Aš tikiuosi, kad jūs visi kur nors paskęsit anksčiau, nei tokius apribojimus priimsite. Aš dėkingas už tai, kad jūs tokį briedą sugalvojate, ir linkiu, kad vieta, kur jūs skęsite, būtų kaip reikiant pripilta šūdų.

Ir dėkui jums, brangi valdžia, už jūsų planus užrišti netgi valiutų keitimą. Kad būtų negalima laisvai ir be kokių nors apribojimų išsikeisti tūkstantuką-kitą svarų, kai parvažiuoji iš kokių nors atostogų Londone. Nes jei parsiveži pinigų, tai reiškia, kad esi nelegalas, teroristas ir taip toliau.

Žodžiu, skatinkim taip pinigų grįžimą ir vežimą į Lietuvą. Ir dar padarykime patikrinimus gatvėse, kaip Rusijoje, kad policija tikrintų visų asmenų dokumentus ir pinigines, ir baustų, jei pas kažką suras daugiau kaip 20 eurų grynaisiais. Policija juk visvien neturi darbo. O dar tuo pačiu policija galės gaudyti visus, kas rūko balkonuose. Tuo pačiu ir kratas galės visur atlikti, grynųjų ieškodami.

Ir dėkui dar ir už tai, kad visas tas valiutų keityklas jūs išvis uždarysite, nes nėra čia ko bankams patirti kokią nors konkurenciją, ir išvis grynuosius reikia išnaikinti. Tegul eina žmonės į bankus pinigus keisti, ir daro tai ne grynaisiais, o pavedimais, nes bankai labai rūpinasi mumis. Ir kaip žinia, pinigai tavo, o bankomatas tavo?

Aš žinau, kad jūs visas keityklas uždarysite, nes esmė labai paprasta: bausmės numatomos kaip pagal planą, kuris paskaičiuotas ant 15k eurų, o apribojimai bus keleriopai mažesni. Ir kai žmogus du kartus per dieną išsikeis po pusę leistinos sumos, tai baudžiama bus keitykla. Netgi jei jis išsikeis kažkur kitur, kitoje tos įmonės keitykloje. Todėl registruos netgi tuos, kas keisis 50 eurų. Tiktai kaip tai registruos – aš to nežinau. Spėju, kad tam rinkos segmentui teks užsidaryti iš viso.

Ir iš viso, jei grynieji yra – tai jie yra nusikaltimas. ES direktyvos kažką kalbą apie 15k eurų, bet apribokime ne 15 tūkstančių, o, pvz., 5 tūkstančiais. Arba 500. Arba 50. Arba 0. Grynieji – tai šešėlio įrodymas!

Taip aš dar atsimenu tą bankinės kilmės briedą, kuris ne taip seniai buvo skleidžiamas – apie tai, kad skandinavai atsisakys ir uždraus grynuosius ir dėl to Lietuvai reikia tą patį padaryti labai greitai, nes turime neatsilikti nuo jų, o grynieji – tai šešėlis.

Visi, kas turi pinigų – tai nusikaltėliai. Dėkui, brangi valdžia, už tai, kad kalbate mums tiesą. Alkomagnatai plauna mums smegenis. Mes nesuprantame nieko.

Labą dieną, brangūs gyventojai, aš jus sveikinu: kai parduotuvėje jūs perkate už grynuosius, tai jūs esate šešėlis ir nusikaltėliai. Jus reiktų pasodinti į kalėjimą.

Ir dar, dėkui jums, brangūs valdantieji, kad jūs taip rūpinatės dora, skalsa, darna ir dar kažkuo ten. Aš nežinau, kas ten jūsų nupušusiose galvose, bet kažkaip ten tie žodžiai asocijuojasi.

Esu matęs gatvėmis besišlaistančių kažkokių žaliųjų veikėjų, su lentelėmis kažkokiomis ant krūtinių. Kaip iš sektų kažkokių. Ir dar kažkokių plakatėlių su visokiais pusiau pseudoreliginiais, o pusiau antialkoholiniais kliedesiais. Jų akys atrodė ganėtinai pakvaišusios, sustiklėjusios, negyvos. Taip, tai jau pasiekė tokį lygį – mūsų valdžioje sėdi kažkokios neaiškios sektos vadai.

Ir dar labai dėkui jums už jūsų planus įvesti internetinius rinkimus. Puikiai suprantu, kad jūs puikiai suprantate, kad tokių rinkimų patikrinti niekas negali ir negalės. Puikiai suprantu, kaip tai sėkmingai padės jums vėl laimėti rinkimus, netgi po viso jūsų daromo briedo.

Ir dar, dėkui jums dar už Širinskienę, Bastį ir kitus nuostabiuosius veikėjus. Dėkui, beje, ir už buvusį PM Butkevičių, kurio galvoje tiek daug proto, kad jis savo partijos pirmininkui pasiūlo padirbti pas jį patį kokiu tai padėjėju, popieriukus panešioti. Dar jums visiems į kompaniją galėtų tikti koks nors Dagys.

Beje, aš prisimenu, kaip valdančioji Butkevičiaus dauguma atrodė baisiai, bet jie net per kelis metus nepadarė tiek kliedesių, kiek šitie žaliavalgiai padarė per keletą mėnesių.

Viena iš dažniausių kliedėjimo priežasčių – tai visokie deliriumai. Dėkui jums, brangi valdžia, kad jūs už mus patiriate tuos deliriumus, per kuriuos jums tiek gražių minčių kyla. Dėkui jums už tas gražias mintis, kurias jūs įgyvendinate.

Taip pat, dėkui jums, brangūs valdantieji, už ištisą seriją bandymų uždrausti žiniasklaidą. Labai dėkui jums.

Ir dėkui jums, brangūs valdantieji, už visą kitą, ką jūs darote gero, ir už viską, kaip jūs rūpinatės mūsų visų gerove ir kaip jūs stengiatės ir geriau už visus viską žinote. Jūsų dvasingumas yra labai aukšto levelio.

Eikite jūs naxui. Linkiu jums priešlaikinių rinkimų jau šį rudenį.

 

Dėkui jums, brangūs valdantieji. Jūs tikrai geresni už konservus ir geresni už libus. Jūs netgi geresni už nuostabius gerus darbiečius ir tvarkiečius, kurie išties buvo tikras doros ir skaistos įsikūnijimas. Jūs patys geriausi iš visų, brangūs valdantieji žaliukai.

Ir dar, dar kartą dėkui jums už Gedimino kalną, kurį tvarkysite ekstremaliais būdais nuo 2019 metų. Tikiuosi, kad jums padės išblaivinta tauta ir visi tie grynieji, kuriuos nusavinsite iš visų, o ypač iš tų emigrantų, kurie keityklose juos keičiasi, kai atvažiuoja į Lietuvą.

Tautos išblaivinimo ir emigrantų sugrąžinimo planas, toksai dvasingas, toksai gražus, toksai simbolizuojantis, kaip Gedimino kalnas. Ir nuostabiosios finansinės reformos. Ir dar karą jums dėkui, brangūs valdantieji. Labai jums dėkoju už viską.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

4 thoughts on “Finansinės reformos blyn

  1. Pjovejas

    Ponas Rokiški, aš jums dar iš savo profesinės pusės galiu pamėtėt absurdą, už kurį galima „dėkoti“, o realiai tai galvas kapoti už darbą dėl vaizdavimo, kad vyksta darbas.
    Gal jums žinoma, kad nuo pernai spalio visos įmonės, PVM mokėtojos, turi pateikinėti VMI gaunamų ir išrašomų PVM sąskaitų faktūrų sąrašus? Tai va, idiotai VMI sugalvojo daryt „kryžminius“ patikrinimus ir siuntinėti įmonėms raudonus įspėjimus, jei kažkas ne taip (ty jūsų išrašyta sąskaita kažkokiam pirkėjui nepapuolė į to pirkėjo gaunamų sąskaitų sąrašą).
    Tai va, vakar pradėjo tuos pranešimus siuntinė ir visi gavo jų krūvas dėl to, kad jie blogi ir neteisingi ir juos reikia patikslinti. Klaidos labai baisios ir esminės ir aišku, dėl to buvo nuskriaustas biudžetas (čia sarkazmas apie kiaušingalvių paleistą sistemą. Dažniausiai pasitaikiusios: vieni išrašo dokumento seriją su didžiosiomis raidėmis, kiti įsiveda su mažosiomis, rezultate ir vieno ir kito registrai pilni „neegzistuojančių“ dokumentų, nes kiti tokių neišraįė; vieni tarp serijos ir numerio įdėjo tarpą, kiti jo nedėjo, rezultate abiejų pusių sąrašai pilni neegzistuojančių dokumentų ir juos privalu tikslinti; vieni numerio laukelyje įrašė papildomai „NR.“ ir vėlgi užgimė neegzistuojantys dokumentai ir o bože bože, tuo baisiai nuskriaudė valstybę ir privalo tikslinti (nors visi PVM suskaičiuoti ir deklaruoti teisingai, bet kam tai rūpi, ES fondai įsisavinti, sistema sukurta ir ji turi veikti beigi tipo turi veikti gerai, kam rūpi, kad verslas tuščiom apsukom turi dirbti dėl nieko) ir pan. ir taip toliau, tingiu netgi visas klaidas vardinti. Esmė jūs supratot… man irgi jau nervai nebelaiko…

    Reply
  2. Tad

    Vienas žmogus privačiam pokalbyje iškėlė eretišką (leftistų požiūriu) idėją: įstatymų leidžiamąją valdžią (Seimą) gali rinkti tik tie, kurie nuo praeitų rinkimų mokesčių sumokėjo daugiau, nei gavo pašalpų/lengvatų.

    Prisipažįstu, kad ir aš tikiai sistemai pritarčiau. Bukagalvių valdžioje sumažėtų iškart.

    Reply
    1. Lyderis

      Begalės ilgų diskusijų vakarais mus privedė prie tokios pat išvados.
      Kaip valdyti valstbę turi spręsti tie, kurie bent jau patys savimi pasirūpinti sugeba.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *