Kas įtakingiausias internetuose?

Kaip žinia, DELFI ruošia kasmetinius įtakingiausių visos Lietuvos žmonių rinkimus. Renka politikus, žurnalistus ir dar kažką. Bet tai šiaip bendra įtaka. O realiai gi jau senokai stebime vieną įdomų procesą – viskas, kas internetuose, pajuda link visos likusios Lietuvos. Ir tai, kas svarbu internetuose šiandien – tai svarbu bus visai Lietuvai rytoj. Žurnalistai rašo apie tai, kas ką leptelėjo savo Facebook paskyroje, o Facebook influenceriai sukuria ir visokias politines akcijas, ir didžiausius judesius. Tuo tarpu tie, ko nėra internetuose, vis labiau eina į praeitį, į užmarštį.

Balsuok dabar!

Taigi, internetai viską valdo. Ir todėl aš padarysiu paprastą apklausą, kuri ir parodys, kas yra kas. Aš negrupuosiu į politikus, nepolitikus, žurnalistus ir nežurnalistus – vienas kriterijus yra realiai esminis, svarbiausias: jei žmogus bendrauja, skelbia savo mintis, kelia viršun problemas, judina Lietuvą pirmyn ir padeda kitiems atrasti kažką naujo – tai ir yra influenceris. Todėl čia ir prašau balsuoti už tuos (ir pridėti tuos), kas yra realiai pasiekiamas internetuose. Pasiekiamas, kaip žmogus.

Štai pradinis sąrašas: laisvai pridėdinėkite ir kitus žmones. Pabalsuoti galima 10 žmonių vienu metu. Personažai čia irgi tinka – nes internetuose būna ir personažai, o ne tik pasus turinčios būtybės. Man į galvą visi tinkami ir įdomūs kandidatai nei perpus nesutilpo, tad būtinai papildykite variantus, jei tik nerasite kažko.

Balsuoti galima už 10 skirtingų žmonių – nepagailėkite balsų! 😀 Ir neužmirškite – po I turo bus dar ir II turas – nes antrąjame laimėtojai varžysis su laimėtojais! 😀

This poll is closed! Poll activity:
start_date 01-01-1970 00:00:00
end_date 01-01-1970 00:00:00
Poll Results:
Kas įtakingiausias internetuose?

Ir dabar, jei jau pabalsavote, pasidalinkite šiuo balsavimu su kitais: kuo daugiau ir kuo įvairesnių žmonių pabalsuos, tuo mes turėsime tikresnį vaizdą.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

29 thoughts on “Kas įtakingiausias internetuose?

  1. Mergaitę Mašą tratina Lokys vaikams matant

    Visų pirmą reikia išsiaiškinti, kas gi ta „įtakingiausiojo“ sąvoka. Žmonės dažnai mano, kad įtakingas, tai tolygu tas, kuris man patinka pvz… Andrius Tapinas- aš jo klausau, stebiu visą jo veiklą ir viską ką jis padaro ar pasako priimu už gryną pinigą. Bet taip nėra. Žmogus gali būti nelabai populiarus, net gi nekenčiamas, bet tuo pačiu- be galo įtakingas, nes jo veikla ir priimti sprendimai paliečia įvairiausias sritis ir tūkstančių gyvenimus (net tų kurie dar negimė). Isaacas Newtonas sukūrė tik kelis dėsnius ir gyveno XVII-XVIII amžiuje, bet jis yra pats įtakingiausias žmogus šiuolaikiniame moksle- nuo garo mašinų ir traukinio iki atominės bombos ir interneto- be jo nebūtų visų šių dalykų. Net jeigu jūs netikite dievu, religiniai lyderiai (Jėzus Kristu, Buda, Mahometas) visada bus įtakingiausiųjų žmonijos istorijoje figūrų sąrašo pirmajame dešimtuke, nepaisant to, kad kai kurie iš jų gal net neegzistavo. Kalbant apie Lietuvą -- VYtautas Landsbergis norite to ar ne visada bus viena įtakingiausių asmenybių šiuolaikinėje Lietuvos istorijoje- gal net pati įtakingiausia, nepaisant dalies visuomenės neigiamo nusistatymo jo atžvilgiu

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Kalbam apie tiesiog personažus ir žmones. Kas ir kaip įtakingiausias -- subjektyvus kriterijus. Kiekvienas savaip nusprendžia -- ne tirosios tiesos ieškome, o tiesiog žmonių vertinimų.

      Reply
  2. AUDRA FISER

    Vilma Matusevičiutė Daniauskienė,Rokiškis Rabinovičius,Audrius Bačiulis,Gabrielius Landsbergis,Ikgrida Šimonytė

    Reply
      1. Meile

        O kaip balsuoti? Ipad’e niekas neveikia, nera jokių aktyvių nuorodų balsuoti.

        Reply
  3. Evaldas

    Tokiu atveju reikia paiimti ir top10 instagram ir youtube veikejus, nes tikrai nevisi itraukti, pvz tik dabar Vaidotas Grincevicius. Aisku gal tokie nelabai itakingi salies valdimui, bet internete taip.

    Reply
        1. Rokiškis Rabinovičius Post author

          Praktikoje taip būna arba balsuojant iš namų/ofiso, kai iš to pat IP jau kažkas pabalsavo, arba jei interneto tiekėjas naudoja kok nors nematomą proxy. Šiuo atžvilgiu -- geriau mažiau balsų, nei galimybė atsirasti netikriems balsams.

          Reply
  4. R

    Maldeikienė du kartus (Aušra Maldeikienė pradžioj ir Maldeikienė kažkur per vidurį).

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Kartais prideda kas nors pakartotinai, nes matyt sąrašą nuosekliai pereit gan sunku -- paskuba. Tokius pridėtus pratrinu, nors, tiesa, vienos Malediekienės (kur be vardo) pratrint nesigauna -- užsibugino kažkas. O šiaip -- šalinu tuos antrus.

      Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Necenzūruoju. Jei žmogus turi savo publiką -- tai jis turi savo publiką. Ir jei jo publika balsuoja -- jo publika balsuoja. Ir tai tiesiog realybė. O realybę žinoti ir norisi.

      Reply
  5. Laurynas Sadauskas

    Is Prancuzijos balsuoti neiseina.
    Bandziau per du skirtingus ISP ir browserius. Ir tikrai niekas mano kompiuteriu nesinaudoja, o pats tikrai dar nebalsavau.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Šį bei tą pakeičiau nustatymuose. Ghrmz. Man čia tokia mintis kilo -- o kartais nenustatyta kur nors, kad pvz., Google cache ar smth būtų? Nors bendrai gal ir nenustatyta, jei per skirtingus brauzerius. Pabandykit dabar tiesiog.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *