Jei sergate sausa gerklė, tai virusas paprastas medus

Antraštė – ne šiaip absurdas, o beveik citata iš vieno kliedesinio teksto apie koronavirusą. Šitą, žemiau pateiktą kliedesinį tekstą vis dar platina nemažai žmonių, kurie tiesiog nesuvokia nei kas tie virusai, nei kas tos ligos, nei dar kažkas. Bet tie žmonės kažkokiu būdu turi kantrybės perskaityti tuos kliedesius.

Kartais Facebook galima tokių kliedesių atrasti, kad maža tikrai nepasirodo. Bet dar labiau nepasirodo maža, kai pamatai, kad tokiais kliedesiais dalinasi šimtai kitų veikėjų. Tai kažkas už suvokimo ribų. Ir visi – apimti aiškiai baisios baimės.

Aš jums žemiau juos pateiksiu, kad matytumėt. Tai vienas iš kelių kopypeistinamų variantų, kuris platinamas Feisbuke. O platina jį žmonės, kurie bijo infekcijos (tai natūralu, durna būtų nebijoti), bet vietoje pasigilinimo – užsiima kažkokiomis nesąmonėmis.

Kai paskaitysit, tai maža nepasirodys, pažadu.

Atitrauktas rudas tekstas kursyvu – iš tos kopypeistinamos nesąmonės. Mano komentarų tekstas paprastomis raidėmis.

Klimovas Jura – jaunas gydytojas iš Rusijos Federacijos, dirba Šenzeno ligoninėje, perkeltas į Wuhano pneumonijos viruso tyrimus.
Paskambinau artimiesiems ir daviau paaiškinimą.

Kaip jau galite pastebėti, netgi pačioje pradžioje jau matosi absurdiškas nerišlumas. Net neaišku, kas kam skambino, nors parašyta apie skambinimą. Akivaizdžiai vertimas darytas su kažkokia automatine vertimo sistema, dėl to tarpais virsta į žodžių kratinį. Kita vertus, kaip pamatysim vėliau, versta iš teksto, kurį rašė kažkoks girtas veterinarijos gydyklos sanitaras, nes kitaip tų absurdų paaiškinti neina.

Jei sergate sloga ir skrepliais kartu su peršalimu, negalite būti koronavirusinės infekcijos nešiotojas.

„Jei sergate sloga ir skrepliais kartu su peršalimu“. Čia parašyta maždaug kaip „Jei sergate bezdėjimu ir šūdais kartu su viduriavimu“. Aš nieko nekomentuosiu. Ar sergate kartais bezdėjimu ir šūdais kartu su viduriavimu?

Pabandžius kaip nors suprasti – gal čia turima omeny, kad yra sloga, yra kosulys su atsikosėjamais skrepliais ir kartu yra dar kokie nors peršalimo simptomai? Taip, sloga prie koronavirusinių infekcijų būna retai. Bet būna. Atsikosėjimas su skrepliais, jei mano atmintis nemeluoja, pagal Kinijos duomenis būna apie 30% atveju. Sausas kosulys dažnesnis.

Koronavirusinė pneumonija yra sausas kosulys be peršalimo. Tai yra lengviausias būdas nustatyti jūsų infekciją.

Čia ir vėl neaišku, kas turima omeny, kai rašoma, kad pneumonija yra sausas kosulys be peršalimo. Tai yra maždaug kaip kažkas pasakytų „apendicitas yra vidurių užkietėjimas be pilvo ligos“.

Jei bandysime kažką rišlaus iš to žodžių kratinio išspausti – nu tai yra taip, kad koronavirusas juntama dalimi atvejų sukelia pneumoniją. O taip pat – dažnai sukelia kosulį. Sausas kosulys yra vienas iš dažniausių simptomų. Kuo čia dėtas peršalimas, be kurio esą šitas virusas – nežinau. Gal čia turima omeny, kad dažniausiai būna padidėjusi temperatūra, t.y., kūnas būna karštas, neatšalęs.

Dėve dėve, aš nesuprantu, kaip žmonės gali tokiu briedu dalintis.

Wuhan virusas nėra atsparus karščiui ir miršta 26–27 laipsnių temperatūroje.

Jei 26-27 laipsniai yra karštis, tai aš esu begemotas. Ir ne, virusas prie tokios temperatūros nemiršta. Tiksliau, prie 25-28 virusas aplinkoje gali išsilaikyti apie 7-9 dienas. Žodžiu, jums naglai meluoja ir knisa protą.

Todėl gerkite daugiau karšto vandens.

Karštas vanduo niekaip nepadeda ir be to, 26-27 laipsnių vanduo nėra karštas. Jis tiesiog drungnas. Nešaltas.

Būkite po saule daugiau ir ilgiau.

Saulė niekaip nepadeda, bet ji visai maloni, tad būti po saule – gal ir nieko. Bet kaip tai siejasi su tekstu, su virusais, su dar kažkuo?

Karštas vanduo nėra vaistas, tačiau jis naudingas sveikatai ir yra veiksmingas nuo visų virusų.

Čia yra teisingas teiginys – kad karštas vanduo nėra vaistas. Sveikatai vanduo ne tik naudingas, bet ir būtinas, nes be vandens numirtume nuo troškulio. Ir kartu jis visiškai neveiksmingas nuo anei jokių virusų.

Čia, man atrodo, teiginį pradeda tiesa, kad kažką užkabintų, o paskui pabaigia sakinį jau priešingu teiginiu – esą vanduo yra antivirusinis vaistas, nes veiksmingas nuo visų virusų.

Ne, vanduo nėra veiksmingas nuo anei jokių virusų.

Gydytojo patarimai dėl koronaviruso:

Ne gydytojo patarimai čia, o veterinarijos sanitaro kliedesiai. Tokie, kur lyg ir teisingos ar pusiau teisingos informacijos trupiniai permaišyti su nenormaliais kiekiais absurdo. Pažiūrėkim toliau ir pažadu, kad tikrai maža nepasirodys.

1. Virusas yra gana didelis (ląstelių skersmuo yra apie 400–500 nm), todėl paprastas medus. kaukė iš principo gali ją išfiltruoti. Jei užkrėstas žmogus čiaudėja priešais jus arba praeina ne toliau kaip per 3 metrus nuo jūsų, sulėtėkite ir infekcija tiesiog kris ant žemės, jis negali skristi.

Virusas yra gana didelis (bet tai ne ląstelės), ir iš to seka koksai teiginys? Ogi kad paprastas medus. Įsiskaitykit: „virusas yra gana didelis, todėl paprastas medus“.

LoL

Jūs pagavote bent kokią nors logiką šitame teiginyje? Aš tai ne.

Kaukė iš principo gali ją išfiltruoti. Ją. Ją išfiltruoti. Kas ta ji – nežinau. Jei kalba apie virusą – tai virusas plinta oro lašeliniu būdu ir kaukės, skirtingai nei anksčiau aiškino Veryga, padeda apsisaugoti nuo infekcijos gana neblogai. Vienas mano matytas tyrimas sako, kad tikimybė apsikrėsti praktinio kontakto metu sumažėja maždaug iki 50%. Bet ar kaukė padeda apsisaugoti nuo jos… Aš nežinau, kas ta ji, tai negaliu to komentuoti.

Jei žmogus praeina ne toliau kaip per tris metrus… Arba jei jis čiaudėja priešais jus… Tai tiesiog sulėtėkite. Ir infekcija kris ant žemės. Ir dar kažkoksai jis negali skristi. Jis. Čia gal tas žmogus, kuris čiaudėja priešais jus? Negaliu ginčytis. Tikiu, kad žmogus negali skristi.

2. Jei virusas pateks į metalo paviršių, jis išgyvens mažiausiai 12 valandų. Todėl, jei liečiatės su bet kokiu metaliniu paviršiumi, kruopščiai nusiplaukite rankas muilu.

Kaip virusas gali būti metalo paviršiuje, o ne ant paviršiaus, tai nežinau. Metalai neduoda ypatingo pagerėjimo virusams, bet jie gana prastai džiūsta, todėl netgi prie visai padorių temperatūrų koronavirusas ant jų gali išlikti 7-9 dienas. O ne 12 valandų.

Bet koronavirusas ilgai gali išlikti ir ant kitų paviršių, ne tik metalo. Liestis prie metalo ir plautis rankas, bet jaustis saugiai, liečiantis prie plastmasinių ar dažytų paviršių – tai nesąmonė.

3. Virusas gali likti aktyvus audinyje 6–12 valandų. Įprastas skalbinių ploviklis turėtų užmušti virusą. Užtenka išdžiovinti žiemos drabužius saulėje, kad būtų užmuštas virusas.

Audinio porose virusas gali išlikti irgi labai ilgai. Viskas priklauso nuo drėgmės kiekio ir užterštumo kitomis medžiagomis. Svarbu, kad būtų pakankamai drėgmės – ir virusas laisvai gali išlikti kelias dienas.

Ir ne, įprasto skalbinių ploviklio nepakanka tam, kad virusas būtų užmuštas. Reikia aukšto šarmingumo ploviklio, kaip kad ūkiškas muilas. Arba chlorkės (baliklio).

Ir ne, džiovinimas jokioje saulėje (nei žiemos, nei nežiemos) neužmuša viruso.

Apie pačios ligos simptomus, – plaučių uždegimą, kurį sukelia koronavirusas:

Plaučių uždegimas jau yra būsena, o ne simpotomas. Bet kaip supratote, prasmingo terminų vartojimo čia matyt negalime tikėtis.

1. Po įsiskverbimo į gerklę gali atsirasti sausa gerklė, kuri atsiranda kartu su angina. Tai truks 3–4 dienas.

Po įsiskverbimo į gerklę, atsiras sausa gerklė. O po įsiskverbimo į galvą atsiras sausa galva. O po įsiskverbimo į kūną, atsiras kas dar? Su angina. Su angina.

Aš suprantu, kad gal šitas nerišlus kratinys yra bandymas išversti iš kokios nors anglų kalbos kokį nors „sore throat“. Arba, gal, visgi tai ir tiesiog šiaip kratinys, kurį parašė kažkokia išprotėjusi boba, kai išgėrė butelį dezinfektanto. Nežinau.

Gerklės skausmas ir džiūvimas būna gana neretai. Bet tai nėra tipinis koronaviruso infekcijos požymis. Ir tai nėra jokia angina.

2. Tada virusas susijungia su nosies skysčiu, patenka į trachėją, o paskui į plaučius ir sukelia pneumoniją. Šis procesas užtruks nuo 5 iki 6 dienų.

Tada virusas susijungia su kuo? Su nosies skysčiu? Kas tai yra? Gal snargliai? Dėve dėve.

„Tada dizenterija susijungia su žarnų koše, paskui patenka į kažkur…“

Atleiskite, aš negaliu čia komentuoti, nes mane tampo. Kilbasina.

3. Sergant koronovirusine pneumonija, atsiranda karščiavimas ir dusulys. Nosies užgulimas nėra panašus į įprastą nosies užgulimą, atrodo, kad paskendote vandenyje. Tokiu atveju nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Sergant bet kokia pneumonija, atsiranda karščiavimas ir dusulys. O dėl nosies užgulimo – užgulimas yra kai nosis nepraeina. O kai atrodo, kad vandenyje paskendai – tai ne užgulimas, o sloga.

„Vidurių užkietėjimas nėra panašus į įprastą vidurių užkietėjimą, atrodo, kad paskendote vandenyje“…

Dėve dėve…

Dėl gydytojo – šiaip tai prie bet kokios pneumonijos (plaučių uždegimo) kreipkitės į gydytoją.

Apie prevenciją:

Na, pasižiūrėkim, gal čia bus biškelį rišliau?

1. Dažniausias būdas užsikrėsti yra liesti žmones, todėl reikia dažnai plauti rankas. Virusas gali gyventi tik ant jūsų rankų 5-10 minučių. Bet per šias 5-10 minučių gali nutikti bet kas (galite įtrinti akis rankomis ar paliesti nosį).

Dažniausias būdas užsikrėsti yra liesti žmones. Jo, taip mes ir liečiamės vieni su kitais. Dažniausiai. Vaikštom po parduotuves ir vieni kitus čiupinėjam.

Kita vertus, patarimas apie dažną rankų plovimą – teisingas.

Kad virusas gali gyventi tik ant rankų – neteisa. Daug kur jis išlieka. Ir ne 5-10 minučių, o daug daug ilgiau.

Ir taip, nuo rankų virusas gali pakliūti ant akių ar nosies – ir taip galima užsikrėsti. Wow, to briedo autorius visgi sugebėjo išspausti ir kažką rišlaus. Maždaug pusę sakinio per visą pastraipą. Na, ir tai ne visai rišliai, nu bet lyginant su tuo, kas buvo anksčiau – tai jau šis tas.

2. Be dažno rankų plovimo, jūs galite pasinervinti į Betadine, kad pašalintumėte ar sumažintumėte mikrobų veikimą, kai jie vis dar yra gerklėje (prieš patekdami į plaučius).

Be dažno rankų plovimo, aš galiu pasinervinti į Betadine. Pasinervinti. Į. Betadine.

Kad pašalinčiau mikrobų veikimą. Kokių mikrobų? Virusai nėra mikrobai. Apie ką šitas žmogus čia kalba? Kokie dar mikrobai?

Ir tai tam, kad sumažinčiau mikrobų veikimą, kai jie vis dar yra gerklėje.

Apie Betadine – tai jodinis dezinfektantas, Lietuvoje panašūs naudojami nebent ligoninėse. Veikia virusus. Bet skirtas tik išoriniam vartojimui.

jodą naudoti vietoje rankų dezinfektanto – tai absurdas. Aš jau nekalbu apie gerklės dezinfekavimą. Aš jus įspėju, kad jei bandysite suprasti šitus nerišlius kliedeius iš to teksto ir pagal juos kažką daryti, jūs galite pakliūti į ligoninę vien nuo to, ką patys sau pasidarysite.

Nedarykite nesąmoniu!

Būkite ypač atsargūs ir atsargūs, gerkite daugiau šildomo vandens.

Būkite atsargūs ir atsargūs. Nu, jo, taip. Ir dar daugiau šildomo vandens. Nešildomo – mažiau. Jo.

Klimovas Jura: Naujasis NCP koronavirusas daugelį dienų gali nerodyti infekcijos požymių, tada kaip sužinoti, ar žmogus nėra užkrėstas?

Aš taip iš čia esančio teksto suprantu, kad tasai rusų daktaras iš Kinijos, Klimovas Jura, čionai šito absurdiško teksto autoriaus prašo patarimų, ką daryti. Nu, jo. Nu taip… Jo.

Remiantis naujausiais pranešimais, inkubacijos laikotarpis gali trukti iki 28 dienų, kol pasireiškia COVID-19 simptomai.

Pirmas prasmingas sakinys. Aš nežinau, iš kur jis čia. Taip, inkubacinis periodas tipiniu atveju trunka 2-7 dienas, dažniausiai – 5 dienas. Retesniais atvejais inkubacinis periodas gali užtrukti iki 2 savaičių. Yatingai retais atvejais buvo fiksuoti inkubaciniai periodai iki 4 savaičių, t.y., iki 28 dienų. Taigi, nors ir pateikia labai netipišką, retą inkubacinio periodo trukmę, autorius čia visgi bent jau nemeluoja. Ir tas sakinys yra rišlus, o ne žodžių kratinys.

Čia wow. Aš jau nesitikėjau rasti rišlaus ir nemelagingo sakinio.

Manau, kad tas sakinys buvo atsitiktinai ir daugiau rišlių sakinių jau neberasime.

Iki to laiko, kai žmogus karščiuoja ir kosėja, ir jis patenka į ligoninę, fibrozė dažniausiai nustatoma plaučiuose 50%, ir jau per vėlu!

O štai čia rišlumas ir baigiasi. Iki to laiko, kai žmogus karščiuoja ir kosėja, tai būna kas? Iki tol, kol jis patenka į ligoninę? Iki tol kol karščiuoja ir kosėja, fibrozė dažniausiai nustatoma plaučiuose? Ar fibrozė dažniausiai 50%? Ir per vėlu kam?

Aš tik priminsiu, kad ne pervėlu, nes dauguma visgi išgyvena. Šiaip tai va, turėjom vieną rišlų sakinį ir vėl nesąmonės parėjo…

Taivano ekspertai pataria atlikti paprastą savęs patikrinimą, kurį galime atlikti kiekvieną rytą:

Jokie ne ekspertai, nes tokių išvis nėra, išgalvoti.

Giliai įkvėpkite ir sulaikykite kvėpavimą ilgiau nei 10 sekundžių. Jei sėkmingai tai užbaigsite be kosulio, be diskomforto, spūsčių, sandarumo ir pan., Tada tai įrodo, kad plaučiuose nėra fibrozės, ir tai rodo, kad nėra infekcijos.

Šyvos kumelės briedas. Net su plaučiais, kur koks pusė litro vandens, kvėpavimą laisvai galima užlaikyti 10 sekundžių (kalbu iš patirties), ir be jokio didesnio diskomforto. Toksai kvėpavimo užlaikymas nieko nepadeda nustatyti.

Jei jums jau kvėpavimo nesigaus užlaikyti – tai tikėtina, kad jūs jau senokai gulite ligoninėje.

Ir ne, tai nieko neįrodo.

Apie tai, kas yra kvėpavimo užlaikymas be spūsčių, be sandarumo ir pan. – atleiskite, nekomentuosiu, nes nesuprantu, apie ką čia kalbama.

KONSULTACIJOS Japonijos gydytojai, gydantys COVID-19. Kiekvienas turėtų įsitikinti, kad jūsų burna ir gerklė yra drėgna, o ne sausa.

Ir vėl kažkokios nesąmonės, tik jau ne apie Taivano, o apie Japonijos ekspertus kažkokius. Nėra čia jokio „turėtų įsitikinti“. Ir nereikia jokio drėkinimo.

Kas 15 minučių išgerkite kelis gurkšnius vandens.

Galite gerti ir kas 5 minutes, geriau nebus. Blogiau – irgi gal nebus.

KODĖL?

Tas padaras ar padarai, pasirodo, moka parašyti klausimą. „KODĖL?“ Ir dar kapsais. Ir tai – po viso to briedo, po visų tų kliedesių, kurios parašė.

KODĖL jūs rašote tokius kliedesius ir juos dar platinate?

Net jei virusas patenka į jūsų burną, geriamas vanduo ar kiti skysčiai per stemplę išplauna juos į skrandį, o skrandyje esančios rūgštys sunaikins visą virusą.

Dėve dėve. Ne, jei virusas pakliuvo jums į burną, tai jau per gleivinę jis užkrės jus, per burnos gleivinę. Negana to, virusas skrandžio sultyse išgyvena, ir dar ir į žarnyną pakliūna, kur ir toliau išgyvena. Čia yra banalus briedas.

Joks vandens gėrimas viruso nenuplaus, nes virusas – tai ne dešra, kurios gabalą nurytumėt ir jo tiesiosg burnoje neliktų. Jei virusas paklius jums į burną – jis laikysis burnoje gana ilgai ir prasiskverbs į organizmą. Ir iš skrandžio, jei ir nurysite – irgi prasiskverbs.

Brangieji, jūsų burna, stemplė ir skrandis – tai ne klozetas, pripiltas chlorkės, kur galėtumėt kokį šūdą nuleist ir nudezinfekuot. Jei jūs įsivaizduojate, kad jsų burna, gerkė, stemplė, skrandis – tai kaip kokia kanalizacija – tai jūs labai klystat.

Aš jau nekalbu apie to briedo autorių, kuris, kaip matėme, tiesiog rašo briedą.

Jei reguliariai negeriate pakankamai vandens, virusas gali patekti į jūsų kvėpavimo takus ir patekti į jūsų plaučius.

Virusas gali pakliūti visiškai nepriklausomai nuo to, ar geriate vandens pakankamai, ar ne. Vandens gėrimas tam daro maždaug tiek pat įtakos, kiek lietus Moldavijoje daro įtakos bulvių derliui Lietuvoje. T.y., tiesiog nulį.

Tai labai pavojinga.

Man atrodo, dar pavojingiau yra skaityti kliedesius, kuriuos platina kai kurie Facebook esantys bepročiai.

Dalykitės šia informacija su draugais, šeima ir artimaisiais. Tegul pasaulis greitai atsigauna nuo karūnos viruso.
Būk sveikas!

Dalykitės kliedesių debinkinimu, o ne tais kliedesiais.

Karūnos virusas. Jo. Būk sveikas.

Brangus to briedo autoriau, linkiu galvą pasigydyti.

Yra daugybė tikros informacijos, kurią ir reikia platinti. O ne kliedesiškus absurdus, kur net sunku suprasti, kas ten išvis rašoma.

Jūs pastebėkite: per visą tą didžiulį kiekį absurdiško teksto mums pavyko rasti tik vieną pilnai rišlų ir daugmaž nemelagingą (nors irgi tik su išlygomis) sakinį. Tik vieną. O dauguma buvo netgi nesuprantami, nes tai išvis buvo žodžių kratiniai, blogesni, nei tie, kuriuos savo FB rašo Donalda Vasiliauskaitė, kai prisigeria iki sąmonės netekimo.

Neplatinkite tokių kliedesių. Ir nepriimkite jų kaip ko nors, kur gali būti bent kažkas naudingo. Kliedesiai yra kliedesiai, jų tiesiog nereikia.

Tai tiek jums šiandien apie visokias feisbukines nesąmones.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

3 thoughts on “Jei sergate sausa gerklė, tai virusas paprastas medus

  1. Saulius

    Rokiški, čia gi standartinis Google Translate vertimas į lietuvių kalbą („todėl paprastas medus. kaukė“ -- „поэтому обыкновенная мед. маска“ 🙂 jau ir taip nesąmoningą tekstą paverčia grynais kliedėsiais 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Tai taip, taip. Tik dėl to man dar didesnis klausimas, kaip žmonės sugeba tą tekstą šarinti, kai jis pavirtęs į tokius absurdiškai beprasmius žodžių kratinius.

      Reply
  2. Anonimas

    Man tai atrodo tas vienas-kitas netikėtai rišlus ir teisingas sakinys (kaip tas apie kraštutinai ilgą inkubacinį periodą) tokiame tekste kaip tik dar labiau padeda sulaikyt net ir racionalesnio skaitytojo kritinį mąstymą nuo staigios atmetimo reakcijos ir priverčia perskaityt iki galo.
    Toks maždaug „ok, skaitau, skaitau, hmm, nu gal ir galima patikėt… ne, čia jau pradeda skambėt kaip fantastika… O, bet atrodo *kažką* jie visgi žino, tai gal ir apie kitus dalykus gali tiesos būti, reikia iki galo perskaityti“

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *