Pokyčių tempai

Įsivaizduokime situaciją prieš kokius, tarkim, 3 metus. Tik tik buvo Seimo rinkimai, socdemai atėjo į valdžią, viskas buvo visai ramu – na, atsimenate, kaip ten buvo.

Vos prieš kelerius metus būtų sunku patikėti, kad Stalinas vėl bus pradėtas garbinti Rusijoje.

Vos prieš kelerius metus būtų sunku patikėti, kad Stalinas vėl bus pradėtas garbinti Rusijoje.

Tai va, tarkim, kad prieš tuos 3 metus kas nors ima ir paskelbia rimtą pranašystę, kurioje sako štai tokius dalykus apie artimiausius mums svarbius įvykius:

  • Ukrainoje žmonės nuvers prezidentą-vagį, bus masiniai žmonių žudymai, bet beginkliai žmonės laimės, Viktoras Janukovyčius bus išvarytas. O viskas prasidės Vilniuje, kur Janukovyčius atsisakys tartis su Europos Sąjunga.
  • Rusija pradės karą prieš Ukrainą, užgrobs Krymą, užgrobs dalį Ukrainos pasienio teritorijos, bet tuo pat metu ir skelbs, kad jokio karo nėra, o kartu grasins pasauliui branduoliniu ginklu.
  • Lietuvoje bus grąžinta šauktnių kariuomenė, žmonės masiškai rašysis į šaulius, bus perkama karinė technika, dislokuojamos NATO pajėgos.
  • Visa Lietuva pripažins, kad Vytautas Landsbergis buvo teisus, kalbėdamas apie Rusijos agresyvumą ir keliamą pavojų pasauliui.
  • Patriarcho anūkas – Gabrielius Landsbergis, ateis į politiką ir per neįtikėtinai trumpą laiką taps vienu iš ryškiausių Lietuvos politikų, o taip pat ir TS-LKD vadovu.
  • Georgijaus juostelės ir kita panaši sovietinė II Pasaulinio karo simbolika taps atviriausiais fašizmo ženklais.
  • Rusijos politikieriai ims viešai skelbti, kad Rusija turi atimti iš Lietuvos Klaipėdos kraštą ir Vilnių.
  • Michailas Saakašvilis (buvęs Gruzijos prezidentas) taps Odesos gubernatoriumi.
  • Ryškiausia Vilniaus problema taps koloradinių atspalvių biurokratai, trukdantys nuversti Žaliojo tilto balvonus.
  • Lenkijos veikėjai į Valdemarą Tomaševskį ims žiūrėti kaip į politiką, vykdantį Lenkijai priešiškus veiksmus.
  • Lietuva pasauliniuose politiniuose disputuose taps viena iš rimčiausių atsvarų Rusijai, o Dalia Grybauskaitė – vienu iš labiausiai Rusijos nekenčiamų politikų pasaulyje.
  • Visiškai natūralu ir įprasta pasidarys tarpusavyje lyginti Vladimirą Putiną ir Adolfą Hitlerį kaip dviejų fašistinių režimų vadus.

Ponai ir ponios, praėjo vos keleri metai. Aš netgi nežinau, ar aš viską čia pavardinau, bet tai yra šakės gi.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

18 thoughts on “Pokyčių tempai

  1. Auris

    Gerbiamas žiurkėne, o kada nors dar bus pabirų apie sovietmetį? Labai valgomai tai parašyta būdavo

    Reply
  2. Giedrius

    aš netikrinau ir visa kita, bet pamenu man pažįstama jau prieš min 10 metų sakė, kad skaitė, jog, Putinas pakeitė istorijos vadovėlius ir parašė, kad Stalinas visai nieko buvo…

    visi kiti punktai tiesiai į dešimtuką, kai kas aišku pernelyg optimistiškai, kaip antai „VISI sutinka, kad Landsbergis sakė tiesą“.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, dėl istorijos vadovėlių -- viena, bet dėl visai jau atgimstančio stalinizmo pagrindiniame diskurse (kartu ir su kalbomis apie SSRS atkūrimą) -- prieš 3 metus tesimatė pirmi simptomai.

      O dėl Landsbergio -- dabar su juo nebesutiktų nebent visai jau nupušę vatnikai bei tie, kas aiškina, jog Lietuvai reikia prie Rusijos jungtis, nes tik toji Lietuvą apsaugos nuo kažko ten. Net nežinau, nuo ko.

      Reply
    1. o

      O Krymas ne Ukrainos teritorija?
      „Rusija … užgrobs Krymą, užgrobs dalį Ukrainos teritorijos“

      Reply
  3. Cybersig

    2011m buvo pranašauta, kad Putinui vėl tapus prezidentu prasidės neramūs laikai visai Europai. Taip ir įvyko. Dabar tie „pranašai“ sako, kad Putino režimas suartės su islamo pasauliu. tai nieko gero nežada nei Europai, nei Izraeliui.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, bent jau su Kadyrovu istorijos įdomios, o ir su visokiais ISIS bei panašiais reikalais -- irgi kažkas nerišliai siejasi. Bendrai tai kažkuriais atžvilgiais atsikurdinėja SSRS politika, kuri buvo vykdoma dešimtis metų, tik kad gerokai radikaliau ir jau be sąsajų su komunizmais, o tiesiog su šiaip islamistinėmis grupėmis. Negana to, jau buvo kai kurių požymių dėl paramos islamistiniam terorizmui. Žodžiu, nuspėjami procesai.

      Reply
      1. kardas

        O jums gerb. skaitytojai, bei autoriau, neatrodo, kad „rusai“ -- žodis nelabai tinkamas dabartiniai Maskolių valdžiai apibrėžti? Ar ne labiau tiktų „mongoloidai“, tada viskas kaip ir stoja į savo vietas, ypač žiūrint istoriškai į Cin Gis Han ausko ordos ir po jo sekusias istorines paraleles. Dabar tik tęsinys to su Šoigu (čia rusiška pavardė? o gal mongoliška/azijietiška/kažkas-tik-ne-slaviška 🙂 ) priešakyje. Putin, Ragozin ir kiti sunkiai europiečiai ir t.t. Kadyrov neeuropietis irgi… Rusas, europietis Boris Nemcov -- po žeme…

        Reply
  4. Karolis P.

    O šlykščiausia tai, jog net ne Rusijos girti idiotai apsikarstę kolorado juostelėmis švenčia „den pobedy“, aukština cccp, keikia ES, NATO ir JAV, tačiau ir mūsų šalies viduje yra juos palaikančių besmegenių. „Kam pyktis su kaimynu?“ „Mums per 30 minučių chana jei rusas puls“ „Niekas neaišku kas toj Ukrainoj dedas, Amerika per giliai snapą kiša, o dar betrūko kad Grybauskaitė karą kurstytų“ ir vat tokie išgamos taikosi į nuomonės neturinčius žmones, bandydami paveikti.

    Reply
    1. Tadas

      Blogiausia yra ne tokių žmonių buvimas, kurie bando įpiršti savo nuomonę, o piliečių be nuomonės egzistavimas. Visą laiką buvo, yra ir bus priešiškai nusistačiusių, bet reikia, kad pastarieji surastų kuo mažiau neturinčių nuomonės.

      Reply
  5. Adis

    „Jei pradedate kalbėti apie dalykus po daugiau nei penkerių metų, pasaulis ima atrodyti neįprastai.“ ©David Brin

    Reply
  6. Varna

    Nu. Šakės.
    O jei rimtai, tai ką dabar daryt? Man visada buvo klausimas, kodėl taikūs vokiečiai nieko nedarė, kai prasidėjo hitlerio inicijuoti valymai. Nekalbu apie tuos laikus, kai jau viskas pažengę buvo ir jei ką nors sakysi/darysi tai nušaus tave patį, bet gi prasidėjo pamažu, užuomazgos atsirado, žmonės jas nujautė ir nieko nedarė. Kodėl? Ir ką galima padaryti dabar, matant analogiško tirono atėjimą į valdžią ir panašių briedų pradžią?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ginkluotis iki ausų. Ir kviestis NATO sąjungininkus, steigti karines bazes ir ruoštis. Ir kuo daugiau skirtingų NATO šalių čia turės savo pajėgas, ir kuo tos pajėgos bus gausesnės, tuo bus geriau.

      Orientuotis reikia į tokį pasirengimą, koks Šaltojo karo metais buvo Vakarų Vokietijoje.

      Reply
  7. Saulius

    Va, reiktų, kad šitai irgi greičiau keistųsi:
    „Lūzerio psichologija – kas beateitų, vis tiek viską pavogs, vis tiek keliuose bus duobės, vis tiek gausim mažiau pajamų, vis tiek iš mūsų reikalaus kyšių, vis tiek mus žemins ir visokeriopai engs, ir nesuteiks perspektyvos ir ateities. Ir jeigu tai pralaužtume, tai turėtų kur kas didesnį poveikį, negu bet kokie Europos Sąjungos ir Amerikos pareiškimai apie tai, kad jie susirūpinę ir mus remia. O lūzerio psichologija – tai visos Rytų Europos problema.“ – Odesos gubernatorius, buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis.
    http://www.5.ua/Interviu/Pershe-rozghornute-interviu-Mikheila-Saakashvili-na-posadi-holovy-Odeskoi-ODA-povnyi-tekst-i-video-82698.html

    Reply
  8. Korumpuotas Sloikas Vasia

    Kad Krymą rusai jams, tai čia buvo aišku iškart po 2008 m. veiksmų Gruzijoje, kur maikėm dryžuotom ginkluoti ant tankų sėdintys rusų kariai nusileido gruzinams visiškai viskuo išskyrus skaičių, nes gruzinai šaudė tol, kol šoviniai baigėsi. Vat tada norėję matyti matė, kad pasus rusai dalina… Čia AKIVAIZDU buvo, kaip kad akivaizdu, jog sekanti finansų krizė, katra palies Lietuvą bus 2018 m… why? just because buvo 1998, 2008 ir žinoma black monday 1987-tais (kas be kelių mėnesių irgi 1988 m.) Taigi, finansų krizės kas dešimt metų, o rusai matyt dabar kas 5 metai aktyvūs bus, nes kitaip biudžets netempia.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *