Alaus degustacija ir Commonsense.lt , papildymas

Kaip jau rašiau anksčiau apie Commonsense gimtadienį, vyko nepriklausoma alaus degustacija, bet kadangi mano atmintis šluba, tai nesugebėjau atrinkti galų ir supainiojau, kas ten kur ir kaip. Taigi, PNN (jaučiu, šnipų blogosferoje turi daug), dabar praneša alaus degustacijos rezultatus.

Trumpai tariant, pirmas tris vietas pasidalino du kartus degustacijoje sudalyvavę Daujotų „Daujotų“ alus (oficialiai gamintojo vadinamas lochišku pavadinimu „Liuks“), į jų tarpą įsimalė Gubernijos „Ekstra“. Paskutinę vietą užėmė Utenos „Utenos“, platinamas skaidriame butelyje – matyt ne veltui sakoma, kad baltuose buteliuose alus netikęs… 8-9 vietas pasidalino Kalnapilio „Grand“ ir Tauro „Ekstra“, apie kuriuos kilo įtarimas, kad jie išvis toje pat cisternoje gaminami, o tik etiketės klijuojamos skirtingos – šie du surinko absoliučiai vienodus balus. Nors kaina jų skiriasi 🙂

Commonsense.lt irgi apie tai jau parašė ataskaitą (matyt, kad iš ten PNN ir padarė naujieną). Čia filmukas, jau mano iš Commonsense.lt nucybrintas, jei kam įdomu:

Taigi, tiek vat 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

12 thoughts on “Alaus degustacija ir Commonsense.lt , papildymas

  1. Anonymous

    Su alum kaip ir aišku. Reiks ieškoti Daujotų alaus. Rokiški minėjej kad labiau mėgsti gira. Tai klausimas toks, kada sulauksim straipsnio apie girą? Kur gauti skanios ir kokybiškos giros? Nes kiek ragauju įvairių rūšiu tikraj nerandu kažko stulbinančiai skanaus.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Išties ruošiuosi parašyti ir apie girą kada nors, nes litrui išgerto alaus man tenka belenkiek kibirų giros, bet vis neprisiruošiu ir neprisiruošiu. Bet bendrai imant, su gira situacija tikrai ne geresnė, nei su alumi, netgi sakyčiau, gerokai prastesnė.

      Reply
      1. popas

        Tai kad su alum visai gera situacija, bent jau geresnės tai niekada dar nebuvo.
        Jei „Daujotai“ tas pats Liuks, tai tada aišku. Visai nieko, tik anksčiau brangu buvo stikliniuose buteliuose, neseniai paleido plasmasinėje taroje.
        O gira tai man Klingų koncntratas turbūt pirmoje vietoje.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Na, koncentratas -- tai atskira klasė, nes jau daraisi pats ir daug kas nuo paties ir priklauso, o ir filtravimo čia nereikia, ir laikymas daug trumpesnis, nei parduodant, etc..
          Dėl to, kad situacija su alumi sparčiai gerėja -- pilnai sutinku, nors dėl to, kad niekada geresnės nebuvo -- tai dar galima nemenkai pasiginčyti. Bet tai neesmė. O tai kodėl patsai nebuvai?

          Reply
  2. Anonymous

    MARIUS
    siandien pirkdamas alu pastebejau, kad Fortas ant skardiniu uzsirase „pats svieziausias, ziurekit pagaminimo data“ vadinasi i jusu pastabas del alaus sviezumo pirmasis atsizvelge 🙂
    rabotajet antireklama 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: MARIUS
      Reaguoja reaguoja, tik kaip matom, vieni mokosi iš svetimų klaidų, kaip kad Fortas, o kitiems net ant lėkštutės davus receptą, visvien nedašyla, kaip kad Švyturiui.

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Re: MARIUS
      BTW, šiuolaikinėse skardinėse jau sugeba išvengti metalų druskų tirpimo (senais laikais tai buvo bėda -- atsirasdavo metalo prieskonis), tai alus jose ir taip gaunasi geresnis, nei buteliuose, jau nekalbant apie tai, kad ilgiau laikosi. Paradoksas.

      Reply
  3. Anonymous

    MARIUS
    nu va aš net patikrinau dugna, akurat dvi datos atspauzdintos ir raides LV. Fail.
    paskaitau ogi made in Latvia. Pirma norejau ji pirkti kad principingai naujas geras marketingas, bet pamates LV -- principingai neperku. Kaip ir Vilniaus duonos, kur raso kad su didziausia tradicija turinti, LT geriausia, o made in estonia. Fail

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: MARIUS
      Na, čia kita medalio pusė -- jei neklystu, visi tie alūs skardinėse yra gaminami ne Lietuvoje 🙂
      Išties sudaro įspūdį, kai kokį nors eilinį švediškai-vokiškai-daniškai-olandiško tipo, skoniu nuo tūkstančių kitų pigių rūšių nesiskiriantį birzgalą gaminanti gamykla ima pezėti apie gilias lietuviškas aludarystės tradicijas. Lietuviškos tradicijos, pagamintos Latvijoje ar, dar geriau, kažkur Lenkijoje -- tikrai veža 🙂
      O šiaip tai ir ant butelių jie datas berods rašo jau.

      Reply
      1. Anonymous

        MARIUS
        Jap, ant buteliu pasirodo irgi jau raso. Nusipirkau siandien. alus ispilstytas 11.08.2010. made in LT. maloniai nuteikia gomuri 🙂

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *