Taigi, nesigilinam, o darom (viskam pagaminti pilnai pakanka kokių 20-30 minučių):
Pirmiausiai, ko reikia nusipirkti parduotuvėje:
1 tortilijų pakelis,
1 konservuotų pupelių su pomidorų padažu skardinė
1 konservuotų kukurūzų skardinė
~200-300 gramų poliesio faršo, tinka ir maišytas, ir liesos kiaulienos, etc., bet netinka paukštienos faršas
šiek tiek salotų lapų
trupučio pomidorų padažo
Kaip darome:
faršą maišome su pomidorų padažu, metam į keptuvę (riebalų nereikia pilti – išsiskirs kepant), kepinam ir maišom. Kai faršas apskrus, pilam pupeles (su visu skysčiu) ir vėl kepam ir maišom, kol nugaruos, o tada pilam kukurūzus (vėl su visu skysčiu). Pridedame kvapiųjų pipirų. Druskos – galima truputį įdėti, bet nepersistenkit – jos daug yra pomidorų padaže.
Kai viskas iškepa, greitai sukam iš tortilijų vamzdelius, kišam salotos lapų vidun, kemšam iškeptą masę į tortilijas ir valgom. Pagaminto maisto pakaks 3-4 žmonėms.
Apie skonį – tai normali pseudomeksikietiška virtuvė. O jei dar privarysite daug daug raudonųjų pipirų ir vietoj salotų lapų pridėsite jelapenų – tai net ir visai panašu gal bus. Esminis privalumas – paruošiama labai greitai ir truputį kitaip, nei įprastas maistas – įvairovė tiesiog.
Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.
- Web |
- Google+ |
- More Posts (1489)
Man dar patinka kuminas farše.
Kas yra kuminas?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cumin -- atseit šitas?
Va dabar galvoju -- ar čia kmynas, ar ne kmynas, ar tas baisus dalykas, vadinamas „pankolio sėklomis“, kurio maišioką turiu, bet niekur negaliu panaudoti, bo kvapas stačiai nežmoniškas?
Man kažkaip nipriot meksikietiška virtuvė. Ar pseudomeksikietiška. Gal dėl to, kad kažko rimtesnio ir neteko ragauti, biesai žino…
Kmynas. Pardavinėjami ir kaip „Romos kmynai“. O pankolio sėklos yra kita 🙂 Bet irgi skanus dalykas, tarkim kepant kiaulieną.
Jeigu kmynas, tai kokio velnio jį vadint taip nekmyniškai? 😀
Ir ar labai skiriasi nuo paprastų kmynų?
Na, dėl to, kad pankolio sėklos skanu -- tai čia jau aš savo nuomonę turiu, ale gi kai sako, dėl skonio nesiginčyjama. 😉
Jo, skonis skiriasi kumino ir kmyno.
O dėl pankolio sėklų, tai kam tada jas laikyti? 🙂
Nežinau, tiesiog gaila išmest… O mažu dar kada aplankys nušvitimas ir sugalvosiu, prie ko jas priderint? (prie kiaulienos niekaip nelimpa, nors pasiusk…)
_kuminas_ nėra _kmynas_
Ėėė, visgi nederėtu klaidinti kolegės -- _kuminas_ nėra _kmynas_, tai skirtingi augalai, nekalbant jau apie skonį. Viki straipsnyje apie kuminą apie tai net specialiai parašyta:
Confusion with other spices
Cumin is hotter to the taste, lighter in colour, and larger than caraway(Carum carvi), another umbelliferous spice that is sometimes confused with it. Many European languages do not distinguish clearly between the two. For example, in Czech caraway is called ‘kmín’ while cumin is called ‘římský kmín’ or „Roman caraway.“ Some older cookbooks erroneously name ground coriander as the same spice as ground cumin. [3]
The distantly related Bunium persicum and the unrelated Nigella sativa are both sometimes called black cumin (q.v.).
Re: _kuminas_ nėra _kmynas_
Oi. Sugėdinot mani, ponuli -- nebūčiau pati tingėjus iki galo to straipsnioko paskaityt -- nebūčiau kvailų klausimų uždavinėjus. Oi. Ojoi. *prisidengia letenėlėmis raudonuojantį snukutį*
Re: _kuminas_ nėra _kmynas_
Na taip. Jūs visiškai teisus. Augalas skirtingas. Aš čia neteisingai išsireiškiau, norėdamas pasakyti, kad kaip ir kmynas bet kitoks 🙂
Postsovietinėje erdvėje kuminas labiau žinomas, kaip zirA ir yra vienas pagrindinių prieskonių plovo gamybai…
reiks pabandyt 🙂 labai paprastai viskas gaminasi -- patink man tokie receptai, kai nereikia daug žaisti 🙂
offtopic:) vienam kabake prie picos ingredientų buvo parašyta „jalapėnas“ 😀
Dar galima pridėti fermentinio sūrio ir petražolių.
Ačiū už idėją 🙂 Reiks pabandyt, nes jau nesugalvoju, ką ir gaminti. O kai nesugalvoju, tai vakare pasičirškinu kiaušinienės 🙂
O pankolio vaisių arbata tinka nuo vidurių pūtimo :))))
Hm, apie arbatą net nebuvau pagalvojus. Dėkui už idėją, reiks išmėgint. 🙂
Nėr už ką, kad tik mačytų 🙂
Sakote, „netinka paukštienos faršas“?
Prašom argumentuoti 🙂 aš panašaus kirpimo patiekalus daug sykių esu gaminusi su kalakutienos faršu, man tai jis juose tinka, ką aš darau ne taip? 😀
Per liesas. Nors gal kalakutiena ir tiktų. Vištienos faršas tai jau būtų biškį sprangus, o ir šiaip kažkaip skoniu su pupelėmis nesiderina.
Jeigu paukštienos faršas ne maltas, o kapotas, tai nematau priežasties, dėl ko jam būt sprangiam.
Aha, o apie pupeles su vištiena ėmiau ir patikėjau 😀
Yra devynios galybės patiekalų, kur vištiena derinama su įvairiausiom pupelėm 😉
Nedrįstu ginčytis 🙂 Gal ir yra 🙂 Bet aš su vištiena pupelių nederinčiau.
Na taip, aš tai ir nepradėčiau ginčytis 😉
Žinoma, yra, pasivaikštom po žemėlapį:
Meksika: vištiena su juodosiomis pupelėmis;
Italija: viščiukas su šiltomis pupelių salotomis;
Indija: vištiena su įvairiomis dalo rūšimis…
Tęsti?
Re: Na taip, aš tai ir nepradėčiau ginčytis 😉
Gerai gerai 😉
Bet visvien nesiderina su vištiena 🙂
Na, bet gal skonio reikalas…
Derinasi, dar ir kaip 😉 tiesa, pupeles geriau dėti ne konservuotas 🙂
Reikalo esmė: taisyklinga technologija. Ypač svarbu parinkti tinkamus prieskonius, o jeigu patiekalas karštas -- dar ir produktų sukrovimo tvarką ir temperatūrą.