Sveikinu adminus bei admines su Sistemų administratorių diena :-)

Yra daug visokių profesijų, yra daug visokių žmonių. Vieni labai žinomi, kiti nelabai žinomi, tačiau nuostabiausi čia yra adminai. Tai bene vieninteliai žmonės, kuriuos aš kasmet sveikinu su profesine švente. Ar žinote, kodėl?

Ogi todėl, kad jei adminas nedirba ir gali švęsti, reiškia, kad viskas gerai ir vartotojai laimingi. O jei adminas pluša, lyg akis išdegęs – tai jau labai blogai. Todėl aš noriu, kad adminai būtų laimingi ir galėtų švęsti, geiminti ir taip toliau visadavisur, kur tik kažkas svarbu. Kai adminas geimina – reiškia, kad viskas gerai.

Laimingas sisteminis administratorius konfigūruoja serverio vedlio prievado virvėlaidinės jungties tvarkyklės nuostatų rodmenų programą.

Laimingas sisteminis administratorius konfigūruoja serverio vedlio prievado virvėlaidinės jungties tvarkyklės nuostatų rodmenų programą.

Kažkodėl daugelis nepagalvoja, kokie adminai svarbūs, o vat imkit ir pagalvokit dabar: internetų be adminų nebūtų, kompiuteriai neveiktų, o ir TV šiuolaikinė nerodytų. Kaip pramogautume? Nesigautų įprastai pramogaut, nes ir telefonai neveiktų, nes ten irgi adminai viską suvaldo. O ir elektros nebūtų, nes visos elektrinės dabar jau kompiuteriais valdomos. Ir įmonės sustotų, nes viskas irgi per adminus. Ir bankai juk neveiktų, nes šiais laikais visi bankai tapo tiesiog kompiuterinėmis sistemomis. Ai, ir mašinos neveiktų, nes visos irgi su kompiuteriais. Ir dar kas nors neveiktų.

Mes jau gyvename IT pasaulyje. Daugybė gerų dalykų, kurie čia yra, atsirado tiktai IT specialistų dėka. Ir vieni iš tų specialistų – tai sistemų administratoriai, kurie prižiūri viską.

Ponai ir ponios, padėkokim adminams už tai, kokie jie yra neįtikėtini. Nes šiandien jų šventė.

Ai, o taip, taip – šiemet, kaip ir kasmet jau krūvą metų, vyksta didesnė ar mažesnė sysadminų diena. Kur klastingi vartotojai prikuria visokių klaikių uždavinių, o paskui adminai laužo galvas. Taip ir dabar. Hintas: jei visai užstrigsite visai pačiame gale, grįžkit vienu žingsniu atgal. Ir atidžiai pasižiūrėkite. Atidžiai. Nes ne viskas ten taip akivaizdu. Ai, nors bendrai ir čia gi yra hintas, dar ir paprastesnis užrašytas kažkur ten… 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

6 thoughts on “Sveikinu adminus bei admines su Sistemų administratorių diena :-)

  1. aredirva

    Sveikinimai kolegoms.

    Nepamirskit ir savuju, kurie 256-ta metu diena savo profesine svente svencia.

    127.0.0.1

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kad labai jau neįmanoma suskaičiuot, kuri ten ta 256 diena. Juoba, kad netgi neaišku, ar skaičiuot nuo 0, ar nuo 1. Sakyčiau, kažkas tuos programuotojus klastingai pakišo.

      Reply
  2. Saulius

    Prisidedu prie sveikinimų. Sveikinu net ir truputį kreivarankius, kai ne viskas gerai būna, bet tiek to 😀
    P.S. tvarkyklė mačiau jau keičiama valdykle. Galėjau valdyklę matyti tiek windows vertimuose, tiek ubuntu.

    Reply
  3. Saulius

    Kitais metais patobulinkit tortą- trūksta dar RAM, GPU ir t.t. O monitorių tai CRT reiktų, nes ką iš tų plokščiųjų- tik pyragas, ne tortas 🙂
    Beje, kaip matot koks kodas (kad ir base64)? Man, paprastam mirtingajam, jie vienodi simbolių kratiniai. Įdomu kokį serpent-twofish-AES algoritmais užkoduotą pass nulaužti, aišku, nedidelio bitų skaičiaus, kad būtų įmanoma ir svarbiausiai, kad neatpažintų niekas, kas tai per simbolių kratinys. Juk kai žinai algoritmą, galvosūkis supaprastėja.
    Na o kitiem metam prisiminkite, kad yra toks dalykas bitmap steganography 😉 Gal yra galimybė ne vien *.bmp panaudoti, bet įdomu irgi.
    Filmuose dar būna į garso takelį įrašai info, tik ją girdi grojant iš galo. Gal ir realybėje įmanoma tai atlikti, jei yra toolsai sukurti.
    Įdomus žaidimas, ačiū.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, koks jau buvo tortas, toks jau buvo. Kitokio nepasitaikė.

      O dėl kodo matymo -- na, kol kodavimas pernelyg nepriartina outputo prie stochastinio, tai matosi tiesiog tam tikri paternai kažkaip intuityviai žmonėms. Tiesą sakant, man čia irgi klausimas, bet kiek pastebėjau, nu kad skiriasi tiesiog pusiau vizualiai skirtingų kodavimų rezultatas.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *