Kas laimės rinkimuose į Vilniaus merus?

Kas bus Vilniaus gelbėtojas?

Kas bus Vilniaus gelbėtojas?

Ponai ir ponios, praeitas jūsų balsavimas buvo neįtikėtinai tikslus ir geras. Bendrame rezultate jūs pataikėte tiek tiksliai, kiek nepataikė joks politinis prognozuotojas. Jūs pataikėte fantastiškai gerai: į antrą turą išėjo Artūras Zuokas bei jį maždaug porą kartų aplenkęs Remigijus Šimašius.

Dabar gi jau artėja (ir jau tuoj tuoj prasidės) antras rinkimų turas, kuris baigisis tuo, kad Vilnių turėsime vienokį ar kitokį – priklausomai nuo to, koks meras bus išrinktas. Todėl siūlau jums per parą nustatyti naujas prognozes – kas laimės rinkimuose į merus – Remigijus Šimašius ar Artūras Zuokas?

This poll is closed! Poll activity:
start_date 12-03-2015 19:39:27
end_date 13-03-2015 16:30:00
Poll Results:
Kas laimės rinkimuose į Vilniaus mero postą?

Tiesiog paprastai pabalsuokite ir paprašykite, kad pabalsuotų kiti. Kuo daugiau žmonių pabalsuos, tuo tikslesnė bus jūsų prognozė. Balsavimas truks mažiau kaip parą ir baigsis jau penktadienio vakarą (apie 16 val., kad spėčiau ir apie rezultatus atskirai paskelbti), tad paskubėkite 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

12 thoughts on “Kas laimės rinkimuose į Vilniaus merus?

  1. ignitron

    Taip, čia rezultatas 1:10, bet mano skaičiavimais, spėjimais ir špygų laikymais, reale Šimašius pirmaus nesmarkiai, kokiais dešimčia procentų.

    Dėl visa ko čia pažymėjau Zuoką. Reikia ruoštis blogiausiam.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kai apklausos imtis išsiplės, persiskirstys balsai, be to, ankstesnio balsavimo atžvilgiu galėsim įsivertinti kažkiek ir pakoreguoti.

      Ankstesnio balsavimo atveju kaip bazę turėjome Zuoką, dabar gi, po išreikšto pirmumo pirmame ture reikia imti Šimašių. Šimašiaus rezultatas rinkimuose buvo ~1/3, internetuose -- grubiai apie ~2/3 (imu labai apytiksliai, kad skaičiuoti būtų paprasčiau). T.y., tiesinis korekcijos faktorius būtų 2x.

      Taigi, imant einamuoju momentu matomą santykį ~1/9, galim bandyti tarti, kad bent jau ~2/4, konservatyviai žvelgiant, turėtų susidaryti. Tai būtų gana netolima reale buvusiam santykiui ir kartu rodytų sąlyginį Zuoko smukimą, atitinkantį ir prastą pasirodymą I ture, ir tuos jau labai pagarsėjusius zuokinio PR veiksmus.

      Reply
      1. ignitron

        Aš spėliojau tokiu būdu: atsidariau VRK rezultatus, prie Šimašiaus procentų pridėjau Majausko, prie Zuoko -- Tomaševskio, o kitų kandidatų balsus dalinau po lygiai. Gaunasi daugmaž, kad 10% Šimašius Zuoką lenkia. Bet nesu tikras, ar teisingas toks skaičiavimas -- Majausko rinkėjai greičiausiai už Šimašių balsuos, o vat kaip balsuos lenkai? Šimašius tiesioginiam etery viešai kaltino Tomaševskį lietuvių ir lenkų kiršinimu ir tarnavimu Rusijai, greičiausiai jo nemėgsta?

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Dėl Tomaševskio -- Vilniuje rinkėjai sveikesnio proto, tie patys lenkai nemaža dalimi puikiai supranta, kad Tomaševskis visai ne dėl lenkų stengiasi. Bet dėl pačios dalinimo metodikos -- taip paprastai jos nenaudočiau. Skirtingi variabilumai pas skirtingas sudedamąsias.

          Reply
      2. As

        Tokiu atveju būtų daugmaž Šimašius 55%., Zuokas 45%. Visgi, matant visiškai neproporcingą balsų pasiskirstymą čia ir tai, kad realybėje atsirado nemažai tiesiog nekenčiančių Zuoko neatmesčiau ir 60/40 ar net radikaliausio varianto 70/30. 🙂

        Reply
  2. Evaldas

    Vakar žiūrėjau Zuoko ir Šimašiaus debatus. Nu neruošia Zuokas namų darbų… Neruošia… Klausimai Šimašiui traukiami iš jo studijų laikų rašto darbų, netaktiškas kabinėjimasis prie žodžių… Nelemta Zuokui tapti meru 🙂

    Reply
  3. Margos paraštės

    VRK praktiškai galėtų nebeskaičiuoti biuletenių, kai čia, pas patį Internetą, tokie tiksliai tikrovę atspindintys balsavimai vyksta. Jeigu tikėti, kad ir šį kartą žemėje bus taip, kaip pas poną Rokiškį, tai jau galiu pradėti džiaugtis ir švęsti ne teoriškai.
    Visi būkite aktyvus ir neškite savo sveiką protą į balsavimo kabinas!

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tikėtina, kad bus su korekcija -- viename komentare rašiau apie lygį. Kita vertus, visvien viskas priklausys nuo rinkėjų aktyvumo ir noro balsuoti. Kas nebalsuoja -- tas išties balsuoja už tai, kad valdžioje būtų ne tie, kuriuos pasirenka žmonės.

      Reply
  4. Arklimantas

    lenkai ir rusai tikrai balsuos už Zuoką. Remiga gaus Majausko ir dalį Putes balsų…

    Reply
  5. Pingback: Jūsų prognozių rezultatai | Rokiškis Rabinovičius

  6. Vilno nasze nie Szimasze

    Apsaugok, Viešpatie, nuo Šimašiaus, o nuo Zuoko ir patys apsiginsim!

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *