Jūsų prognozių rezultatai

Baigėsi jau apklausa apie tai, kas prognozuojamai taps Viniaus meru, o jos rezultatai yra sunkiai įtikėtini. Internetuose įvykęs nuomonių pokytis – tokio masto, kad aš prisipažinsiu, jog tiesiog nesu matęs nieko panašaus. Taip, aš stengiausi, kad Artūro Zuoko fanai iš visokių jį remiančių Facebook puslapių irgi ateitų pabalsuoti, bet jūs patys matėte, kokie skaičiai gavosi – Artūras Zuokas gavo 12%, o Remigijus Šimašius – net 88% balsų.

Laimi tie, kas patys kažką daro. Pralaimi tie, kas tikisi, kad už juos pabalsuos kiti. Taip ir šios prognozės - kas laimės, paaiškės ne pagal tuos skaičius, kuriuos gavote, o pagal tai, kaip nueisite į rinkimus.

Laimi tie, kas patys kažką daro. Pralaimi tie, kas tikisi, kad už juos pabalsuos kiti. Taip ir šios prognozės – kas išties laimės, paaiškės ne pagal tuos skaičius, kuriuos gavote, o pagal tai, kaip nueisite į rinkimus. Atitinkamai ir politikai bus laimėtojai ir pralaimėtojai – priklausomai nuo to, ar sugeba laimėti juos palaikantys žmonės.

Pirmoje apklausoje rezultatai Remigijui Šimašiui buvo apie pusantro karto geresni už realybę – apklausoje jis gavo 57%, o realiame balsavime – 35% balsų. Artūro Zuoko rezultatai toje apklausoje buvo neįtikėtinai tikslūs – 18,4% (taip, dešimtųjų procento dalių atitiktis) ir reale, ir internetuose.

Jei tarsim, kad Artūras Zuokas lieka vertinimo baze, kaip buvo ankstesnėje apklausoje, tai Remigijaus Šimašiaus nuokrypį reiktų pusantro karto sumažinti ir visvien gautųsi neįtikėtinas skirtumas. Jei tartume, kad vertinimo baze dabar tapo Remigijus Šimašius, tai rezultatas irgi gautųsi labai ryškus – kokie pora kartų.

Na, žodžiu, ką čia gilintis į tuos skaičius – akivaizdu, kad internetai sako, jog Remigijus Šimašius turi laimėti be išlygų ir triuškinančiai. Bet tai tik internetinės prognozės, kurių prisižiūrėję, internetų aktyvistai apsidžiaugia ir nusprendžia, kad galima neiti balsuoti, nes jau ir taip esą viskas aišku.

O aš jums sakau kitaip: Remigijus Šimašius turi šansą laimėti tik tuo atveju, jei jūs visi nueisite balsuoti, nes jei nenueisite, o galvosite, kad ir taip visi subalsuos taip, kaip čia apklausoje matote, tai jau sveikinu Artūrą Zuoką su pergale.

Aš jums rimtai tą sakau – mano sveikinimus gaus tas, kas laimės. Todėl, jei laimės Artūras Zuokas, tai kitą dieną čia pamatysite kuo gražiausią sveikinimą su dideliu mero Zuoko portretu, aš jums tą pažadu. Čia kad jums maža nepasirodytų.

Gero vakaro, ponai ir ponios. Rinkimai – kiekvieno iš mūsų reikalas, nes tik mes galime nuspręsti, kas ir kaip bus. Ir tik jūs pasirenkate už ką balsuoti, kad ir už ką jūs balsuotumėt. Todėl balsuokite reale būtent už tą, kurį pasirinksite.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *