Livejournal (ne)reikia mano paslaugų. Už melejoną.

http://www.izbrannoe.ru/30184.html – čia anoks Livejournal vadas išsiliedinėja apie tai, kokie Livejournal vartotojai blogi ir apie tai, kaip  vartotojų norai – tai teroras, kuriam jo firma nepasiduos ir t.t., ir t.t.. Labai rekomenduoju paskaityti.

Na, ką galiu pasakyti… Reikia jiems mano paslaugų. Už melejoną ar panašią sumą. Tik jie to nežino, todėl praras žymiai daugiau, nes jau prarado verslo pagrindą – orientaciją į rinką. Pamiršo šventąjį didijį kapitalistinį pridėtinės vertės kūrimo procesą bei tai, kad užsakovai visada būna du: akcininkas ir klientas. Jei vienas traukia paklodę į save, pridėtines vertes praranda abu. O jei pardavėjas pykstasi su klientu – jis klientą praranda ne tik su pridėtinėmis vertėmis, bet net ir su pagrindinėmis vertėmis. Taigis…

Šlykštus, mėšlinas skystaprotiškumas. Tie studenčiokai, kurie kūrė LJ, supranta apie verslą daug daugiau, nei šita gauja puspročių „verslininkų“. Tarp kitko, reikia pastebėti, kad net lietuviški verslininkai, dirbantys Gariūnuose – tai tiesiog vadybos ekspertai, palyginus su šiais, rėkiančiais apie tai, kad klientai juos terorizuoja, todėl jie nenusileis. Ir tikrai, teisūs buvo rusiški LJ vartotojai, sakę, kad ta kontora iki gero neprives.

Žodžiu, nenoriu gilintis. Nemalonu, kad taip gavosi – kažkodėl galvojau, kad liksiu nuošaly, susigulės viskas ir apsiramins. Bet… Jei vadyba yra tokio lygio, reiškia, kad nuošaly likti nepavyks, nes norom nenorom esu vienas iš jų klientų.

Reziumuojant – gal kas nors žinote kokį nors neskausmingą būdą perkelti visą savo akauntą su visais savo pezalais beigi žmonių komentarais į kokią nors kitą, malonesnę vietą? Nes LJ ateina lėtas ir skausmingas galas, o kažkur dingti taigi reikia?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Livejournal (ne)reikia mano paslaugų. Už melejoną.

  1. lyja

    wordpress.com gali importuoti įrašus be komentarų, nes LJ nėra galimybės exportuoti komentarus. yra softo, su kuriuo galima eksportuoti viską, bet kažin ar pavyks kažkur visa tai suimportuoti.
    daugeliui šitas klausimas yra aktualus šiuo metu. tik alternatyvaus asmenraščių socialinio tinklo nėra. arba yra tokie nerimti servisai: vox.com, greatestjournal.com, facebook. na ir žinoma, stand alone’as.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Ghrmz… Sakai, WordPress… O beje, į kur žada lietuviška LJ dalis nueiti? Nes maloniau būtų su kitais drauge, kad smagiau būtų, kad bendraut galėtume 🙂 Reikia organizuotumo 🙂
      O gal padarom taip -- susitariame, į kur eisime, registruojamės ten visi blogus ir vieni kitus masiškai persiviliojam į ten pat? 🙂

      Reply
      1. lyja

        kaip supranatu, lietuviška LJ dalis kol kas niekur neina. wordpress’ą turiu kaip backupinį variantą.
        niekada nebus taip, kad visi susitartų ir išeitų )

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Tai nieks niekur neina tik todėl, kad nesusitaria 🙂 O jei taip 10 žmonių susitartų, tai ir kiti pagalvotų 🙂

          Reply
    1. rokiskis Post author

      Ne rusiška reklama. Man į ją nusispjaut -- todėl ir galvojau, kad tegul čia kažkas kažką peza, o man ir taip gerai. Deja, kai paskaičiau aną LJ vadų pasisakymą, supratau, kad reklamomis neapsiribos. Tiesiog vertinu viską, kaip vadybos specialistas: jei kontoros vadai straipsnyje viešai deda ant klientų (o dar prisiminkime, kad jie dar grąsinosi, kad parai laiko išvis atjungs LJ -- atseit, padarys priešpriešinę akicją) -- reiškia, kad į klientus jiems nusispjaut visuose vidiniuose procesuose. Tai reiškia kritusią palaikymo kokybę ir netikslingai taupomas lėšas. Savo ruožtu tai reiškia, kad bus griuvimai, trynimai, bardakai, etc. -- ir į viską jiems bus ir toliau nusispjaut -- jie tik rūpinsis, kaip čia dar išmelžti kažką iš klientų.
      Toks degradacijos procesas nebūna momentalus, tam prireikia kokių metų ar panašaus laiko, tačiau reikia pasirūpinti savimi iš anksto, o ne tada, kai jau bus per vėlu. Beje, turint omeny jų požiūrį į klientūrą, manau, kad labai greitai bus panaikintos ir galimybės eksportuoti LJ įrašus į kitas sistemas, o reklama bus įdėta į visus blogus be išimčių. Ir tada jau perbėgti kur nors bus daug kebliau. Tai vat ir noriu pagalvoti apie tai dabar.

      Reply
      1. zoozle

        as pasiruoses isheiti.
        dienoszinios.wordpress.com
        Laiko mane tik firndlistas -- bet ir ta jau darausi per rss feedus.
        wordpress geriausiai atrodanti alternatyva.

        Reply
  2. zalias_bebras

    Man labai LJ platforma patogi -- bet gal tai tiesiog įprotis?
    Nežinau, kur eisiu. Gal tiesiog išsinuomosiu sklypą kur interneto prerijose už pinigus -- ir tiek žinių? 🙁

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *