Apie vyriausybės programą

Klausiausi per radiją truputį Seimo posėdžiavimų.

Audito komiteto vadė išdėjo Kubiliaus programą per visus galus – kalbant apie išlaidų mažinimą, išlaidos tik didinamos, o Kubilius tik kliedi apie tai, kad visur bus auditai, o jokių auditų išties nenumato. Tarp kitko, tai bene vienintelis Seimo komitetas, kuris ir anksčiau man keldavo aiškų pasitikėjimą.

Ekonomikos komiteto vadas tesugebėjo pasakyti "pritariam, nes tikėkimės, kad visi burbulai jau susprogo".

Bendras pastebėjimas: visi klerikalkonservatoriai vietoj paramos naujai programai, pasisakymuose remiasi totaliniu varymu ant socdemų. O oponentai taip kerta per klerikalkonservų programos nukliedėjimų, kad ainanafik.

O šiaip, Liberalų ir Centro frakcija (Paksas berods) – kalba buvo afigenna. Tikrai afigenna.

Upd.: bliamba, jūs visgi paklausykit, kaip varo. Mano pasisakymai apie klerikalkonservatorių programą buvo dar tik gėlytės.

Upd.: atsitiktinė frazė – "kur dingo brangiausias kiekvienam kaimiečiui žodis "kaimas"?" O šiaip, rimtai, jei po šitos serijos pasisakymų jiems dar nedings noras ją priimti, tai vambzdec. Neturiu žodžių.

Upd.: Masiulio kalba turi NLP požymių.

Upd.: vieną iš kritikų tiesiog išjungė.

Upd.: dar vieną išjungė.

Upd.: kažkas iš kalbančiųjų jau išgirdo Aurelijaus frazę – kiba šitą blogą skaito? Sako, kad situacija primena Brežnevo laikus.

Upd.: po paskutinio pasisakymo paskutinės frazės – kad didžiausias burbulas – tai permainų koalicijos burbulas. Siūlo kažkas pertrauką. Ir kalba, kad klerikalkonservams jos reikia, kad praeitų proto aptemimas. Bet pertraukos nebus. Diskusijos nutraukiamos ir pasisakinės Kubilas.

Upd.: Kubilas kalba. Visas aiškinimas susivedė į "opozicija parodė savo tikrąjį veidą". Ir beveik visa kalba – ištisai toks varymas. Pabaigai Kubilas pradėjo cituoti BNS bei Delfi apie bankrutuojančią Latviją ir t.t..

Upd.: Kubilas skelbia "planą B" – krizę įveiks, būreliui klerikalkonservatorių atsisakant 15 procentų atlyginimo dalies.

Upd.: Gražulis prašo laiko, kad galėtų užduoti klausimus Kubiliui. Pirmininkaujantis išjungė mikrofoną. Dar vienas prašo galimybės klausimams, pirmininkaujančio frazė – "girdžiu nepritarimų iš salės, todėl neleisiu, galės tik frakcijos klausti".

Upd.: Vambzdiecas tęsiasi. Bet panašu jau į tai, kad Kubilo klausinėti nelabai kam ir duos.

Upd.: dar porai protestuojančių išjungė mikrofonus. Berods Valinskas kažką ant kažko pradėjo atvirai vemti.

Upd.: farso pabaigos apibūdinimui geriausiai tiktų paties Kubilo perfrazuoti žodžiai: buvusi opozicija parodė savo tikrąjį veidą.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

17 thoughts on “Apie vyriausybės programą

  1. vklase

    quote: „Liberalų ir Centro frakcija (Paksas berods) “ -- čia tau kažkoks arba kognityvinis arba identifikacinis disonansas, jeigu tu supranti mano suomių kalbą.
    jeigu nesišaipai, aišku, nes su tavim niekad negali žinoti.

    Reply
    1. maumaz

      Na, kadangi rokiskiui graikas pavirsta turku, tai nesistebiu, jeigu Zuokas taps Paksu.
      Apie pasitikėjimą dėl audito komiteto, tai sveikas įstojęs į A. Skardžiaus gerbėjų klubą (jis buvo komiteto vadas praeitą kadenciją) 😀 Linkiu kada nors jį sutikti 😀

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Nežinau, kas per žmogus yra Skardžius, bet audito išvadom pasitikiu. Nes tiesiog žinau, kaip tai daroma, o visos auditų išvados būna aiškiai patikrinamos ir skaidriai įvertinamos.

        Reply
        1. maumaz

          Audito komitetas, bėda, nelabai ką turi bendro su tikru auditu. Seimo statutas.
          59(1) straipsnis. Audito komiteto veiklos kryptys
          Audito komiteto veiklos kryptys:
          1) nagrinėti Seimui ir (ar) Seimo komitetams Valstybės kontrolės pateiktas valstybinio audito ataskaitas ir išvadas;
          2) rengti Seimo nutarimo dėl valstybinio audito ataskaitose ir išvadose pateiktų Valstybės kontrolės rekomendacijų įgyvendinimo projektą;
          3) koordinuoti Seimo komitetų ir komisijų veiklą svarstant valstybinio audito klausimus ir teikiant dėl jų išvadas;
          4) atlikti Valstybės kontrolės, Valstybės turto fondo, Viešųjų pirkimų tarnybos funkcijų įgyvendinimo efektyvumo parlamentinę kontrolę, teikti pasiūlymus ir rekomendacijas dėl jų veiklos gerinimo, dalyvauti rengiant su tuo susijusius įstatymų projektus;
          5) rengti, svarstyti ir teikti Seimui nutarimų dėl Valstybės kontrolės finansinio audito, valstybės kontrolieriaus Seimui pateiktos Valstybės kontrolės veiklos ataskaitos projektus;

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Aš ne politikas, tai nežinau, kuo jie ten užsiima. Bet kažkada kiek teko skaityti jų išvadų -- jos konkrečios ir faktine medžiaga paremtos: faktas surastas arba faktas nesurastas. Dabartiniame audito komiteto pasisakyme irgi buvo panašiai: faktai, faktai, faktai. Tą jie ir turi bendro su auditu.

            Reply
  2. Anonymous

    Glaveckas, beje, pašnekėjo apie burbulus, kurie lyg ir vestų prie būtinybės devalvuoti, bet dar davė vilties, jei antikrizinis planas suveiks. Aišku šnekėjo ne tokiu atviru tekstu.
    Romas

    Reply
  3. vklase

    apie programą: čiuikčia buvo maskvoje, aha, matė lozungą, aha: „viskas žmogui…“ matė ir tą žmogų.

    Reply
  4. vklase

    na, ne -- dabar songaila šneka, taip atmintyje atgijo paauglystė, XXVII TSKP suvažiavimas per TV ir Leonido Iljičiaus antakiai…
    na ne, kol kas dar ne.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *