Vazabis japonų samurajų kultūroje

Vienas japonų karžygys XIV amžiuje (Sunri era) savo kariams mūšio išvakarėse įsakė: "yonshikai marosisi yari kun shushi jerari vasabi nusi". Tai reiškė "kas valgysite ką nors, išskyrus vazabį, rytoj mirsite". Kariai nepaklausė ir valgė, kiek tik telpa. Išskyrus Maryo Yku, kuris valgė vien vazabį. Kitą rytą buvo mūšis ir visi kariai, su apsunkusiai pilvais, buvo išskersti. Gyvas liko tik Maryo Yku, kuris vakar prisirijo tiek vazabio, kad visiems priešams, kurie prieidavo, pradėdavo ašaroti akys. Nuo to laiko susikūrė Yku ordinas, į kurį norintiems įstoti samurajams būdavo privaloma išlaikyti egzaminą – suvalgyti vienu prisėdimu kumščio dydžio vazabio gabalą. Ir jei karys valgydamas apsiverkdavo, jį nužudydavo.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Vazabis japonų samurajų kultūroje

    1. rokiskis Post author

      Na, nežinau, kokį čia tamsta vazabį valgėte, jei jis neprilygo lietuviškiems krienams. Nes normaliai, pagal aštrumą -- šaukštelis vazabio maždaug tolygus stiklainėliui krienų.

      Reply
          1. grippen

            Vazabis yra didi jėga. Tiesa ir tai, kad tik tikri vyrai gali jį valgyti neašarodami.
            Apie tai meniškos sielos žmonės prancūzai netgi filmą susuko tuo pačiu pavadinimu.

            Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *