Tai tikrai įmanoma, dar ir kaip. Ir be jokių manipuliavimų laikais. Troškinys skanus, primenantis čenachus (specialiai čenachus prisiminęs ir kūriau jį), o svarbiausia – labai greitai išverdamas: tepraeis maždaug valanda nuo to momento, kai pradėsite ruoštis iki tol, kol jau galėsite valgyti. O jei stengsitės – gal ir dar greičiau suspėsit 🙂
Vienintelis specifinis dalykas, kurio prireiks – tai gili keptuvė, iš tų, kurios panašesnės į puodą, nei į keptuvę.
Ko reiks?
- Pusės kilogramo kiaulienos (puikiai tinka kumpis)
- Pusės kilogramo bulvių
- Kelių vidutinių svogūnų (galima ir daugiau – kuo daugiau, tuo bus skaniau)
- Pusės indelio pomidorų padažo (rekomenduoju Kėdainių gamybos padažą stiklainiuose)
- Kelių skiltelių česnako, poros laurų lapų, gero žiupsnio maltų ar sveikų kvapiųjų pipirų, truputį (pagal skonį) maltų paprastų pipirų
- Trupučio (šaukšto-dviejų) kiaulienos taukų
- Virdulio verdančio vandens
- Žinoma, druskos 🙂
Ir dar grietinės bei duonos – kad būtų skaniau :-)Ką darom?
- Į keptuvę įdedam taukų ir užkaičiam ant gana karštos ugnies
- Per tą laiką, kol taukai lydosi ir kaista, mėsą pjaustom posmulkiais (1-2cm) gabaliukais ir metam keptuvėn, truputį pasūdom
- Kai visa mėsa sumesta, imamės svogūnų – lupam juos ir smulkinam
- Imamės lupti bulves… Tik neužmirštam žvilgčiot į keptuvę.
- Pasižiūrim į keptuvę, pamaišom – kai mėsa nustoja virti savo sultyse, o truputį apskrunda – suverčiam svogūnus, truputį pasūdom
- Bulves baigiam lupti, imame smulkinti nedideliais gabalėliais (kaip sriubai ar kepimui)
- Vis pamaišydami, mėsą su svogūnais, žiūrim, kol svogūnai ims rusvėti – tada suverčiam bulves, vos vos pasūdom
- Kepam, kol bulvės irgi apskrus, pasidarys minkštos, daugmaž prakepusios
- Visą mėsos-svogūnų-bulvių mišinį keptuvėje praskleidžiame, kad keptuvės vidury atsirastų kuo daugiau laisvos vietos – ten supilam pomidorų padažą, kuris irgi turi gerai prakepti
- Tuo pat metu užkaičiame vandenį virdulyje, kad užvirtų
- Padažui parusvėjus, išmaišom, minutėlę-kitą dar prakepam (per tą laiką būdingas ketčupo kvapas turi pakisti į keptų pomidorų kvapą) ir supilam verdantį vandenį
- Susmulkiname česnakus – per tą laiką troškinys ims burbuliuoti. Pragaujam, ar pakanka druskos – jei reikia, pasūdom dar. Suberiam česnakus, kvapiuosius pipirus, laurų lapelius, etc..
- Dar 10-15 minučių virimo – ir galima valgyti
Turėtų gautis potirštės sriubos arba poskysčio troškinio pavidalo patiekalas, skoniu labai primenantis čenachus. Valgome su grietine, duona užsikąsdami 🙂
Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.
- Web |
- Google+ |
- More Posts (1489)
O ar nereikėtų mėsytės prieš kepant pamarinuoti?
Tada jau nesigautų per valandą 🙂
Šiaip yra vienas greitas metodas, bet irgi nelabai tiktų tokiam greitaim troškiniui: pačioj pradžioj, įpilti acto kokį ketvirtį stiklinės ir mėsą patroškinti pusvalanduką, o jau tada apkepti -- actas ir nugaruotų. Bet tai jau irgi prailgintų visą reikalą. Kita vertus, kiauliena -- minkšta mėsa, tad marinavimas nėra būtinas.
Labai noriu iš tamstos draugiškai pasišaipyti, tikiuosi nesupyksite 🙂
Čia, tipo, troškinys dlia čainikov? :-)))
Arba pagal Račą -- dundukams? :-)))
Matai, troškinį išvirti moka tikrai ne kiekvienas 🙂 O dar juolab greitą 🙂 O vis kam nors pravers 🙂
> skoniu labai primenantis čenachus
Na jeigu tau taip visai tiksliai, tai reikėtų rašyti „skoniu labai primenantis patiekalą, kurį tarybiniais laikais tarybiniai žmonės gamindavo ir vadindavo „čenachais“ “ :{)
čia jau tokia būdinga specifika 🙂
o jei jau dar tiksliau, reiktų pidėti žodžių junginį -- „sovietinio obščepito“ ((c) visiems žinomas):)))))
Esu ambivalentiškoje situacijoje, nes neapsisprendžiu, ką visgi tamsta norėjote pasakyti pareiškimais apie obščepitą.
nieko, absoliučiai nieko, tai tiesiog replika suvedant į komentarą dviejų „draugų“ -- Giedriaus ir Sako frazes 🙂
Apsiseilėjau, reiks kitą savaitę išbandyti, kai laikas kiaulieną valgyti bus 🙂
Šiaip čia greitas receptas. Jei norisi skaniau -- siūlau daryti kitaip, atskirai patroškinant mėsą porą-trejetą valandikių, o visą kitą kepant ir supilant į mėsos troškinį atskirai.
jaučiu, geriau vietoje padažo įdėčiau tiesiog pomidorų pastos, turėtų būti gut.
Jei skaniau darant -- geriau pjaustytų pomidorų (ir pridėti papildomas 5 minutes darbo). Pasta irgi turėtų tikti, bet jos problema gali būti tirštumas -- kept gali prasčiau.
pomidorų reiks daug, lupt juos, ypač karštus nuplikytus -- „nu i nafig“, o pasta turėtų normaliai ištirpti svogūnų/mėsos sultyse.
Sakyčiau, nebūtina nei lupt, nei plikyt, kepant odelės pakankamai gerai suminkštėja. Tik tiek, kad kept ilgiau truputį gautųsi.
ponas rokiski, o ar bandet su „Vilkaviškio senoviniu“ pomidoru padazu? man jis kazkaip labiau prie sirdies 🙂
Šito padažo man rodos ir parduotuvėj jokioj nemačiau. Žiūriu tiesiog į sudėtį. Vilniaus konservai deda į padažą 10 proc. pomidorų, o visa kita -- krakmolas ir tirštikliai. O Kėdainių padaže -- 70 proc. pomidorų ir dar visokie obuoliai, pomidorų pasta ir pan.. Pagal tai ir renkuosi.
http://www.vaiskona.lt/page_1166436055204.html
na sudeties cia nesimato, bet maximose tikrai galima rasti. man tai patinka skonis ir kad be konservantu, todel misliju tikrai verta bent isbandyti 🙂