Troškinys per valandą ar net mažiau :-)

Tai tikrai įmanoma, dar ir kaip. Ir be jokių manipuliavimų laikais. Troškinys skanus, primenantis čenachus (specialiai čenachus prisiminęs ir kūriau jį), o svarbiausia – labai greitai išverdamas: tepraeis maždaug valanda nuo to momento, kai pradėsite ruoštis iki tol, kol jau galėsite valgyti. O jei stengsitės – gal ir dar greičiau suspėsit 🙂

Vienintelis specifinis dalykas, kurio prireiks – tai gili keptuvė, iš tų, kurios panašesnės į puodą, nei į keptuvę.

Ko reiks?

  • Pusės kilogramo kiaulienos (puikiai tinka kumpis)
  • Pusės kilogramo bulvių
  • Kelių vidutinių svogūnų (galima ir daugiau – kuo daugiau, tuo bus skaniau)
  • Pusės indelio pomidorų padažo (rekomenduoju Kėdainių gamybos padažą stiklainiuose)
  • Kelių skiltelių česnako, poros laurų lapų, gero žiupsnio maltų ar sveikų kvapiųjų pipirų, truputį (pagal skonį) maltų paprastų pipirų
  • Trupučio (šaukšto-dviejų) kiaulienos taukų
  • Virdulio verdančio vandens
  • Žinoma, druskos 🙂

Ir dar grietinės bei duonos – kad būtų skaniau :-)Ką darom?

  • Į keptuvę įdedam taukų ir užkaičiam ant gana karštos ugnies
  • Per tą laiką, kol taukai lydosi ir kaista, mėsą pjaustom posmulkiais (1-2cm) gabaliukais ir metam keptuvėn, truputį pasūdom
  • Kai visa mėsa sumesta, imamės svogūnų – lupam juos ir smulkinam
  • Imamės lupti bulves… Tik neužmirštam žvilgčiot į keptuvę.
  • Pasižiūrim į keptuvę, pamaišom – kai mėsa nustoja virti savo sultyse, o truputį apskrunda – suverčiam svogūnus, truputį pasūdom
  • Bulves baigiam lupti, imame smulkinti nedideliais gabalėliais (kaip sriubai ar kepimui)
  • Vis pamaišydami, mėsą su svogūnais, žiūrim, kol svogūnai ims rusvėti – tada suverčiam bulves, vos vos pasūdom
  • Kepam, kol bulvės irgi apskrus, pasidarys minkštos, daugmaž prakepusios
  • Visą mėsos-svogūnų-bulvių mišinį keptuvėje praskleidžiame, kad keptuvės vidury atsirastų kuo daugiau laisvos vietos – ten supilam pomidorų padažą, kuris irgi turi gerai prakepti
  • Tuo pat metu užkaičiame vandenį virdulyje, kad užvirtų
  • Padažui parusvėjus, išmaišom, minutėlę-kitą dar prakepam (per tą laiką būdingas ketčupo kvapas turi pakisti į keptų pomidorų kvapą) ir supilam verdantį vandenį
  • Susmulkiname česnakus – per tą laiką troškinys ims burbuliuoti. Pragaujam, ar pakanka druskos – jei reikia, pasūdom dar. Suberiam česnakus, kvapiuosius pipirus, laurų lapelius, etc..
  • Dar 10-15 minučių virimo – ir galima valgyti

Turėtų gautis potirštės sriubos arba poskysčio troškinio pavidalo patiekalas, skoniu labai primenantis čenachus. Valgome su grietine, duona užsikąsdami 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Dalinkitės visur: Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter

18 thoughts on “Troškinys per valandą ar net mažiau :-)

    1. rokiskis Post author

      Tada jau nesigautų per valandą 🙂
      Šiaip yra vienas greitas metodas, bet irgi nelabai tiktų tokiam greitaim troškiniui: pačioj pradžioj, įpilti acto kokį ketvirtį stiklinės ir mėsą patroškinti pusvalanduką, o jau tada apkepti -- actas ir nugaruotų. Bet tai jau irgi prailgintų visą reikalą. Kita vertus, kiauliena -- minkšta mėsa, tad marinavimas nėra būtinas.

      Reply
  1. mato_taupa

    Labai noriu iš tamstos draugiškai pasišaipyti, tikiuosi nesupyksite 🙂
    Čia, tipo, troškinys dlia čainikov? :-)))
    Arba pagal Račą -- dundukams? :-)))

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Matai, troškinį išvirti moka tikrai ne kiekvienas 🙂 O dar juolab greitą 🙂 O vis kam nors pravers 🙂

      Reply
  2. giedrius_v

    > skoniu labai primenantis čenachus
    Na jeigu tau taip visai tiksliai, tai reikėtų rašyti „skoniu labai primenantis patiekalą, kurį tarybiniais laikais tarybiniai žmonės gamindavo ir vadindavo „čenachais“ “ :{)

    Reply
    1. nemunas

      o jei jau dar tiksliau, reiktų pidėti žodžių junginį -- „sovietinio obščepito“ ((c) visiems žinomas):)))))

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Esu ambivalentiškoje situacijoje, nes neapsisprendžiu, ką visgi tamsta norėjote pasakyti pareiškimais apie obščepitą.

        Reply
        1. nemunas

          nieko, absoliučiai nieko, tai tiesiog replika suvedant į komentarą dviejų „draugų“ -- Giedriaus ir Sako frazes 🙂

          Reply
    1. rokiskis Post author

      Šiaip čia greitas receptas. Jei norisi skaniau -- siūlau daryti kitaip, atskirai patroškinant mėsą porą-trejetą valandikių, o visą kitą kepant ir supilant į mėsos troškinį atskirai.

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Jei skaniau darant -- geriau pjaustytų pomidorų (ir pridėti papildomas 5 minutes darbo). Pasta irgi turėtų tikti, bet jos problema gali būti tirštumas -- kept gali prasčiau.

      Reply
      1. nemunas

        pomidorų reiks daug, lupt juos, ypač karštus nuplikytus -- „nu i nafig“, o pasta turėtų normaliai ištirpti svogūnų/mėsos sultyse.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Sakyčiau, nebūtina nei lupt, nei plikyt, kepant odelės pakankamai gerai suminkštėja. Tik tiek, kad kept ilgiau truputį gautųsi.

          Reply
  3. h0pi

    ponas rokiski, o ar bandet su „Vilkaviškio senoviniu“ pomidoru padazu? man jis kazkaip labiau prie sirdies 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Šito padažo man rodos ir parduotuvėj jokioj nemačiau. Žiūriu tiesiog į sudėtį. Vilniaus konservai deda į padažą 10 proc. pomidorų, o visa kita -- krakmolas ir tirštikliai. O Kėdainių padaže -- 70 proc. pomidorų ir dar visokie obuoliai, pomidorų pasta ir pan.. Pagal tai ir renkuosi.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *