Darbdavių domėn

Šito nežinojau, pasirodo yra puikus būdas, kuriuo kol kas dar galima naudotis – Darbo Kodekso 99 berods straipsnis numato, kad teisinis apiforminimas priimtam darbuotojui vykdomas PO TO, kai jis priimamas į darbą, todėl darbuotojas gali pradėti dirbti dar IKI apiforminimo, todėl legaliai galima priimti darbuotojus dirbti, o atėjus bet kokiai inspekcijai, pareikšti, kad čia yra tiktai pirma darbo diena, atitinkamai – dokumentai dar negali būti sutvarkyti.

Taigi, kam aktualu, turėkit omeny.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

7 thoughts on “Darbdavių domėn

  1. Anonymous

    Rūta
    Ir vėl jūs su savo kosminėmis išvadomis:)
    Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra pažymėjęs, kad Darbo kodekso 99 straipsnio 3 dalyje numatyta taisyklė, draudžianti darbdaviui leisti dirbti darbuotojui, kol su juo nėra pasirašyta darbo sutartis, kol jam nėra įteiktas antrasis darbo sutarties egzempliorius ir nėra išduotas darbuotojo tapatybę patvirtinantis dokumentas, yra tiesiogiai susijusi su Darbo kodekso 98 straipsniu ir į ją turi būti atsižvelgiama nustatant nelegalaus darbo sudėtį („Administracinių teismų praktika“ Nr. 7, Psl. 229).
    Konkrečioje byloje yra žiūrima, ar surinkta pakankamai įrodymų, patvirtinančių, jog objektyviai nustatyti darbo sutarties sudarymo tvarkos pažeidimai pvz.:patikrinimo metu darbuotojas dirbo neturėdama darbuotojo pažymėjimo, apie darbuotojos įdarbinimą „Sodrai“ pranešta tik po patikrinimo.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Rūta
      Kiek supratau, visi minėti punktai neleidžia įrodyti, kad įdarbinimas buvo nelegalus, o popieriukai gali būti paruošiami, visus neatitikimus nurašant ant „nespėjom iki galo padaryt, darbuotojas pametė, blablabla“.
      O išvadas dėl šito darau ne aš, o trišalė taryba, kuri skandalus dėl to dabar kelia 🙂

      Reply
  2. e_griseus

    O ar teko matyti idiotišką darbo sutarčių žurnalą, va ten e. valstybės šedevras. Turėtų būti vienintelis teisėto darbo kriterijus -- SODRAI išsiųstas pranešimas.
    Žinoma, kad galima sakyti: „nespėjom iki galo padaryt, darbuotojas pametė, blablabla“. Tik prieš reikia susimokėti -- nuo trijų tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Teko teko 🙂 Ir sutartis teko, ir viską teko. Bet aš čia atstovauju trišalės tarybos poziciją, kuri teigia, kad tai yra kardinali įstatymų skylė, kurios dėka įdarbinami visi nelegalai.

      Reply
  3. Anonymous

    Rūta
    Jeigu baudėjai atsainiai žiūri į įrodymų rinkimą, tai galima sakyti, jog yra galimybė pasinaudoti šia nustata.
    Rokiški, nepatingėkite ir pasiskaitykite LVAT praktiką:) Tarkime labai gražiai sudėliota LVAT byloje N-575-3281-09 2009-01-30. Ir daugiau yra momentų, bet čia priklauso iš kokių pozicijų žiūrima-darbdavio, darbuotojo, inspektuojančių institucijų ir pan:)

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Rūta
      Gerai, pripažįstu, kad mano paskleistos trišalės tarybos šnekos yra sutriuškintos. Tiesą sakant, niekad nepasitikėjau ta gauja.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *