Baisiausio 2009 metų Lietuvos pašto ženklo rinkimai

Jau kelintus metus vyksta baisiausio Lietuvos pašto ženklo rinkimai. Rengia juos filatelistai – tie, kas užsiima pašto ženklais, tačiau kitiems balsavimas irgi atviras. Aišku, jei tik įdomu.

Tarp ankstesniais metais pagarsėjusių šedevrų – tokie, kaip „Zombis Miltinis“, „Gleivėti krepšininkai“, „Mesalina“, „Apsišikęs kūdikis“ bei nemažai kitų. Šiais metais irgi yra vertų pretendentų. Tokių, kaip sovietiniu agitpropu tvoskiantis „Ledynmetis“.

Lietuva yra vienintelė pasaulio šalis, kurioje yra netgi pašto ženklų leidybą opozicionuojanti organizacija – FilOp. Šioji, bene prieš du dešimtmečius įkurta būrelio filatelistų ir dailininkų, netgi leidžia savus pašto ženklų pavyzdžius, kad kiekvienas galėtų palyginti niūrią realybę su tuo, kas galėtų būti. Taip pat, Lietuva yra ko gero vienintelė pasaulio šalis, kur filatelistai organizuoja ne gražiausio, o baisiausio, klaikiausio pašto ženklo rinkimus.

Kam įdomu – sudalyvaukite. O po kiek laiko galėsim ir rezultatais pasidžiaugti 🙂

http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=11&t=5292

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

11 thoughts on “Baisiausio 2009 metų Lietuvos pašto ženklo rinkimai

  1. Anonymous

    tau tik pavaryt ant ko kas dirba o zmones stengiasi tai ne tu gaidys tik iskeikt viska. rokiski ar nors kas nors tau buna kada nors gerai?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Gražiausių rinkimus darė Lietuvos Paštas, o ne filatelistai. Ir nors nesu tikras, man atrodo, ėmė daryti gal net po to, kai filatelistai ėmė rinkti blogiausius. Normaliai visam pasauly gražiausius filatelistai renka. O čia -- atbulai. Funkcionierių nuopelnas.

      Reply
  2. laiqua_lasse

    O tų FilOp pavyzdžių kur nors galima pamatyti interneto platybėse?
    P.S. Atrodo, įsigijai atkaklų gerbėją 🙂 Ar čia jų ne vienas?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tuoj įdėsiu į atskirą postą kai kurių savo turimų nuotraukėlę. Kažkiek galima rasti ir http://www.filop.org , o ir Laikas.lt forume man atrodo kažkas buvo.
      O dėl gerbėjų -- nežinau, pagal tai kaip rašo, atrodo, kad būrelis čia kažkoks. Pasismagins ir aprims. Niekas čia į juos nekreipia dėmesio.

      Reply
  3. antanian

    Apart standartines serijos, 2009-ais lietuvos Pastas neisleido ne vieno padoraus zenklo. O Filopo veikejai nuobodus su savo arafataias ir kamarauskais. Kokia pozicija, tokia ir opozicija.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Hmmm… Įdomūs tie FilOp ar neįdomūs, reiškinys visgi unikalus, kitur pasaulyje tokių nėra -- tas ir įdomiausia. Aišku, reikia sutikti, kad meniniu požiūriu -- didele dalimi vieno dailininko atspindys. O iš tamstos pastebėjimo apie Arafatą sprendžiu, kad su tema esat susipažinęs kiek giliau. Renkate?

      Reply
      1. antanian

        Sunku suformulioti. Truputi dirbu muziejuje, tai asmeninies kolekcijos nerenku. Nes ne etiska. Ale pasto zenklus perku.

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *