Paul Samson ir Bruce Bruce

Jau pražilę ir praplikę degeneratai, panašūs į mane – metaliūgos, dar atsimena tokią grupę – Samson. Jie buvo žvaigždės tada, kai Iron Maiden tebuvo megėjai, o Judas Priest tiktai kilo į viršų. Gitaristo Paul Samson suburta grupė dar apie 1977-1979 tapo tais, kuriais sekti ėmė visa NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal).

Deja, su grupe kažkas buvo labai ne taip. Net neaišku, kas. Pasičiupusi bene geriausią visų laikų heavy metal vokalistą Bruce Bruce (vėliau persivadinusį į Bruce Dickinson), geriausius gitaristus, kurianti puikiausią muziką, ši grupė viską išbarstė. Bruce, jau spėjęs tapti Samson veidu, perbėgo į gal net mažiau žinomus Iron Maiden, išsibarstė ir kiti nariai, o Paul Samson (Samson įkūrėjas) taip ir nesugebėjo rasti pakaitalų.

Pats Bruce Dickinson, išėjęs iš Samson, atrodo, gavo nemenkų teisinių bėdų, tad iki šiol nieko nenori prisiminti apie tai, kaip dainavo su Paul Samson. Pirmuosiuose su Bruce kurtuose Iron Maiden albumuose Sirena neminimas kaip dainų autorius, nors visi puikiai žino, kad jis, vos atėjęs, dalyvavo kuriant daugumą gabalų. Kelis metus Bruce negalėjo oficialiai ko nors kurti ne Samson sudėtyje. Patys Iron Maiden nariai žurnalistams, įkyriai klausinėjantiems apie ankstesnę Bruce Dickinson karjerą, paaiškindavo, kad šis dainavęs homoseksualų disco grupėje, todėl nenorintis apie tai šnekėti.

Neaišku, ar įrašų kompanija, ar pats Paul Samson sušiko ir visą Samson įrašų leidybą bei koncertinę veiklą. Faktas tik tas, kad dar visai neseniai lengviau buvo rasti kokių 1982 metų Samson įrašus, nei kokius nors naujus.

2002 Paul Samson mirė nuo vėžio. Praėjus maždaug 6-7 metams po jo mirties, vėl ėmė rastis Samson gerbėjai. Tokia keista istorija.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

4 thoughts on “Paul Samson ir Bruce Bruce

  1. Pingback: Wrathchild – glam metal pradininkai « Rokiškis

  2. skirtumas

    o ten pirmame klipe ar ne tas amerikietiškų imtynių žvaigždė sklaidosi? 😉

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nepažįstų tų, bet labai gali būti. Samson, kol pas juos buvo Bruce Dickinson, buvo labai rimta grupė, tad pinigų tokiems reikalams turėjo.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *