Krepšinis ir maorių šokiai

Blyn, nors vakar ir rašiau, kad krepšinis man neįdomus, visgi pasirodo, kad įdomus. Bent jau tiek, kiek įdomus šitas dalykas – kaip Naujosios Zelandijos kažkokie laukiniai dainuoja savo himną, tiksliau maorių karo dainą ir šokį, vadinamą Haka:

Na taip, taip, žinau, kad ne laukiniai jau tie maoriai, bet visvien labai smagūs 🙂 Taigi, truputį daugiau filmukų apie tai, kas ta Haka.

Pilnavertė Haka – tiktai futbolo rungtynėse. Na, gal dar panaši gali būti ir prieš žaidžiant regbį:

O čia topas – maorių Haka prieš ikale Tahi, amžini priešai, šimtus metų vieni kitus skerdę ir valgę, susitinka vieni kitus rungtynių pradžioje:

Tai tiek šiandien apie sportą 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

21 thoughts on “Krepšinis ir maorių šokiai

    1. rokiskis Post author

      Man patarė kai kas, kad geriausia būtų klumpakojį, tik perdirbus choreografiją į atvirą, kur į priešininkus šoka, o ne tarpusavy, nes įprasta uždara netinka. Klumpių daužymas duotų efektą, lyg kokie patrankų šūviai.

      Reply
  1. skirtumas

    vietoje himno lietuviams
    Lietuviai gali dainuoti tą dainą kur „gaaalanda kirvius, kaaalavijus aštrius..“ ir ten kur „ten gaaaisro ugnissss“ nepamenu visų žodžių bet įspūdinga daina.

    Reply
  2. Anonymous

    Laukinis Rokishkis
    Nu jo, tik rokishkenai ir tegali spresti, kas yr’ laukinis…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Meškutę šokti reiktų
      Geras, jo, su klumpakoju problema, kad ten klumpių teikia, o vat, meškutė tai galėtų ir maoriams įspūdį padaryt, jei kitap perdarius. Ačiū, tikrai geras čia.

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Šiandienines varžybas su Lietuva jie irgi taip pradėjo (thnx Commonsense.lt):

      Ir mūsų sirgaliai, kaip matom, sušoko tegul ir ne meškutes ar klumpakojus, bet irgi neblogą variantą 🙂

      Reply
      1. Anonymous

        Gaila, kad lietuviai pasididžiavo atiduoti pagarbą kitai komandai, ir vietoj to atsukę nugaras kamuolius mėtė. Juk viso labo tebūtų pagarba tradicijoms.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Tarp kitko taip -- būtų gražu buvę, jei būtų pastovėję. Kita vertus, manau, kad mėtė kamuolius apgalvotai, tyčia -- panašūs šokiai yra stiprus pressingas.

          Reply
      1. nito_os

        oj mamochki, jei dar su ieciais, tai as net saleje sedet bijociau.
        o istikro, tai man vietomis juokinga ziuret, kai haka soka balti vyrai, kuriu proproproseneliai arvaziavo uzkariauti australijos ir naujosios zelandijos zemes ir kovojo butent su tais, kas soko haka

        Reply
    1. rokiskis Post author

      Perima kultūrą. Susigiminiuoja, kad ir tolimais ryšiais, įsigyvena, suranda tam tikrą savo identitetą. Tai, beje, labai įdomu, kai tauta-užkariautoja yra asimiliuojama lyg ir žemesnės, nesulyginamai mažiau skaitlingos ir anksčiau gal netgi niekintos kultūros -- papročiais, legendomis, etc..

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *