Vilius Navickas, Šarūnas Skučas, Andrius Kubilius ir šūdų orgijos

Nagi nieko nenoriu pasakyti apie istoriją, kur Vilius Navickas buvo suspenduotas partijoje, Šarūnas Skučas išmestas, o Andrius Kubilius liko atseit nesusitepęs. Čia išvis kažkaip nesusiję dalykai, bet jau taip gaunasi, kad asociacijos kyla įvairios, ne visad malonios, o kartais ir visai nukrypsta į lankas, kol bekeliaudamas asociacijų laukais, įlipi į mėšlo pyragą ir mintys jau išvis nueina kampais.

Kai kurie politiką vadina nešvariu reikalu, o dar ir su kvapeliu neaiškiu. Čia maždaug taip inteligentiškai sakydami, kad politikoje daug mėšlo, o kaip tartų eilinis pilietis – šūdo. Ir kai kyla koks skandalas, tai ir pasako – „na, tas anas tai jau prisišiko“. Tai jau suprask: jei prisišiko – tai ne šiaip kur prišiko, vadinasi gal ir į kelnes. Nepadorus, žinoma reikalas, bet kaip sakant, jei taip atsitiko, tai matomai tokiu atveju belieka greitai slėptis ir bandyt apsivalyt, apsiplauti…

Kita vertus, keista, kad kai kurie apsišikėliai atkaklūs ir į nepatogumus kelnėse nekreipia dėmesio metų metais, net tada, kai šūdai ima krist iš kelnių – matomai, įprasta būsena. O kai kurie būreliai ne tik kenčia prisišikimus, bet toleruoja juos netgi tada, kai iš kelnių drimbantys šūdai padengia grindis, o tarpais ima kristi ir tiesiai ant aplinkinių. Galų gale kas nors neiškenčia ir pasako šūdžiui, kad šis užveikė. Paradoksaliu būdu kartais atsitinka taip, kad šūdžius, žinoma, kompanijoje apsvarstomas ir kažkaip lyg ir pristabdomas, tačiau išdrįsęs apie šūdžių pasakyti – išmetamas iš kompanijos lauk, o kompanijos vadas, nutaisęs abejingai nesusijusią veido išraišką, viešai suburba kažką neaiškaus, ko net nesigauna suprasti.

Kol kas neradau tinkamesnės alegorijos visai šiai istorijai. O dar beje, kalbama, kad visi paukščiai pasižymi tuo, kad šika netikėčiausiose vietose, ir kregždutės čia – visai ne išimtis. Ir niekam jau net abejonių nekyla, kad kompanijos vadas, jei jau taip, matomai šūdus ganėtinai toleruoja…

P.S. Konservams: aš suprantu, kad jūs tūpi, tai jau seniai matosi, bet nu kada jums tūpiems dašils, kad jūs darote pas save tokį briedą, kad jau net paksuoliai su valinskiniais šalia jūsų atrodo, kaip rimta chebra? Ar suprantat, kad patys save šūdais viešai tepliojat pačiu išraiškingiausiu ir šlykščiausiu būdu?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Vilius Navickas, Šarūnas Skučas, Andrius Kubilius ir šūdų orgijos

  1. Vilius

    kiekviena partija turi a la politini sparną (tipo ten ideologijos ir visas populizmas) ir xalturščikų arba „pragmatiškąjį sparną, kuris iesško rėmėjų rinkimams, juos numelžia poto atsidėkodamas duoda valdiškų užsakymu, poto sistema kai atidirba eina pastovios įplaukos jau turbut nebe į partijos kasą ( nu gal paremia oficialiai ) o xalturščikams i kišenę… tokie paprastai dar turi žemesnio rango pavaldinių partijoje kurie smulkesnes aferėles suka ir turėdami vienas paie kitą kompromato jie simbiotiškai labai gerai sugyvena… tokia cista gaunasi … ir kai ta cista supiktybėja, tūlas masiulis rėkia kad reik išoperuot… nes užnuodys visą organizmą (suprask partiją) bet tada tulo naviko (labai tinka toks apibūdinimas :))) stoja ginti visa xalturščikų šutvė… iš to yra nauda ir nenauda… grazhiai atskleidzžiama dalis kortų ir parodoma kas yra xalturščikų sparnas… nenauda ta kad jei navicko neišmes už koncervatorius nebebalsuosiu per rinkimus… turbut išvis nebeeisiu…. total košmar….

    Reply
  2. Zbygniewas Piwacijus

    Visiškai tinkama iliustracija! TS-LKD į rinkimus galės eiti lodama ant savų: „blogas Navickas, blogas Kupčinskas“, o kas toliau??

    Negi dabartiniai valdantieji turi pamatuotų vilčių nenusmukti giliau ir ketina atsisakyti dviejų didžiausių Lietuvos miestų??

    Esama tam tikros ribos, kurios peržengti nevalia, kad opozicienieriams neatitektų pagrindiniai postai. Pokrizinė bridimo euforija grasina nušluoti nuo politinio olimpo dabartinius, atverdama kelią „kitiems“, nes „viskas prie Kubiliaus buvo blogai“, nes „kiti tvarkysis geriau“, nes, galbūt pasimausim ant naujų lyderių, o gal vėl sugrįš socdemai ir iki kitos krizės penės pamažėl didinamomis socialinėmis išmokomis…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, tu teisus. Matyt nenorėdami atsisakyti Vilniaus meravimo blizgučio, noservai ir nedrįso liest Navicko taip ilgai. Ir padarė didžiausią klaidą. Ir panašu, kad net ir dabar nesuprato, kiek smarkiai išsitepliojo.

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Nu nieko jis blogo nepadarė, tiesiog kai pakliuvo į šūdų balių, pabandė vaizduot, kad viskas normalu, kad taip ir turi būt 🙂

      Beje, pačiu savo konceptualumu šūdų balius labai kontrastuoja su šūdų ventiliatorium -- nes šūdų baliuje visi dalyvauja daugmaž sąmoningai, o ne taip, kad įkrito šūdas ventiliatoriun ir nutaškė, ką papuola 🙂

      Reply
  3. kreivarankis

    Šiaip jau, mano galva, visgi smirda postas. Konservai irgi galbūt… O vistik aš, kaip detaliau nesusipažinęs su ta istorija, tikėjausi rimtesnių akcentų. Aišku, jei jau taip paprastai žiūrint, tai viskas yra šūdas. O visgi, jei pvz. su mano pokalbius imtų slapta įrašinėt ir juos viešint? O tavo?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš nesu valdininkas. Tu -- gal būt. Jei taip, tada suprantu, kodėl tau tas pokalbio įrašymas pasirodė nemaloniai.

      Pokalbis, kuris buvo įrašytas -- susijęs su savivaldybės reikalų administravimu ir akivaizdžiai korupciniu įdomiu Navicko elgesiu, todėl viskas su tuo tvarkoje.

      Tad visgi smirda konservai. O postas -- tiesiog apie tai, kad smirda. Ar ir tamsta norėtumėte reaguoti pagal tą patį scenarijų, kad smirda tas, kas pasakė apie smarvę? 🙂

      Reply
      1. kreivarankis

        Na, reikės plačiau pasidomėti ta istorija. Kažkaip jau tolstu nuo tokių dalykų. Tiesiog gal tikėjausi kažko daugiau nei tos elementarios dvinarės kopozicijos t.y. ne tiesiog pasibaisėjimo ir pasmerkimo.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          O kad čia visgi trinaris. Kita vertus, visa situacija -- kaip reta vienpusė, tad nieko daugiau, kaip tik baisėtis ir nelieka.

          Todėl ir rašau konservams, kad jie tūpi iki negalėjimo -- šitas diskursas iš esmės teturi vieną sąmoningą interpretaciją -- gan panašią į tą, kurią pateikiau, o šioji tikrai ne iš palankių konservams.

          Ir kai prasideda tokios vienpusės istorijos, tai net ir atkakliausi konservų šalininkai ima jais abejot. Ir jie, atrodo, pakankamai tūpi, kad jiems iki šiol nelabai tedašyla, kokie jie tūpi ir kokius briedus daro.

          Reply
  4. Vilius

    žinot man dar toptelejo… kad politiniai sparnai nors seime ir kimba vienas kitam i gerkles del kažkokių ideologijų šiaip visokio populistinio briedo… na o bet tačiau vagių sparnai be jokiu ten ideologiniuų priešpriešų draugauja puikiai…. todel i seima lenda politiniai o i savivaldą vagys… nes seimas patvirtina pinigus o nusigrynina per savivaldybes … va tokia lūdna „kartyna repina“….

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *