Lukašenkos rinkimai Baltarusijoje

Rinkimai vyksta pilnu tempu, pranešimų apie pažeidimus – krūvos. Žmonės kalba, kad kai kurie sugeba pabalsuoti kelis kartus. Minske – milžiniškas mitingas, sako virš 10 tūkstančių žmonių, laužia vyriausybės duris, daužo langus, jau įsiveržė į parlamento rūmus, girdimi šūviai ir sprogimai. Pranešama, kad milicija žiauriai sumušė kažką iš opozicijos lyderių, tačiau protestai atrodo nesustabdomi. Tuo tarpu ponas Lipkovičius prognozuoja, kad Aleksandras Lukašenka laimės rinkimus 73,7% – specialiai tokiu skaičiumi, kad nieks neprisiknistų, esą surežisuota. Taip pat pranešama, kad dauguma interneto tarnybų blokuojamos, žmonės daugiausiai naujienomis dalinasi per Twitter #electby kanalą.

Mitingas Minske per rinkimus

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

64 thoughts on “Lukašenkos rinkimai Baltarusijoje

  1. Arvidas

    Twitteris liko bene vieninteliu informacijos šaltiniu, pranešimai gana prieštaringi. Yra džiugių skelbimų, kad vyksta tviterrevoliucija, kad režimas žlugo ir pan. Jausmas tai kaip per kokią sausio tryliktą. Na, žiūrėsim.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Naujesni pranešimai, kad susirinkusių kiekis gali siekti apie 60 tūkstančių. Pranešama, kad minia bando įsiveržti į centrinės rinkimų komisijos būstinę. Visuomenės informavimo priemonės sustabdytos, TV apie įvykius nieko nepranešinėja, rodo kažkokią prolukašenkinę laidą.

      Twitteryje paraleliai kanalą bando flūdinti kažkokia Lukos palaikymo grupė. Baltarusiai prašo platinti informaciją, kur galime.

      Reply
  2. Rokiškis Post author

    Praneša, kad žmonės įsiveržė į Vyriausybės pastatą, milicija atsitraukė. Skirtingi žmonių skaičiaus vertinimai svyruoja tarp 30 ir 60 tūkstančių. Kiti pranešimai sako, kad bandymai įsiveržti į Vyriausybės pastatą yra provokacija.

    Reply
  3. Rokiškis Post author

    Praneša apie tai, kad nuo kelių šimtų iki maždaug tūkstančio OMON ir milicijos bando išvaikyti mitinguojančius, mušdami lazdomis ir skydų kraštais. Taip pat, kad sumuštas dar vienas iš opozicijos lyderių -- Rimaševskis, pranešama, kad patyrė sunkią galvos traumą.

    Reply
  4. alfa&omega

    Uzgeso sviesos, pekla prasidejo. Stiprybes ir kuo maziau auku (arba kuo daugiau, ziurint is kurios puses paziuresi).

    Reply
  5. Rokiškis Post author

    Praneša, kad sukauptos didžiulės pajėgos specnazo ir milicijos, taip pat suvežti dideli kiekiai kareivių, prasidėjo mitinguojančių vaikymas. Pranešimai kol kas nelabai rišlūs, šnekama, kad ištraukinėja žmones iš minios ir negailestingai daužo. Apie žuvusius informacijos kol kas nėra.

    Reply
  6. Rokiškis Post author

    Pranešimai, kad žmonių susibūrimo vietose pastebėta šarvuotoji technika, taip pat, kad Baltarusijos TV jau pranešė apie neramumus. Interneto prieiga daugumai blokuota, atrodo, vietinės naujienos praeina tik per neaiškius aplinkinius kelius. #electby kanalas Tviteryje užkimštas rusiškų flūderių.

    Reply
  7. Rokiškis Post author

    Praneša, kad Baltarusijos TV pranešė, jog manifestantų niekas neliečia ir leidžia jiems išsakyti savo nuomonę. Kaip tik po to prasidėjo minios vaikymas. Minia nustumta nuo Vyriausybės rūmų. Pranešama, kad milicija naudoja lazdas, skydus, yra pranešimų apie ašarinių dujų granatas bei elektros šokerių naudojimą.

    Reply
  8. Rokiškis Post author

    Pranešama, kad su demonstrantais susidorojama itin žiauriai, aikštėje guli kažkiek kruvinų žmonių, prie kurių negali niekas prieiti, neaišku, ar gyvi, ar mirę.

    Reply
  9. Rokiškis Post author

    Paskutiniai pranešimai, kad Baltarusijoje blokuotas praktiškai visas internetas, įskaitant Gmail, Twitter, Facebook, Livejournal ir pan.. Naujienų srautas sustojo. Kanale #electby liko tik užsieniečiai.

    Prieš tai paskutiniai pranešimai buvo apie tai, kad užsienio korespondentai negali perduoti nei video, nei kokios kitos medžiagos į savo redakcijas užsienyje.

    Reply
  10. Rokiškis Post author

    Paskutiniai pranešimai, kad tarp sumuštų yra ir užsienio žurnalistų, moterų ir pan., medicininei pagalbai neleidžiama privažiuoti iki įvykių vietos. Aplinkinėse gatvėse padeginėjami šiukšlių konteineriai.

    Opozicija kviečia visus į mitingą ryt, 18:00.

    Reply
  11. Rokiškis Post author

    Pagal paskutinius pranešimus, mitingas atrodo jau išvaikytas. Pranešama, kad yra mažiausiai keli šimtai sužeistų, dauguma -- galvos traumos nuo smūgių lazdomis. Visos gatvės Minsko centrinėje dalyje pertvertos, kariuomenės ir milicijos skaičius ne mažiau kelių tūkstančių žmonių, daug šarvuotosios technikos. Informacija ateina tik netiesiogiai, per opozicijos rėmėjus iš aplinkinių šalių.

    Reply
  12. Rokiškis Post author

    Pranešama, kad prieš tai žiauriai sumušti opozicijos lyderiai Sannikovas ir Rymaševskis areštuoti ir išvežti.

    Taip pat pranešimai, kad mitingo išvaikyme dalyvavo ir civiliai apsirengę asmenys, ginkluoti strypais. Taip pat pranešimai ir apie tai, kad langų daužymas bei bandymas įsiveržti į valdžios pastatus buvo vietinės KGB provokacija.

    Reply
  13. Rokiškis Post author

    Ponia Kazimira Prunskienė Baltarusijos TV ir Interfax naujienų tarnybai pareiškė, esą tai tokia demokratijos forma: „Это неприятно. Но как говорится, демократия и в такие формы превращается.

    Reply
    1. anoniminis bailys

      Pagal tokia logika, jei ja kasnors gatveje dabar priluptu uz tokius pasisakymus (ar uz kremliaus sveikinimus gimtadienio proga, ar seip atvira padlaiziavima kremliui), tai irgi turetu buti demokratijos forma.

      Reply
      1. Rokiškis Post author

        Manau, kad taip. Jei ją būtų tas pats Omonas atidaužęs, tai būtų buvę visai demokratiška. Ji juk ten kažkur visai netoli tų įvykių vietos kažkokiame viešbutyje apsistojusi.

        Reply
        1. anoniminis bailys

          Pasirodo ji dave interviu Baltarusijos televizijai. Tai man dabar kyla klausimu pora, ar ji jau marazmuoja ant senatves ar tiesiog atidirbineja kremliui uz jos juokingos partijos finansavima/moraline parama.

          Reply
  14. Rokiškis Post author

    Pranešama, kad Beltelecom (pagrindinis Baltarusijos Interneto tiekėjas) rinkimų dieną blokavo visus pasijungimus per https, negana to, padarė redirektus į netikrus opozicijos puslapius, įskaitant ir netikras administravimo prisijungimo formas.

    Reply
  15. Rokiškis Post author

    Praneša, kad apie 200 suimtų žmonių nuvežti į Minsko priemiestį Okrestino, sustatyti prie sienos ir saugomi, daugiau informacijos kol kas nėra.

    Patikslinimai, kad Chartijos-97 redaktorė Natalija Radina buvo sumušta tuo metu, kai filmavo naujienas iš mitingo išvaikymo.

    Taip pat pranešama, kad sumušti trys Rusijos, vienas Lenkijos ir vienas JAV žurnalistas (spėjamai New York Times).

    Pranešama, kad dauguma socialinių tinklų ir naujienų tarnybų internete vis dar blokuojama, tačiau LiveJournal prieinamas. Baltarusių opozicija naujienų platinimui naudoja Tor.

    Taip pat pranešama, kad žuvusių yra 4 žmonės, tiesa, dar rimtesnių patvirtinimų nėra.

    Reply
  16. Justina

    Ačiū už naujienas! Jei būčiau Lietuvoje, eičiau į savo miesto aikštes ar gatves palaikyti kaimynų. Juk viltis durnių motina, bet juk ir miršta ji paskutinė. Eh.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Atsiprašau, kad neišsyk tamstos žinutes patvirtinau, nespėjau tiesiog sužiūrėt komentarų. Bet po vieno patvirtinimo jau be papildomų patvirtinimų turėtų duoti rašyt.

      Reply
  17. Rokiškis Post author

    Pranešama, kad Nekliajevą milicija išvežė tiesiai iš ligoninės reanimacijos, nepaisydami gydytojų protestų, kad jis gali mirti.

    Reply
  18. Rokiškis Post author

    Praneša, kad tarp sumuštų žurnalistų -- Russia Today reporteris ir operatorius.

    Pakartotiniai pranešimai, kad 4 iš demonstrantų žuvo.

    Reply
  19. Rokiškis Post author

    Per Baltarusijos TV vidaus reikalų ministro pavaduotojas pasakoja, kaip aptiko kelis autobusus su sprogmenimis, priklausančius Baltarusijos opozicijai.

    Reply
  20. Justina

    Kuo toliau -- tuo gražiau. Dievaži, žiaurumui ribų nėra. Labai gaila, kad užsienio šalių politikai vis dar tyli. Tuo labiau kaimyninių šalių. Negi juos kausto baimė, kai vyksta tokie dalykai? Kodėl jie nenori įsikišti? Stebiuosi, ar nebeliko nė kiek žmogiškumo politikoje?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Mazuronis, kuris kaip ir Prunskienė, yra Baltarusijoje, kaip stebėtojas, sakosi pasibaisėjęs, jo žinutė FB:

      Kas gryzus is Minsko pasakos kad BLR žengia demokratijos keliu-duosiu į sn..į.šiuo metu pilnas viešbutis policijos, trys kandidatai ligoninėje pilna omono, krūva sužeistų ir sumustu,tokie syebetu Baltarusijoje rinkimų rezultatai…..:(((

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Twitteryje praneša, kad į Viasna patalpas įsiveržė specnazas. Taigi, panašu, kad sąrašo pildymas bus sustabdytas, Šiuo metu 221 žmogus, darau kopypeistą žemiau, dėl viso ko:

      Агеева Ірына
      Агрыйцовіч Алексей
      Акуліч Аляксей
      Альшэўскі Зміцер
      Аляшчук Раман
      Анішчанка Сяргей
      Аркушэвіч Віктар
      Арцыбашаў Аляксандр (у шпіталі)
      Астаф’еў Аляксандр
      Атакулава Людвіся
      Атанамановіч Міхаіл
      Багінская Ніна
      Бадзейка Святлана
      Байкова Марыя
      Бандарчук Дзмітрый
      Баркоўскі Павел (Менск)
      Барсукоў Міхаіл
      Барсукоў Сяргей
      Барэйчук Святлана
      Батусевіч Андрэй
      Бачыла Ўлад,
      Баштавы Антон
      Башык Дзмітрый
      Бельская Ганна
      Богдан Ілля
      Бойка Яўген (Магілёў),
      Браткевіч Алег
      Брыленка ?
      Брэус Арцём
      Бублікава Тацяна
      Будзееў Мікалаў
      Буланаў Дзмітрый (Менск) рассечаная Галава
      Бура Аляксей (19 год)
      Бурбо Андрэй
      Вайнова Марыя
      Валадзько Мікіта, акцёр „Свабоднага тэатру“
      Валодчанка Анатоль
      Ванчук Вадзім
      Варончанка Аляксей (у Маскоўскім РУЎС)
      Васянкоў Максім
      Воўкаў Максім
      Галко Вольга
      Галко Дзмітрый (журналіст Радыё Свабода)
      Гардзіенка Кацярына
      Гаўрылаў Алег
      Глушчук Раман
      Гнедчык Алег
      Грыбоўская Таццяна
      Губская Ірына
      Гудзень Дзеяна
      Гулак Алег
      Гуляк Віталь
      Гурыновіч Іван
      Гусева Жана
      Дайняк Ганна
      Дубенін Аляксандр
      Дубіцкі Андрэй
      Дубовік Алена
      Елісееў Андрэй
      Еўдакімаў Аляксей
      Задзер Ганна
      Залешчук Раман
      Заміроўскі Вадзім, журналіст „БелГазеты“
      Занкевіч Аляксандр
      Зебракова Вераніка
      Зябскі Сяргей
      Ігнатовіч Руслан
      Ігнатовіч Уладзь (шпіталь хуткай дапамогі)
      Ількевіч Аляксандр
      Кабара Віталь
      Кавалёў Сяргей
      Казец Аляксандр
      Казлоў Сяргей
      Каляда Наталля
      Капцюг Зміцер (Вілейка)
      Кастусёў Рыгор -- кандыдат у прэзідэнты -- РУВД Мінскага раёну
      Кахно Герман
      Кашнярова Ганна
      Каштэлян Вольга
      Кім Андрэй
      Кім Тацяна.
      Клышэйка Вадзім
      Клюеў Сяргей
      Кляткевіч Аляксандр (Менск)
      Кніга Анастасія
      Кобрусеў Дзяніс (вайсковы шпіталь)
      Коўшык Дзіяна
      Кравец Арцём
      Красноў Мікіта
      Красуцкая Варвара
      Краўчанка Аляксандра
      Крылова Марта
      Кузмін Арцём
      Кузняцоў Ілля
      Кукалеў Сяргей
      Курза Дзмітрый
      Куўшынаў Аляксандр
      Куўшынаў Віктар
      Кучынскі Барыс (Слонім)
      Ладыка Аляксандр (журналіст)
      Лазарава Анастасія
      Лазараў Пётр
      Лахвіновіч Ян (Маладэчна)
      Лашкевіч Кастусь
      Лашкевіч Юрась
      Лыскавец Павел (Жодзіна)
      Лябедзька Анатоль (затрыманы дома)
      Лядоўскі Андрэй (шпіталь)
      Лядскі Сяргей
      Лялевіч Ян
      Макаранка Адам
      Максіменка Раман
      Малалеткін Сяргей -- выбілі зубы нагой
      Маржэўская Вольга
      Мартынаў Віктар
      Мартынаў Сяргей (Магілёў)
      Марчук Ілля Юр’евіч (на Акрэсціна)
      Масленнікаў Фёдар
      Масюк Сяргей
      Мацвееў Ігар (Менск)
      Мельнікаў Пётр
      Мельнічэнка Антон (Гомель)
      Мірзаянаў Фёдар
      Міхалап Павел
      Мыслівец Ігар
      Мялешка Марыя
      Мяцельская Яніна
      Наркевіч Алесь, моцна збіты
      Насута Арцём
      Неўдах Максім
      Носава Святлана (шпіталь)
      Някляеў Уладзімір
      Пабчанка Аляксандра
      Пазняк Андрэй
      Палуйчык Сяргей
      Панкавец Святлана
      Паньковіч Ігар
      Парфенкоў Васіль (пераломы, шпіталь)
      Патупчык Мікіта
      Паўлоўская Марыля
      Паходня Мікалай
      Пачобут Андрэй
      Пашковіч Ігар
      Петракоўская Вікторыя
      Петракоўскі Васіль Васільевіч
      Пілецкі Алесь, журналіст „Нашай нівы“ (збіты)
      Праватвораў Вадзім
      Пятрэнка Міхаіл
      Рабашкіна Святлана
      Рабуха Віктар
      Радзівонаў Арцём
      Рамашэўская Юля
      Рубан Аляксандр
      Русакевіч Яна, акцёр „Свабоднага тэатру“
      Рымашэўскі Віталь (затрыманы паўторна)
      Савіч Уладзімір (Вілейка)
      Сакевіч Крысціна Вячаславаўна
      Сакрэт Яўген
      Саламаха Андрэй (Вілейка)
      Саннікаў Андрэй -кандыдат у прэзідэнты
      Сапранеўская Дар’я
      Саўка Зміцер
      Севярынец Павел
      Серабракова Вераніка
      Серада Аляксей
      Скрэбунова Аліна
      Сташулёнак Вераніка
      Суслава Аляксандра
      Сухадульскі Іван
      Сухарэвіч Дзяніс
      Сушкевіч Аляксандр
      Сушкевіч Вадзім (менск)
      Сыракваш Андрэй
      Сямёнаў Максім (Менск)
      Сяргеенка Мікола
      Сяргееў Уладзь
      Сячко Ігар
      Талькоўскі Юры (Маладзечна)
      Тарабонда Аляксандр (Беразіно)
      Тарасенка Дзяніс, акцёр „Свабоднага тэатру“
      Тобаль Аляксей
      Трафімава Марына (Гродна)
      Удодаў Аляксандр
      Ухналёў Пятро (моцна збіты, не затрыманы)
      Федарук Зміцер
      Хадановіч Сяргей
      Халіп Ірына -- журналістка, жонка А. Саннікава
      Хаменка Анатоль
      Хамічэнка Ўладзімір
      Хвасцюк Арцём
      Хмараў Сяргей
      Цыбарт Аліна (17 гадоў, Баранавічы)
      Цяжарная жанчына
      Цяцёркін Мікалай
      Чайчыц Вольга
      Чарухін Канстанцін
      Чарухіна Анна
      Чучвал Сяргей
      Чэмесава Аляксандра
      Шагун Андрэй
      Шаламіцкі Павел
      Шамбалава Тацяна (Магілёў)
      Шаруба Ганна
      Шастаковіч Соф’я Аляксандраўна (пенсіянерка)
      Шаўчэнка Арцём аляксандравіч (Менск)
      Шацікава Крысціна
      Шкабара Віталь
      Шкут Аляксандр
      Шпакрышкаў Юрась
      Шчэрбань Уладзімір, рэжысёр „Свабоднага тэатру“
      Шырневіч Аляксей, памочнік рэжысёра ў „Свабодным тэатры“
      Шыхсефіеў Цімур
      Шэін Аляксей
      Юрэвіч Марына, акцёр „Свабоднага тэатру“
      Ючкавіч Аксана
      Язерскі Сяргей
      Якаўлеў Сяргей
      Якіменка Яўген
      Януковіч Алена
      Ярашэвіч Ірына, памочнік рэжысёра ў „Свабодным тэатры“
      Яцкаў Усевалад

      Reply
  21. Justina

    Kolegė baltarusė FB praneša, kad “некаторы час таму Някляева і Кастусёва забралі з бальніц і павезлі ў ментуру, Някляева неслі ў коўдры на руках. Саннікаў на Акрэсціна. Раманчук жывы-здаровы, дома. што з астатнімі кандыдатамі не ведаю.“

    Reply
  22. Rokiškis Post author

    Pranešimai, kad Nekliajevas mirė, neigiami, tačiau patvirtinami pranešimai, kad jis tiesiog išvilktas iš ligoninės lovos ir išvežtas milicijos.

    Reply
  23. Justina

    IR. Ji praneša:

    „ЗАВТРА В ВИЛЬНЮСЕ У БЕЛАРУСКОГО ПОСОЛЬСТВА СОСТОИТСЯ АКЦИЯ СОЛИДАРНОСТИ С АРЕСТОВАННЫМИ И ИЗБИТЫМИ УЧАСТНИКАМИ АКЦИИ. кто будет -- пишите мне в скайп zmagarka, собирайте своих друзей тоже. ЕГУшники, не подведите. арестованы наши студенты и преподаватели!“

    Reply
  24. alfa&omega

    Permeciau lrytas.lt, delfi komentarus, pilna internetiniu komisaru brigados pedsaku, mol cia mitingas isvaikytas svelniai, o Lietuvoj ar Anglijoj brutaliai, Lietuvoj krachas -- Baltarusijoj rojus ir pan. Ima pyktis ir norisi trankyti galva i siena, bet turbut geriausias budas iveikti toki srauta tik su dar daugiau informacijos.

    Reply
  25. Rokiškis Post author

    Nekliajevo žmona nepatvirtino, kad Nekliajevas miręs. Jos teigimu, į palatą įsiveržė būrys civiliai persirengusių pareigūnų, suvyniojo Nekliajevą į antklodę ir išsinešė.

    Taip pat yra pranešimų, kad Centrinė Rinkimų Komisija atidėjo rinkimų rezultatų paskelbimą. Valdžios palaikomos apklausos teigia, kad Lukašenka turi laimėti apie 73-77 procentais, taip pat teigiama, esą rinkimuose balsavo virš 90 procentų gyventojų.

    Reply
  26. Rokiškis Post author

    Praneša, kad analogiškai Nekliajevui iš palatos buvo pagrobtas ir kandidatas į prezidentus Rymaševskis, kuris irgi prieš tai buvo žiauriai sumuštas.

    Valdžią palaikančios Baltarusijos naujienų tarnybos jau platina informaciją, esą susirėmimai yra apmokėti JAV specialiųjų tarnybų.

    Reply
  27. Rokiškis Post author

    Kartojami pranešimai, kad 4 žuvę, suimtų skaičius padidėjo iki 500.

    Informacija, kad civiliai persirengę specnazo daliniai (vienodais juodais ir juodais-rudais drabužiais) rengė provokacijas, o taip pat ir mušė mitinguotojus.

    Pranešimai, kad tolimesnėse nuo Minsko centro gatvėse vyksta žmonių gaudynės, masiškai tikrinami pasai, suimdinėjami žmonės, turintys bet kokią opozicinę simboliką (baltos-raudonos-baltos spalvos vėliavos, Vyčiai ir pan.).

    Reply
  28. Rokiškis Post author

    Baltarusiai kalba, kad Vilniuje prie Baltarusijos atstovybės Mindaugo gatvėje, 13 valandą bus rengiamas piketas.

    Reply
  29. Justina

    Paskutinės naujienos apie solidarumą akciją Vilniuje:

    20 снежня, 13:00. каля беларуская амбасада ў Вільні. адрас: Mindaugo g., 13. зараз я падрыхтую добрую абвестку і распаўсюджу па кам’юніці.

    Reply
  30. Romelis

    Na ką aš Jums galiu pasakyti. praeitų rinkimų apyaušriu klaidžiojo toks anekdotas:
    „atsistatydino baltarusijos prezidentas lukašenka ! -- karūnacija numatyta trečiadienį“

    ketvirta kadencija iš eilės.

    Reply
    1. Paulius

      Arba

      Rinkimų biuletenis:
      1. Įrašykite už ką balsuojate prezidento rinkimuose
      2. Kodėl būtent už Lukašenką?

      Kaip diktatorius jis, sakyčiau, gudresnis nei atrodo.
      Turbūt tikrai temps iki smertės, o paskui saviškiams perduos.

      Ten pas juos apart visko, ekonominiu požiūriu juk ne Šiaurės Korėja, taigi režimas šiek tiek besikeisdamas temps ilgai…

      Reply
  31. Vilius

    Nachui tokius lochus imt ir šaudyti. Internetas visagalis, sunkiai paslėps dabar savo bajerius.

    Sorry, už keiksmus.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Internetas toli gražu ne visagalis. Ir baltarusių valdžia, kiek matėm, su tuo dirba, o po šitų įvykių -- dirbs dar aktyviau. Lukašenka jau pareiškė, kad reikia tuos šmeižikišką informaciją internete platinančius asmenis bausti.

      Naujesnė žinia -- dar įdomesnė: Minsko Universitete studentams, kurie savo vkontakte (rusiškas facebook) profiliuose skelbia prieš režimą nukreiptą informaciją, grasina išmetimu.

      Neužmirškim, kad tai totalitarinė valstybė, informacijos valdymas -- irgi totalitarinis.

      Reply
  32. sim

    tik kazkodel uzmirstam ka didieji „demokratijos“ nesejai nuveike per pastaraji desimtmeti ar du. tame tarpe ir vietines reiksmes tapkes ir kubilai. bet kad jau apie informacine erdeve tai paziurekit filma „The War You Don’t See“. ir gal galima kokiu argumentu kuo jums Lukasenka neitinka. sausio 16 demokratineje salyje guminemis kulkomis vanojo i visas puses, nes mat vienas kitas langas isduzo.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Pilnai sutinku, kad pas mus demokratija turi problemų -- rimčiau analizuojant, galima atrasti labai daug visokių dalykų, kai kurie -- pakankamai rimti.

      Kita vertus, visgi neadekvatu lyginti Lietuvą su Baltarusija -- tai panašiai, lyg lygintume kiaulę su krokodilu. Taip, kiaulės, būna, kad suėda kokią nors pelę, besikapstančią pašaruose. Jos ir purvinos būna. Bet tai -- visgi ne krokodilai.

      Tai, kad Lietuvoje egzistuoja įvairiausia opozicija, kuri dalyvauja rinkimuose, leidžia savo leidinius, yra netgi tokių atvirai antivalstybinių partijų, kaip Frontas ar ta nauja prunskinė šutvė, kurios pavadinimą spėjau užmiršti -- tai visgi demokratijos požymis.

      Tai, kad mes galim išeiti į gatvę su plakatais -- tai irgi demokratijos požymis. Kad galim būti daugmaž užtikrintais, kad mūsų balsų neklastoja per rinkimus -- tai irgi demokratijos požymis. Galų gale, mūsų nepasodins už tai, kad mes rašom internete tai, ką galvojame apie valdžią. Nepagrobs, nesumuš gatvėje už parašytą straipsnį. Skirtingai nuo Baltarusijos.

      Aš galiu tai teigti užtikrintai, nes pats esu rašęs straipsnius, nukreiptus prieš dabartinę vyriausybę. Žinau, kad jos atstovai skaitė. Tačiau aš net netiesiogiai negavau jokių grasinimų. Dar daugiau -- žinau, kad mano nuomonė kartais netgi padaro įtaką. Tai ir yra demokratija.

      Kaip bebūtų, mes galime džiaugtis laisve. Tegul kažkiek iškreipta, tegul su tapkėmis ar kartą pasitaikiusiomis riaušėmis. Bet tai šiokia tokia laisvė. Laisvė, kurios požymių nėra Baltarusijoje.

      Todėl nelyginkim krokodilų su kiaulėmis, o Lietuvos su Baltarusija.

      O jei tamstai reikia argumentų, kuo būtent man Lukašenka neįtinka -- paskaitykite straipsnį ir po juo esančius atnaujinimus apie įvykius. Pasiskaitykite naujienas apie tai, kaip buvo suimta dauguma opozicinių kandidatų ir kaip jie buvo mušami, o kitą dieną patys ėmė smerkti opoziciją. Pasiskaitykit apie tai, kaip buvo suimta 18 užsienio ir iki šiol nelabai aiškus kiekis vietinių žurnalistų. Pasiskaitykit.

      Jei ir po to nesuprasit, kuo blogas Lukašenka -- gal tada tiesiog nėra prasmės kalbėti.

      Reply
    2. Romelis

      kliedesiai.
      vienas seimo narys atsakingas už nac. saugumą Lietuvoje, privačiame pokalbyje užklaustas apie riaušes, patikslino, kad žinoma, kas ten siuntė tuos mankurtus, iš kurių bandymo pasiautėti išsispinduliavo organizuotumas.
      Tai yra vieno turgaus, dabar kažkodėl pasivadinusio „verslo centru“ atstovai.

      o kad per kupra gavo ir lietuviško mentaliteto „pastovėti_ir_pažiūrėti_kaip_nekenčiamo_kaimyno(seimo) langai_byra“ atstovai, tai dar geriau. Kuomet mitingas virsta riaušėmis, yra pats laikas eiti namo

      Reply
  33. sim

    mielas rokiski, grazios jusu metaforos. ypac istabus lietuviskos demokratijos pozymiai -- pakso nuvertimas (tiketina reali priezastis del CZV kaliuzes), jegos strukturu tarnavimas klanams ar pociuno nuzudymo bylos tyrimas su visa smeizikiska kampanija. jus norite tiketi, kad turite laisve reiksti savo nuomone ar laisve i susirinkimus. bet tai tera iliuzija ir jei tik rimtai kam nors patrukdytumiete… baigtusi tai labai greitai, pvz. iskritimu is kokio viesbucio 10 auksto. o kol ciauskate kazkur apacioje… nors ne visiem taip pasiseka, va viena garbaus amziaus moterele parase be keiskmazodziu rasineli apie viena ex komuniste ir gavo bauda. ne zodziais, o darbais mes grazus.

    apibendrinus. gal reiktu savo darze apsizvalgyti ir gerokai apsikuopti, kad butu galima vaidinti kazkokius gerio, morales ir demokratijos sauklius.

    nors turbut jus jankiu „demokratijos“ tipo salininkas ir jums nieko cia tokio meluoti visai zmonijai ir isskersti koki 1 mln. civiliu irake – gal tada tiesiog nera prasmes kalbeti.

    Reply
  34. Pingback: Ar Lietuvos anonimai laukia diktatūros? | Sociali sociologija

  35. Pingback: Internetinis balsavimas Baltarusijoje « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *