Bus piketas prie Baltarusijos ambasados

Informacija iš Twitter, FB ir blogo komentarų, atėjusi po to, kai Lukašenkos režimas žiauriai susidorojo su žmonėmis, protestavusiais prieš rinkimų rezultatų klastojimą.

Gruodžio 20 dieną, 13:00 prie Baltarusijos ambasados Vilniuje, Mindaugo g. 13, baltarusių opozicija ir jos palaikytojai organizuoja piketą – nedidelį protesto susirinkimą, kuriam papildomi leidimai nereikalingi. Kviečia visus norinčius ir galinčius prisijungti, piketas vyks kaip tik tuo metu, kad daugelis į jį galėtų nueiti pietų pertraukos metu.

20 снежня, 13:00. каля беларуская амбасада ў Вільні. адрас: Mindaugo g., 13. зараз я падрыхтую добрую абвестку і распаўсюджу па кам’юніці.

Pagal kol kas nepatvirtintus pranešimus, protestų metu šimtai žmonių suimta, 4 žuvę, dešimtys sužeistų, taip pat milicijos suimti ir išvežti nežinoma kryptimi visi opoziciniai kandidatai į prezidento postą. Visi jie taip pat buvo ir sumušti, du iš jų milicija išsivežė tiesiai iš ligoninės. Taip pat sumušta nemažai žurnalistų, keli opozicinių leidinių žurnalistai suimti. Rinkimų metu Baltarusijoje buvo blokuojamos galimybės naudotis interneto komunikacijos galimybėmis.

Tikslus protestuose dalyvavusių žmonių skaičius nežinomas, spėjama, kad buvo ne mažiau, kaip 10 tūkstančių, pagal kai kuriuos vertinimus – 30-40 tūkstančių žmonių ar net daugiau.

Pagal Baltarusijos valdžios skelbiamas priešrinkimines apklausas, už Aleksandrą Lukašenką esą turėjo nubalsuoti virš 70 procentų rinkėjų, dalyvavimas rinkimuose esą viršijo 90 procentų. Protestai kilo dėl pastebėto masinio rinkimų klastojimo.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

15 thoughts on “Bus piketas prie Baltarusijos ambasados

  1. Justina

    Tikiuosi, kad per daug neteršiu šio tinklaraščio. Bet ta pati kolegė praneša apie cenzūrą:

    „ребята, у меня примерно с 5 утра проблемы с добавлением новых записей в жж в мой аккаунт!!! подозреваю, что это приватная инитиатива СУП -- российской администрации жж.“

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Įvairių blokavimo metodų yra tiek, kad čia ir SUP nereikia. Iš esmės, kaip vienas variantas -- tiesiog blokuoti konkrečią rūšį kreipimųsi.

      Vienas iš labai bjaurių pranešimų, kur išlindo, buvo apie tai, kad žmonės nukreipinėjami į padirbtus opozicijos puslapius, t.y., gali būti netgi ir taip, kad buvo vagiami slaptažodžiai.

      Reply
  2. Justina

    Vėl cituoju kolegas. Kuo toliau -- tuo gražiau. Žmonės, kurie bandė taikiai pasipriešinti, dabar be pasigailėjimo kankinami.

    „сутки АРЕСТОВАННЫМ НЕ ДАВАЛИ НИ ЕСТЬ, НИ ПИТЬ, ИЗДЕВАЛИСЬ, НЕКОТОРЫХ ИЗБИВАЛИ, РЕДКО ВЫПУСКАЛИ В ТУАЛЕТ, НЕ ОКАЗЫВАЛИ ТРЕсутки АРЕСТОВАННЫМ НЕ ДАВАЛИ НИ ЕСТЬ, НИ ПИТЬ, ИЗДЕВАЛИСЬ, НЕКОТОРЫХ ИЗБИВАЛИ, РЕДКО ВЫПУСКАЛИ В ТУАЛЕТ, НЕ ОКАЗЫВАЛИ ТРЕБУЕМОЙ МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ.БУЕМОЙ МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ.“

    „Я только что из Суда советского района. Из 47 осужденных 45 получили сутки, 2 -- штрафы.“

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Gražiausia kol kas visgi tai, kad suimti ir atidaužyti opoziciniai kandidatai į prezidentus pasmerkė opozicijos veiksmus viešais pareiškimais.

      Reply
  3. pow

    hmm, o aš tai ką tik gavau tokią žinutę iš baltarusijos:
    ПОМОЩЬ СИДЕЛЬЦАМ, АРЕСТОВАННЫМ НА ПЛОЩАДИ 19.12.2010
    Если у вас нет знакомых задержанных, но хочется помочь:
    Сформируйте пакет из вещей и отвезите в „Солидарность“: пр-т Независимости, 80-73. Они организованно развозят пакеты, в частности, в Жодино.

    Что передавать: средства гигиены (прокладкии, жидкое мыло, крем, полотенца, влажные салфетки и т.д.), теплую одежду.
    Очень важны любые игры, книги, авторучки и блокноты -- что-то, что поможет убить время.

    dar buvo linkas į info plačiau, bet ten baltarusiškai parašyta 🙂

    Reply
  4. pow

    hmm, o kaip tas piketas įvyko?
    Man sakė, kad „митинг устрой около посольство или просто дай под жопу нашему послу“. Kai pasakiau, kad jau turėjo būti, tai parašė, jog „тогда второе“ 🙂

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *