Vladimiras Putinas jaunystėje

Šita nuotrauka aišku truputį pakoreguota matyt. Spalvos gal kiek pakeistos Vladimiro Putino kelnių, gal dar švarko (nors pastarojo greičiausiai ne – tuo metu kaip tik panašių spalvų švarkai tapo tiesiog ženkliškais, supermadingais visokių Rusijos banditų ir prichvatizacinių vertelgų tarpe). Ir ženkliukas „Adidas“ pridėtas. Visa kita – tikra. Tikra, kaip Rusijos politika.

Anatolijus Sobčiakas ir Vladimiras Putinas

Kairėje - Anatolijus Sobčiakas, tuometinis Sankt Peterburgo meras. Dešinėje - jo pavaduotojas Vladimiras Putinas, išdavinėjęs leidimus eksportui.

Vladimiras Putinas prieš 20 metų buvo Anatolijaus Sobčiako, tuometinio Sankt Peterburgo mero patarėjas ir pavaduotojas, kaip tik tuo metu tapęs vienu iš svarbiausų Rusijos oligarchų veikėjų, susietas ir su anokiu Piotru Avenu, tuometiniu Rusijos ministru, atsakingu už „išorinius ekonominius ryšius“ (tai sovietinis pavadinimas, realiai būtų tiesiog eksporto ministras). Per tai Vladimiras Putinas siejamas ir su vienu iš didžiausių Rusijos koncernų „Alfa-Grupp“ (Альфа-Групп). Būtent tuo metu Vladimiras Putinas buvo atsakingas už leidimų eksportui išdavimą, pvz., šimtamilijoniniam retųjų metalų eksportui, kur šie būdavo parduodami Vakarų partneriams už 2000 kartų mažesnę, nei rinkos kainą. Tam pačiam Anatolijui Sobčiakui, beje, tuo metu dirbo ir dabartinis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

2000, kai dėl Boriso Jelcino atsistatydinimo 1999 Vladimiras Putinas jau buvo tapęs faktiniu Rusijos prezidentu, Anatolijus Sobčiakas keistomis aplinkybėmis mirė Kaliningrade. Vietinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl nunuodijimo, tačiau vos bylą perėmus centrinei prokuratūrai, ji buvo uždaryta. Tuo pat metu buvo nutrauktos ir visokios bylos, susijusios su neteisėtu metalų, naftos ir pan. eksporto licencijų išdavimu, milžiniškais maisto produktų pirkimais Sankt Peterburgo savivaldybėje ir t.t..

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

17 thoughts on “Vladimiras Putinas jaunystėje

    1. Rokiškis Post author

      Aš pradžioj galvojau, kad šiaip kokių novarusų nuotrauka, kur Putino galva prilipdyta. Bet pasirodo, kad ne. Tikras reikalas. Tiktai kelnės pagražintos. Nors tiesą sakant, ir dėl jų pagražinimo nesu 100 procentų tikras.

      Beje, Putinas pas Sobčiaką pakliuvo praktiškai tiesiai iš 5 metų trukmės komandiruotės pas Rytų Vokietijos Stasi. Nuotraukoje -- KGB darbuotojas, šviežiai tapęs pilnaverčiu bratanu.

      Reply
  1. naivi

    o tai kas jiems už nugarų ? Tų žmonių, bent jau viduriniojo, akiniai ir plaukuosena gerokai iškrenta iš postsovietinio konteksto. Akiniai tai gal ir visų trijų …Manau, kad kažkas toj nuotraukoj ne taip.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Du tipai su debilavotais skaidriais akiniais -- apsauga. Tipas su tamsiais akiniais -- neaišku, koks. Gal koks nors realiai dirbantis darbą. Iš posovietinio konteksto nei vienas pernelyg neiškrenta, netgi tas su tamsiais akiniais -- irgi ribose.

      Reply
  2. Paulius

    O kur rasti originalią nuotrauką? (dar negūglinau, bet gal sutaupysite man kelias sekundes).
    Originali veiktų net stipriau nei šita paspalvinta.
    O Stasi tai buvo įspūdinga stuktūra, sakyčiau sovietinių ideologų svajonė -- rusiška beprotybė X vokiškas kruopštumas ir atsakingumas.
    Ten berods kad 6 Berlyno gyventojas (!) vienaip ar kitaip dalyvavo.
    Yra toks visai neblogas filmukas, scenarijus gal ir nesuper, bet to meto atmosfera pateikta įtaigiai -- http://www.imdb.com/title/tt0405094/

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Gandai sklandė, kad kas 7 Rytų Vokietijos gyventojas buvo vienu ar kitu metu kokiu nors būdu bendradarbiavęs su Stasi, tačiau toks skaičius buvo gautas, aproksimuojant.

      Dokumentinė medžiaga parodė, kad buvo 300k nuolatinių informatorių ir 91k darbuotojų, t.y., maždaug 1 iš 50 gyventojų.

      Bet kuriuo atveju Stasi buvo smarkiausiai į visuomenę infiltruota valstybės saugumo tarnyba žmonijos istorijoje.

      Reply
    2. Rokiškis Post author

      O dėl originalo -- neturiu. Čia tas, ką turiu, kitaip būčiau įdėjęs. Šiaip šitos violetinės Adidas -- berods iš kažkokios senos rusiškos mėmės.

      Reply
  3. Jurkis

    Pamenu, ir Lietuvoje savo laiku spalvoti švarkai buvo populiarūs :). Perėmėm, tskant, iš motinėlės Rusijos :).
    Beje, pastarosiomis dienomis dažnai pastebiu spaudoje „įžiemių“ Lietuvos žmonių fotkes, kur jie su tokiom kepkėm, kokias Rusijos gezai prieš porą metų nešiojo. Irgi perimam patirtį?
    P.S. Kas tas yr „ženkliškais“?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ženkliškas -- tai reiškia, kad ženkliškumą turintis. Ženklas -- tai toks dalykas, kuris neša prasmę ir gali būt susiejamas su reikšme. Pvz., kelio ženklas. Taip ir raudonas švarkas yra ženkliškas. Jis išsyk pasako, kas per žmogus tuo švarku apsivilkęs.

      O aš turėjau keletą pažįstamų, kurie panašius švarkus nešiojo. Teko pasiklausyt paskui iš jų tokių maždaug istorijų -- „nu vot Tadas harošij byl pacan, no vot tam my pili v Delfine, pasorilsa s kazlom Antanasam, nu ja emu gavariu davai ja jevo prišju a to ty užie zasvetilsia v drakie a on neposlušal i perom v padyh jemu -- nu žal, horošij paren byl a sel, nado bylo menia poslušat“.

      Tokie laikai buvo :-/

      Reply
      1. nb

        Delfinas buvo gera irštva, paauglystėje kartą ten lankiausi, tėvo pabaliavojusio atvažiavęs parsivežt. absoliuti dauguma buvo vien su treningais, ant vieno iš stalų stovėjo telefonas, su nešiojamu akumuliatorium 🙂

        Reply
  4. Tamosius

    Paaiskinkit man, kokiu lopi reikia but, kad parduoti daikta uz 2000 kartu mazesne nei rinkos kaina?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ne lopu, o labai protingu. Yra valstybinė įmonė, kuri eksportuoja. Ji tau nepriklauso. Ir ji parduoda tavo draugų firmai Vokietijoje pvz., retųjų metalų už 100 tūkstanių dolerių, 2000 kartų pigiau, nei rinkos kaina.

      Tavo draugai Vokietijoje parduoda tuos jau už rinkos kainą. Ir gaunasi 200 milijonų dolerių, kuriuos ir pasidalinat. O valstybinė tau nepriklausanti įmonė gauna tą savo 100 tūkstančių.

      Ryškus sovietinės ekonomikos byrėjimo periodo biznelis.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo, kai pats rašai, tai savo klaidų nematai, nes matai ne tai, kas parašyta, o tai, ką galvoji 🙂 Ačiū, pataisysiu 🙂

      Reply
  5. Pingback: Blatniakas arba rusiškas kriminalinis šansonas: dvasingumas dibilams | Blog, troll and Rock'n'Roll

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *