Socialinių reikalų valdymas pagal klerikalus

Kryžius

Kryžius - puikus klerikalizmo simbolis. Jis statomas ant kapo. Tegul vaikai žiūri alkoholio reklamas, tegul ir žudosi. Svarbu, kad viskas būtų pagal šeimos politiką.

Marazmas stiprėja paskutiniu metu – matomai, konservatoriai jau ruošiasi rinkimams. Beje, šiandien jie rinko sau naują vadą – ryt sužinosim, ar išrinko vėl Andrių Kubilių, ar Ireną Degutienę (spėju, kad pastarąją). Bet geriau jau jie savo suvažiavime būtų nutarę ne naują vadą rinkti, o užsidaryti ir savo visą partiją paleisti, kaip nereikalingą ir žalingą. Nes užkniso. Garbės žodis, užkniso. Ir ne tik su mokesčiais.

Aurelijus Veryga rašo, kad seimūnai, kartu ir su klerikalkonservatoriais ruošiasi atšaukti alkoholio reklamos draudimus (Vitas Matuzas iš TS-LKD – atrodo, organizatorius), o žiniasklaida kartu su visokiais reklamščikais bei kitais vertelgomis to siekia visais įmanomais būdais – ir neskelbdami alkoholio reklamos priešininkų pozicijos, ir rašinėdami organizuotus kreipimusis į Seimo komisijas.

Aš atsimenu tas degtinės reklamas, kurias esu matęs vaikiškų multikų viduryje. Noras panaikinti alkoholio reklamos draudimus – tai puikus klerikalkonservatorių šeimos politikos pavyzdys, tai tiesiog sako apie pačią jų moralės esmę. Tikros priežastys čia labai paprastos – transliuotojai mainais už galimybę reklamai duotų valdantiesiems daug teigiamų atsiliepimų, paorganizuotų visokių propagandinių laidų ir t.t.. Ir neverta stebėtis tokia konservatorių pozicija – jau matėm, iki kokių beprotybių ši partija prieina, norėdami išsaugoti kur nors savo įtaką.

Paraleliai bandymams legalizuoti alkoholio reklamą vyksta įdomūs bandymai uždaryti įstaigas, dirbančias realiai kritinėse socialinėse srityse – smurto, savižudybių ir pan. prevencijoje ir pan..

Žinot, kokia faktinė psichikos sveikatos politika Lietuvoje? Remiamos psichiatrinių ligoninių tvoros. Jūs įsivaizduokit, pusė pinigų, kurias gauna psichiatrinės ligoninės renovacijai, jos išleidžia tvoroms didinti. Tuo pat metu padėtis tose ligoninėse – ne ką geresnė, nei sovietmečiu. Jei jums kada nors bus tokia depresija, kad norėsit nusižudyt, jums nepadės psichologai: jie praktiškai neremiami, todėl jų praktiškai nėra. Jei jums bus labai blogai, jus tiesiog nuveš į psichiatrinę ligoninę, kur bus nauja tvora – tam, kad jūs nepabėgtumėt, kol jus gydys, taikydami netgi tokius metodus, kaip elektrokonvulsinė terapija*.

Valdžiažmogiai pagailėjo pinigų Vaiko Namui, kuris jau užsidarė. Spėju, kad tik dėl to, kad kai buvo keliamos genderlūpsinės isterikos apie žalojamą vaikų psichiką, ši įstaiga atsisakė prie jų prisidėti. Dabar išlikimo grėsmė iškilusi Vaikų Linijai (spėju, kad irgi dėl kokių nors panašių priežasčių). Apie tai gerai suskėlė ponas Kleckasbažnyčiai pinigų klerikalai negaili. Pagal klerikalus turi būti šeimos politika, o trečdalis Lietuvos vaikų tėra benkartai, todėl nei vieniems, nei kitiems pagalbos nereikia, o dvasingumą pakels bažnytininkai. Netgi tokie, kurie griauna didžiausius Lietuvos paminklus.

Čia paprastas reikalas – kunigų, davatkų ir pan. atsiliepimai apie valdžią labai smarkiai įtakoja rinkimų rezultatus. O tokios įstaigos, kurios rūpinasi socialiniais reikalais – niekam neįdomios, jų politinė įtaka nulinė. Todėl neverta joms duoti pinigų. O dar neduokdie, jei toje įstaigoje dirba psichologai – jų pozicija dažnai kertasi su klerikaliniais kliedesiais. Tai reiškia, kad jiems pinigų duoti negalima, nes jie priešai. Juos reikia uždaryti. Jie netinka klerikalinei sistemai.

Neseniai gandai man atnešė dar vieną įdomią naujieną – pasirodo, kad Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui (nepaprastai daug prevencinio darbo atliekanti įstaiga) pagal kai kuriuos veikėjus besanti „ne policijos funkcija“. Išvertus į žmonių kalbą – reiškia, kad irgi reikia atsisakyti, uždaryti. Aš labai noriu tikėtis, kad iki to neprieis, bet turint omeny, kas vyksta su policija, kur finansavimas nukarpytas tiek, kad pareigūnams tenka dirbti už pusantro tūkstančio per mėnesį, rizikuojant ir savo sveikata, ir gyvybe – ar verta abejoti, kad ir lėšas prevencijai kokie nors mūsų liberalai gali nubraukti?

Tai kas gaunasi? Alkoholio platinimą pagal valdžiažmogius reikia skatinti, o tuos, kas kovoja su problemomis – šalinti, atimant finansavimą? Gal viską sutvarkys laisvos rinkos dėsniai? Labai puikus klerikalliberastinės ideologijos pavyzdys.

Išties viskas labai banalu ir paremta valdžiažmogių išskaičiavimu – kas gali padaryti įtaką kituose rinkimuose. Visokių prevencinių įstaigų organizatoriai, dirbdami iš idelistinių paskatų, tiesiog nesuvokia politinių niuansų: pinigai skiriami ne už gerus darbus, o už įtaką. Jei palaikai valdančią partiją, jos nekritikuoji ir darai realią įtaką rinkimuose – gauni pinigų. Jei nepalaikai valdiško briedo ar išdrįsti pasakyti, kad valdžia dėjo ant didžiausio pasaulyje savižudybių skaičiaus – reiškia, trukdai, esi ne tik nereikalingas, bet ir netinkamas. Netinkamas – reiškia, kad reikia tave uždaryti.

Ne, patys bažnytininkai, visokie kunigai to briedo neorganizuoja. Visas mechanizmas daug paprastesnis, jis veikia ne dvasininkų, o klerikalų partijos galvose. Tai tiesiog politinės manipuliacijos – duoti pinigų tiems, kas tiesiogiai ar netiesiogiai tave palaikys. Ir neduoti tiems, kas nepadės.

Klerikalams neįtinkančios įstaigos šalinamos labai paprastai – nutraukiant ar sumažinant finansavimą. Reali įstaigos ar veiklos svarba neturi reikšmės.

 

————–

* Elektrokonvulsinė terapija – tai tiesiog toks „gydymo“ metodas, kai prie galvos prijungia elektrodus ir paduoda srovę iš elektros tinklo kokiais pusei sekundės. Elektrolizė pažeidžia smegenis, ardo neuronus, todėl žmogus labai staigiai nubalvonėja – atsiranda masyvūs atminties pažeidimai, prarandamas sugebėjimas mąstyti, etc.. Kai nuo EKT pacientas nubunka tiek, kad jau neprisimena, nei kas buvo blogai, nei kodėl gyvenimas buvo nemielas, jis laikomas sėkmingai pagydytu. XXa. pradžioje elektrotechnikos entuziastai demonstruodavo, kaip panašiu būdu, srove iš elektros tinklo, kelių kilogramų mėsos gabalą galima iškepti per keletą minučių. Elektrokonvulsinės terapijos atveju smegenys kepamos žymiai trumpiau, tad nespėja pilnai suirti. Taip, ši „terapija“ ir dabar taikoma Lietuvos psichiatrinėse ligoninėse. Jei kam įdomios metodo detalės – labai tiksliai viskas aprašyta akademiko A.Snežnevskio psichiatrijos žinyne. Beje, pastarasis veikėjas pasaulyje pagarsėjo tuo, kad sovietinę psichiatrinę sistemą pritaikė politinių kalinių „gydymui“.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

19 thoughts on “Socialinių reikalų valdymas pagal klerikalus

  1. Žydas dviratininkas

    Rokiški, koks tavo tikslas? Ar tu nori padaryti geriau, ar tu nori paloti?

    Kol kas savo destruktyvumu ir informacijos nepatikimumu (kai įdomius ir dėmesio vertus faktus skiedi tokiu demagogijos ar emocijų kiekiu, kad net neaišku, ko paskui lieka daugiau) tu *nepadarai* geriau. Tu padarai blogiau, nes *diskredituoji* problemą, kaip, pvz., pankai diskredituoja antiglobalistus, o skinai -- patriotus.

    Kai kažką kritikuoji, turi kritikuoti nešališkai, pagrįstai, kartu turi pasiūlyti ir geresnį variantą (kritika prasminga tik kai gali kažką keisti).

    Dabar rašinuke matau tik kad nekenti bažnyčios ir konservų. Konstruktyvumo jokio, palyginimai verti dvyliktoko.

    Gali mane pasiųsti. Tikiuosi, tik kad pagalvosi apie tai, ką parašiau. Nes turi užtaiso, bet sugadini reikalą būdamas nekritiškas sau pačiam.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tamstos pasažas sako labai daug: „Kai kažką kritikuoji, turi kritikuoti nešališkai, pagrįstai, kartu turi pasiūlyti ir geresnį variantą“.

      Galim išversti šitą valdiško stiliaus makaroną į žmonių kalbą. Tamstai kliūna tas, kad jei yra neigiamai parašyta -- vadinasi tai ne nešališkai ir kartu nepagrįstai, o be to, negalima kalbėti apie blogybes, jei nepaduodi joms sprendimo ant lėkštutės arba išvis pats neišsprendi.

      Tamstos diskurso melagingumą šiaip jau rodo faktas, kad kalbate apie palyginimus („palyginimai verti dvyliktoko“), kurių mano tekste nėra. Nėra palyginimų 🙂 Tamsta tiesiog pykstate, bet negalite nieko paneigti 🙂

      Beje, nemažiau įdomus ir tamstos pareiškimas apie problemos diskreditavimą 🙂 Galiu išversti: „tu taip neigiamai pasisakei, kad negalima dabar daugiau kalbėti apie problemą, tu sugadinai problemą“.

      LoL

      Nesiunčiu tamstos niekur, pasiųsiu tada, kai tamsta iš bejėgiškumo visai iš proto imsit kraustytis.

      „Pasigendu konstruktyvios kritikos“ -- labai mėgstama Kubiliaus frazė, beje. Tinkama visiems atvejams, kai pridarai kliedesių ir kas nors į tuos kliedesius pirštu parodo.

      Reply
    2. skirtumas

      Iš principo, Rokiškio „demagogijos“ pasitvirtina. Iš tos informacijos, kurią gaunu betarpiškai (apie politikų toliaregiškumą, jų principus ir siekius), tai čia visiška tiesa. Jiems giliai ir labai paprastai pochui viskas, kas nedaro įtakos jų politinei karjerai. Ir tokių pochuistų daug. O jeigu tokia pochuistinė ideologija yra dominuojanti didelėje partijoje, tai mes tą labai aiškiai matome jos veiksmuose.

      Rokiški, man kilo idėja. Tu rašai įdomiai, bet per sudėtingai dibilams. Kaip manai, ar parašius ką nors idiotiškai, dibilams suprantama lingvistika ir struktūra, bet teisingai, galėtumėm užprogramuoti dibilus daryti teisingesnius sprendimus? Aš matau ženklus, kad tai galėtų pasiteisinti. Pvz. Čyvo juokeliai labai populiarūs, jo pašiepiamas tonas sueina visokiems Kantams, katrie labai giria jo rašymus (gal jau negiria, bet kažkada užfiksavau tokį faktą).

      Reply
  2. Gerasirdis

    Na gerai, koncervai daro viską blogai ir neteisingai (kas gi abejotų?). Bet geriau pakalbėkim apie Baltarusiją.

    Tau klausimas kaip devalvacijos proponentui ir advokatui.

    Va, baltarusiškas zuikutis nukrito ne tai du su puse, ne tai tris (o gal jau keturis?) kartus. Tai ta devalvacija atneš Baltarusijai ekonominį pagerėjimą, ar kaip?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tamstos klausimas ant tiek ne į temą, kad poną matau trolinant.

      Bet jei rimtai -- nesu devalvacijos proponentas. Beje, jei tamsta laikote save devalvacijos oponentu -- tai reiktų susirūpinti savo požiūriu. Devalvacija yra tiktai įrankis, kuris nėra savaime blogas ar geras. Jis yra skirtas konkretiems tikslams.

      Baltarusijos atveju manau, kad po šiokio tokio šoko jiems bus labai geras išlošimas. Klaikiai neefektyvios tenykštės įmonės sumažins savikainas ir gaus daugiau galimybių eksportui, o importas sumažės. Kadangi baltarusiškas rublis niekur nebuvo naudojamas, kaip tvirta valiuta, užsienio investuotojams į tai bus ganėtinai nusispjaut, o vietiniam verslui -- nemenka dalimi bus smagu dėl mažėjančių darbo jėgos kainų.

      Mums Lietuvoje irgi bus smagu -- užplūs visokius turgelius nauja pigių baltarusiškų prekių banga, kaip jau buvo prieš kokius 10 metų 🙂

      Reply
      1. Gerasirdis

        Na, po teisybei tai man turbūt reikėjo surast senus postus, kur ginčijomės dėl devalvacijos- ale patingėjau, ir parašiau belenkur :-).

        Jo, atrodo, pagrindinis Baltarusiškos ekonomikos produktas buvo stabiliomis pensijomis patenkinti pensininkai, ale paaiškėjo, kad tokia ekonomika nėra tvari :-).

        Reply
  3. anoniminis bailys

    Cia gal ne visai i tema, bet ar tikrai elektrosoko terapija dar naudojama? Nes man kazkaip sunku patiket.

    Reply
    1. anoniminis bailys

      Ta prasme man sunku patiket, kad ja masiskai kazkas taiko, as galvojau cia tik krastutiniais atvejais.

      Reply
    2. Rokiškis Post author

      Naudojama. Lietuvoje krūva psichiatrinių turi tuos aparatus, nors skaičių, aišku, negalėčiau pateikti (prieš kelis metus girdėjau, kad vien Vasaros ligoninėje -- šimtais į metus). Taip ar anaip, spėju, kad orientacinis taip gydomų pacientų skaičius Lietuvoje gali būti 1000 per metus lygyje ar dar didesnis. Lietuvos mastais tai būtų labai daug.

      Reply
    3. Rimas

      tikrai naudojama ne tik Lietuvoj, nežinau kiek masiškai, bet rodė per vieną PBS dokumentinį filmą, kaip taikė vienai merginai sunkiai sergančiai depresija.
      Čia rokiškis gal kiek perspaudė su aprašymu, nes dabar tikrai ne taip stipriai tai daro kaip kažkada vokiečiai. Aišku jei pas mus EKT taiko kiekvienam sergančiam depresija tai jau biški debilizmas.

      http://www.pbs.org/thisemotionallife/series filmas gal ir nelabai geras, bet akiratį apie psichologines ligas praplėst tiko.

      Reply
  4. Leo Lenox

    Taip ir nesupratau, prie ko libertolerastai (tylus wtf) ir klerikalai. Kunigai neorganizuoja, bet daro įtaką. Apie [kuždėti]įtaką[/kuždėti] girdžiu n-tąjį kartą, bet paaiškinimai visi verti Sausio 16-osios.
    -- Kokią įtaką daro? -- Nu daro įtaką? -- Kaip? -- Nu tai daro gi įtaką! LRT kunigas sėdi!
    Taip pat visai nesuprantu, kodėl ignoruojame akivaizdžiai neprincipingą mūsų partijų politiką konservų atžvilgiu. Nes kiti tai aišku, anokie liberalai, o šitie -- tai jau tikri klerikalai, iš kurių reikalaujame principingumo ir moralės. Nesiplėsiu tema, kad ieškoti moralės politikoje yra bergždžia.
    Mažu, viskas taip blogai, nes AMB pasimirė, o jo dūšelei laisvos rinkos siaubas nemielas, tad mūsų ir nesaugo?.. Jis, va, ir paminklus statė, ne griovė…
    Nepyk labai, Rokiški, bet man rodos, čia kažkokio briedo prirašei. Pagrindinė žinutė aiški ir akivaizdi, tačiau tavo retorikai, kuria ta žinutė apipinta, paaiškinimo kažkaip nesurandu.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kaip tai prie ko liberalai? Prie koalicijos. Liberalų Sąjūdis, tsakant. Tiesa, nesu tikras, ar čia tiktų pavadinimas „liberaltolerastai“, turint omeny kad ir kokį Petrą Auštrevičių, kuris bandė prastumt BK pataisas, pagal kurias galima būtų sodint už praktiškai už bet kokius pasisakymus, kurie kažkam neįtiko.

      O dėl įtakos -- jo, nedaro įtakos kunigai, per pamokslus aiškinantys, už ką balsuot 😀 Kaip ir nedaro įtakos babcios visokios, kurios baisiai piktinasi visokiais „susimetusiais“, bet nesusituokusiais.

      Dėl moralės -- jos patys gal ir neieškotume, jei ne tai, kad patys klerikalai (krikdemai, TS-LKD dalis) skelbiasi savo moralumus. Ir tas esą moralumas -- iki šiol yra patyliukais kišamas kaip TS-LKD įvaizdžio dalis.

      O suprasti čia viską lengva, tiesiog atmeskit projekcijas apie mano poziciją. Įskaitant ir projekcijas apie AMB. Tamsta darote labai didelę klaidą, politiką suvesdamas į socdemų-konservų superpoziciją.

      Yra realybė, yra viešos politikų kalbos ir yra priežastys, dėl kurių viešos kalbos neatitinka realybės, t.y., šešėlinis diskursas, kurį čia ir bandom kabint.

      Reply
      1. Leo Lenox

        Nu gerai, paaiškinot. Jei tik apie tokią įtaką kalbate, tuomt viskas aišku. Tiek, kad ir aš pats, ko gero, jau nebereaguoju į ideologinius partijų pasisakymus, o sprendžiu pagal realius darbus.
        Tos projekcijos buvo labiau jumoras. Kaip minėjau, neįžvelgiu principingos politikos, tad nėra ir kam būti susipriešinus.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Formaliai yra susipriešinimas, tačiau jo pagrindai irgi atsiskleistų daugiau šešėliniame diskurse, nei oficialiame.

          O reaguoti į partijų ideologinius pasisakymus verta -- netgi toks paprastas dalykas, kaip atotrūkis tarp ideologijos ir realios veiklos labai daug pasako. Ir pastebėkim, kad atitiktys yra -- pvz., klerikalkonservatorių nuolat kišamas moralumas ypatingai gerai kontrastuoja su atviriausiai paminamomis vertybėmis.

          Tai yra lyg kokia politinė schizofrenija, kuri įgauna jau visai atviras formas. Ir tai reiškia, kad tokia išprotėjusi politinė jėga priimdinėja ypatingai absurdiškus, beprotiškus sprendimus.

          Reply
  5. c2h5oh

    Apie šnapso reklamas filmukuose.

    Juk pagal dabartinę tvarką, reklama galima nuo 23 val. Gal galima plačiau, kokiam vaikiškam filmuke tokios reklamos rodomos? Ir kodėl, Rokiški, tavo vaikas 23 val žiūri tokius filmukus, o ne miega?

    O straipsnyje paminėto Verygos kova prieš alkoholį irgi yra religinio-talibaniško pobūdžio. Apie tai, ar aptariamas reklamos uždraudimas pasieks norimą tikslą, jis tikrai negalvoja, jam pakanka žinojimo, kad alkoholis -- tai blogis.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš tą reklamą mačiau maždaug prieš porą metų. Buvo įprasta.

      O dėl reklamos uždraudimo būtinumo ir dėl reklamos neigiamos įtakos -- dėl to ginčytis gali nebent koks nors idiotas arba alkoholio pramonės atstovas.

      Reply
  6. Pingback: Įžvalgos apie politiką, feminizmą, sveiką maistą, paradigmas ir pan. « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *