Apie karą keliuose

Ponas Maliboo (tas pats garsusis Maliboo, iš kurio išmokau pasiųsti tuos, kurie užveikia) šiandien parašė labai gerai apie vairavimą ir avarijas. Paskaitykit. Ir pažiūrėkit šitą filmuką (nusigrobtą irgi iš jo paties), muzika graži, o vaizdai – už širdies griebiantys. Visą pažiūrėkit, tai bus terapija jums. Maliboo sako, kad tai geriausia socialinė reklama apie saugumą keliuose, o aš negaliu nepritarti:

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

14 thoughts on “Apie karą keliuose

  1. Vytautas Šaltenis

    That said, laukiu nesulaukiu, kol iš mūsų, durnų primatų, bus atimta ta barankė ir tie pedalai, ir vairuos bejausmis softas. O socialkė išties stipri, ačiū už nuorodą.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nežinau, ar bejausmis softas viską išspręs. Visgi problemos yra mūsų galvose, kaip sako Malibas. Bet ar mūsų galvų apribojimas -- tai sprendimas?

      Reply
    2. Vytautas Šaltenis

      Žiūrint kas tas „viskas“. Jeigu iš žmogaus bus atimta galimybė šituo konkrečiu įrenginiu naudotis nesaugiai, tai tegul ten pas jį nors ir septynios problemos galvoje, aplinkiniams jis nepakenks. O tai jau daug.

      Ar sprendimas? Manau, taip. Juk problema iš esmės dvejopa: (a) shit happens (taip surėdytas pasaulis, čia mes galim tik saugotis, bet ne keisti reiškinio) ir (b) idiotai, kurie nesupranta, kad shit *really* happens. Abiem atvejais, kuo mažiau lieka vietos žmogiškąjai klaidai, tuo labiau problema išspręsta.

      Reply
  2. Leo Lenox

    Uh, šoko terapija. Ne prieš miegą, nepatinka man tokie. Nors įsivaizduoju, kaip gali būti efektyvu. Kaip, beje, Rokiški, vertinate mūsų „Stop karui keliuose“ akciją?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš manau, kad ta akcija buvo labai gera. Tik ją reikia tęsti, nes atrodo, kai tik aprimo -- vėl ėmė rodytis gatvėse kelių ereliai.

      Reply
  3. Xerksas

    Pas mus norėjo tokią padaryti, bet, pasirodo, kaži kokios humanraitinės taisyklės draudžia. O klipe gi australai, jie dar nesugadinti.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aha, kažkokios humanitarinės taisyklės esą kažkaip draudžia. Žinom tuos dibilus -- pagal juos baisu yra ne tai, kas vyksta, o tai, kas rodoma. Jei nerodys -- tai ir nevyks.

      Kiek teko išgirsti, tai net ir tą nekaltą reklamą, kur vaikas per priekinį mašinos langą išlekia -- irgi norėjo sustabdyt. Nes pasipiktinusių buvo labai daug.

      Reply
  4. mhm

    šikau ant tokių reklamų ir ant visų panašių. Alkoholio ir mirties prastuminėjimas. Eilinis teliko smegenų šturmas per netektis, skausmą ir 3D realybę. Prigąsdink, iškabinėk pakelėse užmuštų žmonių nuotraukas, skaičių. Nieko apie pačią esmę ir nepasako. ko norėt -- tv. o kad tamsta minusą eskaluoji viešosiom priemonėm, tai irgi bravo.

    Reply
  5. anoniminis bailys

    Man paciam tokios reklamos nepatinka, bet jei jos veikia tai valio. Bet visdelto gal reiktu pirma stengtis pasalinti technini faktoriu is eismo ivykiu, pavyzdziui riboti prekyba falsifikuotom ir zemos kokybes vaziuokles, stabdziu dalim ir vakaru europoje ismestom i siukslyna padangom, nes cia tai tikrai prasti juokai.
    Tu paciu technines apziuros „specelistu“ kompetencija, kiek as esu susidures, labai abejotina, kas liecia vaziuokles patikra, o ir kysininkavimas ten paplites kaip keliu policijoje. Seip tai as uztikrintas, kad dalies ivykiu galima butu isvengti, jei nebutu gatvese tiek kledaru. Vokietijoje irgi pilna senu masinu, bet reikalavimai joms labai auksti.

    Reply
    1. eiyou

      @anoniminiam bailiui, koki kibra bevairuos gatovas ar uzsimetes jam nepades pati sustriausia pasaulyje vaziuokle kad jis ko nesutraiskytu. Po tokiu klipu gerai kartais pagalvoji kad gal ir antra alaus gali buti lemtinga. Siaip dar vairavimas apsvaigus ar be proto virsijant greiti galetu buti pripazintas kriminaliniu nusikaltimu.

      Reply
  6. Pingback: Be careful when driving | Andrius Sunauskas blog

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *