Levi’s Strauss – Naked Rear. Reklamos estetika

Ida van Bladel, 1971 metų Levi’s Strauss džinsų reklama. Buvo spausdinami keli skirtingi šios reklamos variantai – vienur moters matosi daugiau, kitur – mažiau. Ši reklama spausdinama buvo ir žurnaluose, ant Levi’s maišelių ir pan., nors didžiausio populiarumo gavo plakatai.

Nuogas užpakalis sukėlė labai daug skandalų, kai kuriose šalyse berods buvo ir uždraustas, nes neatitiko tuometinio supratimo, kas leistina, o kas ne. Daugelis įžiūrėjo šioje reklamoje ne tik nuogybes, bet ir kažkokį ten smurtą, o dėl natūralizmo kai kurie net svaigo, esą čia išties nuotrauka, o vargšė moteris buvo kankinama, ją badant adatomis ir siuvant siūlais.

Dabar ši reklama atrodo visiškai nekaltai. Tiesiog švelni, nešokiruojanti ir visai paprastutė.

Aš šią Levis reklamą pamačiau dar kokiais ~1980 – giliu sovietmečiu, kažkokiame užsieniniame žurnale. Gal kokiame nors „Interpress Graphic“ ar pan. – beje, pastarasis buvo nuostabus, bet labai mažai, kam žinomas. Vengrai tais laikais valdė.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

11 thoughts on “Levi’s Strauss – Naked Rear. Reklamos estetika

      1. pro

        as turiu poros meesiu senumo orignalu amerikietiska Levis dirza -- visiskas gaidys. Baigias susiraitoti i sraige

        Reply
  1. frogsign

    manau, kad ir dabar, ši reklama susilauktų dėmesio. Tik, kadangi, dabar žmonės daugiau žino apie kompiuterinę grafiką, nekaltintu, kad merginai šiknutę su siūlais apsiuvo 😉

    Reply
  2. Giedrė

    Graži reklama, dailus užpakaliukas. Man tikrai atrodo estetiškai ir net sunku patikėti, kad jai tiek metų ir dėl šios reklamos kilo šitokios aistros.

    Reply
  3. pro

    beje turiu Versace originalu 20 metu senumo dramblio odos dirza -- pasakele -- kaip naujas.

    Reply
  4. Pingback: Netradicinė reklama. Moteriški šortukai. « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *