Chocking Blue – Venus

Dažniausiai aišku rašau apie metalą, tačiau kartais norisi suktelti ir kur nors į šoną. Štai čia vienas iš didžiausių visų laikų pop muzikos šedevrų – vieno hito olandų grupės Shocking Blue kūrinys Venus (kokie nors kalbainiai gal išverstų, kaip „vokalinio instrumentinio ansambio „Mėlynasis šokoladas“  daina „Vena““?):

Su šia daina net JAV topuose Chocking Blue užėmė berods 4 vietą, dar kokiais 1970 metais, o pasaulyje šis kūrinys buvo vienu iš grojamiausių maždaug iki kokių 1973.

Jau kadaise buvau „Venus“ įdėjęs, kai rašiau apie Ros Sereysothea – auksinį khmerų balsą, bet ten ši daina skamba absoliučiai kitaip. O čia gal pridėsiu tiesiog dar porą versijų, daug kam girdėtų. Tiesiog įdomu palyginti, kaip skamba vienas ar kitas dainos variantas, priklausomai nuo stiliaus.

Plačiausiai girdėtas visiems šios dainos koveris – tai Bananarama „Venus“, pasauliniuose topuose užėmęs 1 vietą 1986 metais. Žiauriai šlykščiai popsiškas, tačiau nepamirštamai įstrigęs visiems, kas tais laikais gyveno. Nežinau, kaip jums, bet man originalus Chocking Blue variantas nesulyginamai geriau skamba. Bet norint tai pasakyti, reikia palyginti su Bananarama:

O čia – pusiau metalistiškai rokenroliškas variantas – lenkai Quo Vadis su savo „Venus“ versija (sakyčiau, smagesne, nei Bananarama):

 

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

17 thoughts on “Chocking Blue – Venus

    1. Rokiškis Post author

      Žiūrint, kokio lygio kalbainis vers. Jei labai pradvynutas 99 levelio elfas, tai gali išversti netgi kaip „Vinis“ ar dar kaip nors panašiai.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ką reiškia „LPL“? Man irgi originalas iš šitų trijų yra geriausias. Nors Ros Sereysothea irgi labai vežanti, gal ir smagesnė net.

      Reply
  1. Marčius

    Niekad nesibaigianti rašliava apie metalą. Popsas šūdas, metalas jėga. Galima paklausti, kam čia rašinėji apie tai. Kam užsiciklinai ties kažkokiu vienu muzikos stiliūkščiu? Atseit kitokiu nei popsas. Neturėčiau prie ko prikibt, tik kad vis pats kabiniesi prie popso, kaip neva kokia sumauta alternatyva. pasprink!

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia yra labai geras požymis: dibilai negali pakęsti metalo, nes per sudėtinga muzika jiems. Juos tiesiog biesina bet kokios rūšies metalas.

      Todėl, kai laiks nuo laiko parašai apie metalą, tai visokie pridūrkai nusivilia mano blogu ir nustoja čia lankytis ir komentarus rašinėt.

      Čia žinokit, ponas, aš turiu ne vieną ir ne du būdus, kaip puspročių atsikratyt. Jumis irgi atsikratysiu, ponas.

      Reply
  2. ezengas

    Vėl trolinat;] Šiaip jau, iš harmonijos pusės žiūrint metalas yra tūpai paprasta muzika. Vieninteliai Tool kažkiek verti dėmesio ir tik už tai, kad jų klipuose nereikia žiūrėt į ilgaplaukius auskaruotus vyrus, tūpai kratančius galvą pagal savo atliekamą kakofoniją.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Oj, ponas, jūs čia galit aiškinti kiek tik norit, bet trolinimus mes čia atpažįstam iš pirmų žodžių, netgi kai troliai patys kitus vadina troliais.

      Reply
  3. Jurkis

    „(kokie nors kalbainiai gal išverstų, kaip “vokalinio instrumentinio ansambio “Mėlynasis šokoladas” daina “Vena”“?)“. Neperlenk, jau neskanu darosi skaityti.

    Reply
  4. skirtumas

    Man tai pavyzdžiui labai SKANI pirmoji versija, ypatingai SKANUS tos olandės tembras, toks SKANIAI seksualus, o dar kaip SKANIAI akis varto, lyg pati nesuprastų, kaip SKANIAI dainuoja ir kaip SKANIAI akytes varto. Labai labai NESKANI

    Reply
  5. skirtumas

    (netyčia numygiau kažkokią klavišų kombinaciją, tad jei Rokiškis nepatingės, galės sulipdyti mano komentarus į vieną)
    yra antroji popsinė versija, nes popsas yra labai NESKANUS. Labai NESKANIAI suėjo. Na o metalas labai SKANUS. Toks SKANUS SKANUS!!! Aina nachui koks SKANUS!!!
    Dar labai NESKANIAI prakaitas mano nugara bėgo, kai buvo labai NESKANIAI karšta. O NESKANIAI bėgo, nes bėgdamas stuburu spėkite kur užbaigė savo kelionę. NESKANU? Ane?

    Reply
  6. kyska

    nesuvokimas ir niekinimas kitų muzikos stilių rodo tam tikrą dūšios siauraprotiškumą. nu arba dibilumą, kaip kas geriau supranta.

    Reply
  7. ezengas

    Žinot, o visgi visas tas reikalas su Ros Sereysothea privertė mane rimtai pamąstyt, paskaityt ir permodeliuot savo suvokimą apie reicho ir komuniarų nusikaltimus žmonijai. Pasirodo pakankamai mažai žinojau apie komuniarų bajerius Kambodžoj. Viską sumuojant Hitlerio režimas atrodo nebe toks baisus palyginus su komunistų teroru viso pasaulio mąstu.

    Reply
  8. Lokyz

    Apsispręsk -- ar Shocking blue ar Chocking blue.
    Ba smaugianti mėlynuma kažkaip grėsmingai skaimba:)

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Man atrodo, kad čia gal man kas nors suveikė pasąmonje, todėl ir prisipainiojo. Kažkas ne taip matomai su ta daina 😀 Aš tikrai niekuo nekaltas 😀

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *