Dainius Radzevičius užkabino Respubliką

Žurnalistika mirė

Žiniasklaida turėjo kvapelį ir anksčiau, tačiau kardinaliai dvoktelėjo per krizę, prasidėjusią 2008 - visiems baisiai prireikė pinigų

Respublika kaltina Dainių Radzevičių kažkokiu šmeižtu – už tai, kad šis išdrįso pasakyti, ką galvoja apie WikiLeaks informaciją, kad yra Lietuvoje korumpuotų leidinių. Šiandien, beje, jei iš balso teisingai atpažinau, Rimvydas Valatka per Lietuvos Radiją viską neigė ir sakė, kad čia politikai korumpuoti, todėl žiniasklaida nekalta. O Vitas Tomkus matyt paprasčiau viską sprendžia, be Lietuvos Radijo, o raštais, kuriuos nusiunčia Lietuvos Žurnalistų Sąjungos vadovui.

Štai neseniai Troy parašė, kad buvo tylima. Bet aš manau, kad tai nėra paprasta – pasakyti, kad karalius yra nuogas, todėl neieškokim, kas kaltas, o kas nekaltas ir kodėl kažkas ilgai tylėjo. Tam reikėjo WikiLeaks.

Anksčiau, kai spaudos korupciją pabandė įvardinti Rytis Juozapavičius iš Transparency International, jis buvo sumaišytas su purvu taip, kad maža nepasirodytų. Reikėjo WikiLeaks tam, kad tai būtų įvardinta tiesa, bet net ir tada, kai šitai padarė WikiLeaks, parėjo visokie purvai ant ko papuola. Ponai, čia reikia kiekvieno rankos, reikia patriukšmaut apie tai per visur. Dainiui Radzevičiui šiuo atveju reikia palaikymo.

Trumpai tariant, ponai, laikas pradėti buzą. Nieko negalvojant. Praplatinti nuorodą į Dainiaus Radzevičiaus atitinkamą straipsnį per visur. Visur, kur įmanoma – Snukiaknygėje, bloguose, komentaruose, emeilais draugams, Tviteryje, etc.. Tegul truputį žmonės pamato skaidrumo. Mes juk tai galime – padarykim 🙂

Dvi nuorodos jums (jas ir reikia paplatinti, ypač pirmą):

Apie visą reikalą Dainiaus Radzevičiaus bloge – http://dainius.org/?p=6486

Respublikos raštas Dainiui Radzevičiui – http://dainius.org/?p=6492

Ponai, mes galim pagerinti žiniasklaidą Lietuvoje. Todėl padarykime reikalą viešu. Padarykim tai dabar. Tai proga kiekvienam pridėti savo ranką. Taip, tai proga ir TAU. PADARYK TAI DABAR.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

70 thoughts on “Dainius Radzevičius užkabino Respubliką

    1. Rokiškis Post author

      Ponas Troy, tai čia tamsta gi mane ir suinspiravote. Šitą reikia platint. Ir jei pavyks -- bangos nueis toli.

      Reply
  1. Pingback: Dainius Urbanavičius » Viešos paslaptys pradedamos svarstyti viešai

  2. troy

    Akcijai pritariu.
    Bet mano galva teigiamas rezultatas tik tada , jei bus pradėtas bent jau ikiteisminis tyrimas dėl Tomkaus ir Vainausko bei kitų mass media magnatų korupcinių veiksmų.
    Radzevičius neteisus užsipuldamas vien Tomkų. Taip jis slepia problemos mastą.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Prieis ir iki kitų reikalas. Ir iki ikiteisminių prieis, manau, jei smarkiai įsisuks. Bet reikia, kad įsisuktų nevaikiškai.

      Reply
      1. ezengas

        Na, tikėtis kad teisėsauga susidomės šiuo kipišu yra pernelyg naivu, žinant kad visos spec. tarnybos vienaip ar kitaip pasmirdę. Kokia tarnyba judins žiniasklaidą, kai geriau pakapsčius būtų galima ne vieną vaduką pasodint, a?;]

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Yra ir kita pusė reikalo -- o kodėl gi nepaspaust kokiems nors teisėsaugininkams kokių nors laikraščių, kurie kažką? A? 🙂

          Reply
  3. fanta

    “ jei pavyks – bangos nueis toli.“,- pasakė bebras maurais užžėlusioje kūdroje. Ir užsimojo galinga uodega. Kaip pliaukštelėsim- visos lydekos ir karosai kaipmat padarys išvadas, skaidrumas prūde bus nematytas. 🙂

    Bet triukšmauti yra geras dalykas.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia tamstos požiūris teisingas -- net jei ir neišsiskaidrins, tai bent jau pasismaginsim 😀 Bet šiaip tai manau, kad pasiskaidrins. Nes Respublikos žingsnis -- atvirai desperatiškai atrodo. Reiškia, kad jie bijo.

      Reply
      1. sigitas

        nepasivysime , tai bent sušilsime 😉 . Eilinį kartą. Na o ryžas su napoleonu , manau , dėjo. Ant mūsų visų . Kaip Račas ant mokesčių inspekcijos.

        Reply
      2. Xerksas

        Tu nesupranti, kas yra reklama. Iš „gėjai ir žydai valdo pasaulį“ bei po to sekusių visokių „visuomenininkų“ protestų Tomkė kažkur apie 10 mln. LTL užsidirbo.

        Reply
          1. Xerksas

            Kai 2008 pasikeitė Vyriausybės, buvo išviešintos sumos, kurias AMB ir Kirkės Melagėlio laikais ministerijos sumokėjo žiniasklaidai.

            Reply
          1. ProjekcinisKliedesys

            Va čia gerbiamasai biški pasimovėte su šituo reklamos apibrėžimu. Atleiskite, kad offtopikas, bet reikia man čia trigrašį savo įkišt dėl alkoholio reklmos, prieš kurią jūs ponas viešai pasisakote.

            Kiekvienas vaikas, žino, kas yra alkoholis nuo kūdikystės, nes tėvai juk dalyvauja pasisėdėjimuose, vieni labiau kultūringuose, kiti mažiau kultūringuose, vieniems užtenka vieno stikliuko ar butelio alaus per vakarą, kiti iki žemės graibymo. Todėl joks alko paminėjimas nedidina jo žinomumo, jis ir taip visiems žinomas, o vyksta tik persiskirstymas pagal brandus. Todėl alko reklama nedaro įtakos prasigerimui, t.y. pasirinkimui ar gerti prie progos butelį alaus per vakarą ar gerti kasdieną iki žemės graibymo, ar visai negerti, tai suformuoja aplinka, kurioje vaikas bręsta ir t.t. ir pan.

            Taip kad mano prielaida, kad tas visas piaras su alko reklamos uždraudimu yra politikų ir didžiųjų alko gamintojų dylas tik sustiprėja.

            Ir dar čia biški į temą http://dainius.org/?p=6505

            Dar kartą atleiskit už offtopiką, bet nesugalvojau kur geriau pratęsti mūsų neseną diskusiją.

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Ponas, kad aš su tamsta diskutuočiau apie reklamą, tamstai pirmiausiai reikia sužinoti apie rinkos lankstumo/elastingumo sąvoką, kurios aš tamstai neaiškinsiu, nes ne pamokomis čia užsiimu.

              Tiesiog tamsta neteisus, tai yra faktas, diskusija uždaryta.

              Reply
              1. ProjekcinisKliedesys

                Gerbiamasai, čia reikėtų kalbėti apie reklamos/paklausos elastingumą. Jo reikšmė, turėtumėte žinoti, gali būti ir nulinė. Aš tą ir teigiu, kad alko, kaip substancijos, reklama, neturi jokio poveikio, nes alko yra ablsoliučiai žinomas rinkoje, kiekvienam rinkos dalyviui. Tad alko, kaip substancijos, reklamos/paklausos elastingumas yra lygus 0. Todėl vienintelis galimas alko reklamos poveikis -- skirstymasis tarp brandų (stumbras, nemiroff, stolichnaja etc.) ir alko formų (alus, vynas, degtinė etc.).
                Ir neįrodysite man priešingai, nes tai neįmanoma, todėl, kad šiuo atveju remiates savo projekciniais kliedesiais arba sąmoningai (abejoju) manipuliuojate nuomone.

                Reply
                1. Rokiškis Post author

                  Ponas, tamsta kliedite apie nulinį elastingumą. Kita vertus, vertinu tai, kad bent jau pasiaiškinote, kas tai per sąvoka.

                  Kita vertus, kadangi tamsta, nors ir pasiaiškinęs sąvoką, aiškinate nesąmones apie nulinį alkorinkos elastingumą (t.y., faktiškai teigiate, kad vartojimas gyventojui nesikeičiantis), tai valinkit naxui, nes dėl akivaizdžių dalykų čia diskutuot nesiruošiu.

                  Reply
  4. Sarunas Skyrius

    Kažkodėl tikiu akd pilnas Vilnius jaunų agresyvių advokatų, kurie war room nori pas Radzevičių pasidaryti ir iš sportinio azarto Respubliką padėti į bazę.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia nėra paprastas atvejis, kad advokatų būtų pilna, norinčių su Respublika peštis. Ir prisiminkime teismus su įdomiais sprendimais. Pvz., kaip tas, kur žurnalistą pasodino už tai, ką kažkoks išgalvotas kažkas galėjo kažkur apie kažką pagalvoti, nes teisėjas sugalvojo, kad kažkas galimai galėjo sugalvoti.

      Taip kad nebūkim tokie tikri ir pajudinkim reikalus patys, kol dar nevėlu.

      Reply
  5. beneformatas

    Ankstesnė iniciatyva (http://rokiskis.popo.lt/2011/06/07/wikileaks-patarimai-kaip-pagerinti-ziniasklaida/) man atrodo labiau vykusi. Bet ir šitą reikėtų palaikyti (kad ir kaip man nepatiktų Dainiaus kadrilis su LR (Valatka) ir nenoras matyti korupcinių Siaurusevičiaus santykių su politikais etc), mat Dainiaus blogas nėra labai jau skaitomas, o ir FB nėra l.daug palaikinusių.
    Va, kad taip sugalvojus būdą kaip uždubasinti kokią Seimo antikorupcijos komisiją (nes prokuratūra vargu bau ar to imtųsi) su raginimais/reikalavimais pradėti tyrimą dėl iškilusių faktų/įtarimų korupcija žiniasklaidoje.

    Reply
  6. Xerksas

    Tikiuosi, nei vienas protingas žmogus neplatins Radziaus rašliavėlės ir nedarys reklamos „Šūdublikai“ bei Tomkei, kuris sąmoningai tiksi, kad visokie „pasipiktinę“ paleis logorėją ir primins visuomenei, kad egzistuoja toks leidėjas ir tokia leidinių grupė.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Xerksai, aš žiūriu čia labai paprastai: yra situacija, yra problema, yra reikalas. Man nesvarbu čia, kas yra kas. Aš matau paprastą dalyką: yra laikraštis, kuris nenori. Ir tas laikraštis pakankamai žinomas, kad vargu, ar jo žinomumą kažkas labiau padidintų.

      Šiaip, paprastai žiūrint -- čia tiesiog žmogiškas dalykas. Reikia palaikymo ir viskas.

      Reply
  7. fanta

    Pradžiai būtų naudinga garsiai skelbti garbingąjį
    UOLIAI BESISTENGIANČIŲ NUTYLĖTI sąrašą.

    Kol kas jis labai ilgas būtų, nes iš pranešė apie tuos dalykus, atrodo, kol kas tik 15min ir vz. Visi kiti solidariai TYLI.

    Taigi, ramiai galime pradėt vardinti TYLĖTOJUS:

    Respublika, Lietuvos Rytas, BNS, Diena, Balsas, Lietuvos žinios, delfi, alfa, ir t.t., ir t.t. …

    Negarantuoju, kad kurį nors čia dabar neįrašiau nekaltai. Mano tikrinimas buvo paviršutiniškas, apsiribojo užklausimu žodžio “wikileaks” tuose portaluose. Jei kas nors darysite OFICIALŲ sąrašą- tikrinkite atidžiau. Bet ir nebūtina. Nekaltieji patys pakels triukšmą ir juos galima bus išbraukti.

    Reply
  8. kovar

    Rokiški, viskas fain, reik kovoti su korumpuota žiniasklaida.
    Na bet nereikėtų džiuginti Schibsted, kurie šiuos WikiLeak’us paskelbė. Neaiškūs tie WikiLeak’sai. Anie gali būti ambasados darbuotojo ar dar kieno nors pezalai, kurių nieks autentiškumo nesugebėtų ir nenorėtų patvirtinti.
    Aišku su Radzevičium ir jo nuomone Respublika per daug „užlenkė“. Bet čia jau ilgalaikio karo stovio išdava, neatlaikė matyt nervai po visų „etinių knaisiojimų“.

    Beje Transperancy International ir Dainiui reikia duot velnių, kad tendencingai ir neobjektyviai naudoja apklausų rezultatus (gal ir netyčia, bet taip nebūna).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Kovar, jei bent truputį gilinotės į žiniasklaidos situaciją, suprasit, kad tas dokumentas neatskleidžia nieko naujo. Ten tiesiog nėra nieko, kur būtų galima klausinėt ko nors apie falsifikacijas ar autentiškumus -- viskas yra senos viešos paslaptys.

      Reply
      1. kovar

        Dėl viešų paslapčių sutinku. Bet šiaip, būtų fain, kad nebūtų užsimaunama „nekaltumo“ kaukė, jei jau pranešu apie tą ir aną.

        Reply
  9. fanta

    Aha, jau pats pamačiau, kad į garbingąjį TYLĖTOJŲ sąrašą neteisingai įrašiau delfį. Atsiprašau.

    Reply
  10. Dainius Radzevičius

    Ačiū Jums už tai, už ką ačiū nereikia sakyti -- už pilietiškumą ir norą, kad apsivalytume. man ypač nesamgu, kad teko dirbti leiidnyje, kuris mano akimis dar 1994 metais buvo idealas. tai buvo „Respublika“. tai, kas vyksta su šiuo leiidniu dabar, net žodžių kartais trūksta apsakyti. Bet ir Jūs patys matote.
    Todėl dar dėkoju ir už asmeninį palaikymą.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Dainiau, čia nėra už ką dėkoti. Tiesiog aš manau, kad reikia pajudint reikalą, kai žiniasklaida lyg burnon vandens prisisėmus. Bet jei daug žomnių apie tai kalbės, tai pajudės reikalas tinkama kryptim.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Svarbiausia parašyt. Žmonėms kils klausimai, atsiras žinojimas, atsiras ir pasekmės.

      Tiesa, šį kart nemenkai filosofijomis užlankstėt, ponas 🙂

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, tai labai plati bėda, ne pavienio leidinio. Bet vat turim išsišokusius, tai pirma jiems laikas ir susiprast.

      Reply
  11. Pingback: Žurnalistai, Tomkus, etc. « leo lenox

  12. Pingback: Baltojo vaiduoklio juodraščiai » Dainius Radzevičius: smerkiame, nors ir palaikome

  13. ProjekcinisKliedesys

    Kažkaip ten silpnai pas Dainių parašyta, jei nežinočiau konteksto ar bent jau neperskaityčiau tamstos rašinio tai patekęs į Dainiaus įrašą, kurį pateikiate čia -- nifiga nesuprasčiau ir nesusijaudinčiau, nes Respublikos neadekvatūs klykavimai seniai nestebina. Todėl nešarinsiu jo nuorodos, nes manau, kad dauguma mano pažįstamų iš fb nesupras kas ir apie ką čia… abejingi žmonės, „žino“ tik kad visi viską perka, „verslynikai“ blogi, visi duoda ir ima kyšius ir patys paimtų ar duotų kyšį pirmai progai pasitaikius, o jei iš Respublikos naudos būtų tai ir su jais pasitūsintų…
    Čia kad rimčiau užkabinti mases Dainius galėjo smarkiau pasistengti, bent jau kaip tamsta, o dabar kažka nykiai surašė… :/

    Reply
    1. ProjekcinisKliedesys

      A, supratau, čia gi ne Dainiaus reikia šarinti postą, o tamstos, nes šitas daug stipresnis. Čia biški blogai instruktavote, gerbiamasis.

      Reply
  14. Candy

    Laukiam kaip viskas išsirutulios.

    Įdomu tik ar mūsų žiniasklaida papasakos apie respubliką ar iškalbingai tylės 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Pažiūrėsim. Jei neklystu, apie patį tą WikiLeaks dokumentą parašė kol kas Verslo Žinios, 15 minučių ir Delfi.

      Reply
      1. anoniminis bailys

        Ziurekit atsargiai, kad vakaro zinios neparasytu apie Rokiski Rabinoviciu zydomasonu ambasadoriu balstijos salims, laisvalaikiu prisidurianti prie algos is prostituciu veziojimo 😀

        Reply
  15. mdz

    Nebūkite naivūs. Ką gali Lietuvos rytas ar kiti rašyti apie Respublikos korupciją? Katilas apie puodo juodumą skelbs? Viskas ką jie gali, tai atsargiai, švelniai tai paminėti stengiantis nekelti daugiau bangų.
    Negali jie tos valties judint, nes visi joje sėdi ir dabar tik galvoja, ką čia padarius, kad tik Rokiškis Rabinovičius į juos savo viską matančios akies neatsuktu.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tai vat kuo labiau visi kalbės, tuo labiau visi atsuks akis. Čia išties yra tema, kurią eksploatuoti koks Delfi ar 15min gali neįtikėtinai plačiai, kartu užsiaugndami sau didžiulis pasitikėjimo reitingus.

      Reply
      1. mdz

        Kitas variantas -- delfis bando „užsiauginti reitingus“, o tada ta pati Respublika iškabina delfio pridergtas trumpikes. Vieša pajuoka, ir taip ne itin didelio reitingo smukimas žemiau kelių garantuoti.
        Ar to delfiui reikia?
        Tai ginklavimosi varžybos. Visi apie visus renka informaciją ir jos neskelbia, nes žino, jog priešininkai turi atitinkamos informacijos ir apie juos. Patas. Esama „žiniasklaida“ niekur nepajudės iš vietos.
        Vienintelis variantas -- blogai, blogeriai, jų grupės galinčios ir norinčios drėbti jiems visą jų mėšlą į akis.

        Reply
        1. azartas

          Chm… Gal galėtumėte pamodeliuoti situaciją, kaip gi tie blogeriai išjudins tą supuvusią žiniasklaidą ir įvyks apsivalymas?

          Reply
  16. Gerasirdis

    „Šiandien, beje, jei iš balso teisingai atpažinau, Rimvydas Valatka per Lietuvos Radiją viską neigė“
    Čia per kokią laidą?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      BBŽ, iš kito balso -- berods su Tomu Dapkumi laida buvo. Išgirdau viduryje, paklausiau 5 minutes ir viskas -- nebuvo laiko iki galo klausytis.

      Taip ar anaip, Lietuvos Radijas visgi užkabino.

      Reply
  17. CZ

    Kadaise girdėjau Radzevičiaus isteriškus grasinimus paduoti į teismą bet kurį viešą asmenį, Lietuvos žiniasklaidą pavadinusį korumpuota. O štai dabar jam tenka gerti vandenį iš šulinio į kurį pats spjaudė. Likimo ironija, vienok…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Žinot, visiems mums visaip pasitaiko galvot. Bet tam ir esame mąstantys žmonės, kad galėtume pervertinti įvairius dalykus, kaupti informaciją, suprasti pasaulį, tad verta visgi remtis tuo, kas yra dabar, o ne tuo, kas buvo kažkada.

      Reply
  18. Pingback: Parsidavusi žiniasklaida

  19. Pingback: Dienos su Google, telefonais ir žiniasklaidos metamorfozėmis

    1. Rokiškis Post author

      Ne, Troy, rezultatas -- netgi labai koks. Ir tas apsimetinėjimas, esą kažkas kažko nemato -- labai stiprus to požymis 🙂

      Reply
  20. Taskas

    racas.lt turbut prie akcijos neprisijungs:

    Naujienų agentūras maitina valstybė
    Naujienų agentūra „Baltic News Service“ (BNS) yra neabejotina užsakymų iš valstybės institucijų lyderė. Naujienų agentūros paslaugas perka dauguma ministerijų, Seimas, Vyriausybė, Prezidento kanceliarija, o per trejus metus ji su institucijomis yra pasirašiusi beveik 2 mln. Lt vertės sutartis.
    Dauguma valstybės institucijų nesivargina konkursų, skelbiamų naujienų agentūrų paslaugoms pirkti, organizuoti atvirai. Todėl BNS beveik 70 proc. užsakymų gauna neskelbiamų derybų būdu ir būdamas vienintelis tiekėjas. Neskelbiamų derybų būdu BNS gavo 1,4 mln. Lt vertės užsakymų, skelbiamų – 5,79 mln. Lt vertės užsakymų.

    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/viesu-bet-slaptu-pirkimu-liunas-56-155520

    Reply
  21. iš būdelės

    Na gal kam Lietuvoje ir neaišku, bet pagrindinis popierinės žiniasklaidos pajamų šaltinis yra šantažas ir užsakomieji straipsniai. Kitaip neišgyventų. O vienas toks raštų rašinėtojas iš laikraščio, kurį pavogė iš visų mūsų(tik visi pamiršo, kad turėjo Sąjūdžio laikraštį) yra tikras šantažo ir purvo pylimo profesionalas iš to gyvenantis, kaip amerikiečių diplomatai teisingai ir sužinojo.

    Reply
  22. Pingback: Respublikos atsakas į Dainiaus Radzevičiaus iššūkį « Rokiškis

  23. Pingback: Reklama. Žmogaus teisės ir spaudos laisvė « Rokiškis

  24. Dainius Radzevičius

    Skaitau šį seną komentarą ir negaliu atsižavėti -- kokie solidarūs ir faini lietuviai ir ypač ta dalis, kurie yra blogeriai 🙂 Net žurnalistai visada tokie būna solidarūs.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas Dainiau, čia visi turi savo nuomonę ir sprendžia patys. Todėl tas solidarumas yra paremtas ne kokiu aklu tikėjimu, o tarpusavio supratimu ir sveiku protu. Todėl jis ir yra 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *