Tragedy: Bee Gees metaliniame grožyje

Jau parašiau apie disco, o užuominą supratot jau, kur link suku. Metalas puikiai derinasi su disco muzika. Ir čia galimai viena nauja kryptis, kuri gal ir apvers muzikos pasaulį aukštyn kojomis, bent jau aš taip vis labiau linkęs galvoti. Ir puikiausias tam įrodymas – tai nuostabus, neįtikėtinai puikus tribute bendas – Tragedy: All Metal Tribute to the Bee Gees. Ne, jie absoliučiai kitokie, nei švedų Black Ingvars. Ši grupė savo nuostabumu sulyginama netgi su Guns’n’Roses, nors groja, atrodo, vien tiktai Bee Gees koverius – tam jie ir susibūrė.

Štai vienas jų koveris, tiesiog paklausykit – „Staying Alive“:

Iki šiol nelabai aišku, kas čia per chebra yra tie Tragedy: All Metal Tribute to the Bee Gees* kūrėjai, ale jau vieno gabalo paklausius aišku, kad tai tikri savo žanro meistrai. Tad čia jums dar vienas jų pergrotas gabalas – „You Should Be Dancing“:

——–

* Čia aišku komerciniu požiūriu yra tiesiog neįtikėtinai didelis feilas – susigalvoti sau tokį pavadinimą, kuris būtų tokio ilgumo, kad jo net įsimint nesugebėtum. Ir jau juolab feilas yra prisirišti prie konkrečių kitų žvaigždžių koverinimo. Bet kita vertus, grupė visgi kažkokia troliška, išties sukūrusi ir dar kelis kitus projektus, pvz., „Children of the Unicorn“ ir „Moi?“, abu labai netgi verti dėmesio.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

25 thoughts on “Tragedy: Bee Gees metaliniame grožyje

  1. anoniminis bailys

    Autorius gal neisizeis, jei pasiulysiu kanors is naujesniu roko ir metalo grupiu parodyt 🙂 nes dauguma Jusu aprasomu ir taip zinomos arba idomios tik antropologiniu poziuriu ir netinkamos kepti kompaktams i masina, nors cia kaip kam gal.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Va jums kai kas iš naujų, nors šiaip tai nelabai suprantu, kaip jūs savo mašinoje šokate šokius. Bet visgi daugmaž gal ir suprantu, ko norite, jei jau šioje temoje prašote.

      BlitzKill -- vokiečių techno/industrial:

      Reply
  2. shortenyournails

    Groja turbo, tik išties reikia turėt savitą charakterį, kad taip ilgai pasakot tą patį anekdotą… (Patys Bee Gees -- tobuli, nėra abejonių.)
    P.S. Nekantriai laukiu atsakymo į aukščiau pateiktą „antroploginę“ pastabą. 😀

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia velniškai teisinga pastaba apie tą superilgą anekdoto pasakojimą. Užsiciklinimas ant seno ir to paties -- tai faktorius, apie kurį kažkodėl nepagalvojau.

      O dėl tos antropologinės pastabos -- rašiau kadaise. Ir tamsta pats irgi berods rašėte apie tai. Yra prastas dalykas su tuo, kad muzikos industrija veikia kaip blogasis filtras, trukdantis geriesiems prasimušti viršun. Ir tas industrijos filtras šiais laikais kardinaliai stipresnis, nei prieš keliasdešimt metų, o internetai kol kas dar neapvertė reikalo aukštyn kojomis, gal net atvirkščiai -- pridėjo krūvą informacinio triukšmo.

      Reply
    2. Rokiškis Post author

      Beje, tamstos žodžių apie nuvalkiotus anekdotus patvirtinimui -- buvo tokia grupė Satanicide, iš kurios, atrodo, čia minima Tragedy Bee Gees bla bla bla ir susikūrė. Tai čia tamstai vienas gabalas jų:

      Reply
  3. Marius L.

    Nežinau ar tamstą Rokiškį sudomins ir/ar žinojote tokį reiškinį kaip Die Apokalyptischen Reiter, kurie metališkai užkoverino vieną tokį senų laikų -- t.y. 1970s -- kūrinėlį Dschinghis Khan (ir daug kitokių, bet šitas labiausiai čia tinka į temą).

    Jeigu nežinojote beigi susidomėjote, kreipiu Jus nuorodon: http://www.youtube.com/watch?v=uZgk965DYwU

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kadaise buvo šitas pavadinimas pasitaikęs -- Apokalyptischen Reiter, bet neužkabino. Grupė smagi, bet kažkas ten juose ne taip. O Dschinghis Khan koveris visgi jau praradęs savyje tą šokių pradą, neapsiverčia jau kažkaip liežuvis to dalyko pavadint disco ar dance metal.

      Reply
  4. Metallem

    Nesupratau, kurioj čia vietoj metalas? Čia gal glam rockas kažkoks, arba aš neteisus, nes ir Gansus vadinu rokeriais, bet niekaip ne metalurgais? Čia pas jus gal ir Alisa Kuperis -- metalistas. Tada atsiprašau.

    Reply
          1. Metallem

            Oba!obikas?Nepagavau:) Aš užaugau su Bytlais,Rolingsais,Kisais,Parplais,Cepelinais,Pinkais ir t.t. ir beje su tuo pačiu Alisa:),ir nors kažkaip ne visus juos vadinu metalistais:)- jie vistiek yra mano grojaraštyje:)

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Ponas, tai nafiga tamsta išsikalinėjate čionais, jei tokius žodžius žinote, kaip Cepelinai ar Parplai?

              Jei jau žinote metalo istoriją, tai neišsikalinėkit. O jei nežinote, tai tada nereikškit neadekvačių neadekvacijų neadekvačiai. Ir tada tamstos niekas nelygins su Obiku.

              Čia tamstai, kad ant temos apie metalo šaknis užeit:
              http://rokiskis.popo.lt/2010/08/07/daina-nuo-kurios-prasidejo-metalas-steppenwolf-born-to-be-wild-ir-heavy-metal-thunder/

              Vat tą paklausykit ir užsiduokit sau visokiais klausimais apie tai, kas tas metalas išties yra per bybienė? Aš čia tamstai nesufleruosiu atsakymo apie tai, kad bybienė yra tokia sriuba.

              Tiesiog nereikia priešpastatinėti savo įsivaizduojamo metališkumo, paremto kažkuriuo einamuoju stiliaus tašku („Metallica -- metalas, o Guns’n’Roses -- nemetalas“) kažkokioms bbž išvis kokioms projekcijoms. Nėra griežtos distinkcijos tarp metalo ir hard roko, ponas. Yra tik istorinės sąsajos, evoliucija ir t.t..

              Tam tikras dominantinis taškas kažkuriame periode dar nereiškia kažkokio standarto, kuris nustatytų metališkumą. Tai tik dominantinis taškas. Ir jei tai kažkuriuo metu yra speed, kažkuriuo kitu -- thrash, dar kažkuriuo kitu -- death, o dar kitu -- black, tai tik reiškia, kad tai tėra dominantiniai taškai kažkuriems periodams, bet ne muzikinės srovės esmė.

              Pirmas dominantinis taškas -- tas pats „Born to be Wild“. Vat nuo jo ir eikit priekin, taškus vėliau dėliodamas. Ir susistatys kažkas.

              Čia tiesiog tam, kad pabandytumėt kiek sistematiškiau žvelgti -- 1977, Scorpions. NWOBHM iki šito lygio pakilo tik po poros metų:

              Reply
              1. Metallem

                Jūs man regis, čia per giliai kapstot. Paskutiniu savo komentu aš tik norėjau pasakyti,kad „nemetalas“ man nėra sinonimas šūdo. Ir į jokius metalo įstorijos ekspertus nepretenduoju. Aš šiaip tik klausytojas:)Ir jei man nesigirdi metalo, aš taip ir pasakau:)Gal nereikėtų taip neadekvačiai reaguoti į kuklutį komentarą:)Bet vistiek dėkingas už neadekvatų dėmesį mano neadekvatiškiems papezėjimams:)

                Reply
                1. Rokiškis Post author

                  Tiesiog tamsta išsakėt labai paplitusį diskursą, kur kalbant apie stilių, pamirštama jo istorija ir reflektuojamos tiktai kai kurios esamosios apraiškos, praeitį imant vertinti iš dabarties pozicijų.

                  Reply
                  1. Metallem

                    Kažkas sakė: Nėra griežtos distinkcijos tarp metalo ir hard roko:) Taigi kiekvienas kaip ir turi teisę (iš savo bokšto ar varpinės) nuspręsti,kurioj vietoj tą distinkciją įterpti? Nu bet o tačiau čia gi jūsų varpinė:)Pasiduodu:)

                    Reply
  5. ezengas

    Rokiški, rimtai, parašykit ir pailiustruokit kažką apie Tool klipus beigi muziką, juk anie axujenai tai daro;]

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas, taigi jau ir taip žinot tą grupę, tai kam man apie ją rašyti? Gal aš geriau parašysiu apie kokius nors Cradle of Filth, specialiai. Ir taip, kad maža nepasirodytų. Taip bus įdomiau.

      Reply
  6. Sarunas Skyrius

    Iki manęs pro p.Rokiškio minėtą filtrą užužpernai prasimušė Shaolin Death Squad, o pernykštis jų pusiau koncepcinis albumas Five Deadly Venoms iš viso geriausias (man) pernai metų albumas. Bičai joja ant pulpfictioninių Honkongo kung fu filmų tematikos ir šiaip normaliai priplaukę su savo sceniniu įvaizdžiu, bet jau kai parašo gabalą tai parašo.

    Reply
  7. domas

    metalas yra gaidis. čia šiaip, rokiškiui žinutė.

    p.s. metalistu buvau antroj beigi trečioj klasėj. klausiaus ‘kietas riešutėlis’ rytais, nes pamokos po pietų buvo. nesijaudinkit, išaugama iš metalo! 🙂

    Reply
  8. Pingback: Kakučių žvaigždės – Cradle of Filth « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *