Priscilla Presley, botoksas

Botoksas padarys tave gražia kaip užpakalis

Pasižiūriu aš čia kurią dieną į feisbuką ir žinot, kaip įprasta – šiukšlių srautas visokių. Žiūriu aš tas šiukšles, o tarp tų šiukšlių vienas-kitas prasmingas dalykas, anekdotas ten koks, pasisakymas kieno nors ar dar kažkas. Ir tarp viso to šlamšto – visokios pažįstamų žmonių nuotraukos. Ir tarp viso to – dar ir viena tokia pažįstama moteris išlenda, savo profilio fotkę pasikeitusi. Tik vat kažkas neteisingai toje fotkėje, kažkas labai neteisingo, bet neaišku, kas.

Na, trumpai tariant, žiūriu aš į tą fotkę ir galvoju, kas gi čia ne taip. Užkliuvo tas kažkoks neteisingumas, o vat kas būtent užkliuvo – tai bbž, nesuprantu ir viskas. Nuotrauka lyg ir kaip įprasta: melejonai panašių būna – ir gražesnių, ir baisesnių, tik paprastai be jokio tokio neteisingumo. Žodžiu, kažkoks klaikiai nemalonus kraupumas tos pažįstamos veide matosi. Irgi kažkoks neaiškus – veidas lyg ir kaip įprasta, lyg ir panašus, tik kad tasai veido snukis kažkoks kraupinantis, nors ir neperkreiptas.

Priscilla Presley, botoksas

Čia tokia Priscilla Presley, apsipumpavusi botokso. Būdingas dalykas - papurtęs veidas, lyg užtinęs po ilgo gėrimo ar alergijos. Visos raukšlelės, įskaitant ir emocines - dingę. Raumenys praradę judrumą (botulino toksinas blokuoja nervinius signalus, faktiškai suparalyžuodamas), tad nepriklausomai nuo to, ką žmogus jaučia, veidas praktiškai nieko nerodo, išraiška lieka maždaug tokia, kokia suformuota injekcijomis.

Vat žiūriu į tą nuotrauką, žiūriu ir nesuprantu, kas tenai ne taip, nes labai jau baisiai. Netgi žinot, kažkoks toksai veidas, lyg ir panašiai, kaip turi būt, bet lavoniška išraiška tokia. Žinot, kaip būna pas lavonus? Visi raumenys atsipalaidavę ir kažkaip papurtę – lyg būtų kaukė kokia nors, o ne tikras žmogus. Tai vat kažkokia tokia baisi beišraiškė išraiška tame veido snukyje.

Čia aš dar pasakysiu, kad moteris tai visiškai jauna, dar net ir 40 nesulaukusi, ir šiaip tai graži, ir šiaip jau nėra kažkokia besmegenė višta, tik vat kažkas labai nenormalaus tame veide, kad atrodo panašiai, lyg kažkoks užpakalis žiūrėtų iš nuotraukos, o ne žmogus. Maždaug įsivaizduokit, kokią išraišką turi šikna: du žandai ir skylė. Tai vat, kažkaip panašiai ir atrodo – nors nuotraukoje veidas, bet išraiška kaip užpakalio. Na, pabandykit įsivaizduoti, jums į akis užpakalis žvelgia – tai maždaug taip ir atrodo.

Ir vat žiūrėjau, galvojau, KPŠ čia toksai baisumas ir nutariau pažiūrinėt, kodėl čia dabar pažįstamas (nors ir kelis metus nematytas) žmogus taip kraupina. Paspaudžiau ant tos jos profilio nuotraukos, pradėjau žiūrėt ankstesnes – ogi akurat! Ir netgi, atrodo, taip, kad kaip nors kitaip, kaip kokiais keiksmažodiniais šauksmininkais įvertinti ir sunku – baisumas virsta per ekraną tiesiog.

Žodžiu, žiūriu ir matau, kad tos ankstesnės nuotraukos – suvisam klaikios. Ir maždaug taip už kokius pusę metų ar tai gal metus – vis baisiau ir baisiau eina. Ir jau tame periode, kur visai baisiai – viskas stoja į savo vietas: taigi ta asilagalvė prieš kokius metus aiškiai prisivarė į veidą botokso, dargi tokiais kiekiais, kad net ir neatpažintum. Aiškiai bent metai laiko praėjo, visi tie išpurtimai sumažėjo, ančialūpiška išraiška nunyko, bet sustingęs beprasmiškas mordos snukis vis dar išliko taip, kad šviečia net per nuotraukas sustingusiu lavoniškumu.

Nu jūs man pasakykit, KPŠ čia vyksta? Kodėl lyg ir sveiko proto turėjusi jauna moteris, lyg ir ne visiška dūra, ir graži, ir taip toliau, užsiima šūdais ir susigalvoja sau į veidą prisivaryti botoksų? KPŠ, atleiskit?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

35 thoughts on “Botoksas padarys tave gražia kaip užpakalis

  1. Robertas

    Medicininis išaiškinimas -- Botulino toksinas yra gaminamas bakterijos clostridium botulinum (http://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum). Gram teigiama, lazdelės pavidalo bakterija. Šis jos išskirtas toksinas veikia acetilcholino receptorius, yra jų antagonistas t.y. prisijungia prie jų ir ten būna, jokio poveikia neduodamas ir neleisdamas prisijungi natūraliam neuromediatoriui acetilcholinui kuris atsakingas už raumenų susitraukimą. Taip jis sukelia paralyžių kaip Rokiškis ir sakė. Kas dar su juo įdomu, kad jis padauginus yra beprotiškai nuodingas -- vidutinė mirtina dozė yra pusantro/du NANOgramo kilogramui kūno masės. (nano yra dešimt minus devintuoju laipsniu, tai paskaičiuokit kaip mažai) Čia mirtis kraštutinis atvejis, bet dažnesniais atvejais atsiranda visokių botulizmo sindromų, pvz žvairumas, jeigu nepataiko į reikiamą raumenį, ir netyčia nuteka jo į akies judinamuosius raumenis -- viena akis juda, kita ne. O išvis susimovus ir netyčia į veną suleidus gali net į smegenis nueit, o ten acetilcholinas, kurį blokuoja šitas toxinas turi ir daugiau funkcijų, kurias pažeidus gali visokie kūno paralyžiai ištikti ir t.t. Gera žinia -- jo veikimas laikinas. Šiaip medicinoje šita medžiaga turi ir įvairių rimtų panaudojimų, pvz ištikusiam kaklo spazmui atleisti, achalazijai gydyt (čia kai neatsidaro žiedinis raumuo, kuris atidaro kelią maistui iš stemplės į skrandį). Tik va, „grožio industrija“ ir verslas sugalvojo geriausią šito dalyko panaudojimą 🙂 Aišku, kur pinigai, ten nepasišakosi, kad ir koks šūdas čia būtų taip daryt, bet vistiek gydytojai, vaistininkai darys tom kvailom poniutėm tokias procedūras ir nieko čia nepakeisi, geriausia va viešint visokius tokius atvejus, kad žmonės kurie nori išbandyti, žinotų, kad tą daryti visiškai neverta.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, poveikis laikinas -- maždaug keli-keliolika mėnesių. Per tą laiką, beje, nervų sistema aplink tas vietas, kur pakliuvo toksino, gan pasikeičia, apmiršta, raumenys atrofuojasi, užtat atsiranda jungiamojo audinio -- žodžiu, liekamieji reiškiniai būna kad visam gyvenimui išlieka. Dėl to tos BTA vartotojos ilgainiui pavirsta suvis išpurtusiomis veidakaukėmis.

      Reply
      1. Nazg

        Pasakojo draugė biochemikė,kad botulinas yra pats baisiausias toksinas, net už grybinius baisesnis, nes ne tik nėra priešnuodžių, bet ir negrįžtami pakitimai -- nukarpo lastelių baltymų grandinę(na ten buvo daug gudrių žodžių -- sinaptosoma kažkastai jada-jada) čiuptuvėlius, kuriais nervinius signalus gaudo (vėlgi kaip aš tai supratau, o ne tikslūs žodžiai) -- na ir viskas, nebent šalia ataugtų gyva lastelė…

        Reply
  2. entd

    Uždavinys suprastu moterį yra neišsprendžiamas, todėl KPŠ turbūt liks neatsakytas.

    Reply
  3. Piktas Interesas

    Priežasčių, kodėl taip moterys daro yra ne viena ir ne dvi. Tačiau viena svarbiausia yra elementariausias jaunystės kultas, Lietuvoje išsikerojęs ne tik poravimosi, bet ir darbo rinkoje, kas akivaizdžiai sukuria labai stiprias paskatas išleisti milžiniškus pinigus tam, kad galėtum džiaugtis kūdikio užpakaliuko lygumo oda.

    Vat paimkit ir suraskit man moterį, kuri nesusileistų to botokso, jei tai jai bent dešimtmečiu pratęstų pilnavertį asmeninį ir profesinį gyvenimą. Abejoju, ar tokia principingą rasite.

    Jūsų pažįstama tiesiog pakliuvo pas prastą daktarą. Jei ši procedūra atliekama teisingai, derinant su kitomis, mažiau drastiškomis priemonėmis, net toks smalsus ir protingas žiurkėnas-detektyvas kaip ponas Rokiškis nesuuostytų. Tik pagalvotumėt -- ot kaip išgražėjus boba, ar tik nebus įsimylėjus.:)

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Išgražėjusi -- tai čia kai dingsta iš veido visa mimika ir pasidaro beprasmė plastifikuota morda? Tamsta gal iškrypėlis ir tamstai guminės dirbtinės moterys yra gražesnės už normalias?

      BTW, dėl profesinės karjeros -- jaunyva išvaizda aktualu išimtinai tik toms pareigoms, kurios kaip čia jums pasakius. Negana to, jei pareigos vadovaujančios ir rimtos, tai amžius suteikia rimtumo įspūdį visiems, taip kad karjerai čia pliusas.

      Botokso poveikis nepriklauso nuo jokių daktarų. Tai vienodai klaikiai veikia visas.

      Reply
      1. Piktas Interesas

        Ne aš iškrypėlis, o visuomenė, kuri nesugeba oriai senti ir diskriminuoja pagal amžių. Realiai jūs stumiat ne ant botokso, o ant moterų, kurios tiesiog pasiduoda aplinkos spaudimui atrodyti jaunai.

        Nuo daktarų ir „paciento“ dar ir kaip priklauso. Botokso galima leisti daug arba mažai. Į didžiąją dalį visko, kas veide juda, arba tik keliuose svarbiausiuose taškuose.

        Mimika toks dalykas, kad laiko ženklai veide priklauso nuo dominuojančių emocijų. Taip, daug ir natūraliai besišypsančiam žmogui, optimizmo bombai, kuriam face-to-face komunikacija yra būdas duonai uždirbti, botoksas gali būti nelabai gerai. Kai jo per daug.

        Nors išlyginus liūdesio, pykčio raukšles, veidas tikrai atrodys mielesnis ir draugiškesnis. Tiesiog taip yra.
        Bet vėlgi, jūs pasirenkate baisiausia variantą ir absoliutinate.

        Tik sakau, kad kartais ne taip paprasta pastebėti, ar žmogus susileidęs botokso, ar ne. Čia tik jums taip atrodo. Tvirtinu, kad dauguma atvejų jūs nė velnio neatskirtumėte ir net dėmesio neatkreiptumėt.

        O dėl karjeros -- žinot, vadovaujamųjų postų yra labai labai mažai ir moterų ten -- mažuma.
        Ir ką jūs bandote pasakyti? Susenusių moterų niekam nereikia. Gali valytojomis ir mokytojomis dirbti, jei nori. Bet taip, pastebėjimas teisus -- aukščiausioms pareigoms amžius netrukdo. Tačiau pareigų, kurioms jaunas amžius ir gera išvaizda yra daugiau pliusas nei minusas, yra absoliuti dauguma.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nesiteisinkit dėl iškrypėliškumo. Visi žmonės skirtingi ir kiekvienas savaip trenktas, taip kad čia tamstos reikalas, kas tamstai patinka, tik vat nereikia projektuoti savo potraukio guminėm lėlėm į aplinką.

          Ir nepasakokit apie tai, kaip nesimato tie botoksai -- jie nesimato tiktai tiek, kad galėtum spėti, jog gal šiaip žmogus serga, mašalai gal sukandžiojo, alergija kokia nors, kokio nors insulto pasekmės ar dar kažkas.

          Jei jau aš kone po metų ir iš nuotraukos sugebėjau pamatyt, kad kažkokiais botoksais užvaryta, tai jau per tą pilno veikimo laikotarpį ir gyvai -- tai jau nepastebėt neįmanoma.

          Reply
  4. Paulius Žuvyčius

    Atrodo lyg nuotrauka būtų padirbta. Suklijuota iš dviejų. Smakras iki burnos vieno žmogaus, o kas liko kito. Bet kuriuo atveju tiems kas taip daro reikia be rimtos priežasties rimtai susirūpinti savo psichologine būkle.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nuotrauka yra tikra. Tiesa, čia matosi, kad jau visai apleistas atvejis, matyt ne vieną kartą apdirbimas darytas.

      Reply
  5. Julius

    Jaunystės kultas, ir tiek. Ta jūsų pažįstama tikriausiai desperatiškai stengiasi gauti dėmesio, panikuoja, kad tapo sena ir panašiai. Pažiūrėkite, kaip atrodydavo 40 sulaukusios moterys prieš 50-100 metų ir kaip dabar. Turim kremus nuo raukšlių, ištisą kosmetikos ir drabužių pramonę ir Adobe Photoshop. Tai tapo visiška norma ir kažin ar kas norėtų, kad būtų kaip viduramžiais, t.y. moterys nuo 30 metų būtų suvytusios nuo sunkaus gyvenimo, susiraukusios ir vaikščiotų su skarelėm.

    Kai tas grožis, kuris anksčiau buvo išskirtinis, dabar tampa vidurkiu, kai kurios ir stengiasi iškilti virš to vidurkio. O tada, kaip sakoma „iš didelio rašto išėjo iš krašto“. Ir prasideda visokie botulinai.

    Šiaip žmones atbukino visos photoshopinės gražuolės -- ir moteris, ir vyrus. Mane tikriausiai irgi. Moteris turi būti tobulai graži (ir naudoti tam skirtą mados pramonės produkciją) kad būtų laikoma patrauklia. Tai, kas akmens amžiaus vyrui būtų sukėlę momentinę erekciją, šiais laikais tikriausiai būtų įvertinta kaip „ai,.. vidutiniška“

    Paklauskit tos pažįstamos, kodėl ji taip. Gali būti, kad jai bus skaudi tema.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, taip, yra tas istorinis pokytis, nors gal ir ne toks stiprus, bet yra. Ir atranka daro savo (pagal išvaizdą, o ne pagal šiaip išgyvenimo gebėjimą), ir visokios ligos, darbas ir nepritekliai veidų nežaloja, tad reikalavimai šiais laikais tikrai išaugę. Ir žinoma, dar tos visokios anorektikės ir fotošopai.

      Kita vertus, kai žmonės pereina prie tų botulinų, silikonų, kolagenų ir panašiai, tai čia visgi yra nesveikas reikalas.

      Ir labai bjauru būna, kai prasideda visokioje spaudoje šūksniai apie kažkokias ukrainietes, išsioperavusias tiek, kad atrodytų kaip barbės, tačiau niekas neišdrysta pasakyti, kad pas tokią mergaitę išvaizda kaip pas plastmasinę išsigimėlę.

      Reply
      1. Julius

        Komentaruose žmonės dar ir kaip išdrįsta tą pasakyti. Žurnalistai tokių epitetų (išsigimėlė, plastmasinė) nerašo, nes ir taip aišku. Ir postina tas nuotraukas specialiai tam, kad tai būtų freakshow, pažiopsotų žmonės į tą plastmasinę išsigimėlę ir pakomentuotų savo pasibaisėjimą.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Problema ta, kad kelios dešimtys procentų populiacijos, t.y., tūpiausia dalis, negeba suprasti, kai jiems tai nepasakoma tiesiai. Jiems atrodo, kad tai gerai.

          Reply
  6. Julius

    Dar galiu pridurti, ką ne kartą girdėjau iš moterų -- kadangi lietuvės yra labai gražios, lietuviai vyrai tapo labai išrankūs ir aukštai iškėlę kartelę. Pažįstamos moterys (kai kurios išskirtinai gražios) nuolat pabrėžia, kad Lietuvoje vyrai nerodo joms dėmesio, o vat užsieniečiai tai nešioja ant rankų, kokia bebūtum. Ir ne dėl to, kad anie turi daug $$$.

    Reply
  7. Audra

    Priminė banalią istoriją, o žemiau esanti nuotrauka šiaip graži 🙂

    A 70 year old woman had a heart attack and was taken to the hospital. While on the operating table she had a near death experience. Seeing God she asked “Is my time up?” God said, “No, you have another 43 years, 2 months and 8 days to live.
    “Upon recovery, the woman decided to stay in the hospital and have a Face-lift, liposuction, breast implants and a tummy tuck. She even had someone come in and change her hair color and brighten her teeth!
    Since she had so much more time to live, she figured she might as well make the most of it. After her last operation, she was released from the hospital.
    While crossing the street on her way home, she was killed by an ambulance. Arriving in front of God, she demanded, “I thought you said I had another 43 years? Why didn’t you pull me from out of the path of the ambulance?”
    https://lh5.googleusercontent.com/-C9yHAVAtHq8/UZh8LYEsegI/AAAAAAAAAWk/mZDk4DULgNw/w506-h396-o/0.371437001299004244_irannaz_com.jpg

    Reply
  8. Josiff

    tai čia ne tik botoksas bet ir veido odos tempimas darytas. Bet iš esmės botokso išplitimo mąstai yra milžiniški, apie JAV net nekalbu kur ten jau net ne daktarai leidžia bet patys žmonės internetu prisipirkę. O lietuvaitės neišimtis jei tik kokia gražesnė tai garantuotai injektuotis pradėjo kokių 18-19 metų po 1-4 kartus i metus. Esmė kad produktas pigus, nereikia brangių kremų, o efektas iškart matomas. Šiaip jei įmestum išpradžių fotkę kur kokius penktus metus naudoja, tai nieks nieko net nesuprastų.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Pas aną, kiek suprantu, aplinka ir nesuprato. Tik vat dėl paplitimo mastų -- tai iš kur pas tamstą tokie duomenys?

      Reply
      1. Margo

        Man pasakojo, kad Lietuvoje net rengiami botokso vakarėliai, kur susirenka kruva žmonių ir leidžiasi botoksą. Taip yra pigiau nei vaikščioti po vieną pas grožio daktarus. Ir beje, yra vyrų, kurie irgi leidžiasi botoksą.

        Reply
          1. Josiff

            na aš nesakau, kad čia masisinis paplitinas kaip kavos gurkšnojimas, tiesiog kalbu apie gražias moteris ir potentialias botokso vartotojas, į kurią pažvelgęs galėtum pasakyti/pagalvoti -- taip ji graži. Botokso suleidimas paprasta operacija su specialisto konsultacija trunka 7-14 min., jei bandytum pas specialistą užsiregistruoti šiai procedūrai tai papkliutum min. po 2 sav. max -- 5 sav.

            Reply
  9. Karolis

    >>Čia aš dar pasakysiu, kad moteris tai visiškai jauna, dar net ir 40 nesulaukusi…

    Čia apie kokią jauną moterį eina kalba? Priscillai Presley dabar yra 67 metai.

    Reply
      1. super

        Siaip jau ji yra tikrai senute:
        http://www.imdb.com/name/nm0001636/
        Sakyciau gan gerai atrode ilga laika -- „Nuogame ginkle“ filmavosi brandziame amziuje, bet pries metus nepasišakosi.. Bande sustabdyti jaunyste, o kai stabdai per smarkiai, su kiekviena korekcija atsiranda vis didesni pasaliniai efektai -- ne ant vieno aktoriaus galima tai pamatyti.

        Reply
      2. omg

        Cia is kurios puses paziuresi. Pagal mane tai yra arba parasyta nesamone, arba nemoketa isreiksti mintis. Jeigu rasai kad „moteris tai visiškai jauna“, as ir suprantu kad ji yra jauna, o ne jauna buvo pries Cernobylio katastrofa.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Tamsta irgi turite kognityvinių problemų. Nors…

          Bendrai tai pagalvojau, kaip mane visgi žmonės vertina ir mistifikuoja, jei įsivaizduoja, kad mano sena pažįstama yra Priscilla Presley…

          Reply
  10. rasa

    Labai ,kai sako, dėkoju už naują žodžių junginį „veido snukis“.Taip patiko, kad kvatojau iki ašarų, bais taikliai įvardinta tas, kas fotkėj. Šaip , tokius veido snukius vadindavom kadaise „baisi gražuolė“.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *