Aš balsuosiu už Remigijų Šimašių

Visai aš čia nesigilinsiu šiais metais į sudėtingumus visokius. Šiemet paprastai padarysiu – pasakysiu už ką ir kodėl. Savo variantą, beje, labai gerai parašė ponas Kleckas Buržujus, o aš vat parašysiu paprasčiau, tiesiog vos kelis punktus (kuo mažiau – tuo geriau):

  1. Remigijus Šimašius turi labai daug labai realios patirties – ir iš politikos, ir iš valdymo. Taip ar anaip, ir supranta, kuo užsiima verslas, ir yra vadovavęs Teisingumo ministerijai.
  2. Remigijus buvo vienas iš vos kelių ministrų Lietuvos istorijoje, kuriems esant, ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų biurokratinis aparatas traukėsi, o reguliavimai paprastėjo.
  3. Remigijus Šimašius yra vienas iš kokių gal poros kandidatų, kurie verti Vilniaus mero posto, o iš visų tų – vienintelis, kuris turi išties labai realius šansus meru tapti.
  4. Komanda pas Remigijų Šimašių tikrai puiki – aš jums jų visų nei nesuminėsiu, bet aš jums tą garantuoju, nes tikrinausi, tad jūs irgi pasižiūrėkit patys tiesiog.
  5. Galų gale, Remigijus Šimašius yra žmogus, kurį pakankamai seniai pažįstu ir pasitikiu. Daug šiaip pažįstu įvairių politikų, ir įvairiose partijose yra vertų žmonių, bet tiesiog Remigijumi aš pasitikiu, nes žinau jį ir viskas.
And the Winner is... Remigijus Šimašius :-)

And the Winner is… Remigijus Šimašius 🙂

Jūs balsuokit, už ką norit. O aš va pasidariau apklausą, įsivertinau visokias galimybes, pažinojimą ir panašiai – vat aš ir renkuosi. Paprastai tiesiog – man visada klausimas kyla: ar galiu pasitikėti politiku? Ir čia sakau, kad taip, galiu.

Galiu pasitikėti, nes žinau, kaip jis dirba, galiu pasitikėti, nes pažįstu jau pakankamai seniai, kad žinočiau, koks jisai, galiu pasitikėti dėl to, kad žinau, jog jis turi labai realų šansą. Ir galiu pasitikėti todėl, kad tiesiog žinau, jog vykdo pažadus.

O kas dar? Svarbiausias dalykas – galite balsuoti už ką tik norite, bet esmė yra kad balsuotumėte. Tie, kas nebalsuoja – jų balsas į dangų neina, jie išvis neturi balso. Balsą turi tie, kas eina balsuoti. Norite, kad išrinktų kokį nors komunistą? Neikite balsuoti. Norite, kad išrinktų kažą, kas gali padaryti realius pokyčius? Eikite balsuoti.

Svarbiausia – eikite balsuoti, ponai ir ponios. Eikite balsuoti už tuos, kuriais pasitikite.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

12 thoughts on “Aš balsuosiu už Remigijų Šimašių

  1. Breezy

    Bet vis tiek su savo reklama per tv nesublizgėjo. Tokie pat kosmiškai nerealūs pažadai kaip ir pas visus.

    Reply
  2. El. Voverė

    Tai tikriausiai daugelis skaitančių Rokiškio ar Klecko blogus taip ir balsuos…. 🙂

    O bet tačiau Šimašiaus TV reklama… viena prasčiausių mano kada nors matytų.
    Ji blogesnė ir už LSDP reklamą su švelnaus veido trijuostiniu maroziuku ir už pupuliuko Gražulio standartinius vaizdus. O kas suvokia viešųjų ryšių svarbą ir pasidarė tikrai gerą TV reklamą -- Darbo Parcija. Graudu, bet toks faktas. Apgalvota, paprasta, vizualiai maloni ir aiškiai kalanti ten kur reikia.
    Ir jei man juokinga dėl Gražulio ir LSDP maroziuko (tikrai labai pralinksmino ta reklama), tai man labai pikta dėl sąrašo Nr. 26.
    Tiesiog pikta, kad sprendžiantys nesuvokia viešinimosi svarbos. Mes tai ką, mes ir taip balsuosim, o toliau, daugiau, plačiau ? Priimkit suprantančius žmones arba tiksliau -- leiskit tai daryt ir spręsti specialistams. Ta reklama parodo, kad nelabai orientuojamasi kas yra potencialus jų rinkėjas, o tiksliau -- dirigavo ir kišosi kažkas, kas nesupranta, bijo parodyt, kad nesupranta, tačiau labai nori visur kištis ir vadovaut. Nes labai bijo, kad kažkas suabejos jo svarbumu ir nepakeičiamumu.
    Brrr, gerai, kad daugiau tos gėdos nebematysiu.

    O šiaip tai ką -- ryt einam visi balsuot 🙂

    Reply
  3. Justinas

    Na, reklama to paties levelio kaip ir pas visus, tai anokia čia bėda, nes pikai masei tai nebus didelio skirtumo, kai visos tos reklamos daug maž vienodos: visi sumažins šildymo kainas, visi prikurs tūkstančius darbo vietų ir t.t. Na, o ne pilka masė, manau ir taip ne pagal reklamas sprendžia už ką balsuot, o žiūri į nuveiktus darbus.

    P.S. Aš už Šimašių.

    Reply
  4. JonasPovilasN

    Mano nuomone,Vilniaus meras turėtų suprasti,kad Vilnius yra Lietuvos sostinė,o ne miestas -valstybė,kaip Singapūras,kad Vilnius turėtų būti lengvai pasiekiamas iš visos Lietuvos,kad Vilnius taptų visos Lietuvos piliečių vienijimosi centru,o Vilniaus merui rūpetų ne tik Vilniaus,bet ir visos Lietuvos reikalai. Berods Vokietijoje turtingesnės vakarinės žemės remia skurdesnes rytines žemes (buv. DDR),manau,tai elementarus pilietinis solidarumas.Savivaldybių politika turėtų ne „skaldyti“ Lietuvos piliečius į „savus“ ir „svetimus“,bet jungti. Jei teisingai suprantu,įstatymai dabar tokie,kad kai kuriais atvejais turintis leidimą gyventi užsienio šalies (net ne Europos sąjungos) pilietis,turi daugiau teisių (pavyzdžiui,gali balotiruotis į miesto tarybą),negu kai kurie Lietuvos piliečiai… Kokiam nors rajoniniame mieste valdžiai atsinaujinti,mano nuomone,jokių šansų-joje bus visą laiką tie patys,talentingų žmonių iš šalies rinkti neleidžia sistema. Kiek žinau,kai kurie Prancūzijoje vyriausybės ministrai tuo pat metu būna ir miestų merais-taip nedideli miestai sulaukia daugiau centrinės valdžios dėmesio.

    Reply
  5. Klevas

    Nesutinku gerb. Rokiški su tavo paskutiniuoju argumentu. Gal blogai jus interpretuoju, bet manau taip tarsi versti žmones eiti balsuoti yra neteisinga. Daug priežasčių žmonės turi neiti balsuoti, sutinku dauguma iš jų kvailos, bet viena, tuo pačiu viena dažniausių, yra gan normali priežastis nebalsuoti. Jeigu tam žmogui paprasčiausiai nerūpi. Jeigu jam nerūpi ir jei jis per prievarta bus nutemptas balsuoti, tai balsuos randominiu principu (greičiausiai už nr.1) ir iš to niekam jokios naudos (išskyrus nr. 1).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jeigu žmogui nerūpi, tai jis ir neina. Ir neturi balso. Ir nieko nesprendžia ir neįtakoja. Ir tokie žmonės, kuriems nesvarbu nei kaip jie patys gyvens, nei kaip gyvens valstybė, nes jiems tiesiog nusispjaut -- jie ir neturi spręsti.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dar reikia palaukti antro turo, kuris bus labai sunkus jam. Yra tokių prognozių, kad visas LLRA elektoratas balsuos už Zuoką.

      Reply
  6. Margos paraštės

    Pats svarbiausias dalykas -- išreikšti savo valią balsuojant. Čia pagrindinė ir svarbiausia taisyklė. Be to, tai ne jokia teisė, o pareiga. Kadangi nenoriu matyti mano šalį ir mano miestą valdančių šiaudinių kaliausių, kurioms trūksta ne tik proto, bet ir sąžiningumo, todėl ne tik visada aktyviai balsuoju, bet ir raginu visus artimos aplinkos žmones tai daryti, nes tie, kurie nebalsuoja, yra ant sofutės sėdinčios daržovės, kurios nesugeba dalyvauti pokalbyje (gera scena iš Hanibalo filmo, pamenat?), už kurias sprendžia kiti, tačiau jos vis bando buitiniame lygmenyje kritikuoti ne savo išrinktą valdžią.
    Labai smagu matyti rezultatus Vilniuje tokius, kokių ir tikėjausi. Jūsų argumentai dėl p. Šimašiaus iš esmės sutampa su manaisiais. Bus labai įdomu sužinoti, kaip skirstysis rinkėjų, kurių kandidatai nepateko į antrą turą, balsai. Kaip žmogus, besidomintis ir savo šalies politika, turiu asmeninių prognozių. Palaikau p. Šimašių, vėl smagiai žingsniuosiu balsuoti, o kol kas galiu sveikinti su sveiko proto pergale sostinėje.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš tai paprasčiau galvoju -- jei žmogus turi smegenų tiek, kad suprastų, kodėl išties reikia balsuoti, tai tegul jis balsuoja. Bet reikia suprasti, kaip tai veikia ir ką gali, o ko negali valdžia. Ir gerai, kada žmonės supranta ir daro savo pasirinkimą. O jei negeba suprasti -- tai ir nereikia. O dėl daržovių -- taip, tamsta esat teisus.

      Reply
  7. Pingback: Rabinovičiaus sąrašas | Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *