Darbo partija pritilo

Taigi, Dalia Grybauskaitė pasakė, kiti pacypė, o vat dabar visi kažkodėl ir aptilo.

Taigi, Dalia Grybauskaitė pasakė, kiti pacypė, o vat dabar visi kažkodėl ir aptilo.

Aš jums čia labai trumpą ir nedidelę konspiraciją pasakysiu. O jūs išvadas pasidarykite. O konspiracija yra tokia, kad valdantieji ne taip seniai skelbė, kad iki šiandien Dalia Grybauskaitė turi pasiaiškinti, o jei ne – tai ten kažkas bus. Gal kokios apkaltos, o gal komisijos, o gal dar kažkas – visokių ten kalbų buvo ir per visokius politikus, ir per politologus. Aišku, ryškiausiai čia kažkodėl piktinosi ponia Loreta Graužinienė ir šiaip Darbo partija, bet tai ir suprantama matyt.

Čia prisiminkim, tarp kitko, kad dar 2006 pavasarį Artūras Paulauskas skelbė, kad Viktor Uspaskich ir Rolandas Paksas gali būti kažkokių užsienio specialiųjų tarnybų instrumentai. O prisiminus ir DP bylą dėl juodosios buhalterijos, ir keistas Viktoro Uspaskicho keliones į Maskvą, galime tarti, kad ponia Prezidentė paskelbė viešą paslaptį, taigi, nieko išties nenustebino.

Žodžiu, šiaip jau apie visą tą istoriją kalbėti kaip ir nėra ką, nes tiesiog nėra apie ką kalbėt, o visas triukšmas, reikalaujant kokių tai įrodymų – matyt, tiesiog dėl akių. Nes gi reikia kažkokių pasiteisinimų, kad ir kas kam bebūtų aišku.

Konspiracija gi čia tokia: kovo 7 dieną valdančiosios koalicijos politinė taryba Algirdo Butkevičiaus pareiškimu aiškino, kad Prezidentė privalo pateikti pasiaiškinimus iki kovo 14 dienos. Nes kitaip ten kažkas bus. To norėjo ir Rolandas Paksas, ir darbiečiai. Viktoras Uspaskichas, tarp kitko, lygino Prezidentės pareiškimus su kažkokiomis valytojos šnekomis. Todėl arba Dalia Grybauskaitė turi pasiaiškinti, arba kažkas ten bus.

Taigi, šiandien ta kovo 14, o jokių veiksmų valdantieji nesiėmė, o tiesiog kažkaip nieko nesiėmė ir nutilo, nors lyg ir nieko nepateikė jiems Prezidentė. O gal visgi Prezidentė pateikė jiems kažką, o jau todėl viskas ir aptilo, todėl jokios reakcijos ir nėra? O kaip jūs manot?

O dar, prisiminkime, kad visiškai netikėtai Darbo partijos sąrašą į Europos Parlamento rinkimus ves ne Vydas Gedvilas, o Viktoras Uspaskichas.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

29 thoughts on “Darbo partija pritilo

  1. Simas

    O gal Dalia susitarė su Viktaru ir dėl to viskas užtilo? Galimas ir toks variantas. Juo labiau, kad apie jį jau seniai tyliai kalbama

    Reply
  2. Gelda

    Buvo juk tam tikri žingsniai iš prezidentūros pusės. Grina po pokalbio su prezidente pažadėjo šį bei tą paskelbti net su kai kuriomis pavardėmis. O toks lengvas pagrasinimas iš sunkaus svorio žmogaus lengvai užčiaupia ir Butkevičių, ir Uspaskį.

    Reply
  3. Siaubas

    Aš kažkokio sąmokslo neįžvelgiu. Po Grybauskaitės replikų valdančioji koalicija negalėjo tylėti ausis suglaudus tad ėmė ir sublefavo, o toliau ir negalvojo, nes tikėjosi, kad vis tiek prezidentūra atsifutbolins. Daugiau žingsnių jie nebeturi, tai ir tyli sau. Abejoju, kad kažkas ten kažko apie kažką turi, nes jei išties būtų konkrečių įrodymų, tai Vilniaus Universitetas seniai Lukiškėse sakamernikų spermą litrais valgytų.
    Gedvilo istorija mano galva irgi mažai su kažkuo siejasi. Jis Uspaskicho skoniui buvo per daug nuosaikus ir padorus (kiek padorus gali būti politikas, tuo labiau DP narys) ir jau seniai palaipsniui buvo nuiminėjamas. Politikoje visgi yra būtina pokazūcha ir nieks nieko išsyk nemėto. Vat ir Gedvilas palaipsniui laiptais užmarštin darda. Čia gal tiesiog, kad grafikai sutapo ir tiek.
    Reiktų dar nepamiršti, kad partija valdoma labai rimtų cheminių priklausomybių turinčio nizkaprobno mudako ir ieškoti adekvatumo jo elgesyje yra tiesiog beviltiška.
    Jokių konspiracijų nematau, realpolitik ir tiek.

    Reply
  4. Dariuss

    Suda jus malat cia……Varot i varot ant tos darbo partijos……….Visi manau cia ne sventieji yra ,o tuo tarpu ir p. Prezidente…taip kad „relax and take it easy „

    Reply
  5. phuqit

    Aš tai kažkaip suvedžiau Prezidentės užvažiavimą ant Graužaties ir po to ant VSD į kitą sąmokslo teoriją -- tam tikrus duomenis D.Grybauskaitei pateikė kitos šalies žvalgyba, kokios nors iš U raidės prasidedančios, pvz.

    Reply
  6. andres

    manau, kad jie laukia informacijos iki 14 d. pabaigos, tada savaitgalį pailsės, o 17-18 d. pakels šaršalą.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jei būtų tiesiog laukimas iki 14d., tai būtų jau triukšmas per visur dabar. Reaguoja jie staigiai, pakanka ankstesnes reakcijas atsimint -- uždelsimo nebuvo visiškai, netgi kai nebuvo laukiama kokių nors įvykių. Čia gi -- laukimas buvo, t.y., turėjo būti ruoštasi, t.y., reakcija turėjo būt.

      O dėl pirmadienio -- nu gal iki to laiko kažką jie ir sugalvos. Pažiūrėsim, ką tokio.

      Reply
  7. Darius

    Prezidentė pažeidė įstatymus, nes Valstybės Gynimo Tarybos sudėtis yra numatyta aiški -- joje privalo būti Seimo pirmininkas, kuris, be to, ir pavaduoja Prezidentą, jam išvykus ir tt. Čia jau ne pasiaiškinimo, bet kitas procedūras reiktų pradėti. Su Ulbinaitės pažyma dar nebaigti reikalai. Paksui užteko mažiau.
    Manau, esmė čia yra artėjantys rinkimai. Tačiau tai nepateisina Grybauskaitės veiksmų. Kadangi tarp Seimo partijų esminio skirtumo nėra, ir dėl vieno kandidato į Prezidentus iš esmės susitarta ( galima sakyti, tebegalioja AMB ir Landsbergio susitarimas0, vaidinamas demokratijos spektaklis.
    Jei tikrai tarnybos turi medžiagos, įrodančios Graužinienės nepatikimumą, tai iš jos pradžiai turi būti atimtas leidimas dirbti su slapta medžiaga, tuo pačiu pašalinant iš Seimo Pirmininkės pareigų, kaip negalinčios jų atlikti. Kadangi tai nedaroma, tai arba tarnybos ir Grybauskaitė nieko neturi, arba Darbo Partija yra šantažuojama elgtis, kaip reikia. Tam ir be to įrankių užtenka -- prisiminkim, kokiais tempais buvo tiriama buhalterijos byla valdant Kubiliui, ir kokį pagreitį įgavo po pirmo Seimo rinkimų turo.

    Reply
      1. Darius

        Į VGT įeina šalies prezidentas – vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas, ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas. Paprastai į posėdžius yra kviečiami ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, VSD generalinis direktorius, vidaus reikalų ministras.
        Tačiau į paskutinį prezidentūroje vykusį posėdį nebuvo pakviesta Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas. Abu jie – DP atstovai.„Kai sprendžiami Lietuvos, taip pat ir NATO apginamumo klausimai, DP kandidatų ir ypač vadovų kviesti negalėsiu. Turime žinių, kad šios partijos vadovai gali būti įtakojami Kremliaus“, – prieš kelias dienas savo sprendimą nekviesti DP atstovų į Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžius pranešė D. Grybauskaitė.
        Šiuo atveju Valstybės gynimo tarybos (VGT) įstatymas iš prezidento reikalauja, kad, svarstant strateginius, krizės laikotarpiais kylančius gynybos ir nacionalinio saugumo klausimus, posėdžiuose turėtų dalyvauti Seimo pirmininkas. Įstatymų nuostatos yra imperatyvios – prezidentas negali kviesti arba nekviesti Seimo pirmininko į VGT posėdžius. Jei D. Grybauskaitė sako, kad negali svarstyti šių klausimų dalyvaujant Seimo pirmininkei, tai iš esmės reiškia, kad ji atsisako vykdyti VGT įstatymą.

        Reply
  8. Eglė

    Aš tai manau, kad Grybauskaitė yra protingas žmogus ir netoks, kuriam būtų būdinga „leptelėti“. Turbūt sugebėtų „atsakyt už bazarą“ ir DP tą žino.

    Reply
  9. Paulius Zuvycius

    jie laukia Krymo referendumo. Labai patogi data 14. Po 11 neiššauks tų kurie rypuoja kaip čia taip per šventą dieną tokias nesamones šnekėti. 14-a yra penktadienis, o sekmadienį juk referendumas ir ten bus visas dėmesys. Uspaskichas suabejos Ukrainos valdžios teisėtumu ir apkaltins prezidentę kenkiant nacionaliniams interesams, nes referendumas juk teisėtas, o ji savo politika raunasi ant motulės ir tuoj tuoj visi verks, nes eksportas visiškai sustos ir dujos pabrangs ir dar visokie baisumai ir negerumai atsitiks. Ir mes turim nesikišti į kitų valstybių santykius. Žodžiu sukurs kokias sapaliones ir visas dėmesys nukryps į prezidentę kuri turės kaip Šimonytė ministravimo laikais atsakinėti į visokius durnus klausimus.

    Reply
  10. Ingrida Simonyte

    Na, su europarlamentu viskas, atrodo, aišku- kiekvieni rinkimai plastiškai rekonstruoja netektą po ankstesnių nekaltybę. Gi tikėtina, kad bent 1 vietą EP jie vis dar gaus ir netikėtina, kad „iliteratų“ lektoratas gebėtų ką kitą išreiyinguot. A toliau jau lai prokurorai mudochinasi iš naujo, kai tuo tarpu ponas platins kaip Kryme šliaužiojantys vojakos nepažymėtus, todėl „nežinomos autorystės“ lankstinukus „susidorojimas su opozicija: savi šaudo į savus, putin pomogaj“ Strasbūre ir Bruselyje, keldamas kankinystės ermyderį. Teiginys apie putlerį, kaip neturintį fantazijos ir kartojantį jau matytą filmą, galioja gan universaliai

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Per rinkimus į Seimą darbiečių rinkėjai reitingavo gana juntamai. Lygiai vieną kandidatą -- Uspaskichą. Ten buvo labai įdomus reitingavimo pikas, nepanašus į kitų partijų turėtus pasiskirstymus.

      Reply
      1. Ingrida Šimonytė

        jo, bet juk reitingavo up, ne down. Tą ir sakau, kad tikimybė, jog staigai DP rinkėjai į tą vieną vienintelę DP vietą išreitinguos ne pirmoje vietoje esantį asmenį, o kokią Pabedinskienę, esti nedidelė. Tad tikimybė rekonstruotis (kad ir laikinai) nekaltybę -- nemaža

        Reply
        1. Jonas

          Man tai šita prezidentės kova su Darbo partija (kaip ir panika dėl Putino) atrodo daugiau kaip rinkiminis manevras dešiniesiems rinkėjams mobilizuoti. VSD ir kitos valstybės institucijos jau seniai privalėjo išaiškinti DP pinigų kilmę ir tą partiją uždrausti. O dabar prezidentė tik į penktus metus apsižiūrėjo, kad VSD nieko neveikia. Tą VSD reikėjo iš pagrindų reformuoti dar po A. Matulevičiaus komisijos atlikto tyrimo.

          O Darbo partija pritilo, nes jiems tokia pozicija patogi: isteriška prezidentė parėkauja kaip koks Lukašenka, valstybės institucijos ir toliau lieka neįgalios kovoti tiek su DP, tiek su kitų partijų korupcija, tęsiasi prezidentės catfight su graužiniene, visi juokiasi ir cirkas vyksta toliau.

          Reply
  11. erna

    Uspaskich ‘Batka’ vėl i Rusija surmuoja, kaip gi cia taip, dukros vestuvem rupintis ar nauja ‘prikaza’ gauti išlikimui. Įdomu, kokie ten vestuviu ‘patarėjai’ Rusijoje. Bet anaiptol ne tokia Rusija ir didelė smegeninės atžvilgiu, viskas aplink Maskva.

    Reply
  12. vadas

    manau, „chebra“ kaupia kozirius kovai už prezidento postą. artėjant rinkimų kompanijai į pabaigą tuos kozirius pradės naudoti, gal kažkiek pasiliks antram turui.

    Reply
  13. vadas

    manau, „chebra“ kaupia kozirius kovai dėl prezidento posto. artėjant rinkimų kampanijai į pabaigą tuos kozirius pradės naudoti, gal kažkiek pasiliks antram turui.

    Reply
  14. lmn

    Prezidentės teiginys -- ‘Turime žinių, kad šios partijos vadovai gali būti įtakojami Kremliaus’

    Įsivaizduokim teiginio paneigimą:
    ‘šios partijos vadovai gali nebūti įtakojami Kremliaus’
    arba
    ‘šios partijos vadovai galbūt neįtakojami Kremliaus’

    Reply
  15. Mantas Uosis

    Rokiški,

    tauta išsiilgus tavo straipsnių. Suprantam, kad susikoncentravai į Ukrainos reikalus, bet gi nesustok mūsų švietęs ir mokęs ir visais kitais klausimais, po šimts pypkių! Nu gi rimtai, paskutinis įrašas čia prieš tris savaites… :/

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *