Pinigai, daug pinigų, melejonai

Trumpai tariant, čia jums nuotrauka manęs, aiškinkit ką norit ir ryt ateikit į Vilniuje esančią Lukiškių aikštę, kad pamatytumėte tai savo akimis. Taip, tenai guli 2 milijonai monetų. Nesveikas pinigų kiekis, absoliučiai nesveikas. Aš ant tų pinigų voliojausi literaliai, o visai ne kokia nors perkeltine prasme.

Melskitės man menki žmogiūkščiai. Ir pinigus neškit.

Melskitės man menki žmogiūkščiai. Ir pinigus neškit.

Taip pat, kad tų pinigų būtų daugiau, nepamirškite ir patys į juos primėtyti dar nuo savęs. Kažkam naudingam jie bus panaudoti. Pavyzdžiui, gal būt aš juos tarkime, pravalgysiu, o gal kas nors netgi dar naudingesnio bus nuveikta.

O jei rimtai – tai yra tobuliausia, absoliučiai tobuliausia politinė akcija, kokia tik yra buvusi Lietuvoje. Ir ji tęsis iki pat penktadienio vakaro. Ta absoliučiai nesveika krūva pinigų – tai tiesiog suma mokesčių, kurią sumoka eilinis Lietuvos pilietis per metus. Laisvės nuo mokesčių diena, žinote – ją rengia Liberalų Sąjūdis.

Beje, čia dar priklauso nuo to, pagal kokią metodiką ir kaip skaičiuosim. Man taip atrodo, kad kaip kuriais kitais būdais skaičiuojant (pridėjus visokius PVM ir akcizus), ta suma gautųsi dar gal kokius pusantro karto didesnė.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Pinigai, daug pinigų, melejonai

  1. Saulius

    2 milijonai eiliniu lietuvos piliečio sumokama suma- „šiek tiek“ padauginta. 10x

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas, pasimokykite skaičiuoti ir pasirūpinkite sužinoti, kokius mokesčius eilinis Lietuvos pilietis moka, kad man nesąmonių čia nerašinėtumėt.

      O tai dabar čia rašot fufelius kaip koksai durnelis. Vat iš tokių durnelių tokiais kiekiais ir lupa tuos mokesčius.

      Reply
  2. Pjovejas

    Man ta skaičiavimo technologija įdomi kokia naudojama… Kalbant grubiai, kad gaut į rankas, tarkim 2000 Lt., tai grubiai, nevertinant NPD, gaunasi DU fondas įmonei apie 3452 Lt (čia jei kalkuliatorium klaidos netyčia nepadariau). Mokesčiams iš šio fonod atitenka apie 1452, kas sudaro apie 42% viso fondo. Tokia primityvia metodika skaičiuojant gautųsi, kad mokesčiams dirbame 153 dienas iš 365, kas ir panašu į dabar minimas datas. Spėju akcizai ir PVM nededami dėl to, kad čia jau kiekvieno asmeninis pasirinkimas, ar vartot, ar ne (nors kai kurių produktų vartojimo niekaip neišvengsi :)). Aišku, toks +/- grubus metodas praleidžia įmonių pelno mokestį, kuris gal ir nedaug, bet paveikia tą.

    Reply
  3. Lee

    mano galva,tai visai neaaišku ką tokia akcija (ar šiaip posakiu „laisvės nuo mokesčių diena“) norima išreikšti: ar kad per dideli mokesčiai Lietuvoje,ar per maži,ar tai protestas ar kas tai yra?

    nes jei tai protestas -tai liberalai nėra nuoseklūs ,nes balsavo už mokesčių papidinimą praeitoje kadencijoje,jei tai užuomina į per mažus mokesčius-tai kokie jie liberalai,greičiau socialistai…

    Gal kas turi paaiškinimą?

    Reply
    1. Mantas Uosis

      Lee atsibudo iš letargo miego bemaž 🙂

      Liberalai nėra tie, kurie už mokesčių didinimą ar mokesčius apskritai, pradėkim nuo to 🙂 tiesiog jie kasmet „pažymi“ laisvės nuo mokesčių dieną, dieną iki kurios einamaisiais metais dirbom valstybei ir nuo kurios pradėsim dirbti pagaliau sau. Mokesčių sistema vis kinta, šita simbolinė diena kalendoriuje taip pat šokinėja. Čia ne protestas, tai labiau smeigė kalendoriuje.

      Reply
      1. Lee

        Tai kokia tos „smeigės“ prasmė? Ką tuo norima pasakyti? Kaip žinia mokesčių niekada jokia santvarka (valstybė) neatsisakys -- todėl pasisakyti prieš mokesčius aplamai -beprasmybė , o dėl per didelių mokesčių -tai, pasikartosiu,lietuviški liberalai(bent jau tie kur Seime) nėra prieš mokesčių didinimą-Kubiliaus vyriausybėje pritarė mokesčių didinimui…
        Jei tai liberalų(pseudoliberalų) savireklama-tada taip ir reikėtų įvardinti…

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *