Krymo turistinis sezonas

Kryme kaip tik jau turėtų būti įsivažiavęs turistinis sezonas. Turėtų, bet nėra. Kad netuščiažodžiaučiau – štai jums bus dvi nuotraukos. Darytos abidvi tą pat savaitės dieną, šeštadienį. Abidvi – 15 valandą dienos. Kaip iš nuotraukų matosi – oras pakankamai panašus. Tačiau geriau įsižiūrėjus, pasimato detalės.

Koktebelio pliažas 2013 metais. Visi slepiasi nuo Saulės po pavėsinėmis ir tentais. O kas nesislepia - tie visokiais vandens dviračiais išplaukę plaukiot.

Koktebelio pliažas 2013 metais. Visi slepiasi nuo Saulės po pavėsinėmis ir tentais. O kas nesislepia – tie visokiais vandens dviračiais išplaukę plaukiot.

Žodžiu, paskaičiuokite, kiek žmonių yra vienoje nuotraukoje ir kiek žmonių kitoje nuotraukoje. Nepatingėkite, nors ir nelabai ryškiai tie žmonės matosi, bet matosi. Bent grubiai įvertinkite. Ir tada matyt jau nereikės aiškinti, kaip Krymo gyventojai prakeikė Vladimirą Putiną. Galit maždaug įsivaizduoti tuos žodžius, kuriais jie tą veikėją vadina.

Tas pats Koktebelio pliažas 2014. Po pavėsine - tuščia. Medžiaginės pavėsinės net nepastatytos, nes jų nereikia. Vandens dviračiais niekas neplaukioja.

Tas pats Koktebelio pliažas 2014. Po pavėsine – tuščia. Medžiaginės pavėsinės net nepastatytos, nes jų nereikia. Vandens dviračiais niekas neplaukioja.

Taip, ponai ir ponios. Gera gyventi prie Rusijos. Ekonomika klesti, visi patenkinti ir taip toliau. Skaičiais imant – kokių 10 kartų skirtumas turistų ir poilsiautojų skaičiuose. Į kitą pusę.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

13 thoughts on “Krymo turistinis sezonas

  1. Siaubas

    Mjo, daugiau Pripetė, negu Krymas.
    Dėl prakeiksmų Putinui dar neskubėčiau. Tarp rusakalbių yra tokia sena dar Nikolajaus antrojo pradėta царь батюшка tradicija.
    Žmonės yra išdresuoti varyti ant valdžios, bet besąlygiškai mylėti carą. Iki pat revoliucijos dėl Rusijos negandų buvo kalti ministrai, bajorai, karininkai, bet jokiu būdu ne caras. Jis nori tik gero ir jis nekaltas, kad blogi činovnykai jo įsakymų nevykdo.
    Panašūs kliedesiai vyksta Rusijoje ir jos kolonijose – pasitikėjimas valdžia katastrofiškai žemas, bet Путин – молодец! Rusai nenori remti Krymo, tačiau palaiko jo aneksiją… Ir tokios šizofreniškos logikos ten daug.
    Buvo daug dirbta nuo pat XIX amžiaus (su pertrauka nuo 90-tųjų iki 2000-tųjų), kad populiacija visiškai disonuojančias mintis priimtų už normalias ir tas greitai niekur nedings.
    Iš esmės ant Putino autoriteto, socio-ekonominiais laiptais sparčiai dardanti žemyn Rusija ir tesilaiko.
    Bet kaip rodo istorija, kai tokiose šalyse visgi įvyksta visuotinis protestas, jis dažniausiai baigiasi autoritaro paskerdimu tiesiog gatvėje. Reik manyt, kad kažkuriam Maskvos Lukoile Putinas turi rezervuotą šviestuvą.

    Reply
  2. jautis

    Hm, bet ten ir 2013-aisiais ne prūdai turistų buvo… Aišku, šiemet dar mažiau. Bet tai ko iš jų tikėtis -- kurortinę Abchaziją supaškūdijo, tai kodėl Kryme turėtų būt kitaip? O dėl vietinių gyventojų paramos prisijungimui nuo pat pradžių abejonių nebuvo -- niekas ten jų labai neklausė -- įsiveržė ginkluoti rebiatos be skiriamųjų ženklų ir kur dėsiesi.

    Reply
  3. Nesvarbu

    O didelis dėkui už info, jau žinau, kur atostogausiu šią vasarą. O tai niekada nemėgau Palangos prigrustos žmonių, kaip kokių silkių vienoje vietoje. Ir vaizdas nuotraukoje, kaip is atviruko. Man tinka.

    Reply
      1. Rokiškis Post author

        Nekreipkit dėmesio -- idiotų brigados dirba. Vieną šitą praleidau grynai dėl įvairovės, o likę brigadiniai komentarai nukeliavo į šiukšlinę -- jų čia visas būrelis atėjo rašyt, kad į Krymą važiuos.

        Reply
  4. qytetar

    Nieko neįprasto.Taip ir turėjo būti .Ruseliai livejournal’e sako,kad tai suklastota, leidžia vaizdo įrašą:-)

    Reply
    1. As

      Taigi dėl to, kad vandens dviračiais niekas nebeplaukioja (išskyrus tą vieną prie pavėsinės). O pavėsinių, kaip matyti, anksčiau buvo pilnas visas paplūdimys, o dabar vietoje jų tik vienas batutas pastatytas, kad taip tuščia neatrodytų.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo, iš šito paties taško. Tik kažkur buvau nuotraukų archyvą radęs, kur kiek didesnė rezoliucija.

      BTW, įsijungiau pažiūrėt -- o ten maroziški šokiai vyksta: penki bernai su dviem mergom -- vieną pabandė pakilnot, tada numetė ant žemės, ana prisiplojo ir nuropojo. Nu, žodžiu…

      Reply
  5. jautis

    O Delfiuje tai, beje, šian rašė, jog jau milijoninis turistas šiemet ant Krymo buvo (pernai, berods iki liepos 1 d. 1,3 mln. buvo). Meluoja?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš galėčiau parašyti ir kad 5-milijoninis turistas šiemet jau buvo, ir netgi priburti visokių vėjų, kad tas skaičius atrodytų įtikinamesnis 🙂

      Praktikoje Krymas turi turizmo katastrofą, tik dėl mastų bando vaizduoti, kad nėra taip blogai -- esą kritimas tik trečdaliu. Nes pripažinti kelių kartų kritimą jie tiesiog negali ir viskas.

      Reply
  6. Donatas

    Buvau Koktebelyje atostogauti. Kam jis bepriklausytu, daugiau i ta siukslyna sugryzti nenoriu. Webkamera pastatyta graziausioje vietoje, rusai ne siaip sau nenori vaziuoti i Kryma atostogauti -- kokybes ten nulis, o pinigu dideliu uz paslaugas nori. Net nekeista, kad i Turkija ar Kroatija skrenda maskvenai.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *