Kaip atskirti vatniką

Čia jums lentelė apie tai, kaip atskirti vatniką (ideologizuotą dibilą) nuo padoraus žmogaus. Galit pasitikrinti pagal ją, kiek jumyse vatos. Komentaruose priimu pasiūlymus lentelės papildymui.

Vatnikas arba vatinkė - tai toksai drabužis, kurį Rusijoje iki šiol kareiviai dar nešioja. Įprastai visokius vatnikus nešioja kaliniai. Paskutiniu metu vatnikais vadinami dar ir tą patį kalinių ar šiaip marginalinį mentalitetą turintys asmenys, kuriems lagerintė tvarka yra gera, tačiau vat vakarietiškas gyvenimas - labai baisus.

Vatnikas arba vatinkė – tai toksai drabužis, kurį Rusijoje iki šiol kareiviai dar nešioja. Įprastai visokius vatnikus nešioja kaliniai. Paskutiniu metu vatnikais vadinami dar ir tą patį kalinių ar šiaip marginalinį mentalitetą turintys asmenys, kuriems lagerintė tvarka yra gera, tačiau vat vakarietiškas gyvenimas – labai baisus.

Vatos identifikavimo lentelė (klausimynas) labai paprasta – jei pritariate kairėje esantiems teiginiams, tai jau susirūpinkit savimi. Ir tuo labiau susirūpinkite, kuo didesnei daliai tų teiginių pritariate. O jei pritariate dešinėje esantiems teiginiams – reiškia, kad su jumis viskas tvarkoje:

Besmegenis vatnikas Padorus ir smegenų turintis žmogus
Reikia sakyti „tarybinis“, nes tais laikais taip sakėm, niekas nesakydavo „sovietinis“, tik „Amerikos balsas“ taip šnekėjo, o jis mums ne autoritetas. Reikia sakyti „sovietinis“, nes ir Tarpukariu taip sakėm, ir laisvame Vakarų pasaulyje vadinom, o ir šiaip nesakom kliedesinių kalbainysčių, prikurtų sovietmečiu, okupacijos laikais.
Negerai, kad buvo nuverstos skulptūros nuo Žaliojo tilto, gal ir namus nugriaukim, nes tarybiniais laikais statyti? Gerai, kad nuversti balvonai, o sovietmečiu pastatus visgi statė ne valdžia, o režimo įverginti žmonės.
Tarybiniais laikais buvo nemokamas aukštasis išsilavinimas, o dabar? Dabar daug daugiau žmonių gauna nemokamą aukštjį išsilavinimą, bet neliko stojimo į aukštąsias už kyšius.
Visi tais gerais tarybiniais laikais turėjo darbą. Visi turėjo darbą, nes tuos, kas neturėdavo darbo, pasodindavo už grotų. Ar darbas buvo geras? Gal kai kuriems kadrams ir taip – tiems, kurie galėdavo daug vogti ir kyšių rinktis.
Ukrainoje ES ir NATO fašistai žudo žmones, sukėlė pilietinį karą. Tuos maidaunus rėmė JAV ir Evrasajūzas, jie nuvertė teisėtą valdžią. Ukrainoje vyksta Rusijos agresija, o ne pilietinis karas. Be Rusijos kariais ir ginkluote remiamų gaujų jokio karo ten nebūtų anei pėdsakų. Valdžia, falsifikavusi rinkimus, buvo neteisėta, ir juo labiau neteisėta yra Rusijos agresija.
Jūsų TV skleidžia propagandą, nori sukiršinti žmones, Lietuva užzombinta. Taip, Rusijos TV skleidžia propagandą ir nori sukiršinti žmones. Kai kuriems taip užspaudžia smegenis, kad jie ima kovoti prieš valstybę, kurioje gyvena – prieš Lietuvą. Sakyčiau, zombiai, ar ne?
Be reikalo į Sibirą nevežė, visvien kažkas buvo… Į Sibirą trėmė ir be priežasties (vykdydami trėmimo planus), ir vien už tai, kad geriau tvarkeisi ūkyje ar buvai tiesiog protingesnis.
Kokie dar partizanai, miško banditai žudė žmones, teisingai juos naikino, fašistus tuos. Partizaninio judėjimo dėka Lietuva išliko savimi. O štai NKVD – taip, jie žudė žmones. Ir netgi rengdavo tikslingas akcijas, per kurias išžudydavo ištisas partizanų palaikymu įtariamas šeimas, o paskui skelbdavo, esą žudynes surengė partizanai.
Putinas bent homopropagandos neleidžia, o Lietuvoje tai siaubas, nori pederastizuoti visuomenę, greit įves privalomą gėjiškumą ir uždraus normalias šeimas, liks tiktai gėjai. Ir dabar jau vieni gėjai aplinkui, baisu į gatvę išeit, nes maža ką gali žinot. Į Kirkorovą ir kitas Rusijos TV žvaigždes pasižiūrėkit ir apsiraminkit. Beje, Rusijos leidinys „Pravda“ (kurį tikrai atsimenat) kartą skelbė medžiagą apie Žirinovskio orgijas su paaugliais berniukais. Žirinovskis – Putino politinių kliedesių ruporas, išsakantis tai, ko pats Putinas neišdrįsta.
Baltarusijoje žmonės gyvena geriau, negu Lietuvoje. Aišku, be abejonės Baltarusijoje žmonės gyvena geriau už tuos, kas pas mus gyvena šiukšlyne.
Chemtreilus skleidžia NATO, reikia nuo to saugotis, nes tručija žmones, nori išnaikinti. Nuo chemtreilų labai padeda aminazinas, haloperidolis ir kiti slapti vaistai, kurių galite paprašyti gydytojo, kad išrašytų. Reikalaukite gydytojo primygtinai ir nepasiduokite atsikalbinėjimams, nes jie nesiūlo šių vaistų paprastiems žmonėms, viską slepia, bjaurybės.
Svastika – šventas pagonių simbolis, kodėl jos neleidžia naudoti plačiau? Svastika – dibilų simbolis jau gerokai daugiau kaip pusę šimtmečio.
Tarybinė simbolika niekam netrukdo, kodėl ją uždraudė? Tai irgi dibilų simbolika, jau kokį šimtmetį.
Daugelis pažįstamų už akių ar netgi į akis ėmė vadinti durniumi, vatniku ar kitais negražiais žodžiais. Kai kurie netgi nesikalba. Pasirodo, pilna fašistų visur. Daugelis pažįstamų ėmė rimtai vertinti Rusijos grėsmę.
Yra daug dvasingos rusiškos muzikos, pavyzdžiui, Michail Krug, Butyrka, Liube – puikūs atlikėjai, labai meniškos ir linksmos jų dainos, labai gražios. Tie nedaugelis Rusijos atlikėjų, kurie turi smegenų, seniai kovoja prieš Putina ar buvo paskelbti už ribų. O kriminalinis šansonas (blatniakas) tinka nebent buduliams, nusikaltėliams ir šiaip visokiems putinizmo mylėtojams.
Naujoji valdžia nieko nesukūrė, tik sugriovė viską, kas tarybiniais laikais buvo pastatyta, o dabar tik skurdas, gamyklos išgriautos, darbo nėra, viskas nyku, nieko gero Lietuvoje. Žlugusi valstybė. Labą dieną. Sugrįžk į Lietuvą ir apsižiūrėk, nes panašu, kad 20 metų čia nesilankei. Ach, pasakoji, kad čia gyveni? Tai gal nors dienai išsiblaivyk tada.
Landsbergis sugriovė šalį. Landsbergis visada buvo ir yra įžvalgiausias Lietuvos politikas – kaip tik jis griūvančią, sovietų nustekentą Lietuvą ir traukė iš bedugnės, į kurią tik per plauką nenusiritom.
Tarybinis maistas buvo natūralus, sasyskos buvo iš mėsos, neapgaudinėdavo tais laikais žmonių. Ne šiaip sau sovietinių produktų sudėtis nebūdavo skelbiama. O tais atvejais, kai būdavo užrašoma ant pakuotės, tai būdavo panašu į chemijos fabriko produkciją. Sasyskų sudėties neskelbdavo dėl to, kad jose mėsos tiesiog nebūdavo, nes mėsos nebūdavo ir šiaip parduotuvėse.
Georgijaus juostelės yra tiktai žuvusių kare žmonių pagerbimo simbolis, neteisinga jas vadinti koloradinėmis juostelėmis. Georgijaus juostelės gal ir buvo kada nors karių pagerbimo simbolis, bet dabar jos yra tiesiog rusofašizmo simbolis. Panašiai kaip svastika kažkada gal ir buvo Saulės ženklas, bet po Hitlerio tapo tiesiog nacizmo simboliu.
Vladimiras Putinas bent jau tvarką Rusijoje palaiko, ne taip kaip pas mus. Vladimiras Putinas yra valstybinio masto nusikaltėlis, o jo tvarka – tai totalitarizmas. Totalitarizmas yra nusikaltimas. Taškas.
Ar už tokią Lietuvą mes kovojom? Jūs, vatnikai, kovojot prieš laisvą Lietuvą. O mes kovojom už laisvą Lietuvą. Kaip tik už tokią, gražėjančią ir gerėjančią. Už tokią, kur kiekvienas galime rinktis, kaip gyventi.
Bėga žmonės iš šalies, o tarybiniais laikais tai nebėgdavo, Lietuva augo, gyventojų buvo daug. Žmonės važiuoja ten, kur jiems geriau. Sovietmečiu vidutinis atlyginimas nesiekė nei 100 dolerių, o link SSRS žlugimo pabaigos – faktiškai atitiko vos apie 20-30 dolerių per mėnesį. Pagalvokit, koks tuomet būtų buvęs bėgimas, jei kas nors būtų leidęs laisvą judėjimą ir įsidarbinimą, kaip dabar.
Sovietai tik šimtą tūkstančių išvežė į Sibirą, o dabartinė valdžia – visą milijoną ištrėmė į Vakarus. Milijoną ar kiek, bet Sibiras buvo badas, kankinimai, lageriai ir tremtis. Tai buvo žmonių naikinimas. Lyginti tą su pačių žmonių sprendimu išvažiuoti į kokią Angliją ir ten dirbti už atlyginimus, kurių dydis – tūkstančiai eurų, už tokias sumas, kokių daugelis galėtų pavydėti – tai banaliai neadekvatu.
Visa šita lentelė – gryna rusofobija, jūs fašistai, litovcai, nedabytos sabakos, mažai jūsų iššaudėm. Rusofašizmas – tai kai kurių rusų (o ir kai kurių lietuvių) susitapatinimas su komunizmu bei idėjomis apie komunistinės, sovietinės santvarkos tobulumus ir pasaulį gelbstintį Rusijos imperijos dominavimą. Taigi, jei ši lentelė kažkam atrodo kaip puolimas prieš rusus, tas kažkas gali būti kaip tik grynaveislis rusofašistas.

Jei surinkote tik vieną ar kelis vatos balus, tuo tarpu aiškiai daugiau balų susirinkote už sveiką protą – tai nėra blogai. Čia greičiau vertėtų susirūpinti savo žinių fragmentiškumu ir nemenku atsilikimu nuo realijų.

Visgi, jei sugebėjote gerokai daugiau kaip pusę kairės lentelės pusės punktų įvertinti kaip teisingus ir teigiamus – labai maloniai prašau daugiau nesilankyti mano tinklaraštyje.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

80 thoughts on “Kaip atskirti vatniką

  1. Rambindrandatas

    O jeigu i visus klausimus atsakai atsakymais is desines puses,nekenti vatniku ir putinistano,bet megsti pasiklausyt rusiska popsa ar ten koki blatniaka (sansona) pro reta,ne del to kad tai kulturos virsune ar muzikos tobulybe,bet siaip,kartais patinka.blogai cia?ka daryti?

    Reply
  2. As

    Dar vatnykus galima pažinti iš „O pas jus negrus linčiuoja!“ naudojimo. Daugmaž „na, gerai. Krymą mes okupavom, rytų Ukrainoje karą sukėlėm, žmones žudėm, miestus griovėm, bet o kas indėnus išnaikino ir dar daugiau žemių užgrobė, kas vergus iš Afrikos vežėsi? A, pindosų pakalike?!“

    Reply
    1. Saulius

      O kas juokingiausia, kad tokį „kovotoją už negrų ir indėnų teises“ labai lengva nusodint: užtenka paklaust, ar jis žino, kad čiukčiai 200 metų kariavo su rusais ir tik degtinės pagalba rusia juos įveikė; kodėl praktiškai išnyko jukagirai (kaip ir čiukčiai, šiaurės sibiro tauta) -- ypač cao laikais, nors jų išmirimas nesustojo ir sovietmečiu. Ir dar -- su Amerikos indėnais kariavo ir rusų kolonizatoriai Aliaskoj (istorinis faktas: 1802 -- 1805 metais vadinamoj Rusų Aliaskoj sukilo tlinkitai ir ejakai, sunaikino Michailovo fortą ir ten buvusius rusų kolonistus (beje, kažkodėl ypač žiauriai nužudė „žymų medžiotoją“ Kočesovą -- toks įspūdis, kad tas medžiotojas medžiojo ne tik žvėris)); vėliau dar buvo keli faktorijų užpuolimai -- iki 1855 metų).

      Reply
          1. aborigenas

            Kiek kainavo įsigyti vieną baudžiauninką? Ir ar 1945m baudžiauninkai galėjo sėdėti kur nori viešajame transporte?

            Reply
            1. Rokiškis Rabinovičius Post author

              Baudžiauninkai po revoliucijos buvo atkurti, pervadinti į kolūkiečius (ir tuo pasų atimdinėjimo periodu jokiu viešuoju transportu nevažinėjo, nes išvis niekur negalėjo išvažiuoti iš kolchozų), o dar geriau pagerinti baudžiauninkai sėdėjo lageriuose ir dirbo. O dėl kainos -- jie praktiškai nieko nekainavo. Buvo dar labiau nuvertinti, nei pigiausi vergai.

              Reply
              1. Aborigenas

                Nemalk š…., o konkrečią kainą sakyk 🙂 Nes, tarkim jav , vergas buvo perduodamas kaip daiktas, arba laisvai užmušamas įsigeidus demokratiškam ponui. Iš lagerio išeidavo ir po červonso ir po 25. O negras išeidavo tik tada kai numirdavo.

                Reply
                1. Rokiškis Rabinovičius Post author

                  Ponas, jūs norit rinkos kainų planinėje ekonomikoje? Ir pasakojat, kaip vergavimas sistemoje buvo nevergavimas, nes tipo dalis išgyvendavo ir pasibaigus terminui, negaudavo pratęsimo, todėl čia nėra vergavimas? Ir man aiškinat, ką daryt, su kažkokiais keiksmais? Tai gal man tiesiog tamstą išbanint ir neaiškinsit?

                  Reply
                  1. Aborigenas

                    Į klausimą atsakyt sugebėsi ar toliau pasakas seksi? Taip noriu konkrečios kainos. Nes negrai jav buvo sustatomi ant prekystalio, kažkaip negirdėjau kad Lt prie baudžuavos žmones kaip arklius būtų pirkę.

                    Reply
                    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

                      Ponas, aš matau, kad tamsta esate pakankamai durnas, kad nesuprastumėte, jog tamstos durnumas ir neapsišvietimas yra durnumas ir neapsišvietimas. Nors tas gal ir aišku iš to, kaip tamsta painiojatės ir šokinėjate tarp sovietmečio ir carinių laikų. Taip, žmonėmis (baudžiauninkais) carinės okupacijos laikais buvo prekiaujama, ir ištisais kaimais, ir pavieniui.

                      Kaip pvz., 1802 skelbimas iš Rusijos (tais laikais, tarp kitko, jau okupavusios Lietuvą): „В Московской части в улице Больших Пеньков, в доме № 174, продаются муж с женою от 40-45 лет, доброго поведения, и молодая бурая лошадь“.

                      Tik 1808 carinėje Rusijoje buvo uždrausta prekiauti žmonėmis turguose ir mugėse (bet nebuvo uždrausta prekiauti žmonėmis kitose vietose). Ir tik nuo 1841 buvo uždrausta išskaidyti baudžiauninkų šeimas, juos parduodant. Apie 1812 tipinė nekvalifikuoto baudžiauninko kaina buvo apie 200 rublių už žmogų, vėliau krito iki 100 rublių.

                      Tai vat tiek jums istorinių žinių. Dabar parašykite man ką nors, kad žinočiau, jog perskaitėte. Ir tada aš jus išbaninsiu už tai kad įžūliai demonstravote savo bukumą ir neišsilavinimą.

                    2. peu

                      man labai patinka,
                      kaip atsakinėjant į komentarus, siaurėja atsakymui
                      skirtas plotis ekrane,

                      ir išrašytas pyktis ar bukumas
                      virsta ketureiliu elėraščiu
                      ir taip komentatoriai
                      virsta liaudies poetais

                2. Arūnas

                  Aborigene, paskaityk Gogolio „Mirusias sielas“ -- ten aiškiai aprašyta viena sukčiavimo schema, kai nusigyvenęs rusų dvarininkas bandė prisipirkti jau numirusių baudžiavininkų dokumentų, vaizduodamas, kad tai jo dvare dirbantys žmonės. Tai aiškiai parodo, kad tiesioginė prekyba žmonėmis Rusijoje buvo gyva ir klestinti iki pat baudžiavos panaikinimo (romanas parašytas 1842 metais) ir net buvo tas leidžiama, bet net ir valstybiniai postai būdavo dalinami pagal tai, kiek vergų baudžiavininkų turėjo vienas ar kitas dvarininkas -- nes tik todėl tas dvarininkas norėjo nusipirkti mirusių baudžiavininkų dokumentus, kad tai pavaizduotų. Kitaip jam nebuvo jokios naudos iš tų numirėlių.

                  Dėl sovietinių laikų baudžiavininkų, tamstelė matyt nežinai, kad vidiniai TSRS pasai visiems gyventojams buvo išdalinti tik 1952 metais. Iki to laiko tokius pasus galėjo gauti tik Maskvos ir Leningrado gyventojai bei gyvenantys 100 km nuo šių miestų ir Charkovo, Kijevo, Minsko, Rostovo-prie-Dono ir Vladivostoko gyventojai bei tie, kas gyveno 50 km atstumu nuo šių miestų. VISKAS! Toks pasas buvo vienintelis dokumentas asmens identifikacijai, o bet kokios kelionės Sovietijos nebuvo galimos be identifikacijos. Buvo griežta „propiskos“ sistema, kuri leido gyventojus laikyti uždarytus tose vietose, kur jie iki tol gyveno, o privalomas įdarbinimas reiškė, kad jie privalėjo dirbti tą darbą, kurį nurodydavo valdžia. Vienintelis kelias provincijos gyventojams to išvengti -- stoti mokytis į aukštąsias mokyklas (nors galiojo kvotų sistema ir į geresnės mokyklas patekdavo tik partinės nomenklatūros atžalos), tačiau greitesnis būdas būdavo stoti į armiją. Dažnas sovietinis pilietis net savo šalį gaudavo plačiau pamatyti tik tarnaudamas armijoje. Ne veltui karo metu sovietiniai kareiviai vakarietiškose šalyse elgėsi, kaip laukiniai, nes nieko panašaus nebuvo regėję visą savo gyvenimą.

                  Reply
            2. Macka

              Kaina labai įvairi buvo: galėjai ir kortom išlošti, į veislinius šuniukus iškeisti arba, šiaip, dovanų su visais kaimais gauti. Čia prie caro. O prie komuniakų jie apskritai tapo valstybės nuosavybe.

              Reply
  3. Alius

    Su kaire puse viskas aišku.
    Dešinėje pusėje pora pataisymų:

    Nuo chemtrailų gali padėti netradicinė medicina (liaudiškos priemonės) -- acto garinimas ir binto rūkymas. Gerai būtų į apeigas pasikviesti žinomą Lietuvoje žiniuonę.

    Landsbergis VIS DAR YRA vienas įžvalgiausių Lietuvos politikų.

    Reply
  4. Sliobenas

    O vatos balų. Beje, užvakar skaičiau apie chemtreilus. Briedas nerealus, o rašo rimtais snukiais. Ypač patiko vieta, kur teigia, kad per miškų gaisrus JAV keičiasi liepsnos spalva. 😀

    Reply
  5. Qbilistanas

    dar kyla toks klausimas nuo ko atsirado ta neapykanta Rusijai ir kodėl ji padidėjo dirbtinai po Krymo, nors tas Krymas visai nieko dėtas… Ar čia ne lietuviškas mentalitetas paūmėjo ar tiesiog tas virusas Maidauno zombiškai daugumą užvaldė.

    Reply
  6. Justas

    „[…]gal ir namus nugriaukim, nes tarybiniais laikais statyti?“
    Aš už, pradedant nuo chruščiovkių. Jų energetinis efektyvumas kaip duršlioko, tai ne į gerą Lietuvos ekonomikai.

    Reply
    1. kardas

      Būtent, chruščiovkes ir kitus baisiai neefektyvius ir pavojingus (jie tuoj grius) pastatus reikia griauti ir statyti modernius, normalius. Vokiečiai seniai jau tai daro, nes juos renovuoti yra BEPROTYBĖ, t.y. ekonomiškai nenaudinga visiškai.
      Dabar pažiūrėkit, ką mūsų premjer-vatnikų-vatnikas-Butkievič siūlo ir netgi daro? Tai dar viena sovietinio tipo nesąmonė, griaunanti Lietuvos ateitį ir stumdama ją į dar gilesnę skolų duobę be prasmės… Nes pastatus net ir renovuotus greitai reikės nugriauti -- tada vėl įsiskolinimai… arba… išvis benamiai? Ai ne, vatnykai sugalvos, kad mes visi turim susimesti dėl tų varguolių ir pastatyti KĄ? ogi naują būstą jiems (lyg iš karto negeriau būtų tą daryti, tai ne, tegu pasišildo vatnykų statybos šulai). Taigi vatnikams dviguba nauda, liaudžiai ir vėl dviguba špyga.

      Reply
  7. DD

    „tarybinis“ kažkaip lietuviškiau skamba, o chemtreilus reiktų iškelti į grafą „debilui Dievas nepadės“

    Reply
    1. ežys

      Kiek žinau, tik sovietiniame bloke šis žodis buvo verčiamas. Matyt, kad sovietinė „socialistinė“ santvarka neatrodytų tokia svetima. Pas mus buvo „tarybinė“, pas lenkus, pavyzdžiui „radziecki“, ir t.t.

      Reply
  8. Pjovejas

    o šiaip, pagal visas teorijas, tai atrodo negerai visi kraštutinumai. Tai sveika turėt ir kažkiek vatos balų turėtų būti 🙂

    Reply
    1. Pjovejas

      o šiaip, reikėtų patikslinti tą punktą „visi turėjo darbą“. Na nes tai formaliai pagal popierių tai tiesa :). Tik, kaip tam senam anekdote: „mes apsimetam, kad dirbam, jūs apsimetat, kad mums mokat“.

      Reply
      1. Tadas

        Žmogaus smegenys -- vienas sudėtingiausių ir įstabiausių gamtos kūrinių, gebantis apdoroti bet kokią informaciją. Bet kartais pasitaiko anomalijų. Tarkim, aš turiu anomaliją: niekaip nesuprantu teiginio „Visi turėjo darbus“. Mano smegenų ląstelės šaute iššauna pranešimą „Klaida“, kai perskaitau šį teiginį. Mano supratimu, kiekvienas žmogus turi dirbti pagal savo protines ir fizines galimybes ir šis darbas turi nešti kažkokią naudą, kuri bumerangu privalo grįžti tam pačiam darbuotojui kita forma: kokybiškos prekės, technologinis progresas ir t.t. O tų, kurie neturi jokių kompetencijų, negalima iš vis prileisti prie darbo, kad nereikėtų vėliau taisyti jų klaidas. Tai pagal visą loginę seką gaunasi taip: visi turėjo darbus (ir tie, kurie neturėjo teisės dirbti), bet nieko nesukūrė, tai iš to seka, kad visi, kas dirbo, buvo tinginiai. O kadangi taip negali būti, tai reiškia, kad visi per prievartą dirbo tai, ko nereikėjo dirbti. O tai tolygu vergovinei santvarkai. Taigi, jei sakot, kad visi žmonės privalo dirbti, tai aš sakau, kad Jūs ne ką geresni nei tie JAV pietiečiai-vergvaldžiai prieš pilietinį karą 1861-1865 metais.

        Reply
          1. Marijus

            Visokio plauko kombinatoriai fiktyviai įsidarbindavo už kyšius, turėdavo legalias darbo knygeles, nors realiai suko šešėlinį versliuką 🙂

            Reply
    2. Ingrida Šimonytė

      Indeed, ta logika vadovaujantis bandžiau prisisiūti sau nors ką nors. Net mėgstu kai kurią rusišką muziką (pvz., Putin jedet na kone, a strana po priežnemu v govne), bet Vladzimirskij central -- tai jau pereboras, kaip ir visos strielkos, laikos ir bielkos. Galiausiai apsistojau ties fraze „tada visi turėjo darbą“, nes faktinai kaip ir teisybė, jeigu tik nesigilinsime į tai, kas yra darbas. Už „valkatavimą“ sodino. Šįryt susitikau kaip įprasta dredų valdovą prospekte, ir kaip sykis pagalvojau, kad prie sovietų jį seniai būtų pagavę, pasodinę ar uždarę psichbolnicoj su aminazino doze. O dabar vaikšto sau laisvas žmogus kur jam norisi ir gerai jam viskas.

      Reply
  9. Kroitus

    Dar vatnikai kartoja, kad jie prieš fašizmą, nacizmą ir rasizmą, bet juodaodžiai -- beždžionės, ir santykiai su jais -- zoofilija.
    Dar yra toks punktas kaip: Krymas/Kaliningradas/Rytų Ukraina/Lietuva(ir t.t.) -- visada buvo istorinės rusų žemės.

    Reply
  10. Karolis P.

    Pastebėjau kad nemaža vatnykų dalis yra tiesiog kaimiečiai. Nebūtinai seni žmonės, bulvių darže su kauptuku kepantys saulėje ar tvarte mėšlą mežiantys. Kuriantys šeimas, pavardės lietuviškos, gyvena Lietuvoje ir nepasakyčiau kad finansinėj duobėj sėdintys, verčiasi normaliai, bet kai paklausai ką kliedi tai net nekyla minčių ką ir bepasakyti. Gal kaimo mokyklų levelis per žemas kad mąstančią būtybę po 12 kl išleisti?

    Reply
  11. Almiasas

    Gal bus ir ne visiškai į temą, bet radau įdomų straipsnį apie sovietinę „gerovę“, gan detalų lyginimą su gyvenimu vakaruose:
    http://www.aidai.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=1116&Itemid=139

    Manyčiau, verta įterpti šią citatą:

    Labai daug kalbama apie metalo piovimo staklių gamybą. Jų Lietuvoje 1971 pagaminta net 22.400. Kad tos staklės ne Lietuvai skirtos, matome iš to\ jog visose 8 staklių gamyklose joms pačioms 1969 užteko 2109 staklių ir tos pačios buvę nenašiai naudojamos. Visoje Lietuvoje tuo pačiu metu buvę per 4000 staklių, įdomu, kad 7 našios gamyklos kartu 1969 teturėjo 8.502.000 rb. balansinio pelno. O kad tos- staklės ir ten vertingos, papasakoja sovietinė enciklopedija. Pagal ją, 1970 Vilniaus „Žalgirio“ staklių gamykloje dirbo 1828 darbininkai tarnautojai. Gamykla pagamino 2000 frezavimo ir precizinių staklių, apytikriai po 7,7 stakles per dieną, imant 260 darbo dienų metuose.

    Turėdami galvoj, kad JAV tokių staklių kainos svyruoja tarp 8000 dol. ir šimtų tūkstančių, galime įsivaizduoti, kiek vertos tos iš Lietuvos „ekssportuojamos“ staklės. Jos ten gaminamos ir kompiuteriais kontroliuojamos, o tokios yra tikrai brangios. Kartu matome, kad vien dėl apie 10 kartų didesnio amerikiečių užmokesčio JAV gaminamos tos rūšies gėrybės turi būti daug brangesnės. Dėl to rusai, išveždami Lietuvos stakles užsienin, ne tik gali lengvai konkuruoti su bet kuo kainomis, bet dar ir gražios naudos susikrauti. Šiuo keliu taip pat susidaro galimybė parodyti mažus karinius biudžetus, nes jiems, kas bebūtų, lėktuvai, raketos ar tankai niekus tekainuoja.

    Reply
  12. Atblokavo mane? Atblokavo??? Už ką???

    Dar geras punktas -- Europos Sąjunga vadinama Jevrosojūzu. Standartiškai, jei tik pasipila vatnykiškos mintis, tai būtinai bus tik jevrosojūzas vartojamas.

    Reply
  13. sub

    Visais atvejais akys ir tiesa krypo į dešinę. Ir pagalvojau, kaip galėčiau save susieti su vata 🙂 Vienintelis variantas -- turiu namie vatos, kad galėčiau užsikimšti ausis, kai kalbama apie tarybinį, auč „tarpbybinį“ gerumą 😀
    Nu, what a fak, kodėl laisvoje Lietuvoje reikia įsijungti hate speech, kai kalba eina apie sovietinius laikus. Kažką gero apie sovieticus tik vyresnio amžiaus žmonės išlemena pagrinde, ir tai tik tie kurie su Sibiru nesusidūrė ir „atseit“ visi dirbo.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Matot, čia ir yra dar vienas, netiesioginis sveiko proto žmonių požymis (tą, beje, ir ponia Ingrida Šimonytė rašė): mes kvestionuojame savo mintis, pažiūras, įsitikinimus. Mes pasižiūrime, ar išties mes esame tokie, kaip galvojame. Ar išties negali būti taip, kad viskas yra kažkaip kitaip. Todėl mes ir bandome sau pritaikyti tuos pačius punktus kairėje, pabandome surinkti bent kažkiek vatos balų, kad suprastume, įsivertintume.

      Bendras dibilų požymis -- kad jie nekvestionuoja. Jų galvose atsiranda kažkas ir jie tiesiog nekvestionuoja. Jiems yra gerai taip, kaip yra. Ir dėl to jų įsitikinimų pajudinti praktiškai neįmanoma, nesvarbu kiek tie įsitikinimai bebūtų durni.

      Reply
      1. kardas

        Yep, pritariu -- nekritiško požiūrio žmonės tiesiog nekvestionuoja nieko (kaip bebūtų keista) -- aš tiesa pasakius, net nesuprantu kaip taip įmanoma, bet reali praktika parodė, kad tokių žmonių yra pasirodo LABAI DAUG, t.y. daug daugiau nei norėtųsi… Čia yra vienas iš mano košmarų, nes kritinis pažiūris yra mčstančios protingos asmenybės esmė, pagrindas, vienas iš svarbiausių dalykų… Bet realybė kartais pribloškia.
        Štai todėl ir tik todėl egzituoja tokios „valstybės“ kaip Šiaurės Korėja. Panašiai egzistuoja ir Rusistanas, Kazachstanas, Kirgistanas, Uzbekistanas, Tadžikistanas ir kiti „stanai“… Yra ir kitur tokių pavyzdžių, bet šioje ervėje jie išgryninti ir labai plačiai bei nedviprasmiškai naudojami…
        Istorijos nesuklastosi -- Cin gis chan.

        Reply
    2. Gražina

      Buvo sovietmečiu vienas labai geras dalykas: nereikėjo nieko galvoti, viskas buvo nurodyta „iš aukščiau“. Dėl to dabar kai kuriems labai sunku, kai reikia, pavyzdžiui, parašyti kokį nors „tikslą“ arba neduok Dieve apie 30 tokių tikslų. Nereikėjo galvoti ir ką ant Žaliojo tilto pastatyti, nes ten pastatė, ką reikėjo. Kai kurie tiesiog įkrito į fantazijas, kurių aš net nežinojau, mat, nelabai ir pastebėdavau tų skulptūrų. Vakar viena ponia atspausdino labai įdomų straipsnį, kad Šimašius „nužudė moterį voverę“, kurios jos sūnus labai gailisi. Perskaičiau pavadinimą ir net nusipurčiau, jau visai kaip detektyve, pagalvojau. Paskui supratau, kad čia kažkokia hiperbolė (aišku, ne muzikinė). Taigi noriu pasakyti, kad man su ta „kaire puse“ šiek tiek nepasisekė, nepriartėjau aš prie jos, bet esu mačiusi, kad yra žmonių besilaikančių kairiosios pusės 100%. O kaip save galėčiau susieti su vata. Gal niekaip, mano jau toks amžius, kad ji man nereikalinga.

      Reply
  14. Voverinis Šuo

    Negalima rašyti didžiosiomis, tačiau KAIP STAIGIAI PARODYTI, kad tai yra absoliučiai durni teiginiai:


    Reply
    1. Voverinis Šuo

      Kažkodėl kaip nepriklausoma šalis ji buvo labai lengvai integruota atgal, parodant Čėčėnų apatiją nepriklausomybei. Tas pats ir su Gruzinais, jungiasi jie vėl prie Rusijos be didesnių problemų (atskirtos jų teritorijos).
      Aš teigiu, kad Ukraina neturi savo kalbos ir ji tėra Rusų kalbos atmaina.
      Supranti, genocidai yra vakariečių specialybė. Slavai neturi turtingos istorijos kitataučių engimui ir Rusijoje yra sėkmingai integruotos visiškai skirtingos kultūros.

      P.S. Kažką rašydamas pripliontojau -- atsirado du komentarai- turi būti vienas, bei čia esantys teiginiai -- formatuoti kaip citatos ar dar kaip.

      Reply
  15. Marijus

    Su viskuo sutikčiau, iišskyrus svastiką. Svastika iki šiol naudojama (ir aš nekalbu apie Indiją ir kitus Rytų kraštus). Įsiveskit į paiešką „Finland Air Forces“ ir pasižiūrėkit vaizdus 🙂

    Reply
    1. Voverinis Šuo

      Suomiai svastikos nenaudoja nuo 1945-ųjų. Beje, nacių svastika yra pasukta 45° kampu ir yra dešinsraigtė. Budistų svastika yra nepasukta -- 卐, ࿗.

      Reply
      1. Marijus

        Geras, maniau kad dar naudoja 🙂 Na Lietuvoj yra viena valstybinė istitucija kuri dar naudoja, gal rastume ir kitose Europos šalyse

        Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Jau kažkelintas bukas komentaras iš tamstos. Tai tamstai kažkokia neapykanta Rusijai kažkaip dirbtinai padidėjo po Krymo, nors Krymas esą niekuo dėtas, tai dar kas nors. Tai aš jums tiesiog baną uždedu, kad čionai daugiau nesilankytumėt ir nešiukšlintumėt. Čia jums ne koks portalas, kad visoks mėšlas būtų toleruojamas.

      Reply
  16. Margos paraštės

    Skyriau sau pusę vatinio balo, o taip norėjau surinkti nulį, ko noriu retai. Pusė balo už žinojimą dėl tarybinio, tačiau kartais to sakymą. Iš inercijos, matyt, iš įpročio. Ir štai matome, kad įprotis ne visada yra gerai.
    Ačiū už įsivertinimo galimybę ir leidimo suteikimą toliau lankytis jūsų išminties internetuose.
    Testas neprastas, apima pagrindinius aspektus. Anketą galima plėsti ir tam ribų greitai neatsirastų, bet to daryti nereikia, nes ilgos anketos yra nuobodžios ir niekas jų neskaito ir nepildo.

    Reply
  17. Cijunas

    Dar vienas „lakmuso popierėlis“ vatnikų atskyrimui gali būti jų tradicinis sakinys „O kas jums davė teisę… (kažką daryti arba sakyti ar šitaip elgtis)!?„.
    Aukštasis mokslas -- sutinku su abiem teiginiais. Gal dėl to, kad nesu įsigilinęs į situaciją.
    Darbas -- sutinku su abiem teiginiais.
    Svastika -- nesutinku su dešiniu teiginiu. Viena ausim girdėjau, kad baltarusių „istorikai“ nori mūsų istorinę vėliavą pripažinti kaip savo valstybine. Kaip tada elgsimės? Ar nuo to, kad kažkokie asilai ją naudos (blogiems) tikslams, ji taps dibilų simboliu? Dėl kairiojo teiginio nuomonės neturiu (nesidomėjau).
    Visa kita -- už dešinę.

    Reply
  18. s.

    Mano dažniausiais atsakymas buvo nei vienai nepritarti pozicijai. Nes ta iš kairės yra vatnikų karikatūra, o dešinėje, tai tikiuosi, dešiniųjų karikatūra. Ir šeip jei kairiajame stulpelyje kliedesiai, tai dešiniajame ten kur apie istoriją temos tai kliedesėlių kliedesėliai.

    Kadangi kaip ir istorikas esu, tai man tas Tarybinis/Sovietinis klausimas yra stipriai ideologizuota nesąmonė. Jei vadinsi sulietuvintu terminu tai taps savu? Neįtikina supriešinimas, nes turinys o ne šūkiai svarbūs.

    Balvonai -- kartojau ir kartoju kad bet kokią skulptūrą ar simbolį galima nugriauti ir pastatyti, bet man keisčiau kad kai reikia sukurti savo simbolį, kas reprezentuotų viskas subliūkšta kaip suflė. Nieko tos skulptūros nesimbolizavo, bet dabar turės problemų su ta vieta kol KO NORS nepastatys, nes niekas niekada neužmirš kas ten buvo. Jei nesutinki -- atgal į pirmą kursą kokio nors išsilavinimo apie antropologiją/religijotyrą/semiotiką arba bent jau atsiversti kokią primityvią knygutę apie tai ką darė 1387 m. Vilniuje, nes truputį adekvačiau suvokė kaip tokie dlaykai veikia.
    Aukštasis išsilavinimas buvo š…, toks ir (deja) liko, darbas sovietų sąjungoje buvo socialinės kontrolės forma, o ne produktyvi veikla ir taip ir buvo sukonstruota.

    Ukraina, propaganda, Sibiras dešinieji atsakymai.

    „Partizaninio judėjimo dėka Lietuva išliko savimi.“ -- kliedesiukas nes būtent kad neišliko, partizaninis karas tą sulėtino ir kai kuriuos ekscesus stabdė. Ta liaudininkiškai-krikdemiška Lietuva buvo sunaikinta, visa, in corpore, su visu socialiniu audiniu, per kolektyvizaciją. Tada prasidėjo socinžinerija, kurios rezultatais visi ir esam.
    Kas tas Kirkorovas ir chemtrailai nežinau. Simboliai manęs jokie nejaudina. Po to trys klausimai kur reikia būti debilu kad suprastum apie ką.
    Kadangi kažkada į anglų kalbą teko versti Landsbergio kažkokį straipsnį iš delfio tai tikrai nemėgstu jo, nes taip su kalba nemokančio elgtis žmogaus (ir nenorinčio būti suprastu, sudarančio įspūdį kad jis sako kažką daugiau nei sako, nors nieko nesako gudraus) veikiausiai neteko sutikti apart techninių mokslų atstovus.
    Sovietinių produktų sudėtis buvo labai prasta, nes o kodėl gi ne.

    „Vladimiras Putinas yra valstybinio masto nusikaltėlis, o jo tvarka – tai totalitarizmas. Taškas.“ -- Visiškas kliedesys -- Putinas yra tarptautinio masto karo nusikaltėlis. „Jo tvarka“ yra iš principo tas pats kas yra Kinijoje, taigi kapitalizmas su rytietiškomis vertybėmis, ir jis populiarus, pvz. M. Adomėno rašiniuose. Tokiai tvarkai nebūtina totalitarinė kontrolė, jie susitvakro paprasčiau ir įmantriau, daugiau morkų, naftapinigių ir užganėdinimų vieniems kai kitus gali siųsti toli toli.

    Reziumė -- daugiausiai surinko atsakymai išeinantys iš šios lentelės, bet tokie tie kairieji, netelpa į niūrias ir bukas netikras dichotomijas.

    Reply
  19. Tadas

    Kokia punkto apie svastikos platesnį vartojimą logika? Vatnikai gi -- antifašystai iki panagių.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Matau, kad po tamsiuosius vatos klodus nesikapstėte 😀

      Nėra juose logikos, todėl ir gaunasi, kad būdami antifašystais, jie patys yra visokiarūšiai fašistai. Atitinkamai, svastikų mylėtojų jų tarpe yra netgi stebėtinai nemažai. Galima sakyti, atskiras vatnikų porūšis -- už draugystę su Kremliumi, už Lietuvos okupaciją ir pan., bet su svastikomis vietoje koloradkių. Tačiau paradoksaliausi iš jų visgi dar nuostabesni -- yra pasitaikę pamatyti netgi tokių, kuriems jokio disonanso nekelia kartu sudėta koloradkė ir nacistiškas erelis. Nėra juose logikos, ir neieškokit jos, nes ir nerasit. Jie yra puspročiai.

      Reply
  20. Pagonis

    Dėl visko sutinku, bet gal pagrįstumėt šitą plačiau --

    „Svastika – šventas pagonių simbolis, kodėl jos neleidžia naudoti plačiau? Svastika – dibilų simbolis jau gerokai daugiau kaip pusę šimtmečio.“

    Reply
  21. Shilis

    Siūlau papildyti:
    Kairėje:
    Kalbant apie Rusiją:
    -- Amerika ….

    Dešinėje:
    Kalbant apie Rusiją:
    -- Rusija ….

    Reply
  22. Pffff

    Georgijaus juostelės niekada nebuvo karių pagerbimo simbolis. Jos simbolizuoja rusų armijos pergalę. Todėl jei jos nešiojamos kacapyne, tai dar kažkiek ok, ta prasme, jie tam turi teisę. Bet jei jos nešiojamos bet kurioje kitoje šalyje, tai yra nusikaltimas, nes simbolizuoja rusų armijos pergalę prieš tos valstybės kariuomenę. Tai iš principo gaunasi okupanto, užpuoliko, užgrobiko simbolis. Tokio simbolio nešiojimas bet kurioje kitoje šalyje turėtų būti labai griežtai baudžiamas -- jei vietinis, tai už valstybės išdavystę, jei kacapyno turistas, tai už agresiją prieš valstybę.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Taip, jei pažiūrėsime, kodėl jie nešioja tas juosteles -- tai taip ir yra, jie jas nešioja kaip provokacinį simbolį, kuris žymi jų kokią nors pergalę prieš visus, ką tik jie susigalvos. Bet tai bendrai būdinga įvairiarūšei fašistinei simbolikai, nes jie viską supranta per priešpriešą, per kovą su kuo nors. Pats jų saviidentifikavimas ir bendrai identitetas yra per tai pastatytas.

      Reply
  23. visgi dibilas

    „neliko stojimo į aukštąsias už kyšius.“ Iš kokio medžio tu iškritęs? į odontologus ir dantų technikus, pvz, tiek su stafkėm sustojusių yra, kad bibiu versk. Su visom kitom specialybėm irgi net neabejoju, kad panašiai. Bet tau, kaip suprantu, yra naujiena, jog gyvenam korumpuotoj šaly.

    Reply
  24. Jurgis

    Mane tai stebina komunizmo garbintojai. Nėra Rusijoj to komunizmo jau seniai, ir pederastiškumams moralinės atsvaros ten irgi nėra

    Reply
  25. Andrius

    Kairėje pusėje teisingas tik vienas teiginys dėl aukštojo mokslo. Nesutinkantiens siūlau pasidomėti skandinavų ir lenkų aukštojo mokslo sistemomis. Atrankos į aukštąsias klausimas yra nors susijęs, bet visiškai atskiras.
    Dešinėje pusėje sąlyginai teisingas (reikia prdėti „rusų ir sovietų“ kariai) irgi tik vienas teiginys apie Georgijaus juosteles.
    Visa kita abejose pusėse per daug žalias arba per daug raudonas briedas su realybe nedaug turintis bendro. Tiesiog per daug išimčių visuose punktuose -- visi perdėtai suabsoliutinti todėl neteisingi!!!

    Reply
  26. AAugis

    Vatnikas ar ne vatnikas. Klausimas iš esmės turi tęstinumą. Jei vis gi aptiksi save esant kažkurioje pusėje, tai netikėtai aptiksi kas laimėjo tavo nuomonę. Tarkim, jei vyksta informacinis karas, tai priėmęs nors vieną poziciją, jau esi auka. Sutik, juk negimei nei vatnikas nei nevatnikas. Tavo nuomone suformuota, įgyta !!! Yra tokia tautybė -- Žmogus… Kviečiu išlaisvinti protą per širdį ir tą dovanotą gyvybinę energiją skirti pagalbai kitiems… Ačiū Jums… Turiu Vilties…

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Labas. Žinom tą diskursą, kur „tiesa kažkur tarp vidurį“, nors tas vidurys -- tarp bandito ir jo aukos. Kaip ir tą makalavimą, apie tai, kad informacinis karas, abi pusės tokios, jei pasirinksi vieną pusę (turima omeny ta, kuri ne putininė) -- tai jau pralaimėjai ir taip toliau.

      Reply
  27. Emigrante

    labai patiko straipsnis, ir gaila, kad nera angliskos versijos. Turiu viena „draugeli“ Estijos -- rusa, kuris nuo 7 metu Norvegijoj gyvena, bet visiskas prorusas, nors atrodo kitos salies kultura turejo apslifuoti zmogu, liudna 🙁

    Reply
  28. Julius

    Dėl daugumos punktų pritariu, bet!
    1. Partizaninis karas prieš Sovietus nors ir buvo aršus ir teisingas bet, deja, pilnas žiaurių dalykų, iš abiejų pusių. Žinom apie sovietų nusikaltimus ir stribus, bet nepamirškim ir Opšrutų tragedijos (iš 33 nužudytų rusų sentikių kolonistų, beje apsigyvenusių Opšrutuose ne savo noru, o valdžios paliepimų buvusių vokiečių namuose, ir apkaltintų nebūtais dalykais, tik 8 buvo vyrai. Likę 25 -- moterys ir vaikai), ir to fakto kad apie 80% partizanų aukų buvo beginkliai valstiečiai, deja. Beje, dažna buvo praktika įskųsti kaimyną, pasiųst jį tokiu būdu į Sibirą ir taip praturtėti. Tai kad nesusitapatinkit su Kremliaus propagandistais, idealizuojančiais gegužės 9.
    2. Dėl Žaliojo Tilto skulptūrų -- kaip ten bebūtų, tos skulptūros -- istorijos palikimas. Prie kiekvienos iš jų buvo (ir teisingai), lentelė, aprašanti tikrąjį „studentijos“, kariuomenės ir „darbo žmonių“ padėtį. Dabar tiltas atrodo nuogas
    3. Dėl svastikos net įdomu pasidarė -- gi būtent Lietuvoje jinai iš esmės buvo legalizuota, ir ne kartą pasirodė vadinamo „tautinio jaunimo“ (o iš tikrųjų -- tautos atmatų) eitynėse.
    Tai kad nebūkit tokie kategoriški. Nes vatnikas -- tai visų pirma aršus kategoriškumas. Ir tas „vatnikas“ gyvena, dėja, daugelio žmonių viduje…

    Reply
  29. tad

    papildyciau desinej pusej, kad putkinas palaiko tokia tvarka, kurioje minimalke yra 90 EUR 🙂 vatnikams gal turetu veikti, kadangi jie ta minimalke fetisizuoja ir pastoviai prikaisioja.

    Reply
  30. Ovidijus

    Pirmas ir esminis vatniko pozymis siuo metu faceboke, tvirtinimas kad per sausios 13 savi saude i savus, o ir po tankais zmones gaude uz pakarpos ir kiso lanzbergio samdyti zmones.
    2. brazuoles tilta susprogdino irgi lanzbergis

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *