Neužmirštuolė kažkam kelia kosulį

Kai tik pasirodė Neužmirštuolė, tapusi mums simboliu, primenančiu Sausio 13-ąją, išsyk pasipylė didžiulis srautas visokių pasisakymų apie tai, kad kas čia dabar per gėlytė, kas čia per masonerija, iliuminačiai ir taip toliau, Vakarų kažkokia propaganda ir panašiai. Nepaisant to, šis Sausio 13-osios simbolis – gėlytė neužmirštuolė, tyra lyg ašara, prigijo išsyk, vos pasirodęs.

Paprasta gėlytė, kuri skirta būtent tam, kad neužmirštume vieno labai konkretaus dalyko. Labai konkrečios dienos, kai nugalėjome.

Paprasta gėlytė, kuri skirta būtent tam, kad neužmirštume vieno labai konkretaus dalyko. Labai konkrečios dienos, kai nugalėjome.

Užpernai intensyviai durnų vatnikų keltos isterikos apie žydomasonius atrodė labai linksmai. Pernai jos jau buvo gerokai silpnesnės, tačiau atsirado kitas, absurdą primenantis aiškinimas – esą negalima turėti Neužmirštuolės, nes juk yra Trispalvė. Absurdiškas aiškinimas – lyg simbolis, primenantis Sausio 13, kuo nors prieštarautų valstybingumo simboliui.

Šiemet jau atsirado ir dar kitokių, išvis jau nuostabių aiškintojų – esą lietuvių kalboje tokio žodžio nėra ir nebūta, o tai besąs skolinys kažkoks iš rusų kalbos („nezabudka“) ir todėl čia KGB sąmokslas, nes turėtų būti kokia nors žibuoklė ar pakalnutė. Arba išvis kokia nors tulpė ar netgi gvazdikas neaiškios spalvos.

Aš nieko jums nesakysiu apie tuos idiotus, kurie tiesiog kliedi. Nieko nesakysiu tiesiog. Aš nei neaiškinsiu, kad ir angliškai tai „forget-me-not“, ir ispaniškai „nomeolvides“, ir vokiškai „vergissmeinnicht“, ir lenkiškai „niezapominajka“. Net ir esperanto kalba tai „neforgesumino“. Nei neaiškinsiu, kad vokiškai neužmirštuolės „vergissmeinnicht“ vadintos dar Viduramžiais ir kad iš ten ir atėjo tas pavadinimas į Lietuvą kažin kada senovėje. Ir netgi nieko nesakysiu apie tuos idiotus, kurie aiškina, kad neužmirštuolės Lietuvoje netgi neauga.

Aš jums tik pasakysiu pačią esmę, kodėl būtent specifinė publika (visokios matricos, mildutės, sarmatoidai, ekspertoidai, šauksmininkai ir panašūs) tiesiog paspringsta ir ima kosėti, besikeikdami apie žydomasonius, NATO, prakeiktus Vakarus ir taip toliau.

Mes visi mąstome simboliais. Jei kokį nors simbolį turime galvoje, tai kažką, kas tik siejasi su tuo, mes ir atsimename. Ir kai kas elementariai nenori, kad būtų simbolis, kuris aiškiai mums primena būtent Sausio 13-ąją. Būtent tą Sausio 13-ąją, kai mes pasipriešinome, parodėme pasauliui, kas yra agresoriai ir galų gale laimėjome. Laimėjome, nes pasiryžome geriau mirti, nei būti okupuotais.

Trispalvė mums brangi, ir ji reiškia viską – ir Kovo 11, ir Vasario 16, ir laisvės kovas, ir rezistenciją, ir disidenciją, ir laisvę. Kai simbolis reiškia viską, jis neprimena konkretaus įvykio, konkretaus dalyko – tai kaip jausmas, kuris tiesiog visaapimantis.

Kai mes norime prisiminti konkretų įvykį, mums reikia tam įvykiui skirto simbolio. Sausio 13-oji, gavusi būtent sau skirtą simbolį, įsitvirtina mūsų atmintyje kitaip – daug aiškiau, tvirčiau ir paprsčiau. Ir mes ją prisimename, žinome ir kiekvienas nešamės jos lašelį, pasakydami – „neužmiršime“. Ir mes atsimename daugiau ir geriau.

Būtent todėl Sausio 13-oji yra kaip neužmirštuolė – neužmirštama. Būtent todėl ir simbolis toksai svarbus – Neužmirštuolė. Kad mes neužmiršome ir nesiruošiame užmiršti. Mes atsimename ir žinome, ką mes galime. Ir būtent todėl nuo šio simbolio isterikos ištinka visus tuos, kas tiesiog gyvuliškai nekenčia mūsų valstybės.

Ar žinote, koks tasai vienintelis diskursas, kuriame Trispalvė (valstybingumo ir laisvės simbolis) gali prieštarauti Neužmirštuolei (Sausio 13 simboliui)? Koksai diskursas priešpastato valstybę ir laisvę Sausio 13-ąjai? Taip, tai būtent tasai koloradinis diskursas, pagal kurį Lietuva būtų „laisva“ ir „valstybinga“, jei būtų atkurta LTSR. Tik anuomet komunistų kurtame diskurse Sausio 13 yra antivalstybinė. Būtent tokio diskurso besilaikantys ir bando priešpastatyti Neužmirštuolę Trispalvei – jiems toks priešpastatymas tiesiog natūralus.

Koloradai gerai žino, ką šitas simbolis reiškia. Jie žino, ir todėl, pamatę Neužmirštuolę, ima tiesiog dusti, springti ir kosėti, skleisdami kliedesius apie visokius iliuminačius, žydomasonius, žalius lazerius ir reptiloiduis. Jie žino, jie nekenčia ir todėl absurdišku būdu bando priešpastatyti Neužmirštuolę Trispalvei. Skamba absurdiškai, kaip bandymas priešpastatyti Trispalvę Vyčiui ar Vytį – Gedimino stulpams. Bet jie tai daro – būtent todėl, kad juos nuo šio simbolio tiesiog šiurpas krato.

Ponai ir ponios, jau kelintus metus mes prisimename Sausio 13-ąją žymiai geriau, organizuočiau ir aiškiau, nei kažkada. Ir Neužmirštuolė – tai viena iš priežasčių, dėl kurių mes geriau prisimename, kodėl mes esame laisvi. Būtent todėl šis simbolis taip prigijo. Ir būtent todėl jo labiausiai nekenčia koloradai.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

30 thoughts on “Neužmirštuolė kažkam kelia kosulį

  1. Ema

    Nesu vatnykė, nesu koloradė, nebuvau kolaborantė, buvau Sausio įvykių dalyvė, visą savaitę budėjau prie seimo, bet šitos gėlelės aš nesisegsiu, pirmiausia dėl to, kad ją segės viena ponia, kuri sausio įvykių metų galimai buvo kitoje barikadų pusėje, ar bent iki šiol man neteko girdėti, kur ji tuomet buvo. Antra, manau, kad šis ženklas neturi nieko bendro su mūsų heraldika ir tautinėmis spalvomis, ir dėl to aš jau kaltinama kaip kolaborantė? Manau, tai visiškas konservatorių moralinis nuosmūkis, žinote, ponai, man ši data dar neišbluko iš atminties, kad turėčiau ją jūsų ženklais paženklinti, o gal tokiu būdu jūs savo partijos rėmėjus nutarėte paženklinti?

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Čia jau asmeniniai požiūriai, bet kita vertus, o vat pvz., jei ta ponia segtųsi trispalvę, ar tamsta nesisegtumėte?

      O dėl ar heraldikos, ar tautinių spalvų -- to nereikia visai, norint turėti ženklą. Ženklas tiesiog turi būti ženkliškas -- įsimenantis, išsiskiriantis. Šiuo atveju jis toks ir yra -- neužmirštuolė, kuri primena, kad neužmirštume.

      O dėl konservatorių -- kad jie aktyviau apie tai kalba, tai reiškia tik tiek, kad jie aktyviau kalba apie tai. Tarp Neužmirštuolę prisisegančių -- ir konservatoriai, ir liberalai, ir socdemai, ir darbiečiai, ir išvis politikos besikratantys. Tai tiesiog ženklas, kuris primena, kad mes tada buvome pasiryžę geriau mirti, bet likti laisvais. Ir mes gavome laisvę.

      Galų gale dėl koloradų -- jie mato priešstatą tarp tų įvykių ir valstybingumo. Tą klausimą sau ir užduokite: jei jums Sausio 13 siejasi su laisvės ir valstybingumo atkovojimu -- tai viskas ir yra tvarkoje. Koloradai šio ženklo nekenčia tiesiog dėl to, kad jiems šitai yra viso jų komunistinio rojaus ir sovietinės imperijos praradimas.

      Reply
      1. vosylka Buvonebuvo

        Bet argi tą simbolį sugalvojo ne ta ponia, kuri tą lemtingą dieną buvo kitoje barikadų pusėje? Ne? Ir vatnikais galima būtų vadinti kaip tik tuos, kurie ponią iš kitos barikadų pusės panoro matyti šalies vadu, o vadas juk veda, tai gal taip va iš lėto ir veda ten, iš kur pats ir atėjo, galimai į aną barikadų pusę, nes juk jei taip tiesiai ir stačiai vesi tai gi niekas gi neis… Jei jau nepamiršo, kas tada buvo, tai aišku, kad nepamiršo ir to, kas tada buvo ten, kur ji buvo, o ne čia…ir tada logiškai mąstant gaunasi, kad mes minėsime labiau tuos, kas buvo anoje barikadų pusėje, nes pagrindinė neužmirštuolė ten ir buvo…

        Reply
        1. Rokiškis Rabinovičius Post author

          Sugalvojo tikrai ne ta ponia, kurios jūs taip nemėgstate -- dėl šito tai tikrai galiu jums garantuoti.

          Kita vertus, gal aš jus nustebinsiu, bet pagrindinis šaltinis visos informacijos apie tai, kaip ji buvo kitoje barikadų pusėje -- toksai poratalas „Rubaltic.ru“, užsiimantis labai specifine veikla. Plius dar keli veikėjai, graudenantys apie tai, kaip blogai, kad SSRS subyrėjo ir Lietuva įstojo į NATO. Žodžiu, neskubėkit su tomis išvadomis, neužmirškit, kad inforkaras ir atsirinkti, kur kas išties kaip vyksta -- ne taip jau paprasta.

          Paprasčiau pažiūrėkite -- kas tokie labiausiai širsta dėl kokių dalykų. Padės atsirinkti, kas yra kas.

          Reply
    2. jurgis

      nebūtina būt koloradu ar vatnyku, kad varyt ant LT valdžios (kuri šiuo metu socdemų ir nepartinės prezidentės). Yra dar tokios politinės pažiūros kaip amžinoji opozicija -- tai žmonės, kurie, kokia bebūtų santvarka, vistiek rausis prieš sistemą. Gaila, bet dalis mūsų rezistentų (ir iš signatarų tarpo) būtent tokie ir yra, amžinieji kovotojai. Tada rovėsi prieš sssr santvarką, dabar prieš es, gėjus, korporacijas ar dar bala žino ką

      Reply
    3. Eufema

      Pritariu Emai. Nėra nieko pragaištingesnio, kaip simbolių ištrynimas jų vieton prikergiant bile ką. Pabandykit įsivaizduoti JAV, per Padėkos dieną vietoj savo vėliavos iškeliant kokią nors maršką su kalakuto simboliu, ar normalią, save gerbiančia Vakarų Europos valstybę, valstybingumo dienos simboliu pasirenkančią ką nors iš pievų ar balų asortimento.

      Reply
  2. Netikras vardas

    Dalis žmonių nemėgsta šio dalyko, nes tai yra TS-LKD sugalvota, inicijuota ir viešumai prilipdyta akcija.

    Reply
    1. laisvamanis

      o kas turėtų pasiūlyti alternatyvią akciją, kad “daliai žmonių“ ji tiktų, patiktų ir priliptų?

      Reply
      1. Netikras vardas

        Kai politinė partija teigia mylinti Lietuvą, tai skamba taip pat nuoširdžiai, kaip IKI įtikinėjimai apie tai, kad ji myli maistą. Galbūt meilė nuoširdi, tačiau ji neatsiejama nuo išskaičiavimo. Ir būtent tai meta abejonės šešėlį.

        Reply
        1. Rokiškis Rabinovičius Post author

          O kam jums gilintis į kokią nors politinę partiją? Kai priskiriate gerus dalykus partijoms ir pasakote, kad tai blogis, nes tai politika, tai tuo pačiu atsisakote tų gerų dalykų. Ar jums patinka save kankinti ir žeminti?

          Reply
  3. Darius

    „Būtent todėl šis simbolis taip prigijo. Ir būtent todėl jo labiausiai nekenčia koloradai.“
    Ne tik koloradai, bet ir tautininkai, kurie su entuziazmu savo kanalais platinos tą alko kliedesį. Nors, kitą vertus, kuo labiau stebiu tautininkus, tuo jie man akivaizdesnė 5 kolona.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Pas juos yra kažkokių kvankštelėjimų. Mačiau šiandien vieną tokį, kuris iš koloradinių juostelių padarė kažkokį užrašą „Kovo 11“. O dar kitą su tiesioginiu koloradstvų ir Sausio 13 palyginimu. Žostkai. Labai baisiai. Panašu į tai, kad jiems kažkas persikreipia kartais galvose ir jie ima daryti kažką, ko patys nesupranta.

      Reply
      1. Darius

        Aš kartas nuo karto užsuku į jų fb paskyrą. Ten kažkokia labai keista atmosfera. Jie beveik niekada (ar tik epizodais) nejudina Rusijos klausimo, jos agresyvios tarptautinės politikos, retorikos mūsų ir mūsų sąjungininkų adresu, bet itin daug kalba, labai daug dėmesio skiria Vakarų valstybėms, ES šalims ir praktiškai 100% iš negatyvios pusės. Tikrai nesakau, jog ten nėra ką kritikuoti, bet kalbu apie labai aiškias tendencijas.
        Tai tam tikra informacinio karo kryptis, kai nustojama girti, liaupsinti, aukštinti save (turiu omeny Rusiją), nes tai jau pasenę metodai ir mažai įtikinami, bet visa energija nukreipiama juodinti, kai kuruiuos realius faktus suplakant su feiku, savo priešininką, šiuo atveju JAV, ES, NATO.
        Tendencijos labai ryškios, tad klausimai kyla savaime ir tie klausimai labai ne kokie. Tautininkai -- Rusijos 5 kolona Lietuvoje.

        Reply
        1. Be vardo

          Manau, pirmiausia reikia nukenksminti vidaus priešus, galimai Rusijos tebevaldomus, juk čia nebuvo nei liustracijos, nei dekagėbizacijos, drįstu manyti, kad niekas nepasikeitė, Rusijos įtaka tebeliko, tankai išvažiavo, bet tankistai liko… Ir ta partija, kuri rėmė neaiškios biografijos kompartijos mokyklos dėstytoją gal per sekančius prezidento rinkimus parems kokį Burokevičių ar Jarmalavičių? Manęs jau nebestebintų. Jie jau ir tas nezabūdkes segioja kaip komjaunimo ženklelius, viskas taip paprasta, iki koktumo… A, dabar jau mane apkaltins tarnavimu Rusijai…

          Reply
  4. Lijana Esmi

    Nuostabus rašinėlis ! Pamenu, kaip 1991 sausį, vaikščiojome su neužmirštuolėm atlapuose. Dar 1988 -aisiais pirmieji lietuviški kooperatyvai pagamino pirmuosius mėlynus ženklelius, kuriuos žmonės pirko, kiek drebančiom rankom, segėsi į paltų, švarkų atlapus ir išdidžiai pakelta galva ėjo į darbą bei masines žmonių susibūrimo vietas. Kiti augino Neužmirštuoles ant palangių ir pasirodydavo Sąjūdžio renginiuose su puokštele mėlynų gėlyčių rankose. Tuomet visi ir suprato, kad rūta niekada nebuvo tyrumo simbolis, kad tai tiesiog eilinė kaimietiška gėlė, tos Lietuvos, kuri seniai nuėjo užmarštin ir neatitinka būsimo gyvenimo standartų.
    Pamenu, kokia išdidi jaučiausi, besilankydama pagrindinėje Filadelfijos masonų šventykloje, kur sužinojau šlovingą mėlynosios gėlytės reikšmę šiuolaikiniame pasaulyje : Lets keep it at that and let us admit to the Masonic Brotherhood of the blue Forget Me Not and thus did a simple flower blossom forth into a symbol of the fraternity, and become perhaps the most widely worn emblem among Freemasons in Germany.

    In the years since adoption, its significance world-wide has been attested to by the tens of thousands of brethren who now display it with meaningful pride.“ (c) http://www.masonicnetwork.org/blog/2009/the-story-behind-forget-me-not-emblem/
    JAV tėvai -- įkūrėjai G.Washington, B.Franklin, T.Jefferson, kurių portretai kabojo garbingose šventyklos vietose, buvo didieji masonai. Drįstu tikėtis, kad ir tarp mūsų Nepriklausomybės „tėvų“ yra į šlovingąją broliją įsijungusių asmenų, tad idėja pakeisti Neužmirštuolės atvaizdu kaimietišką rūtą ar kuklų trispalvės ženklelį yra puikiai suprantama ir sveikintina.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Matau, pas mane pati įžymioji Lijana Esmi atėjo -- ta pati, kuri kai kuriuose sluoksniuose jau tikru koloradiškos vatos simboliu tapusi. Ir piktinasi ironiškai tuo, kad Neužmirštuolė populiarėja. Nuostabu tiesiog.

      Reply
    2. laisvamanis

      beje, laužai, kurie degs sausio dvyliktosios vakarą, irgi blogis. Inkvizicija, raganos. Apie tai plačiai rašoma Fiodoro Degeneratovo puslapyje.

      Reply
  5. Lijana Esmi

    Aš nesipiktinu. Aš prisimenu tuos laikus ir prisiminimais dalinuosi. Nuo tų laikų pas mane visos palangės nnėlynuoja. Mėlyna juk kaip ir mūsų tautinė spalva. 🙂

    Reply
  6. Lijana Esmi

    Dėkui, Rabinovičiau, kad aš pagaliau supratau, kas yra „vata“. „Vata“ pasirodo yra tie, kas gina mūsų Nepriklausomybės simbolius ir nori , kad žuvusieji už Lietuvos laisvę, būtų pagerbiami jais, o ne eiline mums gėlele, kurią pasiūlė žmogus, mėgstantis „fuckintis“ ant visų tokių „durnių“. Sovietams okupavus Lietuvą, naujieji vadukai mėgo siųsti „poshiol ty nax..“, dabar gi tik kalba pasikeitė, vadukų esmė gi liko ta pati.

    Reply
  7. Pjovejas

    Vau, tai jau dabar ir masonai puola? puola visi iš visur, tik viena mūsų rytų kaimybnė mus išgelbės? ir sutapimas turbūt, kad ji mus visad gelbėjo ir gelbėtų priimdama į savo glėbį? sutekdama mums kuo plačiausią gyvenamą plotą dar toliau į rytus?

    O dėl to neužmirštuolės simbolio: jei kas nors iš jūsųjo nesegėsite, o segėsite tiesiog trispalvę, nes jūsų toks principas. Na tai gerai, viskas tvarkoje, leiskite ją segėti kitiems. Juk visi jūs prisimenat tą patį įvykį!

    Reply
  8. ne iš rokiškio

    gal gerbiamas Rokiškis ir labai čia dedasi kietas, demonstruodamas savo kaip vienintelio pačią vienintelę teisingiausią visažinystę ir idiotindamas kitus, tačiau jei pats nesupranta, kad irgi nusišneka, tai jau jo probemos. Sugalvok kiekvienai dienai po atminimo simbolį, gerbiamas Rokiški.
    Ant kiek reikia būti nuprotėjusiu, kad taip nuvertint Tautos atmintį, ja nepasitikįti, kad dar specialiai reik naujų simbolių atminti Sausio !3-ai. Jei tautos atmintis tokia niekam tikusi, penkiolika neužmirštuolių gali apsikabinėti visas kūno vietas -- nepadės.

    Reply
  9. M.

    Apie kokias čia neužmirštuoles nusišnekama, dar ir vatnikais išvadinama. Ar bent vienas neužmirštuolės mylėtojas žino, kad neužmirštuolė naudojama rusijoje per gegužės 9 minėjimą, buvo naudojama ir tarybų sąjungoje. Ankščiau buvo sovietiniai dabar „europiečiai“. Kažkokia riboto mastymo (galimai ir sugebėjimų) sugalvojo NUKOPIJUOTI iš anglų simbolį. LIETUVIS taip niekad nepasielgtų taip pasielgti galėjo tik „europietis“ marginalas ir kosmopolitas be tėvynės, kuris net argumentuoti nesugeba be svetimos kalbos intarpų.Neužmirštuolių spalvos tualetinis popierius gal ir neblogas butų (ir su gėlėmis), o Sausio 13 pagrindinis simbolis yra TRISPALVĖ, jei patiems neteko dalyvauti, bent dokumentiką pasižiūrėkite Trispavė ir Gedimino stulpai -- tokius simbolius naudojo nepriklausomybės gynėjai. Tai ir yra tikras atminimas ir simbolikos tęstinumas. „Europiečio“ kosmopolito drėgnos fantazijos tegul ir lieka jo fantazijomis.
    P.s. pats nelogiškiausias ir neadekvačiausias dalykas yra Trispalvės, Vyčio ir Gedimino stulpų šalininkus vadinti vatnikais. Ka gi tenka konstatuoti, kad atsirado nauja vatos rūšis -- eurovatnikai.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Ponas, jūsų samprotavime yra labai paprasta logikos klaida: tai, kad vatnikai rėkia, jog Neužmirštuolė yra blogai, anei niekaip nereiškia, kad tie, kas renkasi Gedimino stulpus, Trispalvę ir Vytį -- tai vatnikai. Kita vertus, būtent vatnikai labai norėtų, kad visi taip ir suprastų perkreiptai, todėl patys būtent tą ir pasakoja -- jog čia, esuprantate, jums uždraus Trispalvę, Vytį ir Gedimino stulpus, o turėsite tiktai gėlytę.

      Dėl sovietų -- kaip paskiro, savarankiško simbolio nei SSRS, nei Rusija neužmirštuolių nenaudojo. Jos daugų daugiausiai tebūdavo pridedamos prie kitos jų naudotos simbolikos. Kaip ir įvairios kitos gėlės. Atitinkamai, kalbėti apie jas, kaip apie kokį nors sovietinį simbolį -- tai panašiai, kaip aiškinti, jog Rokiškis yra prorusiškas, nes žodis „Rusija“ ir žodis „Rokiškis“ prasideda iš „R“ raidės.

      Ir dar, specialiai tam, kad būtų aišku, apie ką ta Neužmirštuolė -- atskiras paaiškinantis straipsnis -- http://rokiskis.popo.lt/2016/01/10/ka-reiskia-neuzmirstuole/

      Reply
      1. M.

        Logikos klaidų gerbiamasis nėra. Matyt Sausio 13 puirimą ar burimtzvą, ar chanuką šventėte. Žydra neužmirštuolė neturi jokio LOGINIO ryšio su 1991 m. įvykiais jokio tęstinumo nėra. kažkoks riboto mastymo su universaliu „argumentu“ -- f… that egocentrikas su vaiko lygio „pasakiau taip ir bus“ sugalvojo PASISKOLINTI idėją iš anglų. Kaip žinote anglų aguona turi tam tikras sąsajas, neužmirštuolė JOKIŲ. Beje ta pati riboto mastymo TAI (asmenybe neapsiverčia liežuvis pavadinti) savo komentaruose ir rašliavose būtent taip ir „argumentavo“

        Pateikiu riboto mastymo TAI rašliavos dalį:
        Bukagalviams, koloradams ir šiaip glušpetriams užtrumpintomis smegenimis kliedintiems apie krapus, rūtas ir pan. Tokius išties reikėtų apvynioti švitrinio popieriaus švelnumo izoliacine juosta ir kaip ryšulius-siuntinius į Maskvą traukiniu), nes mums reikėjo atitinkamo simbolio – aiškaus, ryškaus, brendinio. Kodėl ne vėliava, Gedimino stulpai ir pan.? Why? Fuck you, that’s why. Nes reikėjo simbolio ir taškas. Ir nereikia kaip kalbajobams aiškinti koks brendas pagal jūsų siauraprotišką supratimą geriausias, ne jūs sprendžiat.“

        Kaip matyti iš rašliavos pas TAI pasireiškia psichikos būsena vadinam didybės manija, beje nesugebėjimas priimti kritikos yra vieno iš dviejų požymis: 1. TAI pasireiškia tam tikros formos asmenybės sutrikimas (psichinė liga). 2. TAI yra liberalus tolerastas -, o tai jau beveik prilygsta pirmajam atvejui.

        Man vienodai kur jūs kabinsitės (beje ir masonų simbolį -- be jokių sąmokslo teorijų) neužmirštuolę, bet nereikia to įkyriai prastuminėti kaip vienintelio teisingo pasirinkimo.

        Reply
        1. Saulius

          Kol kas kaip vienintelį teisingą pasirinkimą matau įkyriai prastūminėjamą trispalvę su Vyčiu, šiukštu, be jokių „masoniškų“ neužmirštuolių! «Шаг на лево, шаг на право – предателей на месте». Ką niurzgantys seniokai pasiūlysite maištingam jaunimui, kuris gimė po tos sausio 13-os, ir nori turėti savą su šia data siejantį ženklą, išskiriantį juos iš tų, kurie net trispalvės ta proga nepakabins. Gal žalsva „Nematomo fronto“ apyrankė jums irgi klastingų „gejropejcų“ išmislas išplauti tautinę atmintį – juk partizanai tokių tikrai niekada nedėvėjo?

          Reply
  10. Zorro

    tiesiog keista kiek masonų simbolikos specialistų yra Lietuvoje.

    reiktų klozeto dangtį pasikabinti norinčių atsirastų daugiau nes susieti su kuo nors žmogišku būtų sunkiau

    Reply
  11. jurgis

    Užkliudėt širšių lizdą… Tie žmonės negali praignoruoti užmirštuolės, jiems realiai alergija ir skaudulys. Mat simbolis ne toks (perdaug jau žydo-masoniškas), kokio norėjo ir išvis, greičiausiai nenorėjo jokio simbolio.

    Reply
  12. Tomas

    Gal jau gana ginčytis. Nematau prasmės užstoti vieną ar kitą simboliką. Interpretuokite ir kol jūs trypčiosite ką čia įsisegus, tuo tarpu praeis 13-a.
    Manau tiems, kurie neigia sausio 13 įvykius, nepadės jokios gėlelės, stulpeliai, vėliavėlės.
    Na, o tiems, kuriems tai -- svarbi data, kurie visą gyvenimą prisimins tą dieną, ją vertins ir gerbs kovojusius, žuvusius ir nukentėjusius už mūsų šalį, nereikės jokių simbolikų, uždegsime žvakelę, susikaupę paminėsime, prisiminsime tą dieną ir toliau atminty nešiosime.
    Kaip galima kažkokia simbolika sustiprinti atminimą ?! Nereikia būti (tapti) daiktų nešiotojais, aukomis, kad prisimintum ir gerbtum tai, kas svarbu.
    Ne ten dėmesį ir energiją sutelkėt 🙂

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *